Háztartás

A legjobb infraszaunák (teszt 2020)

Finn szaunázás Az infraszaunák kétségkívül jótékony hatással vannak az egészségre. Az infravörös sugárzás a kellemes 60 ° C-ig terjedő hőmérséklettel kombinálva elősegíti a regenerációt és a méregtelenítést, enyhíti a fájdalmat, erősíti a szív- és érrendszert és a vérkeringést. És mivel ezeket az előnyöket élvezheti az otthonának kényelmében is, értékeltük a legjobb infraszaunákat a piacon, amelyek egyszerre több kvalitást ötvöznek.

Hogyan működik az infraszauna? Milyen anyagok képviselik a minőséget? Milyen kiegészítő felszerelést szeretne? Mielőtt infraszaunát vásárol, tájékozódjon a fontos paraméterekről. Ezért megpróbáltunk összefoglalni minden fontosat a választási útmutatónkban.

Infraszauna recenziónkba olyan modelleket választottunk, amelyeket a felhasznált anyagok minősége, megbízható teljesítmény, felszereltség, energiahatékonyság, biztonság jellemez, és figyelembe vettük azt is, hogy csak annyi helyet foglaljon el otthonában, amennyi éppen szükséges. Ezért természetes, hogy a belső kialakítás a legjobb anyagból készült – Hemlock (kanadai fenyő). A Hemlock egy exkluzív szauna fa, amely minimálisan dolgozik, hő hatására nem értéktelenedik el, és nem bocsát ki aromás gyantát vagy illatanyagot – tehát allergiások számára is alkalmas.

Sugárzás forrásaként karbon-sugárzókat választottunk, amelyeknek nagyobb az infravörös sugárzási tartománya. A tőlük származó sugárzás minden irányban egyenletes, és 4 cm mélyre hatol be a bőr alatti szövetbe, így már alacsonyabb hőmérsékleten is jobban melegít, és fokozza a terápiás hatásokat. Ezen felül az ilyen sugárzók extra hosszú élettartamúak – akár 12.000 óra.

Kiválasztottuk a kiváló minőségű infraszaunákat, amelyeket beltéri használatra terveztek és 2-4 fő befogadására képesek.

A legjobb infraszaunák

Hogyan válasszon infraszaunát

Az infravörös sugárzás pozitív hatásait évtizedek óta használják az egészségügyben és a rehabilitációban. Lényege a napsugárzás szimulálása. Az infravörös sugárzás 4-5 cm mélyre képes behatolni a bőr alá, felmelegíti a szöveteket, az izmokat és a fájó ízületeket, teljes megkönnyebbülést biztosít a test számára, miközben elősegíti a jobb mentális egészséget. Az infraszauna talán legnagyobb előnye az a tény, hogy nem ér el olyan hőmérsékletet, mint egy normál szauna. Ezáltal alkalmasabb szívbetegségben szenvedőknek is. Nem lélegzi be a 80 ° C-os forró levegőt. Az infraszaunában a hőmérséklete 45 – 60 ° C között mozog, de elsősorban a testét melegíti fel, nem pedig a szaunában lévő levegőt, ezért az infraszaunában sokkal könnyebb lélegezni. Ezért a következő részben egyéb előnyökre összpontosítunk, és megmagyarázzuk, mely paraméterekre érdemes odafigyelni.

Az infraszauna előnyei

 • Egy fárasztó nap után kellemesen relaxálhat otthonában.
 • Az energiafogyasztás egy szaunázásra körülbelül 120–150 forintba kerül.
 • Sok szennyező anyagot izzad ki a testéből, és megtisztítja a bőrt.
 • Felgyorsítja az anyagcserét és gyorsabban fogy.
 • Enyhíti a merev ízületek és az izmok fájdalmait.
 • A rendszeres szaunázás erősíti az immunrendszert és problémamentesen átvészeli az influenza-időszakot.
 • Megszabadul a stressztől, és szellemileg kipihentnek érzi magát.

legjobb infraszaunák

Személyek száma

Az infraszauna mérete nem csak az árát határozza meg (minél nagyobb, annál drágább), hanem azt is, hogy mennyi helyet fog igénybe venni otthonában, és mennyien tudják egyszerre használni. A legeladottabb infraszaunák 2-4 fő befogadására képesek. Ha csak Ön fogja aktívan használni az infraszaunát, akkor nem kell feleslegesen nagy modellt vásárolnia. Ezzel szemben, ha szaunázással javítani akarja a gyermekek immunitását, akkor válasszon a családnak megfelelő méretűt. A méret összefügg a formával is – leggyakrabban téglalap vagy négyzet alakú infraszaunával találkozhat és nagyon népszerűek a sarok infraszaunák, amelyeknek lekerekített bejárati oldala van.

A sugárzók anyaga és elrendezése

Az infraszaunák szíve a sugárzó (néha fűtőbetétnek is nevezik). Feladata az infravörös sugárzás gyors és minél egyenletesebb átadása. Az otthoni használatra szánt infraszaunákban leggyakrabban a következőket találja:

 • Kerámiasugárzók – szilárd gyors melegítést és 60 év élettartamot kínálnak. 250–300 ° C felületi hőmérsékletet érnek el, és ráccsal védettek. Megtalálható a megfizethető infraszaunákban.
 • Karbon-sugárzók – kiváló ár / teljesítmény arányt kínálnak. Kevesebbet fogyasztanak, és csupasz kézzel megérinthetők (a felületi hőmérséklet csak 70 – 80 ° C). Különösen az ilyen típusú sugárzókból származó infravörös sugárzás az infraszauna minden pontján egyenletes, és mélyebben hatol be a szövetbe. Élettartamuk akár 90 év.
 • Világító kerámia fűtőtest (úgynevezett Red Light) – a leggyorsabban melegíti fel az infraszaunát, sugároz és világít, de mivel eléri a 300-500 ° C felszíni hőmérsékletet, ráccsal kell védeni. Élettartama körülbelül 60 év.
 • Full spektrum sugárzók – jelenleg a piacvezető, amelyet különösen meg kell fizetni. Azonnal felmelegednek, és a legmélyebben hatolnak a bőr alá a szövetekbe. Élettartamuk nem korlátozott.

Az olcsóbb infraszaunákban a sugárzókat elsősorban az oldalfalakban találja, drágább modellekben van még a padlósugárzó is, melynek köszönhetően az infravörös sugárzás Önt sokkal egyenletesebben éri és felmelegíti a fáradt lábakat is.

Az infraszauna bementi teljesítménye és fogyasztása

Aggódik az infraszauna rendszeres használatával járó magas villamosenergia-számlák miatt? Noha a papíron a bemeneti teljesítmény magasabb (1500 W-ól), az infraszauna hetente háromszor átlagosan 30 percre van bekapcsolva, és körülbelül 15-20 perc alatt felmelegszik. Nem egész napos fogyasztással rendelkező készülék, mint például a hűtőszekrény. Tehát, ha a kiszemelt infraszauna bementi teljesítménye 2000 watt, akkor a heti nem egész 3 óra alatt az infraszauna 6 kWh-t fogyaszt, tehát hetente kb. 360–450 forintot fog fizetni. Az otthoni infraszauna minden előnyét tekintve ez az összeg több mint kedvező.

Kabin anyaga

Az infraszauna vonzó az elegáns fa megjelenése miatt, amelyet átlátszó vagy edzett üveg ajtópanelek egészítenek ki. Mivel az infraszaunát általában beltéri helyiségben helyezik el, nincs szükség hőszigetelésre vagy speciális felületi bevonatokra a fagy és az eső ellen. A fa természetes szépsége kiemelkedik. Leggyakrabban találkozhat kanadai hemlock fenyővel. Ez a fa stabil, nagyon finom, nem csavarodik, és csak minimálisan dolgozik. Nem bocsát ki semmilyen illatanyagot vagy gyantát – ezért alkalmas az allergiások számára is. A második kedvenc a cédrus, amely viszont nagyon érdekes aromás illatot ad, és több színben kapható – világosbarnától a luxus színárnyalatokig, vörös és sötétbarna árnyalattal.

Videó – Alkalmas az infraszauna panellakásba?

Infraszauna felszereltsége

 • Oxigén-ionizátor vagy ózongenerátor – ha valamelyik e technológiák közül az infraszauna része, akkor gondoskodva van a jó minőségű, tiszta levegőről baktériumok és mikroorganizmusok nélkül.
 • Vezérlőpanel – külső oldalon is el lehet helyezve (amikor megváltoztatja a hőmérsékletet, akkor ki kell mennie), vagy belül helyezkedik el, és mindig kéznél van, bármilyen változtatást szeretne végrehajtani.
 • Távirányító – nagyszerű módja annak, hogy mindent ellenőrzés alatt tartson, és gyorsan megváltoztassa a beállításokat testhelyzetének megváltoztatása nélkül.
 • Fényterápia – a LED-ek színe az Ön igényei szerint változnak, és pozitív hatással vannak a pszichére és a hangulatra.
 • Audiorendszer – szaunázás közben lejátszhatja kedvenc zenéjét. A modern infraszaunákban van külön rádió, CD vagy MP3 lejátszó és vannak, amelyek lehetővé teszik az integrált hangszórók okostelefonnal való csatlakoztatását.
 • Egyéb praktikus elemek – tetőszellőzés, ital- vagy könyvespolcok, olvasólámpák, törülközőtartók és fürdőköpenyek.

Infraszaunák ára

Az infraszauna kiválasztása során biztos, hogy szerepet játszik az ár is. Ez egy olyan tétel, amely hosszú távú befektetés, és több százezer forintba kerül. Az infraszauna recenziók valódi tulajdonosoktól segítenek képet alkotni arról, hogy mit kap valójában a befektetéséért. Ha meglátogatja az infraszauna teszteket, akkor többet megtudhat a kialakításuk minőségéről, a teljes fogyasztásról, a tartósságról és az anyagstabilitásról. Hogyan orientálódjon az árszinteken?

Infraszaunák 300 000 Ft-ig

Általában ezek kisebb szaunák, amelyet egy vagy 2 fő számára terveztek. Kevesebb helyet foglal el, és alacsonyabb árért kisebb alap felszereltséget kap. Fogyasztásuk kissé alacsonyabb, átlagosan 1500 W.

Infraszaunák 300 000 – 450 000 Ft között

Ebben a kategóriában a legtöbb fogyasztó megtalálja a kedvencét, itt a legkelendőbb infraszaunákat találja, nagyon jó minősítéssel. Kissé nagyobb helyet foglalnak el, dizájnilag szépen kialakítottak, nagyobb a fogyasztásuk (2000 W feletti), de jó teljesítményt nyújtanak. A felszereltség több mint tisztességes – padlósugárzó, ionizáló, LED fényterápia, hangszórók.

Infraszaunák 450 000 Ft-tól

Általában a legjobbak és maximális kényelmet biztosítanak Önnek. A dizájn részletekig kidolgozott, és az alkalmazott anyagok és technológiák a legjobbak, amit csak a piacon találhat. Karbon-sugárzók találhatók benne, amelyek hosszú évtizedes élettartammal rendelkeznek, stabil kabinanyagok és sok érdekes funkciókkal és kiegészítőkkel ellátott teljes felszereltség.

A legjobb infraszauna márkák

Főleg a mi piacunkra és a feltételeinkre összpontosítunk. Az infraszaunák kínálata olyan országokban, ahol a szaunázás hagyomány, és az életmód része azért más. De a kínálat a mi piacunkon az elmúlt években már jó szintet mutat, és nemcsak kiváló ár / teljesítmény arányú infraszaunákat talál, de még a legigényesebb fogyasztók is megtalálják a megfelelőt.

 • Marimex – a cseh Marimex cég olyan termékek gyártásával és értékesítésével foglalkozik, amelyeket elsősorban a pihenésre és a wellnessre szánnak, otthoni beltéri használatra, vagy a kertben. Különösen népszerű kategóriái az infraszaunák, felfújható pezsgőfürdők és a felszíni medencék. Garantált szakértői tanácsadás és rengeteg rendelkezésre álló információ és összeszerelési útmutató érthető nyelven.
 • HealthLand – az egyik legnagyobb infraszauna gyártó számos modellsorozatot hozott piacra, ahol megtalálhatja kedvencét, ha kedvező árat keres és szintén, ha egy luxus kinézetű és teljesen felszerelt minőségi infraszaunát szeretne több ember számára.
 • France Sauna – egy francia egység a szauna piacon, amely tökéletes dizájnnal rendelkező infraszaunát kínál, France La Provance néven. Egyesíti a kedvező árat és a jó felszereltséget.
 • Hanscraft – a Hanscraft cseh gyártó és beszállító által kínált infraszaunák valóban változatosak, és a minőségi kialakításra és a jó funkcionalitásra összpontosít.

Gyakran ismételt kérdések

Hol helyezhető el az infraszauna?

Az infraszauna stabil helyet igényel optimális szobahőmérséklettel és hozzáférhető elektromos csatlakozóval. Ha nincs pontos méretű modell, számoljon néhány centiméternyi nagyobb hellyel. Bár az infraszauna nem a levegőt melegíti, és nem hoz létre nedvességet, jó, ha a helyiségben, ahol található, van ablak. Leggyakrabban a hálószobákban, nappalikban, nagyobb, modern fürdőszobákban, üvegezett teraszokon és télikertekben találhatók.

Fogyás infraszaunában – lehetséges?

Igen, a szauna kellemesen felmelegíti az emberi testet, megkönnyíti a méreganyagok kimosódását és felgyorsítja a detoxikációt. Ezen kívül a szaunázás felgyorsítja az anyagcserét, ami végül az egészséges zsírveszteséghez vezet.

Hogyan kell szaunázni az infraszaunában?

Az infraszaunába való belépés előtt fel kell azt melegíteni a kívánt hőmérsékletre. Ez alatt az idő alatt zuhanyozzon le, alaposan törölközzön meg, és távolítsa el a sminket és az ékszereket. Igyon egy pohár vizet, és vigyen magával tiszta törülközőt a verejték letörlésére vagy mosakodó kesztyűt a bőr masszírozására. Miután belépett az infraszaunába, néhány perc után elkezdi izzadni. Állítsa be a hőmérsékletet úgy, hogy jól érezze magát. Az infrasugárzók úgy vannak elhelyezve, hogy a lehető legjobb eredményt ülő helyzetben éri el, és elvégre az otthoni infraszaunában nincs elég hely a fekvésre. Kiváló relaxáció érhető el 30 – 40 perc alatt. A szauna után tusoljon le langyos vízzel, tusfürdő használata nélkül, mivel a bőr pórusai kitágultak. Minél hamarabb pótolja a hiányzó folyadékokat egy pohár tiszta vízzel.

Érdekelheti Önt:

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Elektromos húsdarálók
1.Bosch MFW 68660
Teljesítmény: 2200 W
Húsfeldolgozó sebesség: 4,3 kg/min
5 out of 5 stars (5 / 5)55000 Ft Alacsony ár
2.BOSCH MFW3640A
Teljesítmény: 1600 W
Húsfeldolgozó sebesség: 1,9 kg/min
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)39000 Ft Alacsony ár
3.Tefal NE448838 HV4 9v1
Teljesítmény: 2000 W
Húsfeldolgozó sebesség: 2,3 kg/min
5 out of 5 stars (5 / 5)35000 Ft Alacsony ár
4.ROHNSON R-5403
Teljesítmény: 1800 W
Húsfeldolgozó sebesség: - kg/min
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)29000 Ft Alacsony ár
5.Sencor SMG 4381
Teljesítmény: 1500 W
Húsfeldolgozó sebesség: 1,65 kg/min
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)21700 Ft Alacsony ár
Kézi húsdarálók
1.Porkert húsdaráló No.5
Húsdaráló - erős, szürke öntöttvas szerkezettel 5 out of 5 stars (5 / 5)24100 Ft Alacsony ár
2.PORKERT 32-es húsdaráló
Robusztus öntöttvas szerkezettel, szürke öntöttvasból, a csomag része egy húsdaráló rostély 4,5 mm átmérőjű lyukakkal 4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)47500 Ft Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új infraszauna kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb otthoni infraszaunát.