Gyermek áru

A legjobb kerékpár utánfutók (recenziók és teszt) 2024

legjobb kerékpár utánfutók

Egy gyermek érkezésével a családban sok minden megváltozik. De nem kell sokáig lemondania kedvenc sporttevékenységéről. Ha Ön az a fajta ember, aki szereti a kerékpározást, korcsolyázást, futást vagy sífutást, az alábbi tippek a legjobb kerékpár utánfutókra megváltoztatják az együtt töltött időről alkotott képet.

A kerékpár utánfutók, vagy akár a bicikli utánfutók érdekes módja annak, hogy egy kisebb gyermeket akár egy hosszabb kerékpártúrára vagy a környéken való tekerésre is elvigyen. Ez az az utánfutó, amelyet utoljára megcsodált a parkban. És ugyanígy az a szokatlan háromkerekű/négykerekű kocsi is, amelyet egy aktívan korcsolyázó anyuka viszonylag gyorsan tolt maga előtt. Ez nem babakocsi, és nem is kerékpáros gyermekülés. A kerékpár utánfutók érdekes módon töltötték be a piacon keletkezett űrt, lehetővé téve a szülők számára, hogy nagyobb biztonságérzet és kényelem mellett aktívan tölthessenek időt gyermekeikkel.

Egy jó minőségű kerékpár utánfutó sok babakocsit ver árban, ezért nem érdemes az első modellhez nyúlni, amivel találkozik. Gyors tájékozódáshoz vegye igénybe például a gyermekeknek szánt kerékpár utánfutók tesztjeit és recenzióit. Ebben az esetben érdemes a bevált márkákra támaszkodni, és nem kísérteni a sorsot egy olcsó „noname“ konstrukcióval. A választás során mindenekelőtt az utánfutó típusát, paramétereit, a konstrukció, a kerekek, a fékek és a rögzítő mechanizmusok minőségét vegye figyelembe. Érdeklődjön a teherbírás, 1 gyermek / 2 gyermek számára rendelkezésre álló hely, a biztonsági elemek, a kényelem és az összecsukott méret iránt. Minden fontos információ megtalálható az alábbi választási útmutatóban. Emellett ne hagyja figyelmen kívül a felhasználók által magasra értékelt modellek rangsorát sem, amelyet különösen a Thule márka kerékpár utánfutói uralnak.

A legjobb kerékpár utánfutók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Hamax OUTBACK ONE
Teherbírás: 34 kg
Kerék átmérője: 20"
Súlya: 15,5 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)333000 Ft Alacsony ár
2.HAmax Ixplorer
Teherbírás: 22 kg
Kerék átmérője: 20"
Súlya: 12,5 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)120000 Ft Alacsony ár
3.THULE COURIER
Teherbírás: 44 kg
Kerék átmérője: -
Súlya: 16 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)300000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kerékpár utánfutót

Hogyan válasszon olyan kerékpár utánfutót, amely minden szempontból megfelel Önnek? Vegyen át velünk néhány alapvető kérdést:

 • Hány gyereket akar szállítani a bicikli utánfutóval? Egyet vagy kettőt?
 • Milyen korú és fizikai képességű a gyermek? Tud önállóan ülni? Megfelel neki, hogy nem látja az Ön arcát?
 • Olyan utánfutó érdekli, amelyet a kerékpár mögé lehet szerelni (két kerék), vagy olyan konstrukciót keres, amely bármikor átrendezhető és maga előtt tolható (3 vagy 4 kerék)?
 • Milyen terepen szeretne mozogni? Kizárólag aszfaltozott úton, vagy tervezi, hogy időnként földutakra is kimegy?
 • Az év melyik időszakában szeretné használni a kerékpár utánfutót?
 • Szándékában áll az utánfutót az autóban szállítani távolabbi helyekre?

Most, hogy a kérdéseket tisztáztuk, jó ötlet, hogy felvértezzük magunkat olyan gyakorlati információkkal, amelyek választ adnak a kérdésekre.

Kerékpár utánfutó: Főbb előnyei és hátrányai

 • A kerékpár utánfutó elegendő biztonságos és védett helyet biztosít gyermekének. A gyermek kényelmes ülésben ül, és be van kötve. A gyermeket az utánfutó vázszerkezete és annak burkolata veszi körül.
 • A kiváló minőségű kerékpár utánfutónak, amely gyerekek szállítására szolgál az egyik legnagyobb előnye a fokozott stabilitás. Képesek stabilan állni még olyan helyzetben is, amikor a kerékpáros – szülő leesik a kerékpárról.
 • A gyermek nincs kitéve közvetlen napfénynek, szélnek vagy váratlan esőzéseknek.
 • A kerékpár utánfutóval lényegesen hosszabb utakat is megtehet. Ha a gyermek elfárad, könnyen és kényelmesen szundikálhat a friss levegőn.
 • A multifunkcionális gyerek utánfutó számos sporthoz használható. Csatlakoztathatja a kerékpár mögé, felszerelhet rá egy speciális sífutó szettet, használhatja inline korcsolyázáshoz és futáshoz.
 • A kínálat nagy része már 6 hónapos korú gyermekek számára is alkalmas, és további 5 évig vagy az ajánlott súlyhatár eléréséig használható. A 6 évesnél idősebb gyermekek már inkább saját kerékpárral közlekednek.
 • A kerékpár utánfutók általában összecsukható konstrukcióval/szerkezettel vannak ellátva, amely helytakarékos „lepénnyé“ hajtogatható össze. Ez azt jelenti, hogy a gyerek utánfutót magával viheti a nyaralásra is.

 

 • Ez nem éppen olcsó felszerelés. Ezért szánjon elegendő időt a kiválasztásra.
 • Kerékpározás közben a gyermek Ön mögött Időről időre ne felejtsen el megállni, vagy beszélgetni vele, hogy tudja, minden rendben van.

Videó

Együléses vs. kétüléses kerékpár utánfutó

Az ülések száma sokatmondó – hány gyerek fér el az utánfutóban, és milyen széles lesz maga az utánfutó. Az együléses kerékpár utánfutók keskenyebbek, valamivel könnyebbek és átlagosan 30-35 kg teherbírásúak. Kerékpározás közben nem kell nagy ívben kikerülni az akadályokat, és nem foglalja el a kerékpárút nagy részét.

Ha két gyermeke van nem sokkal egymás után, jó megoldásnak tűnhet egy kétüléses kerékpár utánfutóba való beruházás. Ez a típusú utánfutó természetesen szélesebb, nehezebb és átlagosan 45 kg-os teherbírású. Két üléssel van felszerelve, és mindkét üléshez külön biztonsági öv tartozik. Mindig győződjön meg arról, hogy a kétgyermekes kerékpár utánfutó biztonságos helyet biztosít a kisebb és a nagyobb gyermek számára egyaránt.

Hány éves kortól használható a kerékpár utánfutó?

Az igazság az, hogy néhány szülő a kerékpár utánfutót a sportkocsi alternatívájaként választja, amelyet a gyermek egyébként egy mély babakocsi után használna. Ha hosszú órákat tölt a környéken sétálva, akkor egy kicsit akciódúsabbra is veheti a figurát. Amellett, hogy a gyerek a friss levegőn kocsikázhat, Ön nagyszerűen sportolhat, kalóriát éget, és gyorsan elérheti a kívánt formáját. Miért? Mert extra terheléssel fog „edzeni“.

Mint fentebb említettük, a legtöbb kerékpár utánfutó kínálatát 6 hónapos és 5-6 éves kor közötti gyermekek számára tervezték. A piacon a legkisebb gyermekek (kisbabák) számára tervezett kerékpár utánfutókat is találhat. A belső rekeszben egy speciálisan kialakított függőágynak – babahordozónak (külön megvásárolható) – kell lennie, amely a konstrukcióhoz lesz rögzítve, és elegendő támaszt és biztonságot nyújt a kisgyermek számára. Ezt a függőágyat addig használják, amíg a baba önállóan és stabilan nem ül (kb. 10 hónapos korig).

A kerékpár utánfutók alapvető típusai a felhasználás módja szerint

A gyerek kerékpár utánfutók között alapvető különbség van a használat és az ár tekintetében.

 • Klasszikus kerékpár utánfutó – Ez csak két nagyobb kerékkel rendelkező konstrukció, amelyhez tartozik egy biztosító mechanizmussal ellátott rúd, amely a kerékpár hátsó vázához rögzíti. Ez egy olcsóbb alternatíva, de csak a kerékpárhoz csatlakoztatható. Nem lehet külön tolni maga előtt.
 • Multifunkcionális gyermek kerékpár utánfutó – Egy megoldás, amely sokoldalú használhatóságával vonz (kerékpár mögött, futáshoz, sífutó szettel, korcsolyázáshoz). Az ilyen típusú utánfutók három- vagy négykerekűek, míg az első kisebb kerekek gyorsan leválaszthatók a kerékpárvázhoz rögzítés után. Drágább, fényűzőbbnek tűnik, és kifinomultabb funkciókkal rendelkezik. Előzetesen tájékozódjon arról, hogy mit tartalmaz az alapcsomag. Az olyan felszereléseket, mint a sí-, sífutó- vagy kocsi-szett, egyes esetekben külön kell megvásárolni. Ezek további kiegészítő komponensek a kényelmes használathoz más tevékenységek esetén.

Hogyan válasszon kerékpár utánfutót

A gyerek kerékpár utánfutók vezetési képességei

A kerekek mérete és kialakítása, valamint a felfüggesztés szintje határozza meg, hogy milyen környezetbe mehet a gyerek utánfutóval. Sok modell fékkel is rendelkezik, ami elengedhetetlen funkció, különösen akkor, ha kerékpár nélkül közlekedik a gyerek utánfutóval.

 • A kerekek száma, típusa és mérete – A klasszikus kerékpár utánfutók két nagyobb átmérőjű (16″ és 20″ közötti) kerékkel vannak felszerelve. A többfunkciós gyerek utánfutók elöl egy vagy két kisebb kerékkel is rendelkeznek (10″ és 14″ közötti). A felfújható gumiabroncsok és a belső gumik jelentik az aranystandardot, amelyek kényelmesebbé teszik az egyenetlen terepen való mozgást.
 • Felfüggesztés – A jó minőségű kerékpár utánfutókból nem hiányzik a hátsó felfüggesztés. A kisgyerek nem fogja érezni az utánfutóban az összes rázkódást, és az utazás még a durva terepen való átkelés után is kellemes számára. A legjobb kerékpár utánfutók még felfüggesztési szintje akár több fokozatban is állítható.
 • Fékek – A klasszikus kerékpár utánfutóknál a fékekre nincs szükség, mert az utánfutó lelassul, amint a kerékpáron elkezd fékezni. Helyénvaló azonban eltérő féktávolsággal számolni. Azoknak az utánfutóknak, amelyeket sportolás közben önállóan tolhat maga előtt, gyorsan és egyenletesen reagáló fékekre van szükségük. Ez a típusú utánfutó a felszerelésben nemcsak lábfékkel van felszerelve, amely rögzíti az utánfutót, hanem a főkormányon található kézifékkel is, amely egy húzással működésbe hozza a tárcsaféket – ahogyan azt a kerékpáros felszerelésből ismeri.

Praktikus felszerelés gyerek utánfutókhoz

Ha közelebbről megnézi a gyerek utánfutókat, elég hamar rájön, hogy számos olyan tulajdonságuk és felszereltségük van, mint a babakocsiknak. A legtöbbjük szerepe az, hogy kellemes és biztonságos környezetet biztosítson a gyermek számára, ahová a következő alkalommal is örömmel visszatér. Nincs fülledt, túl meleg vagy szeles környezet! A kerékpár utánfutók része például:

 • Hátrész állíthatósága (leggyakrabban 2-3 fokos dőlésszög)
 • Biztonsági öv (3 pontos, 5 pontos)
 • Állítható magasságú kormány (az oldalsó csuklók hajlításával)
 • Por- és rovarháló
 • Állítható háttámlák
 • Fő és oldalsó szellőzőnyílások
 • Nap- és szélvédő
 • Tároló rekeszek (oldalsó hálós zsebek + nagy doboz alul)
 • Függőágy kisbabák számára (babahordozó, kiegészítő betét)
 • Takaró a kerékpár utánfutóra (a tetőbe integrált vagy különálló)
 • Fényvisszaverő elemek és biztonsági fény
 • Sí szett, futó szett, …

A gyerek utánfutó súlya és teherbírása

A kerékpár utánfutók súlya átlagosan 12-17 kg között mozog, hasonlóan a mély babakocsik súlyához. A kisebb együléses utánfutók teherbírása 30-35 kg, míg a nagyobb és tágasabb modellek teherbírása akár 45 kg is lehet.

Gyerek utánfutó biztonságossága

Ez az egyik legfontosabb tényező, amelynek elsőbbséget kell élveznie mind a látvány, mind a kerékpár utánfutó ára felett. Győződjön meg arról, hogy a keresett modell megfelel a nemzetközi biztonsági előírásoknak – akárcsak a babakocsik vagy az autós gyereksülések. Nincsenek káros festékek, bevonatok, éles szélek vagy olyan helyek, ahol egy kisgyermeknek beakadhat az ujja, …

Összeszerelés és összecsukás módja

A gyerek utánfutó összeszerelésére nem fog sok időt pazarolni, ideális esetben még szerszámokra sem lesz szüksége. Minden alkatrész fokozatosan „kattan“ egymásba, és a biztonsági reteszek segítségével a helyére pattan.

A jó hír az, hogy a legtöbb kerékpár utánfutó összecsukható/ szétnyitható. A kerekeket egy kattintással leveheti, majd csak meg kell húzni a kétoldali karokat, és az utánfutó kompakt módon összecsukható. Bár ez a tárolás némi hosszúságot és szélességet vesz igénybe, de magassága csak néhány centiméter, és kényelmesen elfér az autó csomagtartójának alján vagy az ágy alatt.

Videó

Kerékpár utánfutók ára

Mennyit fizet egy jó minőségű kerékpár utánfutóért? A márkás és a márkátlan kerékpár utánfutók között óriási különbségek vannak (és nem csak az árban). Az olcsó kerékpár utánfutók gyengébb konstrukciójúak, vékony és rosszabb minőségű anyagokból készülnek, nem is beszélve a szövetekhez használt lakkokban vagy festékekben lévő káros anyagok jelenlétének veszélyéről. A fő gyenge pont a rögzítő mechanizmusok, amelyek nem tudnak megbirkózni a sebességgel és elrepednek.

Gyerek utánfutók 175000 forintig

Az alap árkategóriában több egy- és kétüléses kerékpár utánfutót talál. Néhány csak kétkerekű, mások alapfelszereltségként rendelkeznek egy harmadik, kisebb kerékkel, hogy például korcsolyázás közben maga előtt tolhassa. Különösen népszerűek az olyan márkák utánfutói, mint a Hamax, a Hauck és a Queridoo.

Gyerek utánfutók 175000 és 350000 forint között

A kategóriát, ahol a jelenleg legkelendőbb gyermek kerékpár utánfutókat találja, a Thule modellek uralják. A konstrukció minősége és tartóssága magasabb szintű, csakúgy, mint a biztonság, a kényelem és a felfüggesztés. A választék lényegesen nagyobb, és olyan kialakítást választhat, amely megfelel az Ön fizikai tevékenységeinek jellegéhez.

Gyerek utánfutók 350000 forinttól

Tökéletesen felszerelt, multifunkcionális sport gyerek utánfutók, amelyek a legigényesebb követelményeknek is megfelelnek. Gazdag felszereltség, kiváló alkalmazkodóképesség, sok tartozék az alapcsomagban. Aktív családok számára tervezték. Megfelelnek a legszigorúbb biztonsági előírásoknak. A Thule és a Leggero márkák modelljei figyelmet érdemelnek.

A legjobb kerékpár utánfutó márkák

 • Thule – A legkelendőbb multifunkcionális sport gyerek utánfutókat számos elégedett vélemény és nemzetközi szakértői értékelés kíséri. Minőségi kivitelezés és tartósság, kiváló felfüggesztés, részletekre való odafigyelés, modern design.
 • Hamax – A kedvezőbb árú kétkerekű, háromkerekű típusú utánfutók képviselője. Egyes modellek utánfutóként és kocsiként is használhatók. Jó ergonómia, könnyű, mégis erős alumínium váz, teherbírás 38 kg-ig.
 • Hauck – Meglepően nagy terhelhetőséget (akár 50 kg) kínál a Hauck márka megfizethető kétüléses kerékpár utánfutója.
 • Croozer – A modern, sokoldalú kialakítású kerékpár utánfutók úgy vannak kialakítva, hogy társasága lehessen kerékpározás, futás és gyaloglás/séta közben. Minőségi felfüggesztés és rezgéscsillapítás. Nagyon jó ár/teljesítmény arány.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Hamax OUTBACK ONE
Teherbírás: 34 kg
Kerék átmérője: 20"
Súlya: 15,5 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)333000 Ft Alacsony ár
2.HAmax Ixplorer
Teherbírás: 22 kg
Kerék átmérője: 20"
Súlya: 12,5 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)120000 Ft Alacsony ár
3.THULE COURIER
Teherbírás: 44 kg
Kerék átmérője: -
Súlya: 16 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)300000 Ft Alacsony ár