Kert és műhely

A legjobb kerti nyugágy – recenziók és teszt 2024

legjobb kerti nyugágy A kertben többféle módon is varázsolhat tökéletes közérzetet. Egyesek a medencét élvezik a legjobban, mások a hintában találják meg a béke oázisát, és vannak, akik pedig a hétvégi grillezéskor. A kerti nyugágy tökéletesen szolgál a kellemes napsütés élvezetére és a kényelmes kikapcsolódásra. Melyik kialakítás tetszik Önnek a legjobban? Klasszikus fa nyugágy, vagy inkább egy rattan párnákkal? A piacunk által jelenleg kínált legjobb kerti nyugágyak esetében a felhasznált anyag egységes, és nem is hasonlítanak egymásra. Összeköti ezeket hosszú élettartamuk, egyszerű karbantartásuk és számos elégedett fogyasztói vélemény.

Mielőtt úgy dönt, hogy kerti nyugágyat vásárol, jó, ha több szempont alapján választ – Ki fogja használni a nyugágyat leggyakrabban? Milyenek az igényei a karbantartással kapcsolatban és milyenek a lehetőségei a téli tárolásra? Milyen kialakítás illik a kertjébe és egyéb berendezésekhez? Lehet, hogy nem egy adott modellre koncentrálunk, de úgy gondoljuk, hogy a „Hogyan válasszon kerti nyugágyat“ útmutatónkkal választ talál minden kérdésre, amely érdekli Önt. Ha több oldalról szeretne tájékoztatást kapni, koncentráljon a kerti nyugágy recenziókra és tesztekre is, ahol számos véleményt, értékelést és tapasztalatot talál.

A legjobb kerti nyugágy 2024

Hogyan válasszon kerti nyugágyat

A kerti nyugágyakról szóló recenziók általában nagyon szubjektív véleményt nyújtanak, és éppen ebben a termékkategóriában érvényes, hogy ami az egyiknek 100 %-ig megfelel, az a másiknak egyáltalán nem felel meg. A tulajdonos igényessége, a kert jellege és a várható használat a meghatározó. Vessünk egy pillantást több lehetőségre, és mindenekelőtt állapítsuk meg, hogy a nyugágy esetében milyen anyagra és konstrukcióra kell összpontosítani, hogy elégedett legyen a választásával.

Milyen kerti nyugágyat vásároljon? Döntsön a 7 kérdés alapján (FAQ/GYIK)

 1. Ki fogja használni a kerti nyugágyat?

Ha családi modellt keres, számoljon legalább 170 cm hosszúsággal, 65 cm szélességgel és min. 100 kg teherbírással. A nyugágyat időről időre a család apraja, nagyja is fogja használni, ezért próbáljon olyan modellt találni, amelynek a használata nem lesz korlátozott.

 1. Hogyan szeretné használni a nyugágyat?

Csak feküdni szeretne rajta, vagy félig ülő vagy ülő helyzet is érdekli? Ebben az esetben keressen jó ergonómiájút, valamint a háttámla és a lábtartó állíthatóságának lehetőségét.

 1. Hova lesz a nyugágy helyezve?

Vegye figyelembe az anyag élettartamát eső vagy fagy hatásának kitéve (bővebben a Kerti nyugágy anyaga című részben), és koncentráljon a látszólag apró részletekre – például a lábak méretére és szélességére. Ha a vékony fém lábak elkezdenek süllyedni a pázsitba vagy a térkő burkolat közé, akkor biztosan nem lesz elragadtatva.

 1. Milyen jellegű a kertje?

Ne vásároljon drága, fából készült kerti nyugágyat, ha modern kertje van, ahol túlsúlyban van a fém. Ez a kerti bútor „darab“ is megérdemli, hogy illeszkedjen a stílushoz.

 1. Van egy stabil helye a nyugágy számára, vagy szeretné áthelyezni?

Akkor nézzen könnyű modellek után, vagy kerekkel felszereltet keressen.

 1. Milyen lehetőségei vannak a tárolásra?

Ha már tele van a garázs vagy az alagsor, keressen egy összecsukható nyugágyat, vagy néhány csavar eltávolításával egyszerűen több részre szétszedhetőt, hogy minimális helyet foglaljon el. A merev konstrukciók valóban sok helyet foglalnak el, és bár vannak vízálló burkolatok, jobb a kerti bútorokat szárazon tárolni, mintsem hó és eső támadásának kitenni az élettartamuk meghosszabbítása érdekében.

 1. Nem zavarja Önt az ülés magassága?

Különösen, ha egy idős családtag számára vásárol kerti nyugágyat, például ajándékba, vegye figyelembe a testi képességeit is. Néhány nyugágynak alacsony az ülésmagassága, ami azt jelenti, hogy az ülőrész a talaj felett 30-40 cm-re helyezkedik el. Ízületi problémák esetén nehéz lehet felkelni a nyugágyból. A magasság kompenzálható párnázott kárpitozással vagy egy olyan nyugágy kiválasztásával, amelynek ülőrésze ugyanolyan magasságban van, mint egy szokásos szék.

kerti nyugágy

Kerti nyugágyak: Anyag, karbantartás és stabilitás

Milyen anyagokból készülhet a kerti nyugágy? Amiről gyakorlatilag nem kell gondoskodni, és sok éven át jó állapotban fogja Önt szolgálni? A kerti nyugágyak a kerti felszerelések nagyon népszerű részei, kínálatuk gazdag, és ezért minden bizonnyal vásárolhat egy ésszerű olcsó modellt, de egy stílusos, időtlen nyugágyat is.

Fa kerti nyugágyak

A fából készült kerti nyugágyak mindenkinek megfelelőek, aki a természetes anyagokat kedvelik. Kitűnően hatnak egyedi darabként is, de más fából készült bútorokkal, pergolákkal vagy kerti tetővel is. Lehet, hogy vételáruk nem a legmagasabb, de figyelembe kell venni, hogy rendszeres karbantartásra van szükségük. A nagy különbségeket az árban elsősorban a felhasznált fa teszi – míg az erdőnkben található fákból készült kerti nyugágyak (boróka, lucfenyő, bükk, tölgy) megfizethetőbbek, az egzotikus erdőkből származó fákból (teak, eukaliptusz) készült modellek, amelyek kitűnnek kiváló tartósságukkal, viszont a drágább kategóriába tartoznak.

Fa nyugágyak karbantartása és stabilitása

Az összes anyag közül, amellyel találkozhat, a fa fog az idejéből legtöbbet elvenni. A külső hatásoknak kitett fa rendszeres bevonatokat igényel, amely megvédi a nedvességtől vagy az idő előtti kiszáradástól, a penésztől, a kártevőktől, de a csúnya szürke árnyalatoktól is.

Ha a stabilitásról van szó, keressen olyan modelleket, amelyek erős alkotórészekből készülnek. Semmilyen vékony faanyag. Olyan kerti nyugágyakat javasolunk, amelyeknél a lécek között keskenyebb a hézag. Csökkenti annak a kockázatát, hogy egy kisgyerek karja vagy lába beleszoruljon a nyugágyba. A felhasználói vélemények alapján egyértelmű, hogy az idővel meghúzható csavarokkal ellátott konstrukciók jobbak, mint a ragasztott nyugágyak, ahol a lécek fokozatosan kiszáradnak és a hő hatására kilazulnak.

Fém kerti nyugágyak

Jelenleg a legeladottabb nyugágyak közé tartoznak, már 7000 forintos ártól. A „töltelék“ különböző lehet – mesterséges rattan vagy levegős, ugyanakkor erős háló, amely UV-stabil. Leggyakrabban olyan acélszerkezettel találkozhat, amely porfestéssel ellátott vagy modern, könnyű alumínium. Nagy előnyük a változatosságuk – összecsukható, teljesen állítható modelleket, dupla nyugágyakat, integrált napellenzővel ellátott nyugágyakat találhat. Időtlen a dizájnjuk és korszerűségük is csábító.

Fém nyugágyak karbantartása és stabilitása

A teljesen összehegesztett konstrukciókkal gyakorlatilag nincs probléma. Ugyanis a víz nem folyik be csatlakozások közé. Az összeszerelhető acélból / vasból készült fém nyugágy esetén idővel rozsdás nyomokat észlelhet a csempén. Vannak azonban olyan bevonatok, amelyekkel a rozsdásodás több év használat után is megakadályozható. Ez a probléma teljesen kiküszöbölhető, ha alumínium nyugágyat választ – az alumínium rozsdamentes, és a nyugágy évtizedekig jó állapotban maradhat.

Rattan kerti nyugágyak

Vonzó luxus, különösen, ha a nyugágyak természetes rattan lianákból készülnek. Kiváló megjelenés, amely tökéletesen kiegészíti kertjét vagy akár a téli teraszát, de magasabb áron vásárolhatja meg. Hátránya a rattan fokozatos repedezése vagy töredezése, ezért jó, ha már a kezdetektől párnákat használ. A mesterséges rattan közkedvelt körülményeink között. Néhány méter távolságból talán nem is ismeri fel, hogy ez csak egy műanyag utánzat. A töltelék alá el an rejtve a megerősített műanyag vagy fémszerkezetet. Ez egy megfizethetőbb és nagyon jól eladott megoldás.

Rattan nyugágyak karbantartása és stabilitása

Míg a mesterséges rattanhoz (polyrattan) használhat szivacsot és tisztítószert, a természetes rattan ugyanolyan gondozásra szorul, mint a fa. Vigyázzon, ha a konstrukció fából készült – a töltelék miatt nehezebb hozzáférni, ezért általában rövidebb az élettartama, mivel nem kap elég figyelmet (vagy teljesen elfelejtődik). Ha a szerkezet fémből vagy műanyagból készült, nem áll fenn a fokozatos imbolygás vagy rothadás veszélye.

Műanyag kerti nyugágyak

Ha a műanyag nyugágyakról a strandfürdőben félig szétesett és kifakult nyugágyak jutnak az eszébe, higgye el, hogy a kertjében lévő műanyag nyugágy teljesen más lehet. A jobbak, amelyeket az üzletek kínálatában talál, kiváló minőségű, UV-álló műanyag. Klasszikus fehér vagy modern szürke színűek, leginkább háttámlájuk állítható. Kis súlyt, de megfelelő teherbírást, jó tárolhatóságot és mindenekelőtt nagyon egyszerű karbantartást kínálnak. Megfizethető áron pontosan úgy teljesítik céljukat, ahogy kell.

Műanyag nyugágyak karbantartása és stabilitása

A legkevesebb karbantartást igénylő anyag, amelyet időnként meleg vízzel és mosószerrel meg lehet tisztítani. A legfontosabb talán a szilárd altalaj. Ha egy műanyag nyugágyat puhább felületre helyez, fennáll annak a veszélye, hogy lesüllyed, és ugyanakkor a műanyagra nehezedő terhelés aránytalanul megnő. Tároláskor különösen tartsa be a gyártó ajánlásait. Műanyag bútorok télen történő tárolására megfelelő a negatív hőmérséklet nélküli, száraz hely.

alumínium nyugágy

Hogyan válassza ki a párnázást?

Néha nem elég csak a nyugágyat kiválasztani. Néhány hét használat után kiderülhet, hogy nem teljesen kényelmes rajta ülni, és hogy kora este a hátára fúj a szél a réseken keresztül, és takarókat vagy párnákat kell keresnie. Ne féljen minőségi kárpitozásba / párnákba fektetni – ez lehet egy vékonyabb (kb. 3-5 cm vastag) „matrac”, amely hűen másolja a nyugágy hajlatait és kellemes kikapcsolódást kínál. Ha biztosra akar menni, olyan anyagokat választ, amelyek vagy taszítják a vizet, vagy eső után nagyon gyorsan megszáradnak. A kárpitozás alkalmas fa, rattan és műanyag nyugágyakhoz.

Milyen ergonómia felel meg Önnek a legjobban?

A nyugágy ergonómiája alatt leginkább annak állíthatóságát kell elképzelni. Míg egyesek szerkezetileg fixek (például „S“ alakúak), vannak, amelyeknek a háttámlája, másoknak a lábtartó rész lehajtható/állítható. A jelenlegi kínálat valóban sokszínű, ezért az ügyesen megtervezett nyugágy karosszékként szolgálhat a teraszon és fordítva – kellemes hely lehet a napozáshoz a medence mellett. A minőségi kerti nyugágy könnyen illeszkedik az Ön igényeihez.

Kerékkel vagy anélkül?

Attól függ, hogy a nyugágynak stabil helye lesz-e, vagy át akarja helyezni. Mindenképp legyenek kerekek a felszereltségben a robusztusabb fa nyugágyak esetében, amelyek egyrészt nem rendelkeznek összecsukható szerkezettel, és súlyuk is nagy. A kerekek teljesen feleslegesek egy könnyű, összecsukható alumínium nyugágyhoz.

A kerti nyugágyak átlagon felüli felszereltsége

Ha a kertben tökéletes kikapcsolódást szeretne, nyugodtan lehet igényes. Szeretne a kertben pihenni, de előbb fel kell állítania egy napernyőt és asztalt kell hoznia a nyugágyhoz? Egyes modellek felszereltsége valóban átlagon felüli.

 • Hintaszerkezet – Tipikus fa és fém nyugágyaknál. Bizonyos esetekben lehetséges a „hintázó felépítmény“ eltávolítása, másoknál ez a nyugágy állandó része. Van néhány érdekes modell is a piacon, amelyeket függő hintára hasonlítanak – egy szilárd félköríves acélszerkezetről a nyugágy szabadon lóg.
 • Integrált napellenző – A fém kerti nyugágyak nagyon praktikus és egyre keresettebb része. Nagyon esztétikusan néz ki és kitűnően véd a nap ellen.
 • Tárolóhely – Kicsi kihúzható pult, asztal vagy felfüggeszthető zseb formájában.
 • Dupla nyugágyMiért fekszik egyedül, ha ketten együtt pihenhetnek? A dupla nyugágy egy állítható ágyhoz hasonlít, napellenzővel van felszerelve, vagy akár egy függönyökkel ellátott mini „pavilon“ is lehet.

Kerti nyugágyak ára

Milyen a 7000 forintos nyugágy? Mit kínál a 105000 forintos modell? Mi népszerű jelenleg a fogyasztók körében? Vessen egy pillantást az alapvető felosztásra és a lehetőségekre, amelyeket ezek az árkategóriák kínálnak. Áttekintést kap, és gyorsabban eligazodik.

Kerti nyugágyak 17500 Ft-ig

Még alacsony áron is felfedezhet elég jól kidolgozott fém vagy műanyag nyugágyakat, különféle színekben és dizájnban. Kínálják az állíthatóság lehetőségét, legtöbbjük összecsukható konstrukciójú. Hátrány lehet a keskenyebb ülésszélesség (pl. csak 60 cm) és a teherbírás 100 kg-ig. Nem rendelkeznek luxusfelszereltséggel, de mégis kellemes pihenést nyújtanak egy munkanap után.

Kerti nyugágyak 52500 Ft-ig

Ha egy kicsit szeretne villantani a család és a barátok előtt, vagy ha nagyobb kényelemben szeretne részesülni, akkor 17500 – 52500 Ft áron nagyon szép „darabokkal“ találkozhat – gyönyörű fa nyugágyakkal, mutatós fém nyugágyakkal (akár dupla nyugágyakkal vagy napellenzővel rendelkezőkkel), de modern polyrattan nyugágyakkal is. A fekvőhely már nagyobb és a teherbírás körülbelül 100 – 150 kg.

Kerti nyugágyak 52500 Ft-tól

Ha betéved a legmagasabb árkategóriába, esztétikai érzése mindenképpen kielégül, teste ellazul. Több mint 52500 forintért luxus nyugágyakat kap, alapfelszereltségként kényelmes párnákkal vagy kárpitozással. Egyes modelleknek saját, integrált napernyőjük van, a nyugággyal megegyező színben. A fekvésre kínált hely több mint megfelelő, és biztosan értékelni fogja a nagyobb teherbírást és a hosszabb élettartamot.

A legjobb kerti nyugágy márkák

Egyrészt vannak nyugágyak, amelyek a szezonban általában kaphatók a kiskereskedelmi láncokban (és amikor megveszi, legalább ellenőrizni fogja, hogy elfér-e az autóban), másrészt vannak olyan márkás nyugágyak, amelyeket főleg az e-üzletekben értékesítenek, akciók esetén ingyenes szállítással és különösebb gondok nélkül. Melyik gyártók kínálják a legjobb kerti nyugágyakat? Mitől érdekes az ajánlatuk?

 • Blumfeldt – Ön méltán lesz büszke e márka kerti bútoraira. Ötvözi a kiváló minőségű kivitelezést és az időtlen dizájnt. Több tucat különféle kerti nyugágyat – fából vagy fémből – kínálnak, érdekes kivitelben és különféle kiegészítő felszerelésekkel.
 • Nabbi – Nagyon jól értékesített és megfizethető fém kerti nyugágyak, üde színekben, az áruk általában 10500 -15750 Ft.
 • Hecht – Stabil fa, de több minőségi műanyag nyugágy egy bevált gyártótól és egy jól ismert márkától.
 • Rojaplast – A Rojaplast márka széles választékkal uralja a közép árkategóriát. De nem csak műanyag nyugágyakat kínál. A fa és fém modellek is képviseltetik itt magukat, kedvező ár / minőség arány mellett.

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új kerti nyugágy kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb kerti nyugágyat.