Háziállatok

A legjobb kutyafekhelyek (recenziók és teszt) 2024

legjobb kutyafekhelyek
Észrevette már, hogy egy kutya milyen gyorsan talál olyan pihenőhelyet, amit nem ad fel egykönnyen? Ha a kedvében akar járni, szerezzen be neki egy jó minőségű kutyafekhelyet. Olyat, amelyben biztonságban érzi magát, és amely teljesen megfelel az igényeinek, korának és állapotának. A legjobb kutyafekhelyekre vonatkozó néhány tippet a következő rangsorban talál. Ezek olyan termékek, amelyek képesek lenyűgözni dizájnjukkal, jellemzőikkel és kedvező árukkal.

Fontos, hogy a kutyának legyen saját, fenntartott helye a háztartásban. Még akkor is, ha megszokta, hogy a kanapén, a szőnyegen fekszik, vagy akár időnként az ágyba is bemászik Ön mellé, szüksége van egy privát térre, ahová bármikor visszavonulhat. Ez a kutyafekhely, amely biztonságérzetet adhat neki egy olyan helyzetben, amikor megijed vagy megdorgálják. Ideális esetben a kutyatulajdonosoknak nem szabad túlságosan beleavatkozniuk a kutyafekhelybe, vagy minden nap máshová helyezniük azt.

A kutyák között azonban nagy különbségek vannak, a méretük és az élet különböző szakaszaiban jelentkező igényeik között. A kutyafekhelyek választéka ugyanilyen változatos. A jó hír az, hogy ha arra koncentrál, hogyan alszik a kutyája, és milyen környezet felel meg neki, akkor a sokféle típus közül ki tudja választani a megfelelőt.

Milyen paraméterekre és jellemzőkre kell összpontosítani kutyafekhely kiválasztásakor? Egy fekhely elég lesz a kutyának, vagy rendszeresen cserélni kell? Jobb-e egy matrac, egy kutyakuckó (iglu) vagy egy alátámasztást nyújtó, emelt peremmel ellátott párna? Az alábbi választási útmutatóban áttekintjük azokat a fontos információkat, amelyek az új kutyafekhely vásárlása előtt mérlegelhetők. Többet megtudhat a kutyafekhelyek típusairól és méreteiről, az anyagokról – azok tulajdonságairól, tartósságáról és karbantartásáról. Lesznek tippek és tanácsok arra vonatkozóan is, hogyan válassza ki a megfelelő kutyafekhelyet egy kölyökkutya, egy tüzelő szuka, egy friss kutyamama vagy egy idős kutya számára.

A legjobb kutyafekhelyek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Kutyafekhely Reedog Pianki Dog
✅ Kényelmes és kellemes ágy kutyának
✅ Kiváló minőségű anyag
✅ Karcálló
✅ Különféle méretek
5 out of 5 stars (5 / 5)14500 Ft Alacsony ár
2.Kutyafekhely Reedog Luxury
✅ Ortopéd ágy kutyáknak
✅ Memóriahab párnázás
✅ Mesterséges bőr felület
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)32000 Ft Alacsony ár
3.Brunolie Balu
✅ Ortopéd ágy kutyáknak
✅ Kellemes felület plüss anyagból
✅ Egyszerű higiénia és karbantartás
✅ Nem képződik mélyedés
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)25500 Ft Alacsony ár
4.Ego Dekor Cocoon
✅ Egészséges anyagok
✅ Különféle méretek
✅ Kiváló hőszigetelés
✅ Szép design
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)22500 Ft Alacsony ár
5.Brunolie Bruno
✅ Ortopédiai
✅ 3-rétegű rendszer
✅ Extra kényelmes
✅ Könnyen karbantartható és higiénikus
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)46500 Ft Alacsony ár
6.Kutyaház Reedog Sign
✅ Kényelmes fekhely kutyáknak
✅ Magánélet és védelem a hideg ellen
✅ Minőségi és tartós anyagok
✅ Különféle méretek
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)25500 Ft Alacsony ár
7.Leitmotiv Explicit
✅ Elegáns dizájn
✅ Puha bársony felület
✅ Luxus feldolgozás
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)71000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kutyafekhelyet

A négylábú családtagja számára kialakított új, kényelmes hely sokféle lehet. A megfelelő kutyafekhelyet azonban nem nehéz megtalálni. Mindössze néhány kulcsfontosságú információra van szükség ahhoz, hogy a választás során gyorsan a megfelelő kategóriára összpontosíthasson a kívánt jellemzőkkel.

Kezdjük az alapvető kérdésekkel:

 • Hol alszik most a kutyája? Bent van vagy a fedett verandán? Ettől függően választja ki az anyagot. A kültéri környezetbe jobb, ha magas nedvességállósággal és kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező kutyafekhelyet választ.
 • Milyen pozícióban alszik leggyakrabban? Az erre a kérdésre adott válaszból megtudhatja, hogy milyen méretű kutyafekhelyet vásároljon. Egyes kutyák összegömbölyödve alszanak, mások alvás közben kinyújtják az összes mancsukat. Egy mérőszalaggal mérje meg alvó kutyáját hosszában és szélességében, adjon hozzá 20 cm-t a kényelem érdekében, és máris megvan az ideális méret.
 • Egyedül alszik a kutya, vagy szereti a társát? Ha már hozzászokott ahhoz, hogy a másik kutyával vagy macskával alszik, ne válassza szét őket erőszakkal egymástól. Számoljon hellyel a kutyafekhelyen ennek a háziállatnak is.
 • Van-e különleges életkori vagy egészségügyi követelménye? Ha azt szeretné, hogy a kutyafekhely jól szolgáljon, figyelembe kell vennie például a kutya ízületi problémáit, a nem kívánt vizeletürítést vagy a hangos zajoktól való gyakori félelmet.
 • Szőrhullató kutya, vagy haj borítja a bőrét? Bár a plüss beltéri kutyafekhelyek nagyon szépen mutatnak, de ha a kutya hullajtja a szőrét, akkor a fekhely bonyolult kikefélése is gondot okozhat.

Kutyafekhely

A kutyafekhelyek alaptípusai

Kutyatakaró

A kutyatakarók sok kutyatulajdonos számára alapvető fontosságúak. Könnyen karbantarthatók, szükség szerint gyakorlatilag bárhol elhelyezhetők, és nem kerülnek sokba. Alkalmasak például kölyökkutyáknak, ha még nem szeretne speciális kutyafekhelyet vásárolni. A kutya fekhelyét maga mellé teheti, és már egyetlen alvás után érezni fogja a takaróból áradó illatát. Egyes takarók vastagabbak, vékony üreges rostréteggel. Népszerűek a kétoldalas kutyatakarók, amelyek egyik oldalát melegítő műszőrme, a másikat hűsítő pamut borítja. A takaró élettartama azonban egy fiatal kutya esetében nem lesz hosszú.

Kutyapárna

Egy másik nagyon népszerű megoldás kutyája pihenésére és alvására. A párnák előnye a megfizethetőségük és a tartósabb kialakításuk. Válasszon olyan párnát, amely vízálló kivitelű és csúszásmentes gumi aljzattal rendelkezik. A tölteléknek üreges szálból vagy szintetikus pehelyből kell készülnie – mindkét változat mosás után is megőrzi alakját. Azok a kutyák, akik szeretnek kinyújtott mancsokkal pihenni, imádni fogják a párnát (és talán a közelmúltig a kanapén lévő párnákat foglalták el).

Kutyamatrac

Első pillantásra a kutyamatracok tartósságot és kiváló hőszigetelő tulajdonságokat sugallnak. Ezek inkább a közepes és nagytestű kutyafajták számára alkalmasak. Ha a matrac memóriahabot tartalmaz, a jó minőségű matracon való pihenés a jobban igénybevett ízületeiknek is jót tesz. Győződjön meg róla, hogy a huzat jó minőségű. Ideális esetben a huzat ellenáll a harapásnak és a kaparásnak, vízálló, és a könnyű karbantartás érdekében levehető. A matrac általában nem felel meg a félénkebb vagy a huzat miatt megfázásra hajlamos kutyáknak.

Puha fekhely emelt peremmel

Valószínűleg a legklasszikusabb elképzelés a kutyafekhelyről. Az alap ágy körül magasított peremek vannak, amelyekre a kutya ráhajthatja a fejét, és ugyanakkor részben el is bújhat, ha nem akar látni senkit. A megemelt szélű kutyafekhelyet a falhoz lehet tolni, és sokkal kisebb a kockázata annak, hogy a kutya bepiszkítja a falat. Ebben az esetben is érdemes praktikus anyagokhoz nyúlni – az alja csúszásmentes bevonattal, a belseje kellemes, de ehhez tartós, mosható és kellően vízálló. Nem minden ilyen típusú fekhely alkalmas a mosógépbe.

Szövet kutyaodú / Iglu / Kutyakuckó

Van otthon egy kis (nagy) félős kutyája? Észrevette, hogy kutyája elbújik zivatar, tűzijáték vagy nagy zaj esetén? Akkor vegyen neki egy odút oldalfalakkal és tetővel. Ezek nem tömör deszkák, csak megerősített és párnázott szövetfalak, amelyek össze vannak varrva. Ez azt jelenti, hogy ez egy beltéri használatra alkalmas megoldás. Megfelelő menedéket, biztonságot és extra védelmet nyújt kutyájának a huzattól, amikor az ablakok nyitva vannak. Ezeknek a beltéri fekhelyeknek a formája változatos. Egyesek hűek a klasszikus bódéhoz, másoknak az iglura emlékeztető formájuk van. A kutya- és macskabarátok kuckó néven is ismerhetik (kisebb nyílással, de kellemes belső pihenőhellyel rendelkező fekhely).

Kutyahálózsák

Ha rendszeresen azt tapasztalja, hogy kutyája kényelmesen és lelkiismeret-furdalás nélkül alszik a takaró alatt, itt az ideje egy egyedi hálózsáknak, amelyet azonnal imádni fog. Különösen a megfázásra hajlamos kis és rövid szőrű fajták keresnek olyan helyet, amely kellemesen meleg és puha. A hálózsák egy speciálisan összevarrott, puha anyagból készült, amelybe a kutyusa bemászik és elbújik. Csak a pofája fog kilátszani. A hálózsákok azonban általában csak kiegészítő felszerelések, amelyeket a fő fekhelyen helyeznek el. Előfordulhat, hogy nem elég kényelmesek önmagukban a padlón, mivel hiányzik belőlük a habszivacs párnázás.

Műanyag kutyafekhely

Azok a tapasztalt kutyatulajdonosok, akik tudják, hogy kutyájuk szívesen tölti ki ideges és unalmas pillanatait a szövet kutyafekhelyen és annak töltelékén, ilyen típusú kutyafekhelyhez nyúlnak. Ahogy a neve is mutatja, a fekhely alapja (alja és pereme) tartósabb műanyagból készül. És egy párnát vagy összehajtogatott takarót helyeznek bele. Ha a kutya tönkreteszi a textíliákat, akkor kicseréli újakra ezeket. A műanyag alap szellőzőnyílásokkal van ellátva, és baleset esetén könnyen tisztítható. A padlótól való hőszigetelés érdekében célszerű, ha a műanyag fekhely alja kissé meg van emelve, például csúszásmentes lábakon van.

kutya és alvás

A fekhely kiválasztása a kutya sajátos igényeinek megfelelően

 • Fekhely kölyökkutyának – Nem kell a kölyökkutya első fekhelyét exkluzív darabok közül vásárolnia. Kezdetnek válasszon egy kisebb, puha és különösen melegítő hatású fekhelyet, bár egy vastagabb összehajtogatott takaró vagy kutyakuckó is megteszi. Hiányozni fog neki az édesanyja és a testvérei. A kiskutya néhány hónap múlva kinövi ezt (vagy még azelőtt, lesz ideje tönkretenni). Tartsa szemmel az alvási pozícióit, vegye észre, ha más helyet keres a lakásban, és ez alapján jobban ki tudja majd választani a következő fekhelyet a sorrendben.
 • Fekhely a tüzelő nőstény kutyának – A tüzelő nősténynek szüksége van a kényelemre a lakásban. Hasonlóképpen, meg kell őriznie a nyugalmát és uralnia kell a helyzetet. Ez idő alatt foltokat és szagnyomokat hagy maga után, ezért szoktassa a beltérben, különösen a tüzelés időszakában viselhető higiéniai nadrágokhoz. Az eldobható higiéniai alátéteket helyezhet el a fekhelyen. A fekhely mosható felülete pótolhatatlan előny.
 • Fekhely kölyökkutyáknak a kutyamamával – Ha kis négylábú jövevényt vár, a kutyamamának is kényelmesebb helyre lesz szüksége, ideális esetben egy peremmel ellátott kutyafekhelyre, hogy a dülöngélő és ügyetlen kölykök ne tudjanak kiesni belőle. Természetesen a higiéniai alátét és a fekhely vízálló felülete az első napokban elengedhetetlen. Jó előre szoktassa a vemhes szukát az új pihenőhelyhez.
 • Kutyafekhely ízületi betegségben szenvedő kutyának / idős kutyának – Sok kutyafajta genetikai hajlamot mutat az ízületi betegségekre. Ezek a problémák nem csak idősebb korban jelentkezhetnek, egyes kutyák számára már jóval korábban megnehezítik a mozgást. A kutya ne feküdjön kemény fekhelyen, mivel ez növeli a támasztórendszerére nehezedő nyomást. Hasonlóképpen, a túl puha kutyafekhely sem megfelelő, mivel nem nyújt támasztékot felkeléskor. A megoldás egy speciális, memóriahabból készült ortopédiai matrac kutyák számára, amely hatékonyan osztja el az állat súlyát, nem okoz neki zúzódásokat, rendkívül kényelmes és csökkenti a fájó ízületekre nehezedő nyomást.
 • Kutyafekhely a hőséget nehezen tűrő kutyának – A túlmelegedésre hajlamos kutya inkább a padlóra fekszik le, mint egy plüss kutyafekhelyre. A forró nyári napokon, amikor még a beltéri hőmérséklet is eléri a 30°C-ot, a legjobb szolgálatot teszi neki egy hűtőpárnákkal ellátott kutyafekhely. Vagy szerezzen neki egy önhűtő géllel töltött hűtőpárnát.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű kutyafekhelyet?

A kutyafekhelynek természetesen nagyobbnak kell lennie, mint a kutya. A kutya nem érezheti magát szűknek a kutyafekhelyet, ugyanakkor nem szereti a túl tágas fekhelyet sem, amelyben magányosnak érezheti magát.

A kutyafekhelyeket különböző méretekben árulják, így egy kisebb patkányozó és egy nagyobb labrador is megtalálhatja idilli helyét. Leggyakrabban olyan méretekkel találkozhat, amelyek feltűnő hasonlóságot mutatnak az emberi ruházati címkékkel – a kutyafekhelyek S, M, L, XL, 2XL egészen 5XL méretben kaphatók. Nincs azonban olyan univerzális táblázat, amely minden kutyafekhely típusra megfelelne. Egy S méretű kutyakuckó kisebb helyet foglal el szélességben és hosszban, mint egy ugyanolyan méretű, vastag, emelt peremű kutyafekhely.

Hogyan tájékozhat gyorsan? Figyelje meg, hogyan alszik a kutyája.

Amíg alszik, alaposan mérje meg az orrától a farka tövéig. Megmérheti őt a feje tetejétől a mellső mancsainak lábujjaiig is. Mindkét méréshez adjon hozzá 20 cm-t, hogy megtudja, milyen hosszú és széles fekhelyre van szüksége. Fontos a sík felület, amelyen nyugodtan pihenhet. Néha a fekhely külső méreteit adják meg, és a fekvőterület ilyenkor kisebb, különösen, ha vastag peremei vannak. A fekhely kiválasztásakor javasoljuk, hogy olvassa el az adott modell leírását és mérettáblázatát. Egy megbízható kereskedő gondoskodik arról, hogy minden releváns és rendelkezésre álló információ az Ön rendelkezésére álljon.

A leggyakrabban használt anyagok és tulajdonságaik

Ha megnézzük a fekhelyek készítéséhez használt anyagokat, megállapíthatjuk, hogy ezek között nagy a változatosság, ahogyan a kutyák igényei is változatosak. Egyes anyagok puhák, melegítő hatásúak és kellemes tapintásúak – például a gyapjú és a plüss. Mások fokozott funkcionális tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek szakadásállóbbak, rágásállóbbak, folyadékállóbbak vagy impregnáltak, hogy ellenálljanak a foltoknak (különböző szintetikus szövetek és rendkívül erős cordura).

A fekhelynek nem kell egyfajta anyagból készülnie. Gyakran találkozhatunk két típus kombinációjával, ahol a melegítő hatású és puhább fajtát használják a fekvőterületre. A külső kerület és az alja már keményebb és tartósabb anyagból készülhet, ami lehetővé teszi, hogy a fekhely hosszabb ideig megtartsa a formáját.

A fekhely kiválasztásakor vegye figyelembe a kutya természetét, korát és azt, ahogyan eddig viselkedett a fekhelyével. Egyes kutyák érzékenyek, szelídek, és a fekhelyüket olyan birodalomnak tekintik, amelyet soha nem bántanának. Mások azonban aktívabbak, és az Ön távollétében akár egy drága luxus fekhelyet is nagyon megrongálnak.

Mire kell összpontosítani? Különösen a következő jellemzőket vegye figyelembe:

 • Melegítő hatás és hőszigetelés mértéke – Üreges szál, szintetikus pehely, hab, memóriahab a töltet.
 • Ellenállás a folyadékokkal/vizelettel szemben – Ezt vízlepergető bevonattal ellátott (impregnált) szövetek biztosítják. Baleset esetén csak törölje le ezeket, a töltet nem ázik el.
 • Szakadásállóság – A megnövelt szakítószilárdságú szövetek ideálisak.
 • Szezonalitás – Egyes fekhelyek kétoldalasak, és van egy „meleg és hideg“ oldaluk (melegebb plüss az egyik oldalon, hűvösebb pamut a másikon).
 • Karbantarthatóság – Nem kerülheti el, hogy időről időre gondoskodjon a fekhelyről. Ebben az esetben értékelni fogja, ha a fekhelyen lévő huzat lecipzározható és eltávolítható. Néhány kisebb fekhely akár egészben is mehet a mosógépbe. Előzetesen ellenőrizze az információs címkét, hogy a mosás ne tegye tönkre a töltetet, és ezáltal a fekhely általános formáját.

kis kutya

Kutyafekhelyek ára

Érdemes drága kutyafekhelyet vásárolni egy fiatal kutyának? Vagy jobb, ha egy megfizethetőbb változathoz nyúl, amit a tönkretevése után nem fog sajnálni? Igen, ez is az egyik olyan kritérium, amely befolyásolhatja a döntést.

✅ Kutyafekhelyek 7600 forintig

Már akár 7600 forintos árban is meglehetősen széles választékban találhat emelt peremű kutyafekhelyeket, amelyek különösen alkalmasak kisebb és közepes méretű kutyafajták számára. Nem hiányoznak itt a takarók, párnák, műanyag fekhelyek és alapvető matracok. Ahogy nő a méret, úgy nő a kutyafekhely ára is. Ezért, ha minőségi kutyafekhelyet keres nagytestű kutyák számára, válasszon valamivel magasabb árkategóriát.

✅ Kutyafekhelyek 22800 forintig

A kategóriát a jelenleg legkelendőbb kutyafekhelyek képviselik a különböző méretű kutyák számára. A kényelmes, magasított peremű kutyafekhelyek mellett szövet kutyaodúk, kutyakuckók és ortopéd matracok is megtalálhatók. A huzatok minősége és tartóssága nagyon jó. A fekhelyek kényelmet nyújtanak, és nagyon jól néznek ki.

✅ Kutyafekhelyek 22800 forinttól

Már 22800 forinttól kezdődő árakon már találhat luxus fekhelyeket és olyan fekhelyeket, amelyeket pontosan a kutya különleges igényeihez alakítottak ki. Minőségi anyagok, precíz kivitelezés, több kényelmes modell nagytestű fajták számára is.

A legjobb kutyafekhely márkák

 • Scruffs – Minőségi emelt peremű kutyafekhelyek különböző méretekben. Kellemes dizájn, nagyon jó hőszigetelő tulajdonságok, hosszabb élettartamot ígérő kialakítás.
 • Reedog – Ez a márka számos népszerű szövetből készült kutyaházat kínál különböző formákban, méretekben és színekben. A széles választékot ortopéd matracok és kényelmes, prémium anyagokból készült párnás kutyafekhelyek teszik teljessé. Magasabb ár, kiváló kivitelezés.
 • Ferplast – Extra széles kínálat, amely talán minden típusú kutyafekhelyre kiterjed. Különböző méretek, érdekes színek, kiváló recenziók és értékesítés.
 • Brunolie – Ha minőségi kutyafekhelyet keres akár egy nagytestű kutya számára is, nézze meg a Brunolie márka érdekes modelljeit. Előnyeik közé tartozik a memóriahab használata, a kellemesen puha huzat és az alján lévő csúszásmentes kivitel.
 • O´lala – Esztétikailag nagyon szépen megmunkált fekhelyek, amelyek négylábú kedvence számára biztosítanak pihenőhelyet. Népszerűek a párnás fekhelyek és a kutyakuckók. Cseh gyártó.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Kutyafekhely Reedog Pianki Dog
✅ Kényelmes és kellemes ágy kutyának
✅ Kiváló minőségű anyag
✅ Karcálló
✅ Különféle méretek
5 out of 5 stars (5 / 5)14500 Ft Alacsony ár
2.Kutyafekhely Reedog Luxury
✅ Ortopéd ágy kutyáknak
✅ Memóriahab párnázás
✅ Mesterséges bőr felület
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)32000 Ft Alacsony ár
3.Brunolie Balu
✅ Ortopéd ágy kutyáknak
✅ Kellemes felület plüss anyagból
✅ Egyszerű higiénia és karbantartás
✅ Nem képződik mélyedés
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)25500 Ft Alacsony ár
4.Ego Dekor Cocoon
✅ Egészséges anyagok
✅ Különféle méretek
✅ Kiváló hőszigetelés
✅ Szép design
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)22500 Ft Alacsony ár
5.Brunolie Bruno
✅ Ortopédiai
✅ 3-rétegű rendszer
✅ Extra kényelmes
✅ Könnyen karbantartható és higiénikus
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)46500 Ft Alacsony ár
6.Kutyaház Reedog Sign
✅ Kényelmes fekhely kutyáknak
✅ Magánélet és védelem a hideg ellen
✅ Minőségi és tartós anyagok
✅ Különféle méretek
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)25500 Ft Alacsony ár
7.Leitmotiv Explicit
✅ Elegáns dizájn
✅ Puha bársony felület
✅ Luxus feldolgozás
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)71000 Ft Alacsony ár