Háztartás

A legjobb mosogatógép tabletták (teszt 2020)

A legjobb mosogatógép tabletták

A mosogatógép egyike azoknak a „találmányoknak“, amelyek az edények mosogatására fordított időt szabaddá tették. Sok háziasszony nem tudja eléggé dicsérni az előnyeit, és végre nincs a keze a vízben felesleges percekig. Jó minőségű mosogatógépe van, de nem tudja eltalálni, miért maradnak foltok az edényeken és homályosak az üvegpoharak? Azt mondják, hogy a siker fele a mosogatószerek jó kiválasztásán alapszik. Tud az üzletek kínálatában orientálódni, és megtalálja az Ön számára a legjobb mosogatógép tablettákat? Győz az összetétel, a multifunkcionalitás vagy az ár?

Célunk, hogy közelebbről megvizsgáljuk összetételüket és az összes rendelkezésre álló lehetőséget. Az egyszerű tisztítóportól a multifunkcionális tablettáig. Különbözőek összetételükben, formájukban, és utoljára, de nem utolsósorban, hatásukban. Miközben néhány „minden az egyben” lehetőséget kínálja, másokhoz továbbra is sóra és öblítőszerre van szükség. Mit mondanak a mosogatógép tabletta recenziók? Milyen márkákkal voltak elégedettek a fogyasztók és a tesztek is? Mindezekre megpróbálunk választ adni a vásárlási útmutatóban.

A legjobb mosogatógép tabletták

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.JAR Platinum Mega Box
Mennyiség: 90 db
5 out of 5 stars (5 / 5)5190 Ft Alacsony ár
2.FINISH Classic Gigapack 192 db
Mennyiség: 192 db
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4490 Ft Alacsony ár
3.Jar All In One Lemon
Mennyiség: 96 db
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)4690 Ft Alacsony ár
4.FINISH Starter Pack
Mennyiség: 48 db
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)3900 Ft Alacsony ár
5.ECOVER All in One
Mennyiség: 65 db
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)5990 Ft Alacsony ár
6.FINISH All in One 100 db
Mennyiség: 100 db
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)3690 Ft Alacsony ár
7.SUNLIGHT AiO Nature
Mennyiség: 38 db
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)2990 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon mosogatógép tablettát? Mikor válasszon port vagy gélt?

Minden háziasszony számára fontos, hogy edényei szép tiszták és fényesek legyenek. Nem azért vásárol mosogatógépet, hogy hosszú perceket töltsön fényesítéssel és a foltok eltávolításával. A megfelelő tisztítószer megtalálása azonban kemény dió lehet. Ezért, mielőtt úgy dönt, hogy mosogatógép tablettákat vásárol, amelyeket a reklámban már sokszor látott, vizsgálja meg közelebbről azok tulajdonságait, összetételét, előnyeit és hátrányait.

Mosogatógép tabletta (kapszula), por, gél: Különbségek, amelyeket jó tudni

Igazán van miből választani. Elvileg ez nagyon hasonló felosztás, mint a mosóporoknál. Szintén talál porokat, géleket és kapszulákat is. Az egyes típusoknak ebben az esetben is vannak előnyei és hátrányai.

Mosogatógép por – a legolcsóbb alternatíva. Nyilvánvaló, hogy por formában vannak és pontosan adagolhatók, ahogy Önnek tetszik. Környezetbarátabbak, de sót és öblítőszert kell használni. Kiváló folttávolító hatással rendelkeznek, de nem alkalmasak rövid programokhoz és alacsony hőmérsékletekhez (a por akkor nem oldódik fel).

Mosogatógép gél – köztes szintnek mondható, praktikus választás könnyű adagolással. A gélek nagyon jól eltávolítják a rászáradt foltokat, ezek alacsonyabb és rövidebb programokon is aktiválódnak. Hasonlóan, mint a porokhoz itt is hozzá kell adnia sót és öblítőszert. Ezenkívül a gélek drágábbak, mint a porok.

Mosogatógép tabletta – ez a legkényelmesebb forma, mivel nem kell az adagolással foglalkoznia. Csak tegye a tablettát a tartályba, és minden el van intézve. A hagyományos mosogatótablettákon kívül választhat multifunkcionálist is, amelyek ezen felül tartalmaznak öblítőszert és sót is (3in1). Ha azonban nagyon kemény vízzel rendelkezik, akkor valószínűleg nem kerülhető el a só hozzáadása. A jó mosogatási eredmények mellett plusz a mosogatógép korrózió és vízkő elleni védelme.

Hogyan válasszon mosogatógép tablettát

Mosogató és multifunkcionális tabletta

Ezúttal úgy döntött, hogy kipróbálja a tablettákat a mosogatógépbe? Akkor jó, ha tudja, hogy van még egy fontos különbség, amelytől függően az árak nagyban különböznek.

Alap mosogatótabletták – a kiváló mosogatási eredmény eléréséhez szükséges összes összetevőt tartalmazzák. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az edények fényesek és foltmentesek lesznek. Külön sót és öblítőszert kell hozzáadnia. Alapvetően kompakt, tömörített és sűrített formája a pornak- mérőpohár nélkül adagolható, és vonz az alacsony árával.

Multifunkcionális mosogatógép tabletta – valószínűleg már sejti, hogy nem más, mint tisztítószer + só + öblítőszer praktikus kombinációja. Az ára magasabb, és a hatása általában nagyon jó. A mosogatógép élettartamának meghosszabbítása érdekében a szakértők azt is javasolják, hogy időről időre váltson só, öblítőszer és a klasszikus por hármasának használatára.

Mosogatógépben való mosogatás alapelvei vs. Mosogatógép tabletták

Még a legjobb mosogatógép tabletták sem hatásosak, ha nem respektálja a mosogatógépben való megfelelő mosogatás alapelveit. Nem támaszkodhat arra, hogy mindenhatók, csak ha egy kicsit segít nekik.

 • Az ételmaradványoktól mentes edényeket kell behelyezni a mosogatógépbe – eltömítheti a szűrőket.
 • Rendszeresen ellenőrizze a só és az öblítőszer mennyiségét és gondoskodjon arról, hogy a karok és a szűrők tiszták legyenek.
 • Kövesse a mosogatógép betöltésére javasolt módszereket, és biztonságosan rakja be az edényeket.
 • Ne féljen új programokat kipróbálni és változtatni a hőmérsékletet. Minden tablettagyártó védi gyártási titkait, tehát az, ami megbízhatóan működött az egyik márkával, nem biztos, hogy teljesen fog a másikkal, ami az ár vagy a reklám miatt vonzotta Önt. Próbáljon ki apró változtatásokat, mielőtt új tablettákat vásárol.

Mosogatógép tabletta összetétele

Itt az ideje megnézni, milyen fő összetevők gondoskodnak az edények tisztaságáról. A következő lista és az alapvető információk alapján gyorsabban tud majd tájékozódni a következő választás során, és sikerül kiválasztania azt az terméket, amellyel elégedett lesz.

 • Fehérítőszerek – Feladatuk az elszíneződések tisztítása – pl. a kávétól és a teától a csészéken.
 • Foszfátok – Ellenálló, rászáradt szennyeződéseket, leégéseket és foltokat szabadít fel. A foszfátokat nem tartalmazó tablettákat ökologikusnak nevezik. Környezetbarát, de tisztító hatása gyengébb.
 • Foszfonátok – Megakadályozza, hogy más szennyeződések lerakódjanak az edényekre a mosogatási ciklus alatt. Nem kell attól tartania, hogy a serpenyőről a maradványokat a tányérokra ragadva találja.
 • Enzimek – Gondoskodnak a keményítő és fehérje eredetű szennyeződések lebontásáról.
 • Alacsony hőmérséklet aktivátor – A többi összetevő hatása teljes mértékben aktiválódik 40 ° C körüli hőmérsékleten is.
 • Felületaktív anyagok – Feloldja a vízbe felszabaduló zsírt, hogy leengedéskor ne szennyezze a többi edényt.
 • Polikarboxilátok – Beállítsa a víz pH-ját.
 • Aroma – Kellemes friss illatot biztosít és elnyomja a szagokat.

mosogatógép tabletta házilag

Mosogatógépbe való mosogatószerek ára

Nyilván tudja, hogy a szokványos mosogatószer nem való a mosogatógépbe. Nagy valószínűséggel túlhabzik. Ha már megvásárolta ezt a praktikus konyhai segédeszközt, akkor ne spóroljon a mosogatószereken. Nem csupán a tökéletesen tiszta edényekről és a fényes poharakról van szó, hanem a mosogatógépben is jó körülményeket tart fenn és meghosszabbítja az élettartamát. És az a néhány extra pár száz forint, amellyel időt takarít meg, valamint a jövőbeni javítást vagy szervizt is, mindenképpen megéri. A pontos ártartomány meghatározása nehéz, különös tekintettel a csomagolás méretére (a tabletták számára) és a mosogatószer típusára.

⏩ 1200 Ft-ig – ebben a kategóriában elsősorban mosogatógép porok és márkás gyártók kisebb csomagolásai (kb. 20-25 darab) vagy kiskereskedelmi láncok (Lidl, Kaufland) privát tablettái kb. 40 darabos kiszerelésben találhatók.

⏩ 3600 Ft-ig – széles választék, különféle formák – különösen kiváló minőségű porok, gélek és tabletták nagyobb csomagolásokban (50 darabtól kezdve). Itt valószínűleg megtalálja a kedvencét, még a legeladottabb mosogatógép tabletta kategóriából is, így a következő vásárlás esetén a magasabb árkategóriában vásárolhat több darabot jobb áron.

⏩ 3600 Ft-tól – a növekvő árral növekszik a csomag mérete vagy a darabszám, míg kg-ra vagy darabra átszámítva határozottan jobb áron vásárol. A csomagolásban több mint 100 darab tabletta vagy körülbelül 2 liter gél található. Ezek olyan kivitelezések, amelyek nagyon jól eladhatók, és a fogyasztói visszajelzések általában pozitívak, mert kisebb csomagoláson kipróbálták már ezeket.

A legjobb mosogatógép tabletta márkák

A piacon számos állócsillag található, amelyek fő irányzata a minőségi tabletták, gélek, valamint a porok és a mosogatószerek kifejlesztése. Reklámjaik nem hagyhatók figyelmen kívül, az eladottság magas. Az alább említett márkák közül több rendszeresen elfoglalja a mosogatógép tabletta tesztek kiemelkedő helyeit. Több kategória figyelembe van véve – általános elégedettség az elmosogatott edények szempontjából, a leégett tej, tojássárgája, zabkása, foltok a teától eltávolítása, fényesség, környezetbarátság (foszfátmentes)…

Nem kell azonban elutasítani a kiskereskedelmi láncok privát márkáit sem, amelyek kellemesen meglephetik Önt, és nem csak a kedvezőbb árukkal.

 • Finish – a szegmens leggazdagabb termékkínálatát mutatja be. Különböző nagy csomagolások, kiváló recenziók százai és elfogadható ár.
 • Jar – ennek a márkának nagyon jó hírneve van a piacunkon. Kínálatában nemcsak a kedvenc mosogatószerek vannak, hanem előnyös csomagolású minőségi
  mosogatógép tabletták is. Tavaly a heureka.sk portál szerint a Jar Platinum kapszula megkapta a 2018-as év terméke elismerést.
 • Somat – kínálatában porok, gélek és tabletták találhatók. Már alacsony hőmérsékleten is működnek, és tartalmaznak szag-semlegesítőt.
 • Sanytol – a Sanytol tabletta hű a márkához és nemcsak nagyon jó tisztítóhatást kínál, hanem fertőtleníti az edényeket és a mosogatógépet. A tabletták 4in1 jelzéssel vannak ellátva: mosogatás + só + ragyogás + fertőtlenítés.
 • Calgonit – a piacon a legkelendőbb tabletták képviselője. Specializálódik a mosogatószerek fejlesztésére. Már 1999-ben forgalomba hozták a piacon az első háromkamrás kapszulákat. Hogy ne zavarja össze a dizájn és a logó – a Calgonit márkát Finish-nek nevezték el. A legjobb termékek azonban megőrizték az alap megjelölést is (Calgonit Finish) a könnyű felismerhetőség érdekében.
 • Sunlight – friss citrom illat, kristálytiszta edények és mosogatógépről való gondoskodás a jól ismert Cif márkanév alatt.
 • W5 (Lidl) – W5 All in 1 tabletta a legeladottabb mosogatógépbe való mosogatószerek közé tartozik, amelyet saját márkanéven árusítanak. A fogyasztói értékelések pozitívak és az ára több mint vonzó.
 • K-Classic All in 1 (Kaufland) – hasonló kategóriából származó, a Kaufland láncban privát márkaként értékesített tabletták, amelyek a dTeste-ben meglepően az első helyet szerezték (2017-es év, 81%-os értékelés). Természetesen érdemes kipróbálni.

mosogatógép tabletták tesztje

Gyakran ismételt kérdések

Mire szolgál a só a mosogatógépben?

Magyarország számos régiójában kemény víz van – a mosogatógép zsigereiben kalcium- és magnézium lerakódások csapódnak le, és súlyos komplikációkhoz vezetnek. A mosogatógépekben található egy vízkőoldó – tartály, amelynek jó funkcionalitását a só, pontosabban a nátrium-ionok tartják fenn. Minél keményebb a víz, annál gyakrabban kell a sót feltöltenie.

Milyen feladata van az öblítőszernek a mosogatógépben?

Az öblítőszer használata nélkül az edényeken és az üvegpoharakon foltok maradnak. Feladata a víz felületi feszültségének csökkentése. Még ha öblítőszert is tartalmazó tablettákat vásárol, az öblítőszer adag nem feltétlenül elegendő. Ebben az esetben az öblítőszert külön is adhat hozzá és beállíthatja az adagolást.

Mi a teendő, ha irizáló foltok maradnak az edényeken?

Ez a probléma a rozsdamentes acélból készült edényekre jellemző. Ez akkor fordul elő, ha öblítőszert tartalmazó tablettákhoz még ad öblítőszert vagy ha nagy adag öblítőszert használ. A megoldás az, hogy kiegészítő öblítőszert csak olyan edény „tételhez” használjon, amelyek nem tartalmaznak rozsdamentes acél edényeket, vagy ha a tökéletesen fényes poharakról lemond.

Mi a teendő, ha az üveg karcosnak tűnik?

Jövőben fókuszáljon az olyan innovatív összetevőket tartalmazó tablettákra, amelyek védelmet nyújtanak az üveg károsodása ellen. Növelje az öblítőszer adagot, ha jelenleg nem rendelkezik ilyennel.

Hogyan működik a mosogatógép?

A mosogatás a mosogatógépben több lépésben megy végbe:

 1. Az első lépésben hideg öblítés történik, általában nyomás alatt, hogy a durva szennyeződéseket lemossa.
 2. Ezt követően beszívja a vizet, és az előre beállított hőmérsékletre melegíti.
 3. A tabletta- vagy poradagoló kinyílik. A meleg vízben feloldódik és az edények tisztításának, valamint a szennyeződés és a foltok eltávolításának fő folyamata folyik.
  Két hideg öblítés következik.
 4. Ismét beszívja a vizet és felmelegíti az előre beállított hőmérsékletre. Az öblítőszert adagolja bele, ami az edényeket szép fényessé teszi és folt nélkülivé.
 5. Az utolsó szakaszban az edények forró levegővel történő szárítása következik.

Annak ellenére, hogy ránézésre egyszerű folyamat, a mosogatógépnek hatékonyan be kell állítania a vízkeménységet, a fejlettebb modellek esetében beállítja a ciklus hosszát és a vízmennyiséget, és szintén a mosogatószerek típusuk szerinti hatékonyan felhasználását. A közelmúltig néhány régebbi és olcsó mosogatógép nem volt képes megbirkózni a multifunkcionális tablettákkal, és az összes összetevő feloldódott az első meleg vízben.

Milyen programot kell használni a legjobb eredmények elérése érdekében?

Az általános tanácsok azt javasolják, hogy válasszon olyan standard programokat, amelyek hőmérséklete legalább 55 °C. Csak ettől a hőmérséklettől mutatkozik meg teljes mértékben a tabletta összetételének hatékonysága. Kövesse a csomagoláson található ajánlásokat. A legújabb mosogatószerek alacsony hőmérséklet aktivátort is tartalmaznak, és 40 °C körüli hőmérsékleten képesek megbirkózni a kávé- vagy teafoltokkal.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.JAR Platinum Mega Box
Mennyiség: 90 db
5 out of 5 stars (5 / 5)5190 Ft Alacsony ár
2.FINISH Classic Gigapack 192 db
Mennyiség: 192 db
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4490 Ft Alacsony ár
3.Jar All In One Lemon
Mennyiség: 96 db
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)4690 Ft Alacsony ár
4.FINISH Starter Pack
Mennyiség: 48 db
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)3900 Ft Alacsony ár
5.ECOVER All in One
Mennyiség: 65 db
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)5990 Ft Alacsony ár
6.FINISH All in One 100 db
Mennyiség: 100 db
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)3690 Ft Alacsony ár
7.SUNLIGHT AiO Nature
Mennyiség: 38 db
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)2990 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új mosogatószerek kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb mosogatógép tablettákat.