Háztartási gépek

A legjobb mosogatógépek (teszt 2024)

legjobb mosogatógépek A mosogatógépek nemcsak időt, hanem pénzt is takarítanak meg nekünk. Bizonyított, hogy az edények folyó víz alatt történő mosogatásához képest a mosogatógépek 35-60% -kal kevesebb vizet fogyasztanak. És ez egy olyan szám, amelyet már érdemes figyelembe venni.

Mivel nagyon sok fajta készülék van a piacon, elkészítettünk egy egyszerű és könnyen éttekinthető 2024-as mosogatógép tesztet. Ebben megmutatjuk Önnek, hogy milyen típusú mosogatógépet érdemes vásárolni az ár és minőség tekintetében. A tesztünk olyan mosogatógépeket tartalmaz, amelyeket a neves szervezetek, valamint a fogyasztók – leggyakrabba a háziasszonyok által ajánlottak. Ha van saját tapasztalata valamelyik mosogatógéppel, örömmel vesszük, ha kifejti véleményét alul a kommentárokban ezen az oldalon.

Teszt – legjobb mosogatógépek – TOP 7 (2024)

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.Whirlpool WBC 3C26 X

Méret: kb.: 59,5x82x57 cm (SZxMxM)
Energiaosztály: E
Programok száma: 8
Zajszint: 46 dB
5 out of 5 stars (5 / 5)118000 Ft Alacsony ár
2.Bosch SMV25EX00E

Méret: kb.: 59,8x81,5x55 cm (SZxMxM)
Energiaosztály: F
Programok száma: 5
Zajszint: 48 dB
5 out of 5 stars (5 / 5)127000 Ft Alacsony ár
3.AEG mastery FFB83730PM

Méret: kb.: 59,6x85x61 cm (SZxMxM)
Energiaosztály: D
Programok száma: -
Zajszint: - dB
5 out of 5 stars (5 / 5)243000 Ft Alacsony ár
4.GORENJE GS52040W

Méret: kb.: 44,8x84,5x60 cm (SZxMxM)
Energiaosztály: E
Programok száma: -
Zajszint: - dB
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)124000 Ft Alacsony ár
5.CANDY CDI 1L38-02T

Méret: kb.: 59,8x82x55 cm (SZxMxM)
Energiaosztály: F
Programok száma: -
Zajszint: - dB
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)92500 Ft Alacsony ár
6.GORENJE GV541D10 SpeedWash

Méret: kb.: 44,8x81,5x55 cm (SZxMxM)
Energiaosztály: D
Programok száma: -
Zajszint: - dB
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)106000 Ft Alacsony ár
7.Klarstein Amazonia 6 Luminance
Méret: kb.: 55x43,5x49,5 cm (SZxMxM)
Energiaosztály: A+
Szárítási hatékonyság: A
Zajszint: 49 dB
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)193000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon mosogatógépet?

 • Mosogatógép típusa – Ha mosogatógépet választ, akkor először is annak típusát kell kiválasztania. Alapvetően három lehetősége van:
  a) Szabadon álló mosogatógép – Ez a legnépszerűbb megoldás hazánkban. Ez egy külön készülék, amelyet el lehet helyezni bármely megfelelő helyre (ahol be van biztosítva a csatlakozás a vízhez, szennyvízhez, áramhoz) és a kapacitása elegendő akár valóban egy nagycsalád részére is. Előnye a könnyű összeszerelés mellett a jó ár / teljesítmény arány is. Azonban van, akinek nem felel meg a kinézete.
  b) Beépített mosogatógép – Ez a típus képviseli a design csúcsát és a modern konyhákba illik, ahol tökéletesen illeszkedik a választott koncepcióba (választható ajtó dekoráció). A mosogatógép nem fog kilógni a konyhabútorból, hanem részévé válik. Előnye a csendesebb működés. Hátránya lehet a kissé magasabb ár és, hogy a konkrét modellhez szükséges helyet kell biztosítani.
  c) Asztali mosogatógép – Asztali megoldás ideális kisebb háztartások számára, ahol nincs hely a szabadon álló vagy a beépített mosogatógép elhelyezésére. Egy vagy két ember számára az asztali modellek kapacitása egészen kielégítő. Kis méretüknek köszönhetően kis konyhákba illeszkednek, és munkahelyek vagy rekreációs létesítmények konyháiban használhatók. Előnye még a kis fogyasztás is, és nincs szükség bonyolult telepítésre. Hátránya természetesen a kisebb kapacitás.
 • Méretek – A mosogatógépeknél különösen fontos a szélesség. A beépített és a szabadon álló mosogatógépek esetén 45 és 60 cm közötti modellek közül választhat. A mélység 55-65 cm, magassága 80-90 cm, de vannak atipikus modellek is különböző magassággal. Az asztali mosogatógépek magassága kb. 45 cm.
 • Biztonság – A mosogatógépeknél fontos a vízszivárgás elleni védelem. Szinte minden modern modell rendelkezik valamilyen típusú védelemmel. Problémák esetén a mosogatógép egyszerűen leáll és kikapcsol. Némelyik mosogatógépben van egy úszó, amely figyeli a belső vízszintet. Egy másik lehetőség a „Aquastop“ rendszer, amely viszont ellenőrzi a vízszivárgást a készülékből. Ha kisgyermeke van, akkor érdekelni fogja Önt a készülék helytelen kezelése elleni védelem. Általános elem a gyermekzár. Ez megakadályozhatja a vezérlést, vagy akár a mosogatógép ajtajának kinyitását is.
 • Zajszint – Bizonyos mosogatógép programok meglehetősen sokáig tarthatnak, és sok otthonban ez a készülék naponta üzemel. A zajszint tehát nagyon fontos – különösen akkor, ha a konyha közel van a nappalihoz. Egy kisebb lakásban érdemes egy csendesebb modellt választani, amelynek a zajszintje körülbelül 40 dB. Ez összehasonlítható a hűtőszekrénnyel, tehát viszonylag diszkrét, különösen a nap folyamán. Egyes mosogatógépek 50 dB-t meghaladó hangokat bocsátanak ki. Ez elviselhető egy nagy házban, vagy nagyon ritka használat esetén.
 • Szárítási hatékonyság – A szárítási hatékonyság osztály az energiacímkén található meg. A tartomány A-G, az A osztály tökéletes szárítást jelent. A G osztály esetében át kell törölni vagy átfényesíteni az eszközöket. A nagyobb kényelem érdekében célszerű a C osztályig lévő modellt választani. A mosási hatékonyság nincs megadva. Minden modern készülék esetében a teljesítmény elegendő a nagy hatékonyságú A osztályhoz.
 • Funkcionális felszereltség – A mosogatógépek sok érdekes funkcióval és lehetőséggel rendelkeznek. A fent említett biztonsági elemek mellett például töltőérzékelő (a víz szabályozása az edények számának megfelelően), késleltetett indítás, az edények szennyezettségének érzékelése, öblítő és só hiányosság mutató, automatikus nyílás, a program befejezésének jelzése stb.
 • Programok – Az alapmodellek körülbelül 5 programot tartalmaznak. A drágább modellek 8-10 vagy akár több programot tartalmazhatnak. A legegyszerűbb funkciók közé tartozik a gyors program (30-45 perc), a gazdaságos „ECO“ program, fél terheléses program, csendes éjszakai üzemelés vagy intenzív program a nagyon piszkos edényekhez.
 • Belső elrendezés – A mosogatógépek belső elrendezése különböző. Válassza a legvariálhatóbb belső elrendezésűt. Minden jobb mosogatógép rendelkezik ezzel.
 • Merítsen ihletet. Segíthet például a mosogatógép teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

Vásárlók által feltett gyakori kérdések

Hogyan válasszon megfelelő méretű és típusú mosogatógépet?

Az alapvető kritérium természetesen a konyha térbeli elrendezése, a víz, a szennyvíz és az áram csatlakozások elérhetősége, a személyek száma és a készülék használatának intenzitása. Tájékozódhat a teríték szerint. Minden mosogatógép esetében meg van határozva, hogy hány terítékre elegendő a kapacitása. A teríték alatt értendő mély és sekély tányér, kisebb desszertes tányér, csésze csészealjjal és evőeszköz.

A mosogatógépeket általában 4-14 terítékre tervezték, de még ennél több is lehet. A 45 cm széles modellek általában 8 vagy 9 terítékre alkalmasak. De számolni kell még más eszközök helyével is, amelyek nincsenek beleszámolva a terítékbe. Tehát fazekak, serpenyők stb. Ezek sok helyet foglalnak el. Tehát számoljon elég tartalék hellyel.

Milyen a mosogatógépek fogyasztása?

A legtöbb ember aggódik amiatt, hogy a mosogatógép nem túl gazdaságos. A modern készülékek meglehetősen gazdaságosak lehetnek. A legrosszabb az A energiaosztály, de általában A++ vagy A+++ mosogatógépekkel találkozhat. Gazdaságos program esetén ciklusonként 1 kWh-t fogyaszt (standard programnál 1,5 kWh-ig). Így az energiatakarékos modellek átlagos éves fogyasztása kb. 170 kWh lehet.

És mi van a vízzel? Az energiafogyasztás mellett az éves átlagos vízfogyasztás is megjelenik a címkén. A mosogatógép osztály szerint a ciklusonkénti fogyasztása 10-20 l, ugyanakkor ugyanolyan mennyiségű edény (12 teríték) kézzel történő elmosogatása esetén az átlagos fogyasztás legalább 40 liter.

Hogyan válassza ki a mosogatóvíz hőmérsékletét?

A hőmérséklet kiválasztása az egyes mosogatógépek program felszereltségén alapul. 4 változat van, és a megfelelő hőmérsékletet választja ki az edények állapotának megfelelően. A modern készülékek olyan fejlett programokat kínálnak, amelyek automatikusan megváltoztathatják a választást. Elvben azonban érvényes:

 • 40 ° C – a tányérok és evőeszközök öblítése közvetlenül a használat után
 • 50 ° C – normál, univerzális hőmérséklet
 • 60 ° C – száraz szennyeződéssel rendelkező edények esetén
 • 70 ° C – megfelelő, ha ritkábban, egyszerre mosogassa az edényeket

Mennyibe kerül a mosogatógép?

A szabadon álló és beépített mosogatógépek ára általában 80 000 és 200 000 forint között mozog, márkájától, méretétől, felszerelésétől stb. függően. Természetesen drágább vagy olcsóbb modellekkel is találkozhat – az olcsóbb modellek zajosabbak, kevésbé gazdaságosak vagy gyengébb felszereltséggel rendelkeznek.

Mosogatógép – igen vagy nem?

A mosogatógép időt és pénzt takarít meg. Így a modern világ egyik legértékesebb árucikkje. Be van bizonyítva, hogy az edények mosogatógépben történő mosogatásával 35-60% vizet takarít meg, a folyó víz alatt történő mosogatással szemben. Ha fontos az Ön számra az idő vagy a pénz, a mosogatógép nem hiányozhat a háztartásából.

Hogyan működik a mosogatógép?

 1. Előmosás. Amikor a mosogatógépet bekapcsolja, a víz betöltődik, amely az edényeket a durva szennyeződéstől megtisztítja.
 2. Mosogatás. A beszívott vizet 40-70 ° C-ra melegíti (a kiválasztott program szerint), és az adagoló betölti a mosogatószereket. Az edények minden szennyeződéstől megtisztulnak. A szennyezett vizet kiengedi.
 3. Öblítés és fényesítés. Több fázisban az edényeket leöblíti hideg vízzel a mosogatószer maradék eltávolítása érdekében. Az utolsó fázisban forró vízzel öblíti le az edényeket egy fényesítőszerrel, hogy az edények felületéről a vízcseppek egyenletesen leperegjenek.
 4. Szárítás. A fényesítőszer biztosítja, hogy a víz egyenletesen áramoljon az edényeken, és ne hagyjon foltokat. A maradék nedvesség elpárolog vagy kondenzálódik a mosogatógép hűvösebb részeiben, vagy hideg levegővel keveredik, és kiürül a mosogatógépből.

Legnépszerűbb márkák

 • Beko – A Beko márka Törökországból származik, de nálunk nagyon népszerű lett, és készülékei a legeladottabbak közé tartoznak. Ez a mosogatógépekre is vonatkozik, amelyek megfizethetők és jó minőségűek.
 • Bosch – A német Bosch gyártó mosogatógépei is nagy népszerűségnek örvendenek. A márka mind beépített, mind szabadon álló változatokat kínál. A mosogatógépek ára a közép kategóriába sorolható.
 • Gorenje – A szlovén Gorenje cég egy másik közkedvelt háztartási készülékgyártó. Kínálatában nagyon gazdaságos modelleket talál.
 • Mora – Ez a hagyományos cseh márka viszonylag gazdaságos, csendes és minőségi mosogatógépeket kínál elfogadható áron.
 • AEG – Az AEG márka inkább drágább, de jó minőségű és jól felszerelt készülékekkel rendelkezik.
Segített Önnek ez a mosogatógép teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi mosogatógépet. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező!