Háztartás Konyhai felszerelés

A legjobb tejhabosítók (recenziók és teszt) 2024

legjobb tejhabosítók
Reggeli kávéval jól indul a nap. Van otthon kedvenc kávéfőzője, de hiányzik belőle a tejhabosító fúvóka? Kedvenc cappuccinója, latte macchiatója vagy frappéja érdekes csemege a pihenés pillanataihoz, amelyek egy kávézó hangulatát idézik a nappalijában. De tejhab nélkül – hideg vagy meleg – nem lesz ugyanaz. A karos kávéfőző tulajdonosai különösen hiányolják, hogy a tejhabot közvetlenül nem a gépből kapják, ezért kiválasztottuk és áttekintettük a legjobb tejhabosítókat, amelyek önállóan működnek.

Megtudhatja, hogyan működnek, elegendő-e a kézi erő a hab előállításához, vagy automatikus gyártásról van szó. Megismerheti azokat a modelleket, amelyek kiváló meleg, de hideg habot is képesek előállítani. A kialakítás, a felhasznált anyagok minőségére és a tejmennyiségre is összpontosítunk, amelyet egyszerre bele tud önteni ebbe a praktikus segítőbe. Nem kell nagy tartállyal rendelkező tejhabosító készüléket vásárolnia, ha csak Ön iszik különleges kávékat gazdag tejhabbal. A tejhabosítók recenziója változatos, és minden vevő – az igényes, de az is, aki egy egyszerű, funkcionális modellt keres – megtalálhatja a kedvencét.

Hogyan válasszon tejhabosítót? A piacon megtalálható tejhabosítókkal kapcsolatos összes alapvető különbséget, jellemzőket és érdekes információkat a cikk második felében találja összefoglalva. Kávét a kézbe és jó olvasást!

A legjobb tejhabosítók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klarstein Biancolatte Nero
Térfogat: 0,2 l
Energiafelhasználás: 500 W
5 out of 5 stars (5 / 5)16600 Ft Alacsony ár
2.ECG NM 216
Térfogat: 0,25 l
Energiafelhasználás: 500 W
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)14000 Ft Alacsony ár
3.Tchibo tejhabosító
Térfogat: 0,12 l
Energiafelhasználás: 500 W
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)16000 Ft Alacsony ár
4.STX tejhabosító
Térfogat: 0,24 l
Energiafelhasználás: 500 W
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12500 Ft Alacsony ár
5.SAGE BMF600
Térfogat: 0,5 l
Energiafelhasználás: 500 W
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)50000 Ft Alacsony ár
6.PHILCO PHMF 1050
Térfogat: 0,2 l
Energiafelhasználás: 450 W
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)10000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon tejhabosítót

Ezt a kis konyhai készüléket többféle néven – tejhabosító, tejhabverő találja meg a boltokban. Mindegyik elnevezés egy kisebb készüléket jelöl, amelynek fő feladata, hogy rövid idő alatt tejhabot hozzon létre.

Milyen tejhabosítók vannak a piacon? Mennyit érdemes befektetni a vásárlásukba? Ha szereti a különleges kávékat vagy akár a forró csokoládét, akkor éppen a tejhab segítségével otthon is megidézheti a kávézók hangulatát, és kipróbálhatja a barista művészetét. Szeretne kávéital-specialistává válni és elbűvölni partnerét vagy látogatóit? Csatlakozzon hozzánk, hogy megnézzük, hogyan készíthet tejhabot, és mit kínál a jelenlegi piac.

A tejhabosítók típusai a meghajtás típusa szerint

Kézi tejhabosítók

Nincs szükségük elektromos áramra, mert a kezünk erejét és energiáját használják, valamint a fogantyúval, a hajtókarral vagy a dugattyúval végzett ismételt mozgásokat. Néhány megfizethető, és 3500 forint alatt is kapható, mások árban felzárkóztak az elektromos tejhabosítókhoz. Ezt azonban nagyobb tartály térfogattal, tehát nagyobb mennyiségű kézzel felvert tejhabbal kompenzálják. Az eredményül kapott hab az Ön erőfeszítéseitől függ, a munka néhány percet vesz igénybe, és nem biztos, hogy elégedett lesz az eredménnyel.

Elektromos kézi tejhabosítók

Ezek megjelenésükben hasonlítanak a merülő botmixerekhez, de kisebbek és más alapfejjel rendelkeznek. Egy ilyen habosítót tart a kezében, és belemártja egy pohár tejbe. Tartsa lenyomva a gombot, hogy elinduljon. Nem melegítik fel a tejet, ez az Ön feladata. Előnyük az alacsony ár, és elemes működés esetén a habosítót magával viheti nyaralásra is.

Automatikus tejhabosítók

A legmagasabb kategóriába a teljesen automatizált tejhabosítók tartoznak, ahol az egyetlen feladata, hogy a tejet a tartályba öntse. Az üzemmód beállítása után kevesebb, mint két perc alatt képesek meleg, forró vagy hideg habot készíteni. Nem kell semmit sem lenyomva tartania, önállóan működnek, és biztonságosan és automatikusan kikapcsolnak, amikor befejezik a munkát. A tejhabosító funkció mellett sok közülük tejmelegítő funkciót is kínál. Az otthoni használatra tervezettek ára 8750-35000 forint között mozog.

tejhabosítót

Az automata tejhabosítók paraméterei

Bemeneti teljesítmény

A tejhabosítók bemeneti teljesítménye átlagosan 400 és 600 W között mozog. Mivel a készülék ezzel a bemeneti teljesítménnyel/teljesítménnyel néhány percig üzemel, és a hab minősége elsőre is kiváló, még a napi használat esetén sem vezet megnövekedett villamosenergia-fogyasztáshoz.

Tejtartály mérete

Mint ahogyan azt a tejhabosítókról szóló recenzióinkban is észrevehette, olyan képviselőket választottunk ki, amelyek 100-250 ml közötti térfogatot kínálnak tejhabosító üzemmódban. Ez a mennyiség általában elegendő az átlagos háztartások igényeinek kielégítésére. 1-4 csésze kávéitalhoz elegendő habot készít. A nagyobb tartályok esetében – körülbelül 0,5-1 liter tejhez – nagyobb bemeneti teljesítményen kell dolgozniuk, és a tejhab előállítása is kicsit tovább tart. Ezek drágábbak is.

Fontos feltenni magunknak a kérdést, hogy valóban ennyi tejhabra van szükségünk egyszerre, vagy beérjük egy kisebb, kompakt eszközzel, amely gyorsan működik, és rövid idő alatt több vendéget is ki tud szolgálni.

Keresett előny: 2 az 1-ben – tej habosítása és melegítése

A legjobb tejhabosítók finom, bolyhos vagy sűrű, gazdag textúrájú tejhabot képesek előállítani. Általában a meleg és a forró habot jobban tudják, csak egy bizonyos százalékuk tudja sikeresen készíteni a hideg habot is, amely legalább annyi ideig tart, amíg a frappéját elkezdi inni. Ha kisgyermekei vannak, értékelni fogja a tej vagy forrócsokoládé melegítő funkciót. Ebben az esetben ne felejtse el eltávolítani a habosító korongokat/tekercseket.

Karbantartás

Keressen olyan tejhabosítót, amely esetében a tartály belseje jó minőségű rozsdamentes acél, teflon vagy más tapadásmentes bevonattal van ellátva. Így elkerülhető a tej leégésének veszélye, ami a hab ízét is elrontja. A habverésről gondoskodó elemek általában kivehetők, és csak le kell ezeket öblíteni. Ne essünk kísértésbe, hogy az elektromos tejhabosítót a mosogatógépbe tegyük! Javasoljuk, hogy egy nagy műanyag kanállal kanalazza ki a tejhabot – így nem sérül a belső réteg.

Vezérlés

A tejhabosítók vezérlése általában nagyon egyszerű és intuitív. Az üzemmódokat egy főgombbal válthatja, vagy minden üzemmódhoz külön-külön gombot használhat. A fejlettebb modellek fényjelzőkkel vannak felszerelve, hogy pontosan tudja, melyik üzemmód van beállítva.

A minőségi tejhabosítók keresett elemei

  • Jelölések/vonalak – meghatározza a maximális tejszintet a tejhabosítás és a melegítés üzemmódban.
  • Jól illeszkedő fedél/felső zár – megakadályozza a tej kifolyását. Ha átlátszó, akkor folyamatosan felügyelheti a habkészítést.
  • Tölcsér – vagy más néven a habosító testén lévő „kivágás“ vagy csőr – megkönnyíti a forró tej csészébe töltését.
  • 360°-os forgás – elektromos áram van vezetve az alapba. A habosító teste fogantyúval van ellátva. Hasonlóan a vízforralókhoz, csak illessze a habosító testét az alapra, és nem számít a szög vagy az irány.
  • Elemek a biztonságos használathoz – a fogantyú és az alap csúszásgátló kezelése, hőszigetelt külső burkolat, automatikus kikapcsolás működés után, túlmelegedés elleni védelem.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klarstein Biancolatte Nero
Térfogat: 0,2 l
Energiafelhasználás: 500 W
5 out of 5 stars (5 / 5)16600 Ft Alacsony ár
2.ECG NM 216
Térfogat: 0,25 l
Energiafelhasználás: 500 W
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)14000 Ft Alacsony ár
3.Tchibo tejhabosító
Térfogat: 0,12 l
Energiafelhasználás: 500 W
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)16000 Ft Alacsony ár
4.STX tejhabosító
Térfogat: 0,24 l
Energiafelhasználás: 500 W
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12500 Ft Alacsony ár
5.SAGE BMF600
Térfogat: 0,5 l
Energiafelhasználás: 500 W
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)50000 Ft Alacsony ár
6.PHILCO PHMF 1050
Térfogat: 0,2 l
Energiafelhasználás: 450 W
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)10000 Ft Alacsony ár