Gyermek áru

A legjobb tejszívó készülékek (teszt 2020)

legjobb tejszívó készülékekHogyan válassza ki a legjobb tejszívót, amellyel elégedett lesz? Ez a berendezés kismamák számára hasznos és fontos. Azt azonban nem lehet előre megjósolni, hogy milyen mértékben és egyáltalán szüksége lesz-e tejszívóra. És mivel tudjuk, hogy egy kisbabával az Ön ideje értékes, ezért elkészítettük a legfontosabb típusok, paraméterek és tulajdonságok összefoglalását, így néhány perc alatt eligazodhat a tejszívó készülékek kínálatában.

Az anyatej pótolhatatlan a kisbaba számára. Az újszülött osztály személyzete az első napoktól kezdve gondoskodik arról, hogy megkezdődjön a tejtermelés a mellekben. A tejtermelés azonban nem biztos, hogy ideális, és a csecsemő nehezen tud szopni. Ez nem újdonság – a tejszívókat a nők nemzedékei ismerték Ön előtt. Segítenek hozzájutni az anyatejhez olyan helyzetekben, amikor szoptatási problémák jelentkeznek, ezért nem hagyjuk ki a leggyakoribb kérdést sem: „Mikor lehet használni a tejszívót?“.

Amikor kiválasztottuk a termékeket a következő rangsorba, több száz recenziót olvastunk el a tejszívókról, időt szántunk a szülői fórumokon való diszkussziókra is, és hisszük, hogy a legmegbízhatóbb útmutató a nők tapasztalata. A jó tejszívó néha szükséges eszköz lehet az Ön elégedettségéhez és a baba elégedettségéhez is.

A legjobb tejszívó készülékek

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Philips AVENT Natural
Típus: Kézi
Űrtartalom: 125 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Masszázsbetét, Csendes működés
5 out of 5 stars (5 / 5)16000 Ft Alacsony ár
2.Philips AVENT Single
Típus: Elektronikus
Űrtartalom: 125 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Állítható szívási intenzitás, Masszázsbetét, Csendes működés, Memória az egyedi üzemmódhoz
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)60000 Ft Alacsony ár
3.BAYBY BBP 1010
Típus: Elektronikus
Űrtartalom: 120 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Állítható szívási intenzitás, Masszázsbetét, Időzítő az automata kikapcsoláshoz, Kijelzős
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26000 Ft Alacsony ár
4.Philips AVENT Kézi mellszívó Natural
Típus: Kézi
Űrtartalom: 180 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: BPA-mentes, Masszázsbetét, Ergonomikus dizájn
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18000 Ft Alacsony ár
5.Zopa ComfyPro
Típus: Elektronikus
Űrtartalom: -
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Állítható szívási intenzitás, Kijelzős, Visszaáramlás gátló
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)27000 Ft Alacsony ár
6.Beurer BY 40
Típus: Elektronikus
Űrtartalom: 180 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Állítható szívási intenzitás, Masszázsbetét, Kijelzős
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)28000 Ft Alacsony ár
7.BabyOno Anatomy
Típus: Elektronikus
Űrtartalom: 180 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Állítható szívási intenzitás, Masszázsbetét, Kijelzős
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)4500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon tejszívót

Hogyan működik a tejszívó? A tejszívó készülék szerepe az, hogy vákuumot teremtsen a mellbimbók és a bimbóudvar területén, ezáltal felszabadítja a tejet az emlőmirigyekből. A fejlettebb modellek hűen szimulálják a csecsemő szopását, rendkívül kíméletesek a mellhez és támogatják az egészséges tejtermelést. A különbség nemcsak az árban vagy a márkában van, a legjelentősebb különbségek a szívás mechanizmusában és a felszereltségben vannak.

Szüksége lesz tejszívóra?

A szülés előtt nehéz meghatározni, hogy fogja-e rendszeresen használni a tejszívót. Valószínűleg a legnagyobb dilemmája az először szülő nőknek van, akiknek minden oldalról számos „kötelező“ felszerelést javasolnak, amelyet meg kellene vásárolniuk maguknak és a babának.

Még akkor is, ha ellenáll a kísértésnek, legyen legalább egy alapvető áttekintése a tejszívókról, hogy vészhelyzet esetén tudja, melyik boltba vagy e-boltba tudja gyorsan kiválasztani.

Más a helyzet, ha már tudja, hogy tejet ki kell fejnie és tárolnia annak érdekében, hogy az apja vagy nagyszülei gondoskodhassanak a babáról távolléte alatt, vagy akár az ápolónők is, ha babája hosszú ideig kórházban van.

Hogyan válasszon tejszívót

Mikor kell tejszívót használni?

 • Laktációs problémákkal küzd – Ha elégtelen tejtermelésben szenved, vagy fordítva, ha a melle túlzottan duzzadt, fájdalmas nyomást érez, és meg akarja akadályozni a mellgyulladást.
 • Mellbimbó-problémák – A csecsemő gyakran képtelen a lapos vagy befelé forduló mellbimbó miatt szopni. Éhes, ideges, és nem tud magán segíteni. Ellenkező esetben egy kis éhes emberke károsíthatja a mellbimbót. A „behasított“ vagy megrepedt mellbimbónak időre van szüksége a gyógyuláshoz és a kíméletes kezelésre. A tejszívó ilyen helyzetekben már nem egy esetben megmentette az anyatej képződésének megőrzését.
 • Ha tárolni akarja a tejet – A távollétében sem kell a csecsemőt mesterséges tejkészítményekkel etetni.
 • Ha a csecsemőnek problémái vannak a szopással – A tejszívó a koraszülött csecsemők számára nyújt segítséget, rövidebb vagy lenőtt nyelvfékkel, vagy akár az orrocska „banális” nyálkaeltömődésénél, amikor nem tud egyszerre szopni és lélegezni.

A tejszívók típusai

Két alapvető csoport létezik – kézi és elektromos tejszívók, és a fő kategóriákon belül számos olyan felosztást talál, amelyek összefüggenek az általános kialakítással, mechanizmussal és szívási módszerrel.

Kézi tejszívók

Olcsóbb és kompaktabb megoldást jelentenek, amelyek szinte teljesen csendben működnek. Azonban igénybe veszik az együttműködését és az erejét. Ezért alkalmasabbak alkalmi használatra, amikor be kell indítani a laktációt, vagy fordítva – megkönnyebbülést hozni a túltelített melleknek.

Ha gyakran kellene használnia ezeket, valószínűleg néhány nap múlva nem érezné jól magát. A fejés általában mindkét kéz használatát igényli, és nem kíméletes a sérült mellbimbókhoz. További mikro repedéseket okozhat, és meghosszabbíthatja a gyógyulási folyamatot. Ennek ellenére megvannak a felhasználási területei, ha nem akar sokat befektetni, akkor a feladata az lesz, hogy a 4 lehetséges kialakítású közül válasszon egyet.

 • Ballonos tejszívók – Olcsó alapmegoldás, amelyek esetében az a feladata, hogy összenyomja a ballont és a szívótölcsérbe felfogja a tejet. Nem alkalmasak hosszú távú fejésre. Elsősorban a maradék tej lefejésére vagy nyomás csökkentésére szolgálnak.
 • Ballonos tejszívók cumisüveggel – Lényegesen jobb kivitelezés ugyanazzal a mechanizmussal. A bónusz a plusz cumisüveg, amelyben közvetlenül összegyűjti a lefejt tejet. Mindkét típus mindkét kéz használatát igényli, és gyakori használat esetén repedéseket okozhat a mellbimbókon.
 • Dugattyús tejszívók – Előnyös megoldás, amelyet néhány száz forintért megvásárolhat. A tejszívó alapja egy manuálisan mozgatható dugattyú, amely vákuumot hoz létre. Ennek eredményeként a tej felszabadul a mellből. A fejés azonban fájdalmas és igényes lehet.
 • Karos tejszívók – A kézi tejszívók között képzeletbeli nyertesek. A kar lenyomása hatással van a szilikon betét mozgására, amely a tejcsatornák irritációjával serkenti a laktációt. A betét puha és részben szimulálja a természetes szopást. A fejés fájdalommentes, hatékony és kiváló eredményekkel jár, felesleges erőfeszítések nélkül. Ez a fajta tejszívó alkalmas utazásokra is, elég csak levenni a karos mechanizmust és ráhelyezni a cumit.

Kiknek alkalmasak? Azoknak a nőknek, akiknek be kell indítani a tejelválasztást, enyhíteniük kell a túltelített emlőt, vagy vészhelyzet esetére tartaléknak.

Elektromos tejszívók

Az elmúlt években az elektromos tejszívók vezetnek az eladottság terén. Ezek olyan készülékek, amelyeket a praktikus és kényelmes használat jellemez, azon túl, hogy megbízhatóan lefejik a tejet, még a gyakori használat mellett sem károsítják a mellbimbókat. A mell kiürítéséhez nincs szükség további ismétlődő mozgásokra. A fejlett modellek lehetőséget nyújtanak a szívóerő és a szívási ritmus beállítására. Leggyakrabban az elektromos hálózatról táplálják ezeket, de találkozhat akkumulátoros vagy elemes változatokkal is. A sebesség, az igénytelenség és a kényelem ára a magasabb ár, súly és bizonyos zaj.

Kiknek alkalmasak? Koraszülött babák anyukájának vagy egészségügyi problémákkal küzdő gyermekek számára. Nagyszerűek azon nőknek is, akiknél sok tej termelődik, ikrei vannak, vagy időnként más személyre kell bízniuk az etetést.

Szívási módszer

Az elektromos tejszívók esetében 2 alap szívási módszerrel találkozhat – egyfázisú és kétfázisú.

 • Egyfázisú szívás – Klasszikus szívás, amely esetében vákuum jön létre. Alkalmas azoknak az anyáknak, akiknek nincs problémájuk a tejelválasztás beindításával.
 • Kétfázisú szívás – Az első fázisban a mellbimbót és a bimbóudvart masszázs és enyhe vákuum stimulálja, a második fázisban a már felszabadult tejet kiszívják. A természetes szoptatás hasonló elven működik – a baba a szopáskor nem iszik azonnal, rövid időközönként csak gyengéd vákuum keletkezik. Csak egy idő után kezdi el mélyen szívni a tejet. Az így felszerelt tejszívó rendszeres használat esetén sem okoz irritációt, ezért alkalmas azoknak az anyáknak, akiknek naponta többször kell a tejet lefejniük.

Hasznos felszereltség

A kiváló minőségű tejszívók felszereltsége tartalmaz egy palackot, cumit, a tej tárolására szolgáló zacskókat / edényeket, védőtokot, kenőcsöt a mell kezelésére és a melltartó betéteket. Magától értetődőnek kell lenni a használati utasításnak a tejszívó és alkatrészeinek használatáról és sterilizálásáról.

Gondoljon a higiéniára

A szoptatást a csecsemő etetésének legtermészetesebb módjának tartják, és egyik előnye, hogy a tej a mellből a pocakba vezető úton nem érintkezik semmivel. Tej lefejése esetén ezért érdemes odafigyelni minden olyan tömlő, kiegészítő és palack alapos tisztaságára és sterilizálására, amelyekkel az anyatej érintkezésbe kerül.

Hogyan kell sterilizálni a tejszívót? Tejmaradványok lehetnek az edények falain és a cumikon, amelyek a káros baktériumok táptalaját jelentik. Ezek súlyos emésztési problémákat okozhatnak. A tejszívó nem elektromos alkatrészeinek sterilizálása nem nehéz – először mindent le kell öblíteni és szükség esetén kefével megtisztítani. A klasszikus fertőtlenítés és sterilizálás min. 10 percig forrásban lévő vízben történik. Ennek a módszernek a hátránya azonban a kalcium-lerakódások fokozatos kicsapódása és lerakódása a palackokon. Ezért van helyük a felszereltségben az elektromos- vagy gőzsterilizátoroknak, amelyek min. 100 ° C hőmérsékletű telített vízgőzt használnak. Tisztításnál kerülje az erős és agresszív tisztítószerek használatát.

Tejszívó készülékek ára

Ez a termékkategória széles árkülönbségeket kínál. Tejszívó 2400 Ft vagy 60000 Ft áron? Milyen elvárásai lehetnek a mechanizmussal és a felszereltséggel szemben egy adott árköltségvetés esetén?

✅ Tejszívók 9000 Ft-ig

A kézi tejszívók széles választéka már 2100 Ft-tól. Ebben a kategóriában a legnépszerűbb kétfázisú karos tejszívók tartoznak, amelyek kézi fejés esetén is a legkíméletesebbek.

✅ 24000 Ft-ig

A legkelendőbb tejszívók bőséges kínálata, amelyek a praktikumot és a kényelmet képviselik. A kézi tejszívók továbbra is túlsúlyban vannak, de itt megtalálhatók a hatékony elektromos modellek is. A Philips Avent, a Medela, a Canpol, a BabyOno márkák dominálnak.

✅ Tejszívók 24000 Ft-tól

Ha nagy kényelmet, biztonságot és tisztességes felszereltséget keres, akkor a magasabb árral rendelkező tejszívók között keressen. Rendszeres és gyakori használatra alkalmasak a mellbimbók károsodásának veszélye nélkül. Előnye a kiegészítők száma, amelyeket nemcsak otthon, hanem útközben is használhat.

Videó

A legjobb tejszívó márkák

Milyen márkájú tejszívót vásároljon? Ha egy üzletben megtekinti az ajánlatot, nem biztos, hogy könnyen tud döntést hozni. Ezért van egy rövid összefoglalónk azokról a gyártókról, akik vezető szerepet játszanak a tejszívó tesztekben, és számos pozitív recenzió és értékelés sem hiányzik.

 • Meleda – A svájci Meleda márkájú tejszívókat szakértői csoport fejlesztette ki, és gyakran használják kórházi környezetben. Jó értékelést kapnak a szakmai teszteken. Könnyen megkülönböztetheti őket a versenytársaik között – minden modell sárga.
 • Philips Avent – Az anyák körében a legnépszerűbb tejszívók, hosszú ideje piacvezetők. Gazdag kiegészítők, jó használhatósággal.
 • NUK – A Németországban alapított NUK márka portfóliójában drágább, de gazdagabb technológiával rendelkező modellek is találhatók. Az elektromos modellek felszereltségében különféle üzemmódokat és szívási intenzitást talál.
 • Canpol Babies – Elektromos és kézi tejszívók jó ár / minőség aránnyal.
 • Bayby – Kiváló minőségű kétfázisú tejszívók azzal a lehetőséggel, hogy mindkét mellre beállíthatja egyszerre.

Gyakran ismételt kérdések

Létezik tejszívó két mellre egyszerre?

Igen, ez a megoldás drágább, de ha rövidebb idő alatt mindkét mellből ki akarja fejni a tejet, akkor ez a kialakítás megfelel Önnek.

Hogyan kell tárolni a lefejt anyatejet?

A csecsemő számára a legjobb a frissen lefejt tej fogyasztása. Egyes tápanyagok tárolással ugyanis tönkremennek. Mi a teendő, ha tárolnia kell az anyatejet? Megteheti a következőket is:

 • A frissen lefejt tejet 24 órán át hűtőszekrényben tárolhatja.
 • Ha úgy dönt, hogy lefagyasztja, adagolja a tejet tiszta, sterilizált edényekbe vagy zacskókba, és biztonságosan tárolja a fagyasztó hátsó részén, elkülönítve más ételektől. A fagyasztóban 2-3 hónapig eltartható, ha -20 ° C-on van fagyasztva. Egyes források korlátlan tárolási időt is megadnak, de figyelembe kell venni, hogy az anyatej táplálkozási és ízbeli változásai a baba növekedésével párosulnak.
 • A fagyasztott anyatejet fokozatosan kell felolvasztani – hűtőszekrényben, 4 ° C-on, szobahőmérsékleten vagy max. 37°C-os langyos vízben.
 • A fogyasztásra szánt anyatejet lassan kell melegíteni – meleg vizes fürdőben, nem pedig egy bögrébe öntve, ahol számos kórokozóval érintkezhet, és a bögre aljától nagyon magas hőmérséklettel érintkezhet. A babának adható tejnek emberi testhőmérsékletűnek kell lennie, azaz. 36-37 ° C.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Philips AVENT Natural
Típus: Kézi
Űrtartalom: 125 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Masszázsbetét, Csendes működés
5 out of 5 stars (5 / 5)16000 Ft Alacsony ár
2.Philips AVENT Single
Típus: Elektronikus
Űrtartalom: 125 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Állítható szívási intenzitás, Masszázsbetét, Csendes működés, Memória az egyedi üzemmódhoz
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)60000 Ft Alacsony ár
3.BAYBY BBP 1010
Típus: Elektronikus
Űrtartalom: 120 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Állítható szívási intenzitás, Masszázsbetét, Időzítő az automata kikapcsoláshoz, Kijelzős
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26000 Ft Alacsony ár
4.Philips AVENT Kézi mellszívó Natural
Típus: Kézi
Űrtartalom: 180 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: BPA-mentes, Masszázsbetét, Ergonomikus dizájn
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18000 Ft Alacsony ár
5.Zopa ComfyPro
Típus: Elektronikus
Űrtartalom: -
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Állítható szívási intenzitás, Kijelzős, Visszaáramlás gátló
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)27000 Ft Alacsony ár
6.Beurer BY 40
Típus: Elektronikus
Űrtartalom: 180 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Állítható szívási intenzitás, Masszázsbetét, Kijelzős
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)28000 Ft Alacsony ár
7.BabyOno Anatomy
Típus: Elektronikus
Űrtartalom: 180 ml
Szívási rendszer: 2 fázisos
Tulajdonságok és funkciók: Állítható szívási intenzitás, Masszázsbetét, Kijelzős
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)4500 Ft Alacsony ár