Autó / Motor

A legjobb autós kamerák – recenziók és teszt 2024

legjobb autós kamera Az autós kamerát (DVR kamera – Digital Video Recorder camera) jelenleg az autó „fekete dobozaként“ használják, mivel a rögzített felvételt bizonyos esetekben a nyomozás bizonyítékaként (kerékpárosos elütése, vaddal való találkozás, részeg gyalogos stb.) használják. A legjobb autós kamera ettől többet tud, és modern dizájnnal rendelkezik, így kevésbé észrevehető.

Az autós kamera teszt segít orientálódni a gyártók valóban nagyon gazdag kínálatában, hogy ki tudja választani a legmegfelelőbbet. A teszt a tesztvállalatok eredményein kívül a szakemberek véleményein is alapul, így bátran ihletet meríthet belőle. Ne feledje, hogy a legjobb autós kamera az, amelyik Önnek, mint sofőrnek leginkább megfelel. Ezen kívül tanácsot adunk Önnek, hogy vásárláskor mire összpontosítson.

A legjobb autós kamerák 2024 – TOP 7 teszt

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1. MIO MiVue C380 Dual
Videó: FULL HD
Képszög: 130°
Objektív: f/1,8
Kijelző mérete: 2"
5 out of 5 stars (5 / 5)50900 Ft Alacsony ár
2. Cel-Tec K4 DUAL GPS
Videó: 4K (4096×2160)
Képszög: 160 °
Kijelző mérete: 2,4"
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)71100 Ft Alacsony ár
3. MIO MiVue 792
Videó: Full HD
Képszög: 140°
Objektív: f/1,8
Kijelző mérete: 2,7"
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)57700 Ft Alacsony ár
4. MIO MiVue 785
Videó: FULL HD
Képszög: 140°
Objektív: f/2
Kijelző mérete: 2,7"
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)50000 Ft Alacsony ár
5. Niceboy PILOT XRS
Videó: 1920×1080 px
Képszög: -
Kijelző mérete: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)23000 Ft Alacsony ár
6. MIO MiVue C330
Videó: 1920×1080 px
Képszög: 130°
Kijelző mérete: 2"
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)35100 Ft Alacsony ár
7. Sencor SCR 4200
Videó: 1920×1080 px
Képszög: 170°
Kijelző mérete: 3"
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)12800 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb autós kamerát?

  • Full HD. Autós kamera esetén csak full (teljes) HD felbontást válasszon, semmi mást. A 640 x 480-as felbontás nem elegendő, és a HD 720p (1280 x 720) nem lesz elég az esetleges bizonyításhoz. Ebben az esetben értelme csak a full HD 1080p (1920 x 1080) kamerának van. A minimum a 30 fps, nem megfelelő a kevesebb.
  • Látószög vagy a fényképezés szöge. 110 °-tól 150 °-ig, vagy akár 170 °-ig kell lennie ahhoz, hogy mindent láthasson a felvételeken. Ha a kamera nagyobb szöggel rendelkezik, az objektumok torzítottak lehetnek. A kisebb szög nem fogja be a szembejövő járműveket vagy a közlekedési lámpákat, így valószínűleg a videó bizonyítékként nem használható.
  • Kamera funkciók. Természetesen az autós kamerának kell rendelkeznie olyan lehetőséggel, hogy automatikusan kikapcsolódik a kijelzője (ha van kijelzője), mert Önt a kijelző vezetés közben zavarhatja. Nagyon hasznos és valóban szükség van az automatikus felvétel funkcióra, hogy a kamera folyamatosan működjön, ha szüksége van rá (amikor a memóriakártya megtelt, a kamera automatikusan törli a régi videókat). Természetesen a dátum és az idő a videón látható.
  • Kamera optikája. A műanyagból készült lencse kissé olcsóbbá teszi a kamerát, viszont nem tartós. A hatrétegű üveg lencse jó fényt biztosít. Általánosságban elmondható, hogy ha az optika jó minőségű, akkor a kamera a kevésbé megvilágított utakra is alkalmas.
  • Videó kódolás. A hagyományos kamerák M-JPEG formátumú videót késztenek, de ez a videó több helyet foglal, és nagyobb memóriakártyát igényel. Ha a videó a .mkv vagy a H264 vagy x246 formátumú, akkor helyet spórol a memóriakártyán. Általában egy óra felvétel átlagosan 6 GB helyet foglal el, így a memóriakártya kapacitását ehhez kell alkalmazni.
  • Merítsen ihletet vásárláshoz. Az autós kamera tesztünk segít orientálódni a piacon.

Mi a G érzékelő?

Ez egy túlterhelés érzékelő, amely autóbaleset vagy hirtelen fékezés esetén zárolja a felvételt, és a rögzített videót egy speciális mappába menti. A videó felvétel így biztonságban marad.

Mi a Motion Detect?

Az autós kamera elkezdi a felvételt, ha érzékeli a mozgást. Ezt akkor használja ki, ha a kamerát az autóban hagyja a parkolás idejére is; ha nincs bedugva a töltő, a kamera akkor is bekapcsol, ha az autónak például nekikoccan valami. Másképp a kamera a legtöbb esetben csak a startolás után kapcsol be (úgynevezett automatikus start).

Mi a WDR (Wide Dynamic Range)?

A WDR (széles dinamikus tartomány) még rosszabb körülmények között is tisztább és stabilabb képet biztosít.

Milyen tartó a legjobb?

A tartónak, Önnek és az Ön autójának kell, hogy megfeleljen. Általában véve szilárdnak és rövidnek kell lennie; a rövid biztosítja a visszapillantó tükör mögé rejtőzködést, és a szilárd mérsékli a rázkódást menet közben.

Az autós kamera elhelyezése

Az előírások alapján nem lehet az autó elektromos rendszerébe integrálva, hanem manuálisan kell a csatlakozót a szivargyújtóba bedugni. A következő előírás az, hogy a sofőrt nem zavarhatja a kilátásban, tehát ezt is figyelembe kell venni az elhelyezésekor. Az egyik legjobb hely a belső visszapillantó tükör mögötti terület.

Autós kamera kijelző

Legyen vagy nem szükséges? A kamerák LCD-kijelzővel nagyobbak és gyakran drágábbak, másrészt könnyebb a kezelésük és képesek lejátszani a felvételt. Sajnos bizonyos elhelyezési lehetőségek korlátozottak a kijelző nagysága miatt.

Éjszakai mód

Bár az összes kamera akár éjszaka is rögzíthet (persze, csak azt látják, ami megfelelően van megvilágítva), az éjszaki sofőrök számára van az éjjellátó modul, ami megvilágítja a részleteket és éjszaka is tökéletesen leolvasható rendszámokat lát.

Sebességradar érzékelés

A GPS-el felszerelt modelleknél gyakran találkozhat a sebességmérő radar felderítési funkcióval. Bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy ez a funkció illegális, de nem az. Nem úgy működik, mint a közönséges illegális radarzavaró állomások. Esélyt adhat az út mellett megbúvó sebességmérésekkel szemben, mert figyelmeztet, hogy lassabban haladjon az indokolt helyeken.

Akkumulátor

Nem minden kamera közvetlenül az autóból kapja tápellátást. Másrészt az akkumulátorral működő modellek előnyben vannak, például mozgásérzékelőnél, amikor a kamerának még a motor kikapcsolt állapotában is szüksége van energiára.

Mi a helyzet a kamera autóban való használatának jogi vonatkozásairól?

Kötelessége elmondani a személynek, akivel beszélget, hogy rajta lesz a felvételen. Ha a felvétel nem bizonyít semmit, 7 napon belül törölnie kell.

Segített Önnek ez az autós kamera teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt modellről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb autós kamerát, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.