Háztartási kisgépek

A legjobb joghurtkészítő gépek (teszt 2024)

legjobb joghurtkészítő gépekA joghurtok népszerűek a fiatalok és az idősek körében egyaránt. Finomak, ízletesek, tele vannak értékes ásványi anyagokkal és fehérjékkel, és a bél mikroflórájára gyakorolt ​​jótékony hatásuk miatt az egészséges ételek közé sorolhatjuk a joghurtokat. Ha házi készítésű, ellenőrzött minőségű joghurtokkal kíván kedveskedni családjának, akkor figyelmébe ajánljuk a legjobb joghurtkészítő gépekre vonatkozó tippjeinket, amelyek segítenek a joghurtok elkészítésében pontosan az ízlésének megfelelően.

Több oka is van annak, amiért érdemes házi joghurtot készíteni. Az üzletben vásároltaknak néha nem egyértelmű az összetételük, másrészt, ha biztos akar lenni a minőségben, akkor magasabb összeget fizet egy tégelyért. Találkozott már joghurtkészítő géppel a barátainál? Szeretné tudni, hogy milyen lehetőségek és funkciók rejlenek egy ilyen eszközben? Akkor ne hagyja ki a választási útmutatónkat, amelyben lépésről lépésre áttekintjük az összes fontos információt arról, hogyan válasszon joghurtkészítő gépet.

Ha több véleményre van szüksége, ne hagyja ki a joghurtkészítő gépek recenzióit, amelyek gyakran elfogulatlan képet nyújtanak, és különösen azoknak a fogyasztóknak segítenek, akik az első ilyen készüléküket választják ki.

A legjobb joghurtkészítő gépek 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klartein Gaia
Kapacitás: 12 x 210 ml joghurt pohár
Teljesítmény: 21,5 W
Időzítő: igen
5 out of 5 stars (5 / 5)16500 Ft Alacsony ár
2.Guzzanti GZ 705
Kapacitás: 7 üveg, teljes űrtartalom: 1,33 liter
Teljesítmény: 20 W
Időzítő: igen
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)13300 Ft Alacsony ár
3.ARIETE 621
Kapacitás: 1 l
Teljesítmény: 20 W
Időzítő: -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)6500 Ft Alacsony ár
4.Steba JM 2
Kapacitás: 12 tégely, tetővel, 2,4 literes térfogat
Teljesítmény: 21 W
Időzítő: igen
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18400 Ft Alacsony ár
5.G3FERRARI G10133
Kapacitás: 4 x 180 ml joghurt pohár
Teljesítmény: 20 W
Időzítő: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)10000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon joghurtkészítő gépet

A konyhai trendek visszatérnek a hagyományokhoz. Sok család megpróbálja saját maga megtermeszteni a gyümölcsöt és zöldséget, a nők szívesen sütnek kenyeret és kovászos péksüteményt az otthoni kenyérsütőgépben, és ha lehetőségünk van szeretteinknek a legjobbat nyújtani, akkor miért ne tennék meg ezt kedvenc joghurtjaik esetében is.

A vásároltak sajnos gyakran tele vannak cukorral, édesítőszerekkel és vegyi adalékanyagokkal, amelyek mesterségesen meghosszabbítják az eltarthatóságukat. Vágyik a minőségi házi joghurtra eperdarabokkal és áfonyával? Vagy el tudja képzelni reggelire a mézes és diós joghurtot? A következő sorokban megmutatjuk a megfelelő joghurtkészítő gép kiválasztásának teljes folyamatát – a mérettől kezdve a praktikus funkciókon, az elkészítés hosszáig, az áramfogyasztáson át a házi joghurt elkészítésének folyamatáig.

Hogyan válasszon joghurtkészítő gépet

Miért érdemes otthon joghurtot készíteni?

 • Tökéletes áttekintése van a felhasznált nyersanyagok összetételéről és minőségéről (tej + joghurt kultúra). Kerülje a sűrítőket, tartósítószereket és színezékeket.
 • A joghurt mindig friss és gazdag élő kultúrákban, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre.
 • Az ízesítésére pontosan azt használhat, amit szeret, és természetesen – kiváló minőségben is – házi epret, meggyet, ribizlit, mézet. De csokoládé darabokat, kakaót, nádcukrot, dióféléket, chia- és lenmagokat is… Nincs szükség mesterséges aromákra és színezékekre.
 • A vásárolt joghurtokkal összehasonlítva jelentősen spórol is, különösen akkor, ha több joghurtrajongó van a háztartásban. Egy 200 ml friss házi joghurt körülbelül 70 forintba kerül.
 • A háztartása egy kicsit ökologikusabb is lesz. Ugyanis a vásárolt joghurtokat leggyakrabban műanyag tégelyekben árusítják.

Joghurtkészítő mérete és az edények száma

A joghurtkészítő kiválasztásának első tényezője a méretének és az edények számának mérlegelése. Elsősorban a háztartás tagjainak számán alapul. Felfedezhet kisebb joghurtkészítőket 4 edénnyel, közepes méretű modelleket alapfelszereltségben 6 – 8 edénnyel, a nagy családi joghurtkészítők pedig 10 – 12 darab joghurtos edényt is tartalmaznak. Számukkal az alap nagysága is növekszik, amelybe ezek bele vannak helyezve, és minden bizonnyal könnyen felbecsüli, hogy melyik joghurtkészítő foglal el több helyet a szekrényben vagy a polcon.

Az edények száma mellett a térfogatuk is fontos. Leggyakrabban 120 ml, 150 ml és 200 ml térfogatúak. A térfogat növekedésével nő a tej fogyasztása is. A házi joghurtokat hűtőszekrényben tárolva legfeljebb 4 napon belül érdemes elfogyasztani. Előnybe részesíti a kisebb joghurtokat, vagy a nagyobb adagot szereti élvezettel fogyasztani?

Edények anyaga

Ha figyelembe vesszük az ökológiát, mindenképpen az üvegedényeket javasoljuk. Nagyon jól néznek ki, nem károsak az egészségre, könnyen tisztán tarthatók, de leesés esetén fennáll a törés veszélye. Ezért is nagyon népszerűek a műanyag edények, melyek BPA-mentes anyagból (ártalmatlan műanyag) készültek. Nem kell attól tartania, hogy ha valamelyik leesik, az eltörik vagy megsérül.

Tippünk: Válasszon olyan joghurtkészítő gépet, amelyhez tartalék edényeket lehet vásárolni, ill. megbízhatóan működhet más megfelelő alakú és méretű edényekkel is.

Teljesítmény / bemenő teljesítmény

A házi joghurt előállítása legalább 6 órát vesz igénybe. Ideális esetben betölti az elkészített joghurtkeveréket a poharakba, lezárja, elindítja a fő módot, és reggel a kész joghurtok fogadják. Helyén való aggódni a magasabb villamosenergia-számlák miatt? Szerencsére a joghurtkészítő a gazdaságos eszközök közé tartozik, amely alacsony bemenő teljesítménnyel / energiafogyasztással működik. A kisebb joghurtkészítő gépek bemenő teljesítménye legfeljebb 20 W, közepes méretűeké körülbelül 30 W, a nagy joghurtkészítőké pedig körülbelül 40 W. 6 üzemóra alatt még a legnagyobb joghurtkészítő gép sem fogyaszt 0,24 kWh-nál több elektromos áramot.

Hasznos funkciók

Mit várhat egy minőségi joghurtkészítő géptől? Egyszerű használhatóságot, önálló működést és biztonságos kikapcsolást a joghurtok érlelése után. A funkcionális és felhasználói felszereltsége nem bonyolult. Ennek ellenére itt talál néhány praktikus és hasznos elemet.

 • Időzítő – Lehetővé teszi a joghurt készítés pontos idejének beállítását. A joghurtkészítőre nem kell különös figyelmet fordítani.
 • Riasztások – Fény- vagy hangjelzés figyelmeztet, hogy a joghurtkészítés mód befejeződött.
 • Automatikus kikapcsolás – Praktikus funkció, amely kikapcsolja a joghurtkészítő gépet az Ön által beállított időpontban. Ideális, főleg, ha kedveli a frissebb joghurtokat és nem a túlérlelteket. A joghurtkészítő gép leáll éjjel is, vagy ha Ön munkában van.
 • Kijelző – A LED vagy LCD kijelző elsősorban a hátralévő időt mutatja.
 • Átlátszó borító – Sok joghurtkészítő gép kellemes dizájnját képes fokozni. Ennek köszönhetően a joghurtok készítése, úgyszólván, ránézésre ellenőrzés alatt van.

Joghurtkészítő gépek

Joghurtkészítő gépek ára

Ez nem olyan készülék, ami a konyha szükséges felszerelésének része lenne, de mégis magasabb szintre tudja emelni az otthoni vendéglátást. Mennyibe kerülhet egy joghurtkészítő, és mit kap a pénzéért?

✅ Joghurtkészítő gépek 10000 Ft-ig

Már az alap árkategóriában is talál sikeres joghurtkészítőket, jó eladottsággal. Mintha csak a kezdőknek készültek volna. A kis és közepes méretű joghurtkészítők dominálnak itt.

✅ Joghurtkészítő gépek 20000 Ft-ig

A 10000 – 20000 Ft közötti árban valószínűleg a legigényesebb fogyasztó is megtalálja a kedvencét. A joghurtkészítő gépek tökéletesen néznek ki, és egyszerre több mint 1,4 liter házi joghurtot tudnak elkészíteni. Alkalmasak többgyermekes családok számára. A funkciókat és a felszerelést tekintve semmi sem hiányzik belőlük.

✅ Joghurtkészítő gépek 20000 Ft-tól

A 20000 forintnál drágább joghurtkészítő gépek magukban rejtik a multifunkcionalitást – fejlettebb beállítási lehetőségeket és több „tárhelyet“ kínálnak. Alkalmasak sajt, gyümölcsbor és lekvár előállítására.

A legjobb joghurtkészítő gép márkák

Elismert márkák, amelyek több praktikus konyhai segítőért felelősek, joghurtkészítőket is elkezdtek gyártani. Nem csak olyanokat, melyeket gyakran használnak, hanem specifikusabbakat is. Bemutatunk egy áttekinthető listát a márkákról, amelyek jó minősítést kapnak a joghurtkészítő gépek recenzióiban és tesztjeiben.

 • Klarstein – Német minőség megfizethető áron. Kiváló dizájn, kedvező ár és jó értékelések a fogyasztóktól. Figyelmükbe ajánljuk a praktikus gyümölcsszárítót is, amely joghurtkészítő funkcióval rendelkezik (2in1) – Klarstein Yoyoyofruit.
 • Delimano – Ízletes házi joghurtokat segít előállítani a megfizethető Delimano Joy modell is, amely egyszerre 7 joghurtot képes elkészíteni 200 ml térfogattal.
 • Severin – A legkeresettebb joghurtkészítők, amelyek nagyon népszerűek a helyiek körében. Jó ár / minőség arány.
 • Guzzanti – Praktikus digitális joghurtkészítő gép, amelyet vonzóvá tesz az elegáns dizájnja. Figyelmébe ajánljuk a 2in1 – szárító + joghurtkészítőt is, amelyet Guzzanti GZ 710 néven talál meg.
 • Steba – Ha olyan családi joghurtkészítőt keres, amely egyszerre akár 12 joghurtot is képes elkészíteni, ne hagyja ki a Steba modelleket. 6 tartalék tégely készlet is rendelkezésre áll.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan működik a joghurtkészítő gép?

Hogyan működik a joghurtkészítő gépRövid útmutatóban végigvezetjük a jövőbeni joghurt elkészítésének teljes folyamatán.

 • Melegítse fel a tejet egy edényben 80 ° C-ra.
 • Helyezze a forró tejes edényt egy nagyobb hideg vizes edénybe, így lehűtse a hőmérsékletét 40 ° C-ra. Egy praktikus konyhai hőmérő mindenképpen jól jön Önnek.
 • Adjon hozzá joghurtkultúrát – az adagolásnak megfelelően (ha szaküzletben vásárolja meg), vagy 1 -3 evőkanál minőségi fehér joghurtot 1 liter tejhez. Ezt a fázist a tej „oltásának“ is nevezik.
 • Alaposan keverje össze a joghurtot a tejjel, hogy a joghurtkultúra egyenletesen szétosztódjon az egész tejmennyiségében. Használhat merülő keverőt is.
 • Öntse a keveréket előre elkészített tiszta edényekbe / tálakba és ezeket helyezze be a joghurtkészítőbe.
 • Most jött el az ideje a joghurtkészítő gépnek, amely az elkövetkezendő órákban gondoskodni fog arról, hogy megfelelő környezetet teremtsen, amelyben a joghurtkultúra szaporodik, és az új adag házi joghurt fokozatosan elkészül.
 • 6 – 7 óra elteltével a joghurt fogyasztható.

Hogyan keletkezik a joghurt?

A joghurt alapelve a tej erjesztése. Az úgynevezett joghurtkultúrák (Lactobacterium bulgaricus), amelyek megkezdik a tejben természetesen található cukor tejsavvá alakítását. A keletkezett joghurt savanyútej ízű, sűrűbb konzisztenciájú és olyan baktériumokkal gazdagított, amelyek elsősorban az emésztésünknek kedveznek.

Mennyi ideig tart a házi joghurtok elkészítése?

A joghurt érettségi állapotától függően különböző hosszú intervallumokról beszélhetünk. Legalább 6-7 óra. Érettebb joghurtok akár 10 órán át készülnek.

Milyen tejet használjon házi joghurt készítéséhez?

Ha lehetséges, használjon friss tejet, amelyet később otthon 70 – 80 ° C hőmérsékleten hőkezel. Teljes zsírtartalmú és fontos tápanyagokban gazdag, amelyek egyébként az ultramagas hőmérsékleten való hőkezelés során (UHT – 135 ° C-ig) elvesznek. A joghurtok gyönyörűen krémesek és kiváló ízűek lesznek.

A joghurtkészítő gépek használatával kapcsolatos tapasztalatok alapján, amelyeket a diszkussziókban találtunk, egyértelmű, hogy prémium minőségű tartós teljes tejet is használhat. Ebben az esetben ügyeljen a minőségi BIO joghurtkultúra kiválasztására.

Hol lehet joghurtkultúrát vásárolni?

A joghurtkultúra megvásárolható speciális egészséges élelmiszereket árusító boltokban, valamint néhány drogériában, gyógyszertárban és élelmiszerboltban. Az jótékony baktériumokban gazdag minőségi fehér joghurtot tartjuk a legegyszerűbb megoldásnak. 1 liter tejhez adjon 1-3 evőkanál fehér joghurtot, keverje össze, és tovább „reprodukálhatja/szaporíthatja“ az eredeti joghurtot.

Mennyi ideig tárolható a házi joghurt?

A házi joghurt nem tartalmaz stabilizátorokat, amelyek meghosszabbítanák az élettartamát. A legjobb, ha azonnal elfogyasztja. 3-4 napig tárolható hűtőszekrényben, íz- és minőségi változások nélkül.

Mit lehet még készíteni a joghurtkészítő gépben?

Lehet, hogy meglepődik, de a joghurt készítése nem biztos, hogy az egyetlen feladata. Használható pástétomok, házi majonéz, kenők, fagylaltok és különböző probiotikus italok készítésére is. Valószínűleg mindezt elolvashatja a praktikus receptkönyvben, amely általában a népszerű joghurtkészítő gépek csomagolásában megtalálható.

A joghurtkészítő gépben lévő edények mosogatógépben moshatók?

Ha a használati utasításban úgy van feltüntetve, akkor igen. A mosogatógépben való mosás után azonban mindenképpen ellenőrizze ezeket szemrevételezéssel. Nagyon figyeljen az edények higiéniájára közvetlenül a töltés előtt. Javasoljuk, hogy forró vízzel öblítse le őket, hogy egészséges kultúrákkal együtt a károsak ne kerüljenek a joghurtba.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klartein Gaia
Kapacitás: 12 x 210 ml joghurt pohár
Teljesítmény: 21,5 W
Időzítő: igen
5 out of 5 stars (5 / 5)16500 Ft Alacsony ár
2.Guzzanti GZ 705
Kapacitás: 7 üveg, teljes űrtartalom: 1,33 liter
Teljesítmény: 20 W
Időzítő: igen
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)13300 Ft Alacsony ár
3.ARIETE 621
Kapacitás: 1 l
Teljesítmény: 20 W
Időzítő: -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)6500 Ft Alacsony ár
4.Steba JM 2
Kapacitás: 12 tégely, tetővel, 2,4 literes térfogat
Teljesítmény: 21 W
Időzítő: igen
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18400 Ft Alacsony ár
5.G3FERRARI G10133
Kapacitás: 4 x 180 ml joghurt pohár
Teljesítmény: 20 W
Időzítő: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)10000 Ft Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új joghurtkészítő gép kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb joghurtkészítő gépet.