Háztartási kisgépek

A legjobb rizsfőzők (recenziók és teszt 2024)

legjobb rizsfőzők A rizs rendkívül fontos gabonaféle a világon, a lakosság mintegy 30% -nak az étlapjának alapvető része, mivel az étrendjük alapját képezi. Hazánkban a rizs és a burgonya a legelterjedtebb alapanyag a legkülönbözőbb ételek elkészítéséhez. Ez egy nyersanyag, amelyet számtalan módon ízesíthet, kezdve a gyümölcs-rizses ételektől a sós és édes rizottóig.

Annak érdekében, hogy az ételek, amelyekbe rizs van, valóban élvezhetőek és finomak legyenek, szüksége van egy minőségi rizsfőzőre. Akármilyen kiváló gazdasszony lehet, ha nem rendelkezik megfelelő fazekakkal és más minőségi edényekkel, az eredmény nem lesz olyan tökéletes, mint ahogyan képzelné. Ez az oka annak, hogy a piacon vannak edények – rizsfőzők, a mindig tökéletesen elkészített rizs érdekében.

A legjobb rizsfőző biztosítja, hogy a rizs mindig megfelelően készüljön el, legyen az akár tapadósabb a rizskochba vagy pergős a levesbe. Ez a rizsfőző teszt a legjobb rizsfőzőket foglalja magába, az ügyfelek és ipari szakértők véleménye alapján átlátható módon. Ezen kívül a tesztet praktikus tippekkel gazdagítjuk, amelyek segítenek a választásban és a vásárlásban.

Teszt – legjobb rizsfőzők – TOP 7 (2024)

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Tefal RK102811

Energiafelhasználás: 500 W
Űrtartalom: 3 l
+ Hőmérséklet megtartása
+ Automatikus leállítás
5 out of 5 stars (5 / 5)15000 Ft Alacsony ár
#2ETA Granellino 4131

Energiafelhasználás: 500 W
Űrtartalom: 1,5 l
+ késleltetett indítás
+ automatikus programok
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)30000 Ft Alacsony ár
#3Sencor SRM 1500WH

Energiafelhasználás: 500 W
Űrtartalom: 1,5 l
+ hőmérséklet megtartása
+ rozsdamentes acél
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)11500 Ft Alacsony ár
#4SENCOR SRM 0650SS

Energiafelhasználás: 350 W
Űrtartalom: 0,6 l
+ zöldségpároló
+ hőmérséklet megtartása
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)15000 Ft Alacsony ár
#5TESLA EliteCook K70

Energiafelhasználás: 1000 W
Űrtartalom: 6 l
+ lassú főzés, joghurtkészítő, rizsfőző, gőz, sütés, funkció
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)40000 Ft Alacsony ár
#6Sencor SRM 0600WH

Energiafelhasználás: 300 W
Űrtartalom: 0,6 l
+ tapadásmentes felület
+ kivehető tartály
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)8500 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb rizsfőzőt?

 • A rizsfőző űrtartalma. Leggyakrabban a rizsfőzők űrtartalma egy litertől 3 literig terjed, a háromliteresben elkészítheti a rizst egy többtagú vendégség részére, vagy egy kisebb ünneplésre családi körben. A kisebb rizsfőzőkben, például legfeljebb két liter űrtartalomig elkészíthet négy adag rizst, és még valószínűleg marad egy adag, mint duplázási lehetőség egy éhenkórász számára.
 • A rizsfőző teljesítménye. A rizsfőzők teljesítménye általában 400 wattól 700 wattig terjed, vagy akár körülbelül 900 wattig. Minden ettől függ, hogy egy adott rizsfőző milyen gyorsan képes a rizst elkészíteni, mennyi rizst képes egyszerre megfőzni és milyen egyéb funkciókkal rendelkezik.
 • A rizsfőző funkciói. A legjobb rizsfőzőknek három programja van, és még rendelkezhetnek egy extra puha rizs programmal is. Természetesnek kellene lenni a „keep warm“ (melegen tartó)“ funkciónak, ami azt jelenti, hogy még akkor is, ha a rizs megfőtt, a rizsfőző a kész rizst megfelelő hőmérsékleten tartja. Nagyon fontos az automatikus kikapcsolás, hogy a rizsfőző megbízhatóan befejezze a főzést, és ne várja meg a manuális leállítást. Természetesen a standardhoz tartozik a túlmelegedés elleni védelme is.
 • Kiegészítők rizsfőzőhöz. A legelterjedtebb rizsfőző kiegészítők általában egy kanál és egy mérőpohár szokott lenni. A kötelező rész egy eltávolítható edény, melyet minden rizsfőzés után el kell mosni.
 • Rizsfőző márkák és rizsfőző árak. A legnépszerűbb márkák közé tartozik a Russell Hobbs, a Tefal, a Tristar és az ECG. Akár 5500 Ft-ig is megvásárolhatja az alap rizsfőzőt, de az igényesebb vásárlók 20000 Ft felett is tudnak rizsfőzőt vásárolni. A drágábbak akár öt literes űrtartalommal is rendelkeznek, amit egy átlag család valószínűleg nem használ ki.
 • Merítsen ihletet vásárláskor. A rizsfőző tesztünk segít a piacon orientálódni és a legjobbat kiválasztani.

rizs

Milyen egyéb részletekre figyeljen rizsfőző vásárlásánál?

Jó, ha a rizsfőzőnek van biztonságos fogantyúja, amely éppen az Ön kezében jól tart; pontosan ez az oka annak, hogy a rizsfőzőt legjobb megnézni valóságban vagy kihasználni a visszaküldési lehetőséget, ha úgy találja, hogy Önnek mégsem felel meg. A fent említett automatikus kikapcsolás funkció, a rizs melegen tartás és a túlmelegedés elleni védelem mellett a kiváló minőségű rizsfőzőnek például a víztúlforrás elleni védelmet is kell biztosítani.

Mennyi ideig tarthatja meg a rizsfőző a főtt rizs hőmérsékletét?

Ez a funkció, amelyet gyakran neveznek „keep warm“-nak, három-öt órán át melegen tarthatja a főtt rizst. Ezt az adatot mindig nézze meg a konkrét rizsfőzőnél.

Milyen felülete van a rizsfőzőben lévő tálnak?

A felület nem tapad, melynek köszönhetően a rizs mindig sikerül; és nem kell súrolni a tálat, mert nem ég le, nem tapad le benne a rizs.

Elmosogathatom a tálat a mosogatógépben?

Némelyik tál elmosható mosogatógépben, de ez az információ, amelyet a konkrét rizsfőzőnél kell megnézni.

Hogyan válassza ki a megfelelő űrtartalmú rizsfőzőt?

A 0,6 literes tállal rendelkező rizsfőzőben elkészítheti a rizst négy személy számára, vagyis négy adagot, ami például azt jelenti, hogy a két szülőnek és két gyermeknek elegendő. Egy 1 literes űrtartalmú rizsfőzőben elegendő rizst készíthet négy ember számára, és még valami marad is. Kb. 1,8 literes űrtartalmúban több mint négy személyre elegendő rizst készíthet vagy négy személyre még a másnapra is.

Ízlik a rizs a rizsfőzőből?

Finom. Soha nem ég le, tele szívja magát, tapadós, friss marad, még akkor is, ha mindet nem fogyasztják el azonnal, hanem a maradékot elteszi másnapra.

A rizsfőző lehet többfunkciós?

Néhány rizsfőző használható egészséges főzéshez – pároláshoz is. Természetesen vannak olyan főzési programok, amelyek segítségével készíthet tapadós rizst a rizskochra, de szárazat is levesbe vagy a húsokhoz köretnek. Ezen kívül bizonyos modelleknél lehetséges, hogy a rizst a típusa szerint főzi – a rizsfőzőt pontosan a rizs típusának megfelelően állítja be.

Minden rizsfőzőben lehet készíteni különböző fajta rizst?

Nem. Azt, hogy milyen fajta rizst lehet egy adott rizsfőzőben elkészíteni, az a használati utasításában van feltüntetve. Győződjön meg róla, mielőtt megvásárolná.

A konyhánkban legelterjedtebb rizstípusok közé tartozik a jázmin rizs (megfelelő például a magas koleszterinszintű embereknek is), a basmati rizs (finom ízű, kissé dió ízre emlékeztet), az arborio (tökéletes szinte minden olasz ételhez, beleértve a rizskását is), parboiled (ideális levesekbe és hús mellé, mint köret is), carnaroli (ideális rizottóhoz) és indiai vad rizs (megfelelő salátákba is).

Mennyi vízre van szükségem a rizsfőzéshez?

Általában jellemző, hogy körülbelül egy rész rizshez 2 rész víz. Még gyakoribb az a szabály, hogy a víz mindig körülbelül 1 cm-re legyen (kb. 1 ujjnyira) a rizs felett. Akkor nem rontja el, és minőségi rizst fog készíteni.

Rizsfőző típusai

Rizsfőző számos kategóriája létezik. Alapvetően azonban mindegyik ugyanazon az elven működik – gőz alapon.

 • Kis rizsfőzők – A kisebb űrtartalmú rizsfőzőket a praktikum és a gyorsaság jellemzi. A kisebb rizsfőzők szintén automatikusan pénzügyileg kevésbé igényesnek.
 • Nagy rizsfőzők – Ilyen rizsfőzővel, több mint 1 kg rizst tud főzni. Ideális választás nagy háztartások számára. Probléma nélkül megfőzi a rizst az egész család számára.
 • Multifunkcionális rizsfőző – Olyan készülék, amely többre képes, mint csupán rizst főzni. A multifunkcionális rizsfőző különböző funkciói lehetővé teszik a zöldségek, halak és húsok elkészítését is. Az ételek elkészítését ezeknél a készülékeknél a speciális funkciók segítik elő.

Konstrukciós szempontból a rizsfőzőnek kétféle modelljét lehet megkülönböztetni:

 • Rizsfőző mikrohullámú sütőbe
 • Elektromos rizsfőző

Rizsfőző mikrohullámú sütőbe

Üveg, szilikon vagy műanyag edény, amelybe a rizst és a vizet a megfelelő arányban beleteszi, és a megfelelő időre behelyezi a mikrohullámú sütőbe. Ez a típusú rizsfőző csak mikrohullámú sütőben használható. Az ilyen konyhai eszközök tipikus gyártója a Tupperware. Meg kell jegyezni, hogy ebben a tekintetben nincs nagy választék a piacon.

Elektromos rizsfőző

A rizsfőző sokkal inkább használt modellje, amelyet minden második elektronikai boltban megtalálhat. Az elektromos készülékek a klasszikus rizs mellett sokféle változatot tudnak készíteni. Ezeknek a készülékeknek az egyik legfontosabb előnye a programok és funkciók sokfélesége, például lehetővé teszi a rizsfőző automatikus kikapcsolását, amikor a rizs tökéletesen elkészült.

Ezek a rizsfőző modellek sokkal szélesebb felhasználást kínálnak, mint a mikrohullámú sütőbe való rizsfőzők. A leggyakoribb gyártási anyaguk a műanyag és a rozsdamentes acél. A belső tál tapadásmentes felülettel rendelkezik.

Rizsfőző edény előnyei

Bármilyen fajta rizs készítésére alkalmas speciális edény. Megkönnyíti a rizsfőzést, és tökéletes rizs készíthető benne. A rizst alaposan meg kell mosni, míg a víz teljesen tiszta nem marad, majd beleszórni a rizsfőzőbe, felönteni vízzel, és a többit a rizsfőző önállóan elvégzi, valamint a főzés befejezése után akár órákon át melegen tartja az elkészített rizst.

Előnyei:

 • bármilyen fajta rizs elkészíthető benne
 • automatikus kikapcsolás a főzés befejeztével
 • melegen tartás (keep warm) üzemmód több órán át
 • csúszásmentes talpak
 • praktikus fogantyúk
 • egyszerű tisztítás
 • kivehető belső tál tapadásmentes felülettel
 • túlmelegedés elleni védelem
 • víztúlforrás elleni védelem

Jellemzői:

 • űrtartalom
 • csatlakoztató kábel hossza
 • teljesítmény
 • funkciók
 • tartozékok
Segített Önnek ez a rizsfőző teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt modellről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb rizsfőzőt, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.