Háztartási kisgépek

A legjobb mikrohullámú sütők – recenziók és teszt 2024

legjobb mikrohullámú sütők A mikrohullámú sütő szinte minden háztartás stabil része. Elsősorban étel melegítésére, kiolvasztására használják, kifinomultabb mikrohullámú sütőben azonban lehet főzni, sütni vagy grillezni is.

A piacon különböző márkák, modellek, valamint különböző teljesítményű és kialakítású készülékek széles választéka áll rendelkezésre. Ezúttal a minőségi, szabadon álló mikrohullámú sütőkre koncentráltunk, amelyek a legjobb értékelésekkel és kiváló ár-teljesítmény aránnyal rendelkeznek. A legjobb mikrohullámú sütők szolid belső térfogattal, kiváló mikrohullámú teljesítménnyel, tartós és kiváló minőségű anyagfeldolgozással rendelkeznek, és különféle ételeket képesek egyenletesen megmelegíteni.

Mielőtt mikrohullámú sütőt vásárolna, fontolja meg annak elhelyezését. Recenziónkban a legjobb modellek között nem talál beépíthető mikrohullámú sütőt, így nem kell gondolkodnia a szellőzésről. De fontos, hogy az elektromos aljzat elérhető helyen legyen, és semmi se akadályozza meg az ajtó kinyitását.

Ma már választhat olyan mikrohullámú sütőt, amely tökéletesen kiegészíti a konyhája stílusát. Klasszikus fehér, időtlen rozsdamentes acél vagy elegáns fekete lesz? A modern minőségi mikrohullámú sütő kiválasztásakor a belső kialakításra is összpontosítson, és keressen olyan mikrohullámú sütőt, amelynek tartós, antibakteriális kialakítású a belseje, vagy nem karcolódik, esetleg válik le könnyen.

Az áttekinthető kijelző és az egyszerűen kezelhető gombok szintén hozzájárulnak a használat komfortosságához.

A legjobb mikrohullámú sütők 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Samsung MS23F301TAS
Teljesítmény: 800 W
Méretek (SZxMAxMÉ): 48,9x27,5x37,4 cm
Forgótányér átmérője: 28,8 cm
Grill: Grill nélküli
5 out of 5 stars (5 / 5)55000 Ft Alacsony ár
2.LG MH6535GIS
Teljesítmény: 1000 W
Méretek (SZxMAxMÉ): 47,6x27,2x38,8 cm (Külső)
Forgótányér átmérője: 29,2 cm
Grill: Grill
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)53000 Ft Alacsony ár
3.GORENJE MO20A3B
Energiafelhasználás: 1280 W
Méretek (SZxMAxMÉ):
Forgótányér átmérője: 35,7 cm
Grill: grill nélküli
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26500 Ft Alacsony ár
4.GALLET FMOE230S
Teljesítmény: 700 W
Méretek (SZxMAxMÉ): -
Forgótányér átmérője: 25,5 cm
Grill: Grill nélküli
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)25500 Ft Alacsony ár
5.BOSCH BFL623MB3
Teljesítmény: 800 W
Méretek (SZxMAxMÉ):
Forgótányér átmérője: 38,2 cm
Grill: Grill nélküli
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)75000 Ft Alacsony ár
6.WHIRLPOOL AMW 4920 NB
Teljesítmény: 750 W
Méretek (SZxMAxMÉ):
Forgótányér átmérője: 38,2 cm
Grill: Grill nélküli
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)87000 Ft Alacsony ár
7.SENCOR SMW 5217SL
Teljesítmény: 800 W
Méretek (SZxMAxMÉ):
Forgótányér átmérője: 25,6 cm
Grill: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)25000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon mikrohullámú sütőt?

Már megszoktuk, hogy van az otthonunkban mikrohullámú sütő – ez nem foglal sok helyet, de gyors megoldást kínál az étel melegítésére, kiolvasztására, valamint a főzésre is. A mikrohullámú sütő, amelyet csak a maradék ételek gyors felmelegítéséhez használtunk, fejlődésen ment keresztül, és funkciói és készségei miatt az egyik legkelendőbb konyhai készülék lett belőle. Mi szerint válasszuk ki a mikrohullámú sütőt? Összpontosítson a méretre / térfogatra, a bemeneti teljesítményre vagy a funkciókra?

Hova lesz helyezve a mikrohullámú sütő?

Ez dönti el, hogy milyen mikrohullámú sütőt vásároljon? Első pontként, fontos figyelembe venni a teret és a mikrohullámú sütő elhelyezését. Ha azt tervezi, hogy kicseréli a konyhaszekrényt, valószínűleg a lehető legnagyobb mértékben arra fog törekedni, hogy a készülékeket beépítse. A beépíthető mikrohullámú sütők illeszkednek a konyha dizájnjába és nem hatnak zavaróan. Az alap, hogy számoljon a beépített sütővel, és legyen egy előre kiválasztott modell, hogy könnyen beépíthető legyen a konyhaszekrénybe. Ne feledkezzen el a szellőzésről sem.

A szabadon álló mikrohullámú sütő már régóta az egyik legeladottabb kialakítású. Csak annyit kell tenni, hogy stabil helyet biztosít neki a konyhaegységen, biztosítsa az áramellátást, és gondol az egyszerű kinyithatóságra, hogy az ajtó útjába ne legyenek akadályok. Választhat több száz modell közül, különböző árkategóriákban és kivitelben. Hogyan lehet tájékozódni?

konyhai felszerelés

Mikrohullámú sütő térfogata és a tányér átmérője

Talán néhány ismerőse már vásárolt olyan mikrohullámú sütőt, amelybe a gyakran használt tányérok nem férnek be. Javasoljuk, hogy figyeljen mindkét paraméterre – a mikrohullámú sütő térfogata, és a nagy sekély tányér maximális átmérője.

Az alkalmankénti ételmelegítéshez egy kisebb, 14 – 20 liter térfogatú mikrohullámú sütővel is megelégszik, amelybe egy 23 – 24 cm átmérőjű tányér belefér.

Ha háztartása többtagú, akkor valószínűleg nagyobb edényeket is használ a mikrohullámú sütőben való ételmelegítésére, vagy egyszerre két tálban melegít ételt. Ne féljen 20-32 liter térfogatú mikrohullámú sütőket keresni. A mikrohullámú sütő méretétől függően 27 – 32 cm átmérőjű tányért tud befogadni. Ne feledje azonban, hogy minél nagyobb tányér fér be a mikrohullámú sütőbe, annál több helyet foglal el a konyhabútoron.

Energiafogyasztás és teljesítmény

Soha senki nem vásárolt mikrohullámú sütőt azért, hogy hosszú perceket várjon mellette. Ebben az esetben határozottan sebességről van szó és érvényes az arány – minél nagyobb a mikrohullámú sütő teljesítménye, annál gyorsabban melegszik fel az étel. Ne féljen a nagyobb teljesítménytől sem. Noha előre jelzi a magasabb bemeneti teljesítményt (és így az áramfogyasztást), ez nem feltétlenül katasztrófa az Ön pénztárcája számára.

A mikrohullámú sütő csak néhány percet megy naponta, nem egész napos fogyasztó. Ráadásul a bemeneti teljesítmény csak kissé lehet magasabb vagy akár megegyezik a teljesítménnyel. Ebben az esetben maximális energiahatékonyságról van szó, amelyet szintén tükrözi a hatékonysági paraméter (teljesítmény /energiafogyasztás arány), százalékban kifejezve. Minél hatékonyabb a mikrohullámú sütő, annál közelebb van a 100%-hoz ez az érték.

Vezérlőelemek

Az alap a kényelem és az áttekinthetőség. Semmilyen bonyolult beállítás vagy nem logikus gombnyomás.

Az alap, olcsó mikrohullámú sütőkön egyszerű vezérlés található, amelyek tulajdonképpen forgógombok. Az egyikkel kiválasztja a funkciót, a másikkal pedig beállítja az időt percben – ez egy nagyon népszerű megoldás, főleg az idősebb embereknek.

Népszerű megoldás, amely vizuálisan is nagyon jól néz ki, nyomógombok csatlakoztatva a digitális kijelzővel. Elég néhány érintés, és beállította a programot és az elkészítési időt.

A legjobb minőségű mikrohullámú sütők haladnak a korral, és ezért kifinomult érintőkijelzőket kínálnak, amelyeket a forgógombokkal és gombokkal ellentétben nagyon könnyű tisztán tartani.

Mikrohullámú sütők funkciói

Monofunkciós, bifunkciós vagy multifunkcionális mikrohullámú sütő? Hol vannak az alapvető különbségek?

A monofunkciós mikrohullámú sütő klasszikus kialakítású, amely megbirkózik a melegítéssel, a kiolvasztással és a főzéssel. A három funkció mellett a bifunkciós mikrohullámú sütőben grill is található. A multifunkcionális mikrohullámú sütő nemcsak a mikrohullámú technológiával, hanem forró levegővel és ventilátorral is működik, így a hagyományos elektromos sütő „képességeit” megszerzi kisebb méretben és gyorsabb elkészítéssel.

legjobb mikrohullámú sütők

Az e-boltokban a mikrohullámú sütők leírásában a következő funkciókkal találkozhat:

 • Melegítés mikrohullámmal – egy olyan standard funkció, amely esetében a mikrohullámok rezegnek az élelmiszer-részecskékben, növekszik a belső energia, és ezért a behelyezett étel felmelegszik.
 • Kiolvasztás – praktikus, népszerű és sok otthonban gyakran használt. A JET DEFROST bővítmény újdonság, amely akár hétszer gyorsabb kiolvasztást tesz lehetővé.
 • Párolás – STEAM – kíméletes főzés, amely sok értékes tápanyagot megőriz.
 • Ropogósra sütés – CRISP – a mikrohullámú sütő lehetővé teszi a felső és alsó sütést, és ropogósra is süthet.
 • Grill – a mikrohullámú sütő felső részén egy spirál van, amely hasonló elven működik, mint egy hagyományos sütőben.
 • Forró levegő – az ilyen felszereltséggel rendelkező mikrohullámú sütő helyettesítheti a hagyományos sütőt. Sőt még gyorsabban és gazdaságosabban süt, nem kell a nagy térfogatú sütőt felmelegítenie.
 • érzék – a mikrohullámú sütő az érzékelők segítségével kiértékeli a páratartalmat és a hőmérsékletet, és a lehető leghatékonyabban beállítja a működését.

Mikrohullámú sütők ára

Nem csak a dizájn, hanem a méret és a térfogat is meghatározó faktor a készülékek kiválasztásánál. Ha tudni szeretné, hogy mit kap a pénzéért, tekintse át a mikrohullámú sütők által kínált alapvető árkategóriákat és lehetőségeket.

Mikrohullámú sütők 18000 Ft-ig

Kisebb, legfeljebb 20 liter térfogatú modelleket talál itt, 24 mm-es átmérőjű tányérhoz. Lehetnek fehér, műanyag vagy modern fekete-rozsdamentes acél kialakításúak. A kezelés egyszerű – leggyakrabban gomb vagy nyomógombok kijelzővel. Dominálnak a következő márkák: Sencor, Mora, Beko, Daewoo. Különösen alkalmasak nem igényes fogyasztók és idősek számára, valamint a munkahelyi konyhákba, nyaralókba, …

Mikrohullámú sütők 45000 Ft-ig

Az ár növekedésével nő a méret, térfogat és felszerelés. Megtalálja itt a jelenleg legkeresettebb mikrohullámú sütőket, sok elégedett recenzióval. A kivitelezés és a dizájn nagyon jó, és a program felszerelés gazdag. A jól ismert márkák magukért beszélnek – Samsung, Gorenje, Bosch, Electrolux. Nagyobb teljesítményük van és gyorsan dolgoznak.

Mikrohullámú sütők 45000 Ft-tól

A magasabb árkategóriában nem probléma egy olyan kiváló minőségű multifunkcionális mikrohullámú sütőt találni, amely a hagyományos sütő funkcióit is helyettesíti. Kiváló megoldás, ha helyet szeretne megtakarítani – nem kell két készüléket vásárolnia. Ezért ezeknek a sütőknek a térfogata valamivel nagyobb. A vezérlés nyomógombos vagy érintős. Ez a beépíthető mikrohullámú sütők kategóriája is, amelyek térfogata meghaladja a 25 litert és számos hasznos funkcióval rendelkezik.

A legjobb mikrohullámú sütő márkák

Már csak az összehasonlításokat és az e-boltok kínálatát nézve, enyhén szólva zavartságot érezhet. Hazánkban a mikrohullámú sütőt az egyik alapvető konyhai készüléknek tekintik, ezért a különböző modellek száma több száz lehet. Mely márkák dominálnak ezen a területen és kínálnak nagyon jó termékeket? A gyors orientáció elősegítése érdekében rövid listát írtunk azokról a népszerű márkákról is, amelyek állócsillagok a konyhai eszközök fejlesztésében. Ezek olyan márkák, melyek sikeresek a mikrohullámú sütő tesztekben, vagy amelyek kedvező ár / teljesítmény aránnyal vonzzák a fogyasztókat.

 • Samsung – sikeresen uralkodik a közép árkategóriában, és kiváló minőségű beépíthető mikrohullámú sütőt kínál. A szabadon álló modellek a legeladottabbak, amit a 2018-as év terméke díj is bizonyít.
 • Electrolux – még ha drágább mikrohullámú sütők is, a recenziók pozitívak. Esztétikai és technológiai szempontból tökéletesek.
 • Gorenje – egy a sok márka közül, amely a szokásos modern kialakítás mellett retró dizájnt is kínál. Vásárolhat jó és megbízható Gorenje mikrohullámú sütőt, mindössze 21000 forintért.
 • Beko – széles választékot fedezhet fel ennek a márkának a kínálatában – az olcsó monofunkciós készülékektől a szolid beépítethető mikrohullámú sütőkig, modern funkciókkal.
 • Whirlpool – mindenekelőtt a beépített mikrohullámú sütő kategóriában dominál, 22–40 liter térfogattal. Ez a márka rendelkezik a legszélesebb mikrohullámú sütő kínálattal a piacon. Nyilvánvaló, hogy jó benne.
 • Sencor – a nem igényes fogyasztóknak megfelelő modellek, vonzóak a kedvező áruk és az egyszerű használatuk miatt. Noha a klasszikus formatervezésű olcsó mikrohullámú sütők képviselője, nem lehet letagadni erőfeszítéseit.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Samsung MS23F301TAS
Teljesítmény: 800 W
Méretek (SZxMAxMÉ): 48,9x27,5x37,4 cm
Forgótányér átmérője: 28,8 cm
Grill: Grill nélküli
5 out of 5 stars (5 / 5)55000 Ft Alacsony ár
2.LG MH6535GIS
Teljesítmény: 1000 W
Méretek (SZxMAxMÉ): 47,6x27,2x38,8 cm (Külső)
Forgótányér átmérője: 29,2 cm
Grill: Grill
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)53000 Ft Alacsony ár
3.GORENJE MO20A3B
Energiafelhasználás: 1280 W
Méretek (SZxMAxMÉ):
Forgótányér átmérője: 35,7 cm
Grill: grill nélküli
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26500 Ft Alacsony ár
4.GALLET FMOE230S
Teljesítmény: 700 W
Méretek (SZxMAxMÉ): -
Forgótányér átmérője: 25,5 cm
Grill: Grill nélküli
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)25500 Ft Alacsony ár
5.BOSCH BFL623MB3
Teljesítmény: 800 W
Méretek (SZxMAxMÉ):
Forgótányér átmérője: 38,2 cm
Grill: Grill nélküli
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)75000 Ft Alacsony ár
6.WHIRLPOOL AMW 4920 NB
Teljesítmény: 750 W
Méretek (SZxMAxMÉ):
Forgótányér átmérője: 38,2 cm
Grill: Grill nélküli
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)87000 Ft Alacsony ár
7.SENCOR SMW 5217SL
Teljesítmény: 800 W
Méretek (SZxMAxMÉ):
Forgótányér átmérője: 25,6 cm
Grill: -
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)25000 Ft Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új mikrohullámú sütő kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon egy minőségi mikrohullámú sütőt.