Háztartási kisgépek

A legjobb húsdarálók (recenziók és teszt 2024)

legjobb húsdarálók Keresi a legjobb húsdarálót? Ha igen, akkor itt jó helyen van, és nemcsak tippeket fogunk adni a legjobban értékelt modellekhez, hanem lépésről lépésre végigvezetjük a kiválasztás egész folyamatán, hogy megtudja, mit kínál ez a termékkategória. Megvizsgáljuk a húsdaráló választásával kapcsolatos összes fontos kérdést, kiértékeljük a kézi és elektromos darálók előnyeit és hátrányait, és bemutatjuk a legjobb márkákat. Néhány perc alatt világossá válik az Ön számára, hogy igényes vásárló-e és kihasználja-e a sok praktikus funkciókkal rendelkező darálót, vagy megelégszik egy alap, olcsóbb modellel.

Miért érdemes otthon darálni a húst? Az üzletekben kapható darált hús minősége nem feltétlenül a legjobb. A bőrt, az inakat és a porcot általában a hússal együtt ledarálják, nem beszélve arról, hogy a jellegzetes fűszerek aromája elfedi a hús eredeti illatát, amely talán már rég nem volt friss. Az otthoni darálás esetén pontosan ellenőrizheti a hús frissességét és eredetét. A darált húsgombócokat és fasírozottakat ízlés szerint fűszerezheti, és jó választás esetén nem vesztegeti az idejét és az energiáját sem. Egy kiváló minőségű elektromos daráló 2 kilogramm húst darál le egy perc alatt! És képes még többet is …

Az általános tanácsokon és ajánlásokon túlmenően figyelmükbe ajánljuk a húsdaráló teszteket és recenziókat is, amelyek a valós információk nagyon jó forrása. Ezekből megtudja azokat a pluszokat és mínuszokat, amelyeket általában nem talál a leírásokban.

A legjobb húsdarálók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Elektromos húsdarálók
1.Bosch MFW 68660
Teljesítmény: 2200 W
Húsfeldolgozó sebesség: 4,3 kg/min
5 out of 5 stars (5 / 5)55000 Ft Alacsony ár
2.BOSCH MFW3640A
Teljesítmény: 1600 W
Húsfeldolgozó sebesség: 1,9 kg/min
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)39000 Ft Alacsony ár
3.Tefal NE448838 HV4 9v1
Teljesítmény: 2000 W
Húsfeldolgozó sebesség: 2,3 kg/min
5 out of 5 stars (5 / 5)35000 Ft Alacsony ár
4.ROHNSON R-5403
Teljesítmény: 1800 W
Húsfeldolgozó sebesség: - kg/min
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)29000 Ft Alacsony ár
5.Sencor SMG 4381
Teljesítmény: 1500 W
Húsfeldolgozó sebesség: 1,65 kg/min
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)21700 Ft Alacsony ár
Kézi húsdarálók
1.Porkert húsdaráló No.5
Húsdaráló - erős, szürke öntöttvas szerkezettel 5 out of 5 stars (5 / 5)24100 Ft Alacsony ár
2.PORKERT 32-es húsdaráló
Robusztus öntöttvas szerkezettel, szürke öntöttvasból, a csomag része egy húsdaráló rostély 4,5 mm átmérőjű lyukakkal 4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)47500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon darálót

Biztosan talál egy hagyományos húsdarálót a mama vagy a nagyi kamrájában. Asztalhoz vagy stabil laphoz rögzíti, és ez alapvetően egy megerősített fémszerkezet tartós tengellyel és hajtókarral, amely évtizedekig kibírta. Az idő előrehaladt és vele együtt a modern, elektromos húsdarálók komfortossága és kialakítása is. Mikor vásároljon kézi, és mikor érdemes elektromos húsdarálót vásárolni? Mennyi húst fog rendszeresen feldolgozni? Milyen típusú meghajtó lesz kényelmesebb az Ön igényeinek és a pénztárcájának?

húsdarálók

Kézi vagy elektromos daráló? Ezen típusok előnyei és hátrányai

Ha elképzeli, hogy ismét a kézi darálót kell elővennie, és rosszallóan rázza a fejét, vegye figyelembe, hogy ennek a típusnak is vannak támogatói, akik nem engednek ezek minőségéből. Másik oldalon az elektromos daráló konkurens a sebesség és minimális erőfeszítés szempontjából, amellyel a húst feldolgozza. Hasonlítsuk össze mindkét típus előnyeit és hátrányait.

Kézi húsdaráló

Szilárd fémből készül, és pár ezer forintba kerül. A belsejében egy tartós horizontális tengely (vagy spirális csigatengely) van, amely feldolgozza a garaton behelyezett húst. Van néhány rostély, különböző méretű lyukakkal – így a húst 2-3 féle finomságúra darálhatja. A kézi darálót szorosan rögzíteni kell a munkalaphoz vagy az asztallaphoz. Daráláskor megpróbálja az izmainak erősségét – forgassa a forgattyút, miközben a hús ellenáll, sűrűségétől és keménységétől függően. Egy perc alatt jó kondíció mellett 1 – 1,5 kg húst darálhat le.

 • Vonzó az alacsony ára és jó vásárlás esetén a hosszú élettartama is.
 • Alkalmas időnként kisebb mennyiségű hús darálására.
 • Nem néz ki modernnek – hagyományos formatervezésű, amely valószínűleg a konyhabútorban vagy a kamrában van elrejtve.
 • Kevesebb lehetőséget kínál a darálás finomságára.
 • A darálás lassabb és erőfeszítést igényel.
 • Óvakodjon az olcsó öntöttvastól és a nem minőségi alumínium felülettől. Nem megfelelő karbantartás esetén a daráló gyorsan rozsdásodik, és fennáll a veszélye, hogy a hús kontaminálódik a fémmel.

Elektromos húsdaráló

Egyszerűen csatlakoztassa az áramforráshoz, és tegyen egy darab húst a töltőnyílásba – a darálás ennél nem lehet könnyebb. Egy erős motor segítségével elindul a daráló mechanizmus. Számos tartozék közül választhat (általában több mint 2) a húsok különböző finomságúra darálásához. A vezérlés egyszerű, nem igényel kézi erőt, és mindössze 1 perc alatt az elektromos daráló több mint 2 kg húst is ledarál. Ezen túlmenően – a daráló előrehaladottságától és felszereltségétől függően, diófélék, mákok őrlésére, kolbász töltésére, vagy akár gyümölcsök centrifugálására vagy tészta készítésére is használható.

 • Kitűnik a húsdarálási sebességgel és alapossággal. Több tartozék biztosítja a húsdarálás különböző finomságát.
 • Időt és energiát takarít meg.
 • Alkalmas hús gyakori darálására, nagyobb mennyiségekkel is megbirkózik.
 • Különféle tartozékok és elemek tartozhatnak a felszereltségébe, amelyek többfunkciós dimenziót adnak neki.
 • Kiváló modern dizájn és szabadon álló konstrukció.
 • Az olcsóbb elektromos húsdarálók, amelyek túlnyomórészt műanyagok, érzékenyebbek a károsodásra.
 • A legtöbb ilyen típusú elektromos készülék túlmelegedés elleni védelemmel van felszerelve és max. 10-15 percig képes folyamatosan működni.
 • Magasabb ár és magasabb zajszint terhelés alatt.

Video

Alapvető paraméterek és tulajdonságok

Míg a kézi daráló kiválasztása nem lesz nehéz (csak válasszon bevált gyártót jó recenziókkal – olyan országokból, mint Szlovákia, Csehország vagy Németország), elektromos daráló kiválasztásakor a favoritok száma jelentősen megnőhet. A piacon számos praktikus modell található bevált márkáktól, amelyek minőségi konyhai eszközök gyártásával foglalkoznak. Ezek azonban nemcsak árban, hanem az alkalmazott anyagok, teljesítmény és felszerelés szempontjából is különböznek egymástól. Ezért a következő bekezdésekben áttekintjük azokat a fő paramétereket, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor elektromos húsdarálót keres.

Anyag

Anyagtól függ a készülék ára és élettartama. A műanyag test és a fémmag nem feltétlenül rossz választás, ha a lehetőségei megengedik, szerezzen be olyan darálót, ahol a gyártó rozsdamentes acél testre épített, vagy legalábbis ötvözi a fém és a műanyag burkolatot. Ez nem csak kiválóan néz ki, hanem gyermekei is örökölhetik megfelelő karbantartást esetén. Nyilvánvaló, hogy a tölcsérnek, az őrlőszerkezetnek és a pengéknek fémből kell készülniük. Az 1. számú lehetőség a minőségi rozsdamentes acél, amely a jó stabilitás mellett kiváló higiéniát is kínál, ami az egyik fő követelmény a friss húsokkal végzett munka közben.

burger

Bemeneti teljesítmény

Ez egy elektromos készülék, amelynek működéséhez „energia” szükséges. A bemeneti teljesítmény közvetlenül kapcsolódik a daráló teljesítményéhez és a munka sebességéhez. Az energiafogyasztás kissé elhanyagolható, mivel nem egész napi fogyasztást igénylő készülék, csupán néhány perc, néhányszor havonta.

A nagyobb teljesítmény egy erősebb villanymotorral társul, amely egyszerre több kilogramm húst képes ledarálni. A teljesítménytartomány széles – kb. 300 W-tól (olcsó, alacsony minőségű daráló) és meghaladja a 2000 W-ot (erős és nagy teljesítményű többfunkciós darálók nagyobb terheléshez). Normál otthoni használatra, hogy elégedett legyen, keressen legalább 800 W teljesítményű modelleket.

Darálási sebesség

A termékleírásban ezt úgy találja, hogy hány gramm húst darál le egy perc alatt (g / perc). Ha kisebb teljesítményű darálóval rendelkezik, akkor percenként akár 1000 g húst is darálhat, a nagyobb teljesítményűek pedig megbirkóznak 2000 – 4500 gramm hússal is. És ez már olyan érték, amelynél valószínűleg nem is győzi a húst a tölcsérbe helyezni.

Darálás finomsága

Elegendő számú tartozék, rostély (vagy akár tárcsa) lehetővé teszi a hús darálását finom és durvább textúrájúra. Ha a darálót más összetevőkhöz is szeretné használni, keressen finom rostélyokat, amelyek segítik a diófélék, a mák darálását vagy a gyümölcsök és zöldségek passzírozását.

Súly és zajszint

Az elektromos húsdaráló súlya és teljes mérete összehasonlítható egy kávéfőzővel vagy konyhai robotgéppel. Nem kell elképzelni egy nehéz és terjedelmes gépet, amelyet a hentesüzletekben lát. Súlya 3 – 8 kg, a felhasznált anyagoktól és az elektromos motor kialakításától függően.

A zajszint terhelés alatt meglepheti – még kellemetlenül is. Időnként eléri a 80 dB-t, ami megközelítőleg a hagyományos porszívó zajszintje. Mindazonáltal képes lesz megbirkózni vele, mert a hús ledarálásához csak 1-2 perc működési idő szükséges.

darált hús

Biztonsági elemek

Az elektromos darálóban számos biztonsági elem található, amelyek nemcsak a készüléket, hanem a felhasználót is védik:

 • Fordított funkció – más néven „Reverse”. Abban az esetben, ha a darálótengely egy keményebb mócsingban vagy ínban megakad, ezt a kritikus részt visszafordítva, eltávolítja és folytatja a darálást.
 • Túlmelegedés elleni védelem – nagy terhelés esetén a motor automatikusan leáll, hogy elkerülje a túlmelegedést és az állandó károsodást.
 • Csúszásgátló lábak – mivel az elektromos darálót nem kell kézzel a laphoz rögzíteni, ezért a gumis lábak, amelyek megakadályozzák a munkalapon való a mozgását, elengedhetetlen felszerelés.

Funkciók és felszerelés

A modern húsdaráló több funkciót is képes ellátni, és a hús darálásán kívül más nyersanyagok feldolgozására is felhasználhatja. Néhány fel van szerelve a gyümölcsök és zöldségek passzírozására, sajtolóként vagy facsaróként működik. A keresett felszerelés a kolbásztöltő is. Meglepő, de üdvözölt elem lehet egy reszelő tartozék, amelyet különösen a hazai termés befőzésének szezonjában fog értékelni.

Húsdarálók ára

Elsődlegesen döntsön a használat gyakorisága szerint. Ha gyakran használja a darálót, ne vásárolja meg a legolcsóbbat. Az ár közvetlenül kapcsolódik az anyaghoz, a motor teljesítményéhez és a konyhában való további felhasználás lehetőségéhez.

Húsdarálók 12 000 Ft-ig

Az alap árkategóriában nem találhatók modellek elektromos motorral. De a hagyományos kézi húsdarálókból számos sikeres is van.

Húsdarálók 21 000 Ft-ig

12 000 – 21 000 Ft-ig elektromos darálókat talál, amelyek leginkább a húsdarálásra szolgának. Felszerelésük és az egyéb más anyagok feldolgozására szolgáló számos funkció nem feltétlenül széleskörű.  A hús alkalmankénti feldolgozásával vagdalt húsnak, fasírozottnak, kolbásznak biztosan meg fog birkózni – és nem kell a fogantyút tekernie.

Húsdarálók 21 000 Ft-tól

Kiváló minőségű fém kialakítás, legnépszerűbb márkák, gazdag felszerelés és multifunkcionalitás jellemzők az igényes fogyasztók elvárásait is kielégítő elektromos húsdarálókra. Ha a magasabb ár sem tántorítja el a vásárlástól, akkor itt találhat néhány legeladottabb húsdaráló modellt kiváló minősítéssel és a konyhában nagyon jó felhasználhatósággal.

A legjobb húsdaráló márkák

Melyik márka vezet a húsdaráló tesztekben? Érdemes orientálódni vélemények és értékelések alapján. A jó minőséget a magas eladottság alapján is felismerik, és nem feltétlenül a piacon a legdrágább darabok közé tartoznak. Az alábbi listában számos gyártó található, akik véleményünk szerint és az Önök tapasztalatai alapján is olyan modelleket kínálnak, amelyekre érdemes odafigyelni.

 • Bosch – a bevált német márka kiváló minőségű elektromos húsdarálókkal rendelkezik portfóliójában. Kiváló dizájn.
 • Tefal – Ha jó ár-érték arányt keres, válassza a Tefal darálókat. Kiváló eladottság, elégedettséget tükröző recenziók és szilárd darálási sebesség.
 • Porkert – Minőségi cseh kézi darálók, hagyományos kivitelben. Áruk miatt konkurálnak az elektromos modellekkel, de tartósságuk és megbízhatóságuk miatt biztosan vannak hűséges rajongóik.
 • Kenwood – egy kiváló márka, amely TOP minőséget kínál, érdekes kivitelben – az alap szálcsiszolt fémből készül és erős villanymotorral. Elsőbbséget élveznek a húsdaráló tesztekben (ETM TestMagazine).
 • Sencor – Noha kisebb modellválaszték, kiválóan használhatók a konyhában. A Sencor darálói alacsonyabb áraikkal és multifunkcionalitásukkal vonzanak. Szeletelőként vagy gyümölcsprésként is működnek.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kell megfelelően tisztítani a darálót?

A legjobb a tisztítást azonnal a hús darálása után megkezdeni. Ízesítse a húst, dolgozza fel és tárolja hidegen. Bevált gyakorlat a zsír letakarításának megkönnyítésére az, hogy szárazabb kenyeret vagy péksüteményt ereszt le az őrlőmechanizmuson keresztül és ezzel több percet is megspórol. Beszívja a hús maradványokat és a zsírt. Az összes olyan alkatrészt, amely érintkezett a hússal, forró víz alatt és mosószerrel kell elmosni. A kézi darálót szerelje szét alkatrészekre, az elektromosról válassza le az összes nem elektromos alkatrészt (tölcsér, darálószerkezet, rostélyok és tartozékok) és tegye forró vízbe ázni. Gondosan tisztítsa meg kefével és mosószerrel, majd öblítse le forró víz alatt. A fém alkatrészeken nem maradhatnak húsmaradványnak, amelyek további felhasználásig kórokozókat eredményezhetnek.

Milyen jó tippek vannak még a higiénia fokozása érdekében?

 • Az összes mosható alkatrészt újra elmoshatja forró vízben a felhasználás előtt.
 • Egyes felhasználók szokása a megtisztított és megszárított darálótengelyeket, késeket és rostélyokat néhány percre a fagyasztóba helyezni az összes baktérium elpusztításának érdekében.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Elektromos húsdarálók
1.Bosch MFW 68660
Teljesítmény: 2200 W
Húsfeldolgozó sebesség: 4,3 kg/min
5 out of 5 stars (5 / 5)55000 Ft Alacsony ár
2.BOSCH MFW3640A
Teljesítmény: 1600 W
Húsfeldolgozó sebesség: 1,9 kg/min
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)39000 Ft Alacsony ár
3.Tefal NE448838 HV4 9v1
Teljesítmény: 2000 W
Húsfeldolgozó sebesség: 2,3 kg/min
5 out of 5 stars (5 / 5)35000 Ft Alacsony ár
4.ROHNSON R-5403
Teljesítmény: 1800 W
Húsfeldolgozó sebesség: - kg/min
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)29000 Ft Alacsony ár
5.Sencor SMG 4381
Teljesítmény: 1500 W
Húsfeldolgozó sebesség: 1,65 kg/min
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)21700 Ft Alacsony ár
Kézi húsdarálók
1.Porkert húsdaráló No.5
Húsdaráló - erős, szürke öntöttvas szerkezettel 5 out of 5 stars (5 / 5)24100 Ft Alacsony ár
2.PORKERT 32-es húsdaráló
Robusztus öntöttvas szerkezettel, szürke öntöttvasból, a csomag része egy húsdaráló rostély 4,5 mm átmérőjű lyukakkal 4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)47500 Ft Alacsony ár