Sport és outdoor

A legjobb kerékpárnyergek (recenziók és teszt) 2024

kerékpárnyergek
Keresi a legjobb kerékpárnyerget, amely megfelel a vezetési stílusához és környezetéhez, amelyben mozog? Akkor ne hagyja ki rangsorunkat, ahol érdekes modelleket talál – haladó és alkalmi kerékpárosok számára egyaránt. Átnéztük a kerékpárnyergek tesztjeit és recenzióit, és találtunk néhány kedvencet a jól ismert márkáktól.

Hogyan válasszon kényelmes kerékpárnyerget? Mit kell figyelembe vennie, hogy a kerékpározás közben ne érezzen kellemetlen nyomást? A nyereg a kerékpárnak az a része, amellyel szinte folyamatosan érintkezik. Fontos, hogy kényelmes legyen, és úgy tudjon teljesíteni, ahogyan szeretné – akár MTB-vel, akár országúti kerékpárral közlekedik. Megnézzük közelebbről a fontos paramétereket és felosztásokat, hogy a széles kínálatban megtalálja a saját preferenciáinak megfelelő kerékpárnyerget.

A legjobb kerékpárnyergek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Selle Royal Respiro Soft Athletic Unisex
+ A zselé betétek 45°-os hátszöghöz optimalizálva kerültek elhelyezésre
+ Az anatómiai csatorna, a speciális Royalgel töltés, a nyitott cellás szivacs alap
⭐ 100 %44000 Ft Alacsony ár
2.Selle San Marco Trekking Small Full-Fit Gel
+ Prémium minőségű alapanyagok, fejlett technológiai megoldások és funkcionális jellemzők
+ Különleges profiljának és ergonómiai jellemzőinek köszönhetően ez a nyereg alkalmas E-bike-okhoz
⭐ 98 %13500 Ft Alacsony ár
3.Bontrager Verse Comp
+ Sokoldalú sportnyereg különböző típusú kerékpárokhoz.
+ A biomechanikus kialakításnak köszönhetően hosszú távon is kényelmes
+ Férfiak és nők számára egyaránt alkalmas
⭐ 96 %22500 Ft Alacsony ár
4.Terry Figura Max Gel
+ Tartós és vízálló külsővel túra és MTB felhasználásra
+ Férfi komfort nyereg ambíciózus túrázók által van fejlesztve
⭐ 96 %20000 Ft Alacsony ár
5.Kellys Crossline
+ Nagysűrűségű habszivacs párnázás
+ Unisex kialakítás, modern dizájn
+ Oldalsó védelem a nagyobb tartósságért
⭐ 94 %7500 Ft Alacsony ár
6.XLC Everyday III SA-E17
+ A nyereg ergonomikus formája kényelmes lovaglási élményt garantál
+ Építés optimalizált tömeggel
+ Használja trekking és városi kerékpárokon
⭐ 94 %8500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kerékpárnyerget

Igyekszünk leegyszerűsíteni a vásárlási folyamatot, hogy könnyedén eligazodhasson a kerékpárnyergek kínálatában, és olyan kerékpárnyerget válasszon az igényeinek megfelelően, amely megbízhatóan szolgálja Önt, még akkor is, ha több ezer kilométert tesz meg két keréken. Fontos, hogy tudja a választ a következő két kérdésre:

 • Ki fogja használni a kerékpárt?
 • Milyen kerékpárra/ vezetési stílushoz keres kerékpárnyerget?

Kerékpárnyergek felhasználó szerint

Ha megnézzük a kerékpárnyergek kínálatát, egyértelmű, hogy különböző rendeltetésűek. Férfi kerékpárnyergek, női kerékpárnyergek és gyermek kerékpárnyergek is kaphatók. Formájuk és méretük mindenekelőtt az emberi test anatómiáját – és különösen az ülőrészt – veszi figyelembe.

 • A férfi kerékpárnyergek keskenyebbek és hosszabbak. Leggyakrabban 130 mm hosszúak és 143 mm szélesek.
 • A női kerékpárnyergek rövidebbek és szélesebbek. Figyelembe veszik, hogy a nőknek szélesebb a medencéjük, ezért a medencecsontok is más távolságban vannak. A női nyergek átlagosan 155 mm szélesek, de találunk nagyobb szélességű – akár 190 mm-es – nyergeket is.
 • Bár a gyerek kerékpárnyergek nemek szerint nem oszlanak meg, teljes mértékben figyelembe kell venniük a növekvő gyermek fizikai igényeit. Bár a kerékpár mérete még mindig megfelelő, a nyereg lehet kicsi, de nagy is.

Kerékpárnyergek kerékpár típus szerint

Ön verseny-, terep-, hosszú távú vagy szabadidős kerékpáros? Ahogyan a különböző típusú kerékpárok konstrukciójában/kialakításában és paramétereiben is jelentős különbségek vannak, nyilvánvaló, hogy a kerékpárnyergek kialakításában is jelentős különbségekre kell számítania. Egyes esetekben kényelmet, máskor támogatást vagy teljesítményt kell nyújtaniuk.

 • Az országúti kerékpárosok gyorsan és előrehajolva tekernek a lehető legjobb aerodinamika és teljesítmény elérése érdekében. Évente több ezer kilométernyi kerékpározásról lehet szó. Az ilyen típusú kerékpárok (és a vezetési stílus) nyergei keskenyebbek, hosszabbak és keményebbek.
 • A terepkerékpárosok (MTB) különböző kihívásokkal küzdenek meg, amikor változatos terepen és hegyi utakon tekernek. Nekik olyan nyeregre van szükségük, amely robusztus, puhább, és képes optimálisan elnyelni az ütéseket, fájdalmak nélkül.
 • A szabadidős és városi kerékpárosok nem töltenek hetente hosszú órákat a kerékpáron. Ezért inkább a kényelemre és a támogatásra helyezik a hangsúlyt, mint a teljesítményre. Egy szélesebb és kényelmesen párnázott kerékpárnyereg alkalmas a laza tekeréshez.

A jó hír az, hogy a márkás kerékpárnyergeknél mindig megtalálja a rendeltetésszerű használatot – azaz, hogy női, férfi vagy uniszex nyeregről van-e szó, valamint a kerékpár típusához való alkalmasságot, például hegyi, trekking vagy országúti kerékpárhoz, vagy több típus kombinációjához.

kerekpar es nyereg

A kerékpárnyergek fontos paraméterei

A kerékpárnyereg kiválasztásakor elsősorban a test anatómiája és a vezetési stílus alapján döntsön. Emellett azonban számos olyan paraméterrel és felosztással is találkozhat, amelyek befolyásolhatják.

Kerékpárnyereg hossza

A férfi kerékpárnyergek lényegesen hosszabbak, mint a nőik. A hosszabb nyergek a teljesítményre és gyorsasági versenyzésre tervezett kerékpárnyergek. A szabadidős kerékpározásra szánt nyergek és a női kerékpárnyergek a rövidebb kategóriába tartoznak.

Kerékpárnyereg szélessége

Férfiak számára a 130 mm és 143 mm széles, keskenyebb orrú nyergek alkalmasak. Nők számára a 155 mm és annál szélesebb nyergek alkalmasak. Ha érdekli a kényelmes szabadidős kerékpározás a környéken, akkor akár 190 mm szélességű nyereghez is nyúlhat.

Töltőanyag

Jobb a habszivacs vagy a gél töltőanyagú kerékpárnyereg? Mindkét anyagnak vannak bizonyos előnyei és gyengeségei, és általánosságban elmondható, hogy ez az Ön kerékpározási stílusától és a használat intenzitásától függ. A gél kerékpárnyergek kényelmesek és nagyon gyorsan alkalmazkodnak az egyéni formákhoz. Gyakori használat esetén azonban gyorsabban elhasználódhatnak. Míg a habszivacs kerékpárnyergek kevésbé rugalmasak és kevésbé alkalmazkodók, a kerékpárosok a magasabb szintű alátámasztás miatt kedvelik ezeket, különösen a hosszú túrákon.

Huzat anyaga

A kerékpárnyereg huzatához bőrt, műbőrt és más, megfelelő mechanikai ellenállással rendelkező szintetikus anyagokat használnak. Bár a bőr az évek során bevált klasszikus anyag, vízzel érintkezve foltok maradhatnak rajta. Szintetikus anyagok esetén ügyeljen az idő előtti foszlásra vagy szakadásra. A huzat anyagának kiválasztása gyakran csak a kerékpáros preferenciáitól függ.

Ha tétovázik, a biciklis fórumok és a kerékpárnyereg recenziók olyan tapasztalatokat kínálnak, amelyek elirányíthatják Önt az igényeinek megfelelő ideális modellhez.

Nyílás a kerékpárnyeregben

A modern kerékpárnyergeknek van a közepén egy nyílás, aminek megvan a maga létjogosultsága. Ennek azonban nem csak a szellőzés a szerepe, ahogy azt sokan gondolják. Megakadályozza a túlzott nyomást az érzékeny medencetájékra, és lehetővé teszi a vér egyenletesebb áramlását ezen az érzékeny területen.

Kerékpárnyereg súlya

A profi versenyekre szánt csúcs kerékpárnyergek ultrakönnyű, de mégis elég erős anyagokból készülnek. Súlyuk általában nem több 150 grammnál. A normál kerékpározáshoz használt nyergek esetében 2-4-szeres súlyra kell számítani – a nyereg szélességétől és hosszától, a párnázás mennyiségétől, a felfüggesztéstől és a konstrukcióhoz használt anyagoktól függően.

Hogyan kell megfelelően beállítani a nyerget kerékpáron?

Nem elég csak a megfelelő magasságot beállítani. A lehető legjobb ülésérzet érdekében korrigálni kell a kerékpárnyereg dőlésszögét és kissé a kormánytól való távolságát is.

 • Az ideális nyeregmagasság az, ahol az egész lábával gond nélkül elérheti a talajt. A láb kinyújtva, a sarok a talajon van.
 • A nyereg dőlésszöge vagy szöge az Ön nemétől függ. Férfiaknak nulla dőlésszögű (vízszintes a talajjal), nőknek a nyereg enyhe előre dőlése ajánlott.
 • A nyeregcsövön a nyereg néhány centiméterrel előre vagy hátra mozgatható. Még egy ilyen apró részlet is befolyásolhatja a teljes ülésérzetét.

Kerékpárnyergek ára

A kerékpárnyergek ára számos változót tükröz. A típusát, az anyagok és a kivitelezés minőségét, de a márka presztízsét is. Minél több időt tölt a kerékpáron, annál jobb minőségűnek kell lennie a nyeregnek.

Kerékpárnyergek 8750 forintig

Már ebben az árkategóriában is számos jól megszerkesztett univerzális és trekking kerékpárnyerget talál, amelyek vezetik az eladási listákat. Lehet, hogy nem tartoznak a csúcskategóriába, de a kialakításukból adódóan átlagos tulajdonságokkal rendelkeznek – különösen városi, szabadidős kerékpározáshoz és kevésbé intenzív túrákhoz.

Kerékpárnyergek 8750 és 17500 forint között

Ebben az árkategóriában a kerékpárnyergek már az igényesebb kerékpárosok számára is vonzóak lehetnek. Olyan jelzőket viselnek, mint a sport, MTB vagy országúti kerékpárnyergek. Jó ár/minőség és ár/teljesítmény arányuk miatt keresettek. Az ergonómiailag tervezett és tudományosan tesztelt nyergek ideális választást jelentenek.

Kerékpárnyergek 17500 forinttól

Ha már végigjárta az előző árkategóriák nyergeit, és olyan modellt keres, amely a teljesítményét és a kényelmét magasabb szintre emeli, összpontosítson a prémiumgyártók minőségi márkás kerékpárnyergeinek széles kínálatára. A kivételes tartósságot és hosszú élettartamot biztosító karbon és titán beépítése keresett.

Népszerű kerékpárnyereg márkák

Szeret a legjobbak közül választani? Az alábbi listában megtalálja azokat a márkákat, amelyek népszerű kerékpárnyergekkel büszkélkedhetnek.

 • Selle Italia – Vezető olasz márka, amely a különböző vezetési stílusokra és kerékpárosok igényeire szabott kerékpárnyergek gyártására és tervezésére összpontosít. Az olcsóbbtól a drága profi modellekig.
 • B´twin (Decathlon) – A Decathlonban forgalmazott kerékpárok és kerékpártartozékok márkája. Jó megfizethetőség.
 • Wittkop – A hagyomány, az innováció, a kényelem és a jó ár kombinációja jellemző a német Wittkop márka kerékpárnyergeire.
 • Kellys – A legnagyobb szlovák kerékpár- és kerékpáralkatrész-gyártó több tucat kerékpárnyerget tart a kínálatában, amelyeket kedvező áron árulnak. Alkalmasak a komfortos és sima kerékpározáshoz.
 • BBB – Szerkezetileg érdekes kialakítású nyergek sportos kerékpározáshoz, igényesebb terepre és hosszabb túrákhoz. Magasabb ár, de tartósság és kivitelezés is.
 • Brooks – Ez nagy múltú sportfelszereléssel és kerékpárokkal foglalkozó vállalat. Stílusos, időtálló kerékpárnyergeket kínál, amelyek látványukkal és dizájnjukkal még az igényeseket is lenyűgözik.
 • Selle Royal – Olasz márka, amely a világ legjobb kerékpáros márkái számára nyergek, alkatrészek/komponensek és egyéb kiegészítők fejlesztésére és gyártására összpontosít. A Royalgel nevű forradalmi anyagot szabadalmaztatta.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Selle Royal Respiro Soft Athletic Unisex
+ A zselé betétek 45°-os hátszöghöz optimalizálva kerültek elhelyezésre
+ Az anatómiai csatorna, a speciális Royalgel töltés, a nyitott cellás szivacs alap
⭐ 100 %44000 Ft Alacsony ár
2.Selle San Marco Trekking Small Full-Fit Gel
+ Prémium minőségű alapanyagok, fejlett technológiai megoldások és funkcionális jellemzők
+ Különleges profiljának és ergonómiai jellemzőinek köszönhetően ez a nyereg alkalmas E-bike-okhoz
⭐ 98 %13500 Ft Alacsony ár
3.Bontrager Verse Comp
+ Sokoldalú sportnyereg különböző típusú kerékpárokhoz.
+ A biomechanikus kialakításnak köszönhetően hosszú távon is kényelmes
+ Férfiak és nők számára egyaránt alkalmas
⭐ 96 %22500 Ft Alacsony ár
4.Terry Figura Max Gel
+ Tartós és vízálló külsővel túra és MTB felhasználásra
+ Férfi komfort nyereg ambíciózus túrázók által van fejlesztve
⭐ 96 %20000 Ft Alacsony ár
5.Kellys Crossline
+ Nagysűrűségű habszivacs párnázás
+ Unisex kialakítás, modern dizájn
+ Oldalsó védelem a nagyobb tartósságért
⭐ 94 %7500 Ft Alacsony ár
6.XLC Everyday III SA-E17
+ A nyereg ergonomikus formája kényelmes lovaglási élményt garantál
+ Építés optimalizált tömeggel
+ Használja trekking és városi kerékpárokon
⭐ 94 %8500 Ft Alacsony ár

Javasoljuk továbbá, hogy tekintse meg a következő válogatásokat:

A legjobb hegyi kerékpárok | A legjobb gravel kerékpárok | A legjobb kerékpárlámpák | A legjobb kerékpáros hátizsákok | A legjobb elektromos kerékpárok | A legjobb kerékpár szerelő állványok