Kert és műhely

A legjobb kerti hinták (teszt 2020)

legjobb kerti hintákA kényelmes kerti hinta természetesen kiegészíti az otthoni környezet idilljét. A nyári napok alatt a lazítással, kellemes hintázással eltöltött idő megfelelő pihenés, amelyet mindannyian megérdemlünk. Most keresi az új hintát, és nem tudja, melyiket válassza? Az eladók különleges ajánlatokkal és alacsony árakkal versenyeznek, de nem mindig az olcsó a jó, és ez a hinta esetében sokszorosan érvényes. Hintát nem egy nyárra vásárol! Ezért megmutatjuk Önnek, hogy milyen lehetőségeket kínálnak a legjobb kerti hinták, és hogyan vásároljon a lehető legelőnyösebben.

Első pillantásra alakjukat, méretüket, dizájnukat, a felhasznált anyagokat és a kiegészítőket tekintve különböznek egymástól. Néhány változat szétnyitható akár ágynak is. Önt, mint jövőbeli felhasználót, különösen érdekelheti a teherbíró képesség, a stabilitás és az ülőhelyek száma. Nem szabad elhanyagolni a karbantartást és a téliesítés / tárolás módját. Átnéztük a kerti hinták értékeléseit, tesztjeit és recenzióit, összegyűjtöttünk néhány érdekes tippet és információt, és úgy véljük, hogy útmutatásunk segítségével sikerül kiválasztani azt a kerti hintát, amellyel hosszú évekig elégedett lesz.

A legjobb kerti hinták

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.blumfeldt High Society
Konstrukció: konstrukció masszív acélrudakból
Méretek: 220 x 170 x 125 cm
Ülőhely szélessége: 170 cm
Teljes tömeg: 47 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)128000 Ft Alacsony ár
2.blumfeldt Biarritz Individuelle
Konstrukció: alumíniumcsövekből készült gömölyded konstrukicó
Méretek: 93 x 199 x 108 cm
Ülőhely szélessége: kb. 75 cm
Teljes tömeg: 22,5 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)131500 Ft Alacsony ár
3.blumfeldt Marabella hollywoodi
Konstrukció: szolíd, porszórt lakkozású acélkeret
Méretek: 201,5 x 178 x 133 cm
Ülőhely szélessége: 145 cm
Teljes tömeg: 36 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)113000 Ft Alacsony ár
4.blumfeldt Dahlia
Konstrukció: extrém stabil keret acélcsövekből
Méretek: 115 x 210 x 220 cm
Ülőhely szélessége: kb. 65 cm
Teljes tömeg: 40 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)79000 Ft Alacsony ár
5.blumfeldt Tahiti
Konstrukció: masszív vörösfenyő keret és 240 kg terhelhetőséggel bíró rozsdamentes acél láncok
Méretek: 182 x 194 x 125 cm
Ülőhely szélessége: kb. 110 cm
Teljes tömeg: 45 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)207000 Ft Alacsony ár
6.blumfeldt Eremitage luxus
Konstrukció: stabil konstrukció masszív acélból, porszórt lakkozással
Méretek: 236 x 210 x 180 cm
Ülőhely szélessége: kb. 180 cm
Teljes tömeg: 46 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)338000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kerti hintát

Áttekintette a kerti hinta kínálatot és a recenziókat, de nem tud dönteni? Hogyan lehet felismerni azt a hintát, amely néhány évet változás nélkül kibír, és mindenki számára biztonságos? A piacon a kínálat több mint széles, négy számjegyű összegekkel kezdődik, de egyes esetekben meghaladja a 300000 forintot. Ha a legjobb ár / minőség arányú hintát keresi, akkor ne hagyja ki a következő sorokat.

Mindjárt kezdjük az alapvető kérdésekkel:

  • Mennyi helyet foglalhat el a hinta a kertben?
  • Ön saját hintaállvánnyal rendelkező hintát keres, vagy van már a kertben egy régi hintaállványa?
  • Hány embert kell egyszerre elbírnia?
  • Milyen anyag a legmegfelelőbb kertjének és házának stílusához?

Hogyan válasszon kerti hintát

Fa vagy fém kerti hinta?

Azaz anyag, amely a hintán dominál, meghatározza annak súlyát, karbantartását, tartósságát és általános megjelenését. A tartó anyag az, amelyet a konstrukcióhoz használnak. Megkülönböztetjük a következőket:

Fém kerti hinták

Ezek a megfizethetőbbek, karbantartásmentesek. A felületi bevonat korróziógátló tulajdonságokkal rendelkezik. Óvakodjon a túl könnyű szerkezetektől, amelyek – bár vonzó árukkal felkeltik a figyelmét – stabilitásuk azonban nem megfelelő. A fém általában matt vagy fényes szürke és antracit árnyalatú, így tökéletes a modern házakhoz.

Fa kerti hinták

Klasszikusok, amelyek ráadásul a szemet is gyönyörködtetik. Stabilak, nagyobb súllyal és teherbíró képességgel (néha akár 400 kg-ig) rendelkeznek, és örülhetnek a javíthatóságuknak. Szépen kiegészítik a valódi vidéki stílust, és alkalmasak fa kerti bútorokhoz vagy a ház faablakaihoz. Kissé drágábbak, mint a fém hinták, és időnként ápolást igényelnek pácolás, impregnálás vagy speciális bevonatok formájában, amelyek meghosszabbítják élettartamukat és helyreállítják a színüket. A fa ezután nem szárad ki, és kártevőktől védett.

Milyen módon van kialakítva az ülés és a háttámla?

Számos lehetőség létezik – lekerekített fa lécekkel (mint például rács) vagy fém rudakkal, rendkívül tartós poliészter szövettel, amely az ülés és a háttámla keretére van kifeszítve, valamint egyre keresettebb a modern rattan – természetes formában vagy a mesterséges rattan, amely néha megkülönböztethetetlen az eredetitől.

A kerti hinta teherbírása és mérete

A hinták esetében, meg kell különböztetni, hogy milyen fajta. Más követelmények vonatkoznak a gyermek hintákra, más árkategóriába kerül, ha dizájnos függő hintaszéket keres.

Ezért összpontosítsunk most elsősorban a kerti hintákra, amelyek egy „padra“ hasonlítanak, és legalább 2-3 felnőtt számára kínálnak helyet hintázásra. A családi hinta teherbírásának legalább 240 kg-nak kell lennie, ha arra számít, hogy két felnőtt és két vagy három gyermek fog egyszerre hintázni. A teherbíró képesség mellett növekszik a konstrukció teljes súlya és ellenálló képessége, amelyet az első erős szél nem billent fel, vagy amely nem borul fel Önnel együtt. A minőségi kerti hintát felismeri arról, hogy lekerekített élekkel rendelkezik az Ön biztonsága érdekében, és stabilan felállíthatja még a nem teljesen sík pázsitra is.

Kényelmes hintázás

Ülőfelület kialakítása

Az előző tényezők mellett fontos az ülőfelület méretére és kényelmére összpontosítani. Nem kellemes keményfa anyagon ülni. A nagyobb kényelem érdekében a legtöbb hinta esetében alapkivitelben már párnázott üléspárnák vagy akár párnázott háttámla van, ideális esetben víztaszító kialakításban, így nem kell sokáig várnia eső után, hogy a „mini matracok“ kiszáradjanak.

Hintatető

Nagyon népszerű a praktikus tető, amely védelmet nyújt a közvetlen fény ellen. A legjobb kerti hinták esetében a lejtése kényelmesen megváltoztatható és könnyen rögzíthető új helyzetbe. Ezen felül található UV-védelemmel ellátott szövetből is.

Hinta / hintaágy

Az utóbbi évek újdonsága az a lehetőség, hogy egy hinta „padot“ ággyá lehessen szétnyitni, pl. 180 x 100 cm méretűre, hogy meleg nyári éjszaka élvezhesse az éjszakai égboltot. Az italtartók és számos praktikus tároló helyek szintén magától értetődőek. A majdnem 300000 forintos luxus hinták intimitást is kínálnak, elegáns függönyökkel és szúnyoghálóval biztosítva azt.

Ne feledkezzen meg a biztonságról

  • Hol helyezhető el a hinta? A hintának stabil, lehetőleg burkolt felületre van szüksége, elegendő helynek kell lenni előtte és mögötte, hogy elkerülje az ütközéseket a környező tárgyakkal, fákkal vagy falakkal.
  • A hintán nem lehetnek éles élek, kiálló csavarok, a lécek közötti hézagnak szélesnek kell lennie, hogy a gyermek kicsi keze ne szoruljon be, ill. úgy, hogy egyáltalán ne tudja bedugni a résbe.
  • Egyes hintákhoz lehet vásárolni egy biztosító rögzítőt, amely a kisebb gyermekeket biztosítja, míg mások egy mozdulattal rögzíthetők, hogy ne mozogjanak; ezt különösen akkor fogja értékelni, ha körülötte kisebb gyerekek játszanak, akiket megüthetne.

Miért vásároljon kerti hintát online?

A válasz egyszerű – mert nagyon praktikus. Annak ellenére, hogy nincs lehetősége kipróbálni a hintát, nem hiányzik a tucatnyi elégedett vásárló véleménye, amelyeknek köszönhetően képet kap róla. A becsomagolt kerti hinta nem a legkisebb, és ha nincs nagy kombi autója vagy utánfutója, akkor a kőüzletből történő kiszállításért is fizetni fog, amely általában többszöröse annak a pár eurónak, amelyet az e-üzletben történő vásárláskor fizet a szerződéses futárnak. Ideális esetben azonban nem fizet semmit, és a hintát kiszállítathatja akár a víkendházba is.

Kényelmes hintázás

Kerti hinták ára

✅ Kerti hinták 30000 Ft-ig

Ne várjon csodákat. Kisebb teherbírású (kb. 150 kg) és alacsonyabb stabilitással rendelkező fém kerti hintákról van szó. Előfordulhat, hogy az erős szél feldönti ezeket. Különösen alkalmasak kis teraszra szélárnyékba vagy víkendházhoz, ahova tavasszal és nyáron néhányszor megy. Ne feledje azonban, hogy nem bírják a gyakori terhelést, és hogy a hintázásnak sincs megfelelő lendülete. Az alacsony ár miatt rövidebb a várható élettartamuk.

✅ Kerti hinták 30000 – 75000 Ft között

Ebben az árkategóriában találhatók a jelenleg legkeresettebb fém kerti hinták. A választék nagyon széles, és valószínűleg megtalálja pontosan azt a dizájnt, amely megfelel Önnek. Ezen hinták alap konstrukciója általában megerősített, ami nagyobb teherbírásnak felel meg – mintegy 200 – 250 kg. A puha háttámlák vízálló poliészter szövettel vannak bevonva. A tető megfelelő méretű és állítható lejtéssel rendelkezik. Természetesen egyes modellek esetében lehetőség van a háttámla lehajtására, így kényelmes ágyat lehet létrehozni. Ezen az áron akár „tojás“ / kosár alakú függőfotelt vagy akár kényelmes hintaágyat is vásárolhat.

✅ Kerti hinták 75000 Ft-tól

Magasabb árszinttel elérjük azt a kategóriát is, ahol minden bizonnyal megtalálja a legmagasabb minőségű fa kerti hintákat. Nem csak jól néznek ki, hanem a hintázás során biztosak lehetnek a stabilitásban és a biztonságban is. Természetesen nehezebbek, így megengedhető, hogy több ember üljön rá. Teherbírása 300 – 400 kg. Ezen kívül luxus fém kerti hintákat talál itt, különféle kiegészítőkkel és precíz kialakítással.

A legjobb kerti hinta márkák

Mely kerti hinta márkák vezetnek az értékesítésben, és melyek tartoznak a kedvencek közé?

Happy Green hinták

Kedvező árú és neutrális kinézetű hintákat kínál, amelyek probléma nélkül illeszkednek sok kertbe. Számos modell tartozik a piacon a TOP 20 legeladottabb termékei közé.

Rojaplast hinták

Ez egy olyan márka, amely a legkülönbözőbb alapanyagokból készült és különféle formájú kerti hinták leggazdagabb képviselője a piacon. Ezen felül kerti bútorok, nyugágyak, valamint pavilonok, napernyők értékesítésére szakosodott.

GGyakran ismételt kérdések – GYIK/FAQ

Milyen fából kell készülnie egy fa hintának?

Mindenekelőtt a hintához keményfát kell használni, és ha szükséges az elemeinek a jövőben cserélhetőnek kell lenni. A gyártáshoz tűlevelű fát, például borókát vagy lucfenyőt használnak – ez az olcsóbb fa hintákra jellemző. A drágábbakra tölgyfa vagy a trópusi fa (Shorea) jellemző.

Jó minőségűek a szétnyitható kerti hinták?

A hintákon nemcsak ülhet, hanem fekhet is – ezt már biztosan észrevette. A hintapad egyszerűen szétnyitható/lehajtható ággyá. Aggódik amiatt, hogy hol lesz a hinta súlypontja? Nem esik le róla oldalra az első kis mozdulat során? A biztonságos középrögzítés, valamint az alapos tengely- és közép egyensúly gondoskodik arról, hogy a hinta stabilitása ne kerüljön veszélybe. Ezért nem kell attól tartania, hogy a hinta minősége bármilyen módon csökken.

Milyen a 2 személy számára való hinta?

A piacon talál néhány érdekes módon kialakított hintát is, köztük a két személy számára való hintákat. Ezeknél a pad helyett két külön ülőhely található, amelyeken mindegyik személy a saját tempójában hintázhat. A háttámla, valamint a lábtartó állítható, így gyorsan egy extra kényelmes, hintaággyá változtatható. Ugyanakkor megerősített konstrukcióval kell rendelkeznie, hogy megbirkózzon két ellentétes mozgással. Ezért készüljön fel arra a tényre, hogy egy ilyen átlagon felüli hinta többe kerül.

A kertben a kellemes pihenés érdekében szintén érdekelheti:

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.blumfeldt High Society
Konstrukció: konstrukció masszív acélrudakból
Méretek: 220 x 170 x 125 cm
Ülőhely szélessége: 170 cm
Teljes tömeg: 47 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)128000 Ft Alacsony ár
2.blumfeldt Biarritz Individuelle
Konstrukció: alumíniumcsövekből készült gömölyded konstrukicó
Méretek: 93 x 199 x 108 cm
Ülőhely szélessége: kb. 75 cm
Teljes tömeg: 22,5 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)131500 Ft Alacsony ár
3.blumfeldt Marabella hollywoodi
Konstrukció: szolíd, porszórt lakkozású acélkeret
Méretek: 201,5 x 178 x 133 cm
Ülőhely szélessége: 145 cm
Teljes tömeg: 36 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)113000 Ft Alacsony ár
4.blumfeldt Dahlia
Konstrukció: extrém stabil keret acélcsövekből
Méretek: 115 x 210 x 220 cm
Ülőhely szélessége: kb. 65 cm
Teljes tömeg: 40 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)79000 Ft Alacsony ár
5.blumfeldt Tahiti
Konstrukció: masszív vörösfenyő keret és 240 kg terhelhetőséggel bíró rozsdamentes acél láncok
Méretek: 182 x 194 x 125 cm
Ülőhely szélessége: kb. 110 cm
Teljes tömeg: 45 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)207000 Ft Alacsony ár
6.blumfeldt Eremitage luxus
Konstrukció: stabil konstrukció masszív acélból, porszórt lakkozással
Méretek: 236 x 210 x 180 cm
Ülőhely szélessége: kb. 180 cm
Teljes tömeg: 46 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)338000 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új kerti hinta kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb kerti hintát.

Add Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..