Autó / Motor

A legjobb kompresszorok (recenziók és teszt) 2024

legjobb kompresszorok Szüksége van egy nagyteljesítményű kompresszorra? Jó helyen jár! Azt a feladatot tűztük ki magunk elé, hogy összefoglaljuk a tippeket a legjobb kompresszorokra, otthoni használatra – legyen szó kertről, autóról vagy akár kerékpárról. Ennek az eszköznek számos sajátossága van, és a kiválasztás egyáltalán nem könnyű. A következő választási útmutatóban alapvető információkat, lehetőségeket és a kompresszorok felosztását nyújtjuk Önnek.

 • Milyen tulajdonságokkal és felszereltséggel kell rendelkeznie egy jó kompresszornak?
 • Olaj vagy olajmentes kompresszor?
 • Milyen célokra fogja használni a kompresszort?

Éppen ezekkel a kérdésekkel kell foglalkozni vásárlás előtt. 10500 forintért vásárolhat egy egyszerű kompresszort a nem igényes használathoz, valamint több százezer forintért egy professzionális készüléket, amelyet intenzív működésre terveztek. Valahol a kettő között van az a kompresszor, amely teljes mértékben megfelel az Ön szükségleteinek. Függetlenül attól, hogy időnként felfújja a gyermekmedencét, és felfújja az autó kerekeit, vagy a kompresszort erős pneumatikus szerszámokkal szeretné használni…

Ha a kompresszorok kínálata meglepi változatosságával, ne habozzon, és vegye igénybe a kompresszorok tesztjeit és recenzióit. Információikat kap első kézből és közvetlenül azoktól a felhasználóktól, akik meghatározott célra vásárolták meg az adott kompresszor modellt. A kedvencek között biztosan lesznek olyan ismert márkák, mint a Scheppach, a Güde, a Hecht, a Metabo és a Black & Decker.

A legjobb kompresszorok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Scheppach HC 53 dc
Teljesítmény: 2200 W
Max. áramlás: 412 l/m
Tartály térfogata: 50 l
Max. üzemi nyomás: 10 bar
Tömeg: 44,5 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)114000 Ft Alacsony ár
2.Scheppach HC 25
Teljesítmény: 1500 W
Max. áramlás: 220 l/m
Tartály térfogata: 24 l
Max. üzemi nyomás: 8 bar
Tömeg: 23 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)43000 Ft Alacsony ár
3.Güde IRPOWER 190/8/6
Teljesítmény: 1100 W
Max. áramlás: 190 l/m
Tartály térfogata: 6 l
Max. üzemi nyomás: 8 bar
Tömeg: 11,44 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)37200 Ft Alacsony ár
4.TUSON 130002
Teljesítmény: - W
Max. áramlás: 180 l/m
Tartály térfogata: 24 l
Max. üzemi nyomás: 8 bar
Tömeg: 25 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)31200 Ft Alacsony ár
Gumiabroncsok felfújása - autó és kerékpár
1.Xiaomi Mi Portable Air Pump
H​álózati feszültség: -
Max. áramlás:
Tartály térfogata:
Max. üzemi nyomás: 10,3 bar
Tömeg: 0,43 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)15000 Ft Alacsony ár
2.Scheppach légierő 3
H​álózati feszültség: 230 V
Max. áramlás: 180 l/m
Tartály térfogata: -
Max. üzemi nyomás: 8 bar
Tömeg: 5,5 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)21500 Ft Alacsony ár
3.Black&Decker ASI300
H​álózati feszültség: 12 V, 230 V
Max. áramlás: 12 l/m
Tartály térfogata: -
Max. üzemi nyomás: 11 bar
Tömeg: 2,8 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kompresszort

Mire kell figyelni a kompresszor kiválasztásakor? Mire használható a kompresszor a kertben vagy a műhelyben? A kompresszorok fő előnye, hogy képesek sűríteni a levegőt, és ezt követően nyomás alatt erős légáramlást közvetíteni, legyen az gyors gumiabroncs felfújás, festés, de a pneumatikus (lég) szerszámok szükséges hajtása is. A fő paraméterek közé tartozik a szívó- és töltőnyomás, a nyomástartó edény (úgynevezett légtartály) jelenléte, a maximális nyomás, méret és hordozhatóság.

Kompresszor és annak használata

A kompresszor kialakítása és képességei nagyon szorosan kapcsolódnak a rendeltetésszerű használatához. A következő lista is azt sugallja, hogy ez egy széles spektrumú és hasznos segítő. Mire használják leggyakrabban a kompresszort?

 • gumiabroncsok felfújása – autó és kerékpár
 • medencék, felfújható medence játékok, labdák, úszómatracok, csónakok felfújása
 • pneumatikus szerszámok működtetése (hajtása)
 • intenzív levegőtisztítás – fémmel, fával való munka esetén elfújja a fűrészport
 • festékek és lakkok fújása – autók, motorkerékpárok, radiátorok, nagy kapuk és akár homlokzatok
 • kárpitozásban
 • az orvostudományban – szem- és fogászati ​​klinikákon, laboratóriumokban
 • az élelmiszeriparban – sörhordók nyomás alá helyezése, italok kinyomása a tartályokból, élelmiszercsomagolás, helyiségek takarítása

Hogyan válasszon kompresszort

Kompresszorok alapvető típusai a légtömörítés módszere szerint

Ha a kompresszorokat a légtömörítés módszere szerint szeretnénk felosztani, akkor csavarkompresszorokra és dugattyús kompresszorokra osztanánk. Milyen az alkalmazásuk, áruk, előnyeik és hátrányaik?

Dugattyús kompresszorok

A dugattyús kompresszor a levegőtömörítés elvén működik egy hengerben mozgó dugattyú segítségével (hasonlóan az autók belső égésű motorjaihoz). A dugattyú mozgatja a főtengelyt. A beszívott levegőt atmoszférikus nyomással összenyomják, és egy szelepen keresztül egy nyomástartó edénybe vezetik. Amint az edényben a nyomás a kívánt értéken van, a kompresszor kikapcsol, és használhatja a sűrített levegőt. A nyomásesés után a kompresszor ismét bekapcsol. Vannak nyomástartó edény (légtartály) nélküli kompresszorok is. Ebben az esetben a sűrített levegővel automatikusan dolgozik – például gumiabroncs felfújásakor, szórópisztollyal dolgozva.

A dugattyús kompresszorok bőségesen képviseltetik magukat a háztartási körülmények között. Előnyük a különféle méretekben és felszereltségben rejlő széles választék – az alkalmi, igénytelen használatra szánt alapvető hobbimodellektől a kompresszorokig, amelyek képesek megbirkózni a garázsban vagy a műhelyben végzett munkával is. Könnyen mozgathatók egyik helyről a másikra, megfizethetőbbek, de számolni kell azzal a ténnyel, hogy megvannak a határaik.

Gyakori, igényes használat esetén hajlamosabbak a gyors túlmelegedésre és az ezzel járó visszafordíthatatlan károsodásra. Nem képesek folyamatos sűrített levegőellátásra, és szintén a zajosabb eszközök közé tartoznak. Ha professzionálisan szeretné használni a kompresszort, és nem csak a ház körüli munkákhoz, akkor a következő típusba való befektetés jobb megoldás az Ön számára.

Csavarkompresszorok

A csavarkompresszorok számos iparágban a legszélesebb körben használt berendezések közé tartoznak. A hengerben lévő dugattyú mozgása helyett a kompresszióról 2 átellenes aszimmetrikus csavar gondoskodik, és ezek kölcsönös mozgása. A csavaros mechanizmus rendkívül hatékony, nagyteljesítményű, hosszú élettartamú és alacsony zajszintű.

Maga a csavarkompresszor megmutatja potenciálját, különösen folyamatos működés közben – pneumatikus gyártósor meghajtása, légszerszám esetén. Mindenhova ajánlott, ahol feltételezhető, hogy a magas vételár visszatérül a tulajdonosnak a jövőbeni nyereségből. A készülék nagyméretű, nem hordozható, így csak ritkán találkozik ezzel egy normál otthoni műhelyben.

Olajos vagy olajmentes kompresszor?

Az előbb említett tulajdonságok miatt természetesen nagy az érdeklődés a dugattyús kompresszorok iránt. Esetükben tehát fontolja meg, hogy az olajos vagy az olajmentes dugattyús kompresszor alkalmasabb-e az Ön számára. Mit jelent ez?

 • Ha olajos kompresszorról van szó, akkor a súrlódás csökkentése érdekében olajat használnak a dugattyú kenésére. Az olajat folyamatosan kell pótolni, és időnként a kompresszor is karbantartást igényel, különben fennáll a besülés veszélye. Az olajos kompresszor azonban általában nagyobb teljesítményű, és megfelelő gondossággal hosszabb élettartamú. Az olajpára részecskék is eloszlanak a sűrített levegőben. Ezért az olajos kompresszor nem alkalmas festékszórásra vagy sörcsapolásra. A gumiabroncsok felfújása és a medencék felfújása során azonban ez nem olyan hiba, amely elriaszthatja Önt a vásárlástól.
 • Ahogy a neve is sugallja, olajmentes kompresszor, sejthető mi lesz a jelentős különbség. A súrlódás csökkentésére nem használnak olajat. Ehelyett a kompresszor legfontosabb elemei extra csúszós anyagokból készülnek, amelyek kiküszöbölik a súrlódást, ellenállnak a magas hőmérsékletnek és a kopásnak. Az olajmentes kompresszor által sűrített levegő már nem tartalmaz olajnyomokat, és a kompresszor levegőminőséget igénylő tevékenységekhez is használható. Az olcsó olajmentes kompresszorok azonban számos nyavalyát „elkaphatnak“ – túlmelegedés, alacsonyabb teljesítmény és élettartam.

Szívó és kimenő teljesítmény

Bár a kompresszor elektromos készülék, a teljesítményt nem wattban adják meg, hanem hány liter levegőt képes termelni percenként. Különbséget tesznek a bemeneti teljesítmény (szívóteljesítmény – a levegőmennyiség, amelyet percenként be tud szívni) és a kimenő teljesítmény (vagy a kimeneti / töltőteljesítmény) között, azaz mennyi sűrített levegőt tud a kompresszor percenként kiadni. A különbség egyértelmű, de mit árulnak el a termékleírásokban található értékek?

Leggyakrabban a szívóteljesítményről kap információt. Ez az egyetlen releváns adat, mivel a kimenő teljesítményt befolyásolja a levegő hőmérséklete, páratartalma, de a környezeti légköri levegő értéke is. Ahhoz azonban, hogy képet kapjon a keresett modell teljesítményéről, szorozza meg a szívóteljesítményt 0,6-szorosával. Megkapja a hozzávetőleges levegőmennyiséget, amelyet a kompresszor egy perc alatt képes kifújni.

Például: A kompresszor szívóteljesítménye 250 l/m. A hozzávetőleges kimenő teljesítménye 250 × 0,6 = 150 l/m.

 • Ha gumiabroncsok vagy medencék alkalmankénti felfújásához van szüksége kompresszorra, akkor a 150 l/m-ig terjedő kimenő teljesítménnyel rendelkező kompresszor is megfelelő.
 • Kis és közepes méretű területek lefújására + hobbi pneumatikus szerszámokhoz válasszon 150 – 250 l/m kimenő teljesítményt.
 • Nagy területekhez, nagy teljesítményű professzionális légszerszámgépekhez már 350 l/m vagy annál nagyobb kimenő teljesítménnyel számoljon.

kompresszorok

Nyomástartó edény / légtartály térfogata

Még a nyomástartó edény méretének megválasztása esetén is a felhasználás célja dönt. A gumiabroncsok felfújására használt kis kompresszorok légtartály nélkül is megfelelők. A sűrített levegőt közvetlenül továbbítják. A használati idő azonban általában korlátozott, a kompresszor hosszú működés közben túlmelegszik, burkolata kellemetlenül süt.

A sűrített levegő tartály a nagy teljesítményű kompresszorok tipikus felszereltsége, univerzálisabban használható műhelyben, garázsban vagy udvaron. Ha azt tervezi, hogy hosszú ideig pneumatikus szerszámokkal dolgozik, vagy le szeretné fújni a homlokzatot, akkor legyen kéznél egy asszisztens, aki nem késlelteti Önt állásidővel és a hűléssel.

A legeladottabbak közé tartoznak a 24-50 literes nyomástartó edénnyel rendelkező kompresszorok (Güde, Scheppach, Tagred márkák). Előnyük a kisebb méretek, az alacsonyabb súly és az ehhez kapcsolódó könnyű szállítás egyik helyről a másikra. Ha tudja, hogy legutóbb ilyen kapacitás nem volt elegendő az Ön számára, válasszon az 50-100 literes tartállyal rendelkező kompresszorok kínálatából (Makita, Güde, Hecht, Proteco márkák).

A kompresszor maximális nyomása

Hogyan határozza meg, hogy mekkora maximális kompresszornyomásra van szüksége? A döntő tényező a maximális nyomás a rendszerben, amelyre szükség van a kompresszor nyomás alá helyezéséhez.

Érdemes még legalább 2 bar tartalékkal is számolni, hogy elégedett legyen a használattal. Még egy egyszerű kompresszor is autókhoz (12 V) vagy akár kerékpárokhoz is képes több mint 4 bar nyomás alá helyezni a levegőt. Tehát ha például 2,3 bar-ra szokta fújni az abroncsokat, akkor azt játszva elvégzi.

A pneumatikus kalapács, véső vagy csiszológép már 6 bar nyomástól felfelé működik, ezért 8 bar és annál nagyobb nyomású kompresszorral kell rendelkeznie. A 8-12 bar nyomású kompresszorok a legpraktikusabbak és legkeresettebbek a háztartási körülmények közötti kihasználhatóság szempontjából.

Súly, méretek, mobilitás

A kis hordozható kompresszoroktól, amelyeket magával vihet az útra, a nagy professzionális gépekig, fix pozícióval.

A kompresszor mérete és súlya egyenes arányban növekszik teljesítményével és kihasználhatóságával.

A nyomástartó edény nélküli modellek súlya kevesebb, mint 10 kilogramm, a nyomástartó edénnyel ellátott kompresszorok már nehezebbek – átlagosan 20 – 40 kg. A konstrukció azonban általában szállító kerekeket és fix fogantyút tartalmaz a mozgatáshoz, így nem okozhat gondot, hogy a kompresszort a műhelyébe vagy a kertjébe vigye, ahol éppen szüksége van rá.

A robusztus csavarkompresszorok, amelyeket 24 órás működésre terveztek, több mint 100 kg súlyúak, és konstrukciójuk előre jelzi, hogy fix elhelyezést igényelnek.

Kompresszor tartozékok

Előbb vagy utóbb más hasznos tartozékokat is beszerezhet a kompresszorhoz. Kezdetnek azonban felszereltségben manométernek (gáz nyomásmérő) és tartós nyomótömlőnek kell lenni (az alapcsomag tartalmazza). Szintén jól jön a nyomásszabályozó, és olajos kompresszor esetén a légszűrő is. Ha fel kell fújnia a gumiabroncsokat, ne felejtse el a különböző szelepek adapter készleteit, a gumiabroncs-felfújó pisztolyt. A praktikus felszereltséghez tartozik továbbá egy dob a nyomótömlő biztonságos feltekeréséhez, egy szórópisztoly és más elemek a kompresszorral végzett munka jellegének megfelelően.

VIDEO

Kompresszorok ára

Mennyit fizet egy minőségi autós kompresszorért, és mennyibe kerül egy sokoldalú műhely kompresszor?

Kompresszorok 35000 forintig

Megfizethető kompresszorok jó választéka légtartállyal vagy légtartály nélkül. Alkalmas garázsokba, műhelyekbe és autókba – kevésbé gyakori, alkalmi használatra. Javasoljuk, hogy kövesse a kompresszorok recenzióit, hogy könnyebben kiszűrje a minőségi modelleket a gyengébbekből. A Scheppach, Güde, Makita, Black & Decker gyártók kínálatában érdekes termékeket talál, melyekkel a felhasználók jó tapasztalatokkal rendelkeznek.

Kompresszorok 140000 forintig

140000 forintos ártól már talál olyan kiváló ár / teljesítmény arányú kompresszorokat, amelyek a legigényesebb otthoni felhasználással is megbirkóznak. A tartósságuk, a műhelyben való felhasználásuk minősége és a sokoldalú kihasználhatóságuk nő. Ha olyan eszközre van szüksége, amely nem lassítja le a munkáját, akkor ebben a kategóriában megtalálja az Önnek megfelelőt. Figyelmébe ajánljuk a Tagred, Scheppach, Güde, Metabo népszerű kompresszorait.

Kompresszorok 140000 forinttól

A professzionális, folyamatos működésre tervezett csavarkompresszorok ára meghaladhatja a 3500000 forintot is. Ezen gépek alkalmazása elsősorban az iparban és az élelmiszeriparban történik. Érdekesek azonban az átlagon felüli sűrítettlevegő-tartállyal rendelkező, kiváló minőségű, dugattyús kompresszorok, nagy nyomóteljesítménnyel és magas technológiai kivitelezéssel az extra hosszú élettartam érdekében.

A legjobb kompresszor márkák

A kompresszorok szakmai értékelésében és tesztjeiben (selbst ist der Mann, selber Machen, Caravaning, Heim werker Praxis) számos kiváló jelöltet találtunk. Ezek olyan gyártók, akik sokéves tapasztalattal rendelkeznek a szegmensben, nem kell aggódnia a szerviz vagy a pótalkatrészek és tartozékok rendelkezésre állása miatt.

 • Scheppach – A hagyományos német Scheppach márka a minőségi szerszámok és gépek szegmensében nagyteljesítményű kompresszorokat talál, amelyek kis súlyúak és könnyen kezelhetők.
 • Güde – Német márka, TOP eladottság és elérhetőség a piacon. Nagyon jó ár / minőség arány.
 • Hecht – Ismét jó minőség elfogadható áron, jó garázsfelszerelés és alapvető kerti munkákhoz.
 • Metabo – A professzionális szerszámokat gyártó német szerszámgyártó kínálatában nagyteljesítményű kompresszorok vannak, amelyek hosszú éveken át hibátlanul működnek. Fejlett túlterhelés elleni védelem.
 • Black & Decker – Érdekes modellek sokoldalú használatra. Ésszerű teljesítmény, kis súly és kompakt méretek.
 • Makita – Különféle konstrukciójú, méretű és teljesítményű, jól értékelt kompresszorok. Ezen alapul az áruk és a rendeltetésük.
 • Tagred – Vezető pozíció az értékesítésben a piacon. Nagy kimeneti teljesítmény, megfelelő minőség otthoni használatra.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Scheppach HC 53 dc
Teljesítmény: 2200 W
Max. áramlás: 412 l/m
Tartály térfogata: 50 l
Max. üzemi nyomás: 10 bar
Tömeg: 44,5 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)114000 Ft Alacsony ár
2.Scheppach HC 25
Teljesítmény: 1500 W
Max. áramlás: 220 l/m
Tartály térfogata: 24 l
Max. üzemi nyomás: 8 bar
Tömeg: 23 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)43000 Ft Alacsony ár
3.Güde IRPOWER 190/8/6
Teljesítmény: 1100 W
Max. áramlás: 190 l/m
Tartály térfogata: 6 l
Max. üzemi nyomás: 8 bar
Tömeg: 11,44 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)37200 Ft Alacsony ár
4.TUSON 130002
Teljesítmény: - W
Max. áramlás: 180 l/m
Tartály térfogata: 24 l
Max. üzemi nyomás: 8 bar
Tömeg: 25 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)31200 Ft Alacsony ár
Gumiabroncsok felfújása - autó és kerékpár
1.Xiaomi Mi Portable Air Pump
H​álózati feszültség: -
Max. áramlás:
Tartály térfogata:
Max. üzemi nyomás: 10,3 bar
Tömeg: 0,43 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)15000 Ft Alacsony ár
2.Scheppach légierő 3
H​álózati feszültség: 230 V
Max. áramlás: 180 l/m
Tartály térfogata: -
Max. üzemi nyomás: 8 bar
Tömeg: 5,5 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)21500 Ft Alacsony ár
3.Black&Decker ASI300
H​álózati feszültség: 12 V, 230 V
Max. áramlás: 12 l/m
Tartály térfogata: -
Max. üzemi nyomás: 11 bar
Tömeg: 2,8 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26000 Ft Alacsony ár