Konyhai felszerelés

A legjobb konyhakés készletek (teszt 2020)

legjobb konyhakés készletek Minden háztartásnak legalább egy alapvető késkészlettel kell rendelkeznie – egy kenyérvágókés, egy hámozó kés, egy húsvágó kés, külön egy csontozó kés, és egy úgynevezett univerzális séfkés. Minden háziasszony tudja, hogy a minőségi konyhakések minden étel elkészítéséhez alapvető segítséget nyújtanak. De hogyan találja meg a piacon a legjobb konyhakést?

Az árak mellett figyelembe kell venni a márkát, a véleményeket, a különböző tesztvállalatok eredményeit és természetesen támaszkodnia kell saját tapasztalataira is a konyhakések vásárlásával kapcsolatban. A választásnál biztosan segít a konyhakés teszt is, amely nemcsak a külföldi tesztvállalatok eredményei alapján készült, hanem figyelembe veszi a nyilvánosság és az ügyfelek visszajelzéseit is. Ezen kívül a tesztünket rendszeresen frissítjük, így az információk naprakészek.

A konyhakés tesztet gyakorlati tanácsokkal és a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszokkal gazdagítottuk. Ha van a saját véleménye és észrevétele a témával kapcsolatban, akkor ne habozzon azt megosztani a többi olvasóval a diszkusszió keretén belül.

A legjobb konyhakés készletek – TOP 7

A legtöbb háztartásba megfelelő konyhakéseket választottuk ki az ár/érték arány alapján. Nem vettük figyelembe a minőségi, professzionális konyhakéseket, amelyek ára gyakran meghaladja a 60 000-120 000 forintot.
TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Fiskars Functional Form
+ nagy szakácskés
+ nagy kenyérvágó kés
+ nagy japán szakácskés,
+ paradicsomszeletelő kés
+ hámozókés
Penge anyaga: Acél
5 out of 5 stars (5 / 5)16 500 Ft Alacsony ár
#2Wüsthof GRAND PRIX Blok
+ 8cm-es kés a zöldségekhez
+ 9cm-es kés a zöldségekhez
+ 16cm-es sonkakés
+ 20cm-es kenyérvágó kés
+ 20cm-es konyhakés
+ 23cm-es kerek fenő
konyhai olló
Penge anyaga: Acél
5 out of 5 stars (5 / 5)84 000 Ft Alacsony ár
#3Tescoma Azza
+ univerzális AZZA kés, 9 cm
+ univerzális AZZA kés, 13 cm
+ zöldségvágó AZZA kés, 13 cm
+ konyhai AZZA kés, 16 cm
+ porciózó AZZA kés, 21 cm
+ kenyérvágó AZZA kés, 22 cm
Penge anyaga: rozsdamentes acél + műanyag
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)48 000 Ft Alacsony ár
#4Klarstein Kissaki
+ késtartó
+ nagy szeletelő kés
+ kenyérvágó kés
+ séf kés
+ santoku kés
+ univerzális kés
+ univerzális kés
Penge anyaga: acél
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12 000 Ft Alacsony ár
#5 Klarstein Kitano
+ késtartó
+ szeletelő kés, kb. 20,5 cm
+ kenyérvágó kés, kb. 20,5 cm
+ filéző-/sonkavágó kés, kb. 21 cm
+ univerzális kés, kb. 13 cm
+ kicsi szeletelő kés, kb. 12,5 cm
+ santoku kés, kb. 11 cm
+ hámozókés, kb. 8,5 cm
Penge anyaga: acél
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)15 000 Ft Alacsony ár
#6Orion Motion
+ szakácskés 34 cm
+ kenyérkés 33,5 cm
+ univerzális kés 33,5 cm
+ univerzális kiskés 23 cm
+ hámozó kés 20 cm; penge hossza 9 cm
Penge anyaga: rozsdamentes acél + műanyag
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)11 500 Ft Alacsony ár
#7Berlinger Haus Granit Diamond
+ szakácskés 20 cm
+ kenyérkés 20 cm
+ santoku kés 17,8 cm
+ szeletelő kés 12,7 cm
+ santoku kés 9 cm
+ hámozó kés 9 cm
Penge anyaga: rozsdamentes acél
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)7 500 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb konyhakést?

Késkészletek

 • Késacél keménysége. A Rockwell skála a késacél keménységét mutatja, és 0 és 100 Rockwell között mozog, ahol a 100 Rockwell legkeményebb acél. Leggyakrabban 50 – 60 Rockwell keménységű kést vásárolnak, mert a több mint 60 Rockwell keménységű kések nehezebbek és hosszabb ideig tartó szeletelés esetén nem kényelmes a használatuk.
 • Késmarkolat (Késnyél). A kést kényelmesen kell tartani a kezében a hosszú szeletelés vagy csontozás során is. Az alakját érdemes először kipróbálni, mert míg néhány ember számára kényelmes az ergonomikus markolat, mások egyszerűbb, klasszikusabb formájú markolatot igényelnek. Ami az anyagokat illeti, a gumírozott műanyag vagy fa nagyon jó. A legkevésbé népszerű az a fém, amely csúszkál a kézben.
 • Kés kiegyensúlyozottsága. Ha megfogja a kést a középső részén (ahol a penge véget ér, és a markolat kezdődik), akkor nem hajolhat az egyik oldalra vagy a másikra. Ha hajlik, a markolat nehezebb, mint a penge, vagy fordítva. Nem mindenkinek jó dolgozni egy ilyen kiegyensúlyozatlan késsel.
 • Sima kések és fogazott kések. Általában a sima pengéket gyakrabban kell élesíteni, de a gyümölcsökhöz, a zöldségekhez és a puha húsokhoz nagyszerűek. A fogazott kést csak ritkán kell élesíteni, és alkalmasak különböző típusú hús, hal darabolására vagy sajt szeletelésére. A kicsi fogakkal rendelkező kések a legjobbak közé tartoznak, még a legkeményebb hússal, kolbászokkal, sajttal vagy szalonnával is elbírnak. Nagyobb fogakkal rendelkező kések nagyszerűek a kenyér, péksütemény szeletelésére, de nem alkalmasak a kemény élelmiszerekre.
 • Garancia a konyhakésekre. Egyes gyártók hosszabb garanciát nyújtanak, mint a kötelező két éves garancia a konyhakéseikre. Ha nem tud dönteni több kés között, akkor vásároljon olyan márkát, amely hosszabb garanciát kínál.
 • Merítsen ihletet. Segíthet például a konyhakés teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

Mikor rossz minőségű a kés?

 • Az első benyomás – a markolat nem illeszkedik szorosan, az ár gyanúsan alacsony, míg a gyártó dicséri a minőséget, a markolatot rossz a kézben tartani, a kés általában nagyon olcsó, és így tovább.
 • A penge vastagsága – általában legalább 3 mm.
 • Anyag – a gyenge minőségű kések csak acéllemezből készülnek, nem acélból (az alacsony minőségű penge észrevehetően hajlik).

Nem mindegy min vágunk a késsel

Ha rozsdamentes acél asztalon használjuk a kést, nem tesz jót az élének. Régóta vita tárgya, hogy a műanyag vagy a fa vágódeszka a jobb megoldás. Higiénia és praktikusság szempontjából a műanyag a jobb, de ha a kés élét nézzük, akkor a fa. A fa puhább, mint a műanyag így jobban kíméli a kés élét.

Kerámia kés pro és kontra

A kerámia kések nem rozsdásodnak, hosszabb ideig nem kell élesíteni őket, nem tapad hozzájuk az étel és nem veszi át az íz- és illatanyagokat. Hátrányuk, hogy egyáltalán nem rugalmasak, nagyon ridegek. Az anyag ridegsége miatt nagyon óvatosan kell bánni velük, mert könnyen törnek és akár egy rossz mozdulat hatására kicsorbulhat a kerámia kés. Ha leejti szinte garantált a törés.

Milyen márkák vannak a TOP gyártók között?

A konyhakés kiváló minőségű készleteit Fiskars, Tescoma, Lamart, Zwilling, Miyabi és KitchenAid gyártja.

Tisztíthatóság

Ez is fontos szempont, hisz húst, halat fog szelni vele, akár belsőségeket is. Ezért fontos, hogy könnyen tisztítható legyen a kés. A késpenge 99%-a az, de a markolat és a hely, ahol a penge és a markolat találkozik már nem olyan egyszerű módon tisztítható. A legkönnyebben azok a kések tisztíthatók, amelyek egy anyagból készültek, de ezek rendkívül drágák. A megfizethetőbb késeknél az a jobb megoldás, amikor a penge kiszélesítve ráfut a markolatra, mert ezeket könnyebb tisztítani.

Hogyan kell gondoskodni a késekről?

Még egy jó minőségű kés is gyorsan tönkremegy, ha nem gondoskodik róla megfelelően.

 1. A kést élesíteni kell, de legjobb, ha ezt szakemberre bízza. Csak jó köszörűkővel köszörülje meg a kést. Felejtse el a mendemondákat, mint például az alufóliával történő élesítést.
 2. A fából készült markolatot időnként olívaolajjal kenje át, hogy a fa ne száradjon ki és hosszú ideig működőképes maradjon.
 3. A kések nem alkalmasak mosogatógépbe.
 4. A kést késtartókban kell tárolni, és nem mindet egy rekeszben. Minden kést külön kell választani (pl. fa késtartó állványok, vagy vásároljon olyan késkészletet, amelyhez állvány is tartozik).
 5. Mosás után mindig szárítsa meg a kést egy papírtörlővel, majd tegye a helyére.
Segített Önnek ez a konyhakés teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani a minőségi konyhakéseket, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.