Háziállatok

A legjobb kutyanyírógépek – recenziók és teszt 2024

kutyanyírógépek A legjobb kutyanyírógépeket keresi? A következő rangsorban kiváló felhasználói értékeléssel rendelkező modelleket talál. Képesek kezelni a különböző hosszúságú, vastagságú és sűrűségű szőrzetet, és úgy dolgoznak, hogy nem zavarják a négylábú háziállatot a szőr húzásával vagy a túlzott zajjal.

Saját tapasztalatainkból is tudjuk, hogy a kiválasztott kutyanyírógép nem mindig az elképzelések szerint működik. Különösen, ha ez az első gép, és még nincs nagy tapasztalata a nyírással. Tanácsot adunk Önnek, hogy milyen paraméterekre, kialakításra és egyéb jellemzőkre kell összpontosítani, és mit kell figyelembe venni a kutya fajtájával és jellegével kapcsolatban.

 • Az első lépésben figyelembe kell vennie a kutya szőrzetének / hajának minőségét és típusát. Míg egyes fajták rendszeres igazítást és nyírást igényelnek, mások esetében a tulajdonos a belátása szerint dönt.
 • A második lépésben próbálja felbecsülni a használat intenzitását és a nyírás mértékét (például az alapján, hogy milyen gyakran járt nyírásra a kutyaszalonba). Ha azt tervezi, hogy időnként levágja a kutya „frufruját“, a szőrét a mancsán és farkán, akkor nem kell többet fizetnie egy professzionális gépért, amely képes kezelni az extra sűrű és kemény szőrzetet, és több állatot is lenyírhat egymás után.
 • A harmadik és nem kevésbé fontos lépésben fontos, hogy a kutyát hozzászoktassuk a géphez, hogy a nyírás ne váljon traumává. Ha a kutya fél a géptől, még a csemegével való vesztegetés sem segít.

Tehát – milyen tulajdonságokkal és felszereltséggel kell rendelkeznie egy minőségi kutyanyírógépnek? Az alábbi választási útmutatóban minden fontos információt megtalál. Vegye igénybe a vitafórumok, a kutyanyírógép tesztek és recenziók segítségét is, ahol első kézből származó információkat talál. Biztosak vagyunk benne, hogy a gyakran visszatérő kedvencek közül nem hiányoznak olyan ismert márkák modelljei, mint a Moser, Wahl, Adler, Andis.

A legjobb kutyanyírógépek (teszt 2024)

Hogyan válasszon kutyanyírógépet?

Mire kell figyelni kutyanyírógép kiválasztásakor? Az ár itt is döntő tényező lehet, de nem zárhatja ki a „játékból“ a szilárd gépeket jó élettartammal. Akárcsak a férfi nyírógépeknél, legyen szó szakáll- vagy hajvágásról, a kutyanyírógépek esetében is talál a piacon olcsó modelleket és prémium termékeket, amelyeknek megvan a maguk helye a szalonokban. A köztük lévő különbség hatalmas lehet. Ezért keresse meg az optimális ár / teljesítmény arányt, és vegye figyelembe kutyája igényeit.

legjobb kutyanyírógépek

A kutya nyírásának leggyakoribb okai

Milyen szőrzete van a kutyájának? Fedőszőr sűrű aljszőrrel együtt? Közepesen hosszú vagy hosszú szőre van? Nem vedlik, és a szőr helyett lassan növő „haja“ van?

Még a legkedvesebb kiskutyának is vaskos mennyiségű szőre nőhet, ami nemcsak Önt zavarja, hanem megnehezíti a kutya életét is. Bár a természet ezt csak a legjobb szándékkal gondolta a kutya bőrének védelme érdekében, de a tudatos kutyatenyésztés változatos megjelenésű fajtákat hozott létre. Míg egyes kutyákat elég csak időnként megfürdetni és enyhén kifésülni, mások igényesebbek az ápolás, fésülés és nyírás szempontjából. A következő fajták tulajdonosai ezt tudják: máltai, bichon, shi-tzu, yorkshire terrier, lhasa apso, uszkár, cocker spaniel, schnauzer, stb.

Tehát miért kell a kutyát megnyírni?

 • A szőr / haj típusától függ. Nyírás nélkül a szőrzet túlnőtt, hosszú, nehezen fésülhető, hajlamos a gubancosodásra és a csomók vagy „raszták“ kialakulására, amelyben a szennyeződés, a por és a rovarok megtapadnak.
 • A megfelelő nyírás egyszerűsíti a kutya gondozását. Fürdés után szőrzete gyorsan szárad, könnyen kifésülhető belőle a bogáncs, sár vagy száraz fű.
 • Gyorsabban hatástalanítja a lehetséges parazitákat. Hosszú szőr esetén nehéz a kullancsokat megtalálni és megszabadulni a bolhalerakódásoktól. Ne feledkezzen el kullancsszezonban a parazitaellenes termékekről kutyák számára.
 • A hosszú szőrzet bonyolítja a kutya életét. A szemébe lógó szőr rontja a tájékozódást és a szem gyulladását okozhatja. A szőr a fülben, a száj körül, a mancsok között és a végbél körül is veszélyes lehet.
 • A kiállítási és verseny kutyák a szőrzetápoláson esnek át. Arról van szó, hogy megjelenésük megfeleljen a standardnak.

De mikor ne nyírja meg a kutyát?

Mielőtt elkezdené kutyája nyírását, konzultáljon állatorvossal vagy a fajtája szakértőivel. Egyes fajtákat, bár a szőrzetük nehezen karbantartható és fésülhető (pásztorkutyák, hegyvidéki kutyák, vontató kutyák, szibériai husky kutyák, collie -k), nem szabad megnyírni, különben a szőrzet minősége véglegesen megromlik.

Sok sűrű szőrű kutya tulajdonos radikálisan megnyíratja a kedvencét nyárra. Azonban, ahogy a szőrzet megvédi a kutyát a hidegtől, a szőrzet védelmet nyújt a túlmelegedés ellen is. A kutya nem izzad, mint az ember, ezért ha a hő közvetlenül a bőrre hat, akkor a belső hőmérsékletének gyors emelkedését okozza, ugyanakkor a nap károsíthatja védtelen bőrét.

Hogyan válasszon kutyanyírógépet

Megnyírhatom a kutyát férfi hajnyíróval?

Általában ez a megoldás nem ajánlott. Az első ok az emberi hajra szánt gépek gyengébb teljesítménye. A kutya szőrzete sűrűbb, a szőrszálak keményebbek és vastagabbak lehetnek. A férfi hajnyíró néhány centiméter után megakadna a sűrű szőrzetbe, húzná a kutyát, és fennáll annak a veszélye, hogy a készülék gyorsan túlmelegszik (akár bőr égési sérülését is okozhatja).

Ezen kívül van egy második ok is – a higiénikusság. Ezért készültek nyírógépek kifejezetten az állatok részére – kutyáknak, macskáknak, sőt lovaknak is.

Ha azonban nem „komplexen“ nyírja meg a kutyát, és csak időnként kell a szemébe lógó hosszú szőrszálakat levágni, akkor ollóval vagy férfi hajnyíróval is segíthet a rövidítésben.

A nyírógép teljesítménye

A nyírógép teljesítménye határozza meg erejét. Szorosan összefügg a fordulatok / rezgések számával, a fej kopási sebességével és még az extra sűrű szőrzet leigázásának képességével is.

Egy alacsony teljesítményű gépnél (legfeljebb 15 wattig) előbb-utóbb elérheti annak korlátait. A sűrű szőrzetben a teljesítmény csökken, a borotvák elakadnak, és a kutya nyírása nehezebbé válik. Ezen kívül a gép gyorsan túlmelegedhet, ami a kutya bőrének égési sérüléséhez és az alkatrészek idő előtti elhasználódásához vezet. Egy ilyen nyírógép olcsó, és alkalmasabb a kevésbé sűrű szőrzet alkalmi, kisebb mértékű alakításához.

Ha olyan nyírógépet keres, amely megbízhatóan, folyamatosan és teljesítménycsökkenés nélkül működik, akkor erős motorra van szüksége, amely legalább 30 watt teljesítményű. Bár ez természetesen magasabb árcédulával jár, a jutalom a problémamentes használat (még intenzívebb használat esetén is) és a többéves, javítás nélküli működés lesz. A nagy teljesítményű nyírógépek motorjait úgy tervezték, hogy állandó teljesítményt tartsanak fenn, még akkor is, ha sűrű és problémás szőrzettel találkoznak. Általában finomhangolt szellőzőrendszerrel rendelkeznek, amely megvédi a motort és a fejet is a túlmelegedéstől. Általában állatorvosi klinikákon és professzionális kutyaszalonokban találja meg ezeket.

Hálózati áram vagy akkumulátor?

Egészen a közelmúltig a hálózati tápellátású kutyanyírógépeknek jelentős előnyük volt. Ennek oka, hogy a nyírás teljes ideje alatt állandó (konstans) teljesítményt nyújtanak (kivéve azokat, amelyek gyengébbek, és nem tudnak megbirkózni a sűrű szőrzettel). Hátrányuk azonban a kábel, amely részben megnehezítheti a nyírógépek kezelését, és a kutyát is zavarhatja. Amikor a kutyát nyírja, találnia kell egy biztonságos helyet, ahonnan a kutya nem fog leesni. Ha tehát abban bízik, hogy a kutyát egy olyan asztalra teszi, amelyik közel van a konnektorhoz, és a kutya majd mozdulatlanul áll, készüljön fel arra, hogy a valóság másként fog kinézni. Sőt, ha a kutya megijed a nyírástól, és leugrik a magasból, súlyos sérüléseket is okozhat magának. Keressen tehát egy csendes helyet a padlón – lehetőleg olyat, amelyet a kutya szeret, és nem fogja büntetésnek érzékelni. A hálózati kábel hossza körülbelül 2-5 m. Rövidebb kábel esetén nem nélkülözheti a hosszabbítót.

Az akkumulátoros kutyanyírógépeknek nem volt a legjobb hírnevük, és inkább kiegészítő eszközként használták őket a kiállítási kutyák tulajdonosai (például – ha találtak néhány extra szőrszálat a kutyán nem sokkal a verseny előtt). A kiváló minőségű Li-Ion akkumulátorok megjelenésével, amelyek jobban tudnak működni állandó (konstans) teljesítmény fenntartásával, még az AKU modellek is javítottak hírnevükön. Azonban még mindig nem érik el a professzionális gépek teljesítményét. Ha azonban nem akarja, hogy mindig a kábel korlátozza, akkor fontolja meg egy kombinált tápegységgel (AKU + hálózat) rendelkező gép megvásárlását.

Vágási szélesség és magasság

A vágási szélesség (azaz a fej szélessége a pengékkel együtt) 30-45 mm között mozog. A motor teljesítményével függ össze. Egy erősebb motor szélesebb fejet is meghajt, és ez nem befolyásolja a teljesítményt és vágási sebességet. A kisebb teljesítményű nyírógépeknél a vágófej keskenyebb.

A fej szélességét a kutya méretének megfelelően válassza ki. A keskenyebb fejek kisebb bőrfelületen ügyesebbek, és a részleteket is jobban le tudják nyírni. Ezzel szemben – a szélesebb fejek alkalmasak nagyobb kutyák nyírására, ahol értékelni fogja, hogy a munka gyorsan és könnyen megy.

A legjobb kutyanyírógépek lehetővé teszik a vágási magasság beállítását is – közvetlenül a pengék szabályozása révén, akár tizedmilliméter pontossággal.

Zajszint és vibráció/rezgés

A minőségi kutyanyírógépeket úgy tervezték, hogy a kutyát a lehető legkevésbé zavarják. A zaj és a rezgés a fejből ehhez igazodik.

Tapasztalt kutyatulajdonosoktól és ápolási szakértőktől megtudhat egy érdekes információt – a férfi nyírógépek zavarják a kutyákat, míg az eredeti kutyanyírógépeket sokkal jobban elfogadják még az érzékenyebb természetű kutyák is. Még egy ok, amiért ne próbálkozzon emberi nyírógépekkel!

Tartozékok és toldalékok

Ha megnézzük a kutyanyírógépek tartozékait, azaz érzésünk támad, hogy ismét férfi hajnyírókat nézegetünk.

Többféle toldalékkal vannak felszerelve – különböző hosszúságú vágófésűkkel (pl. 4-20 mm), vagy csak egy fésűt szerelhet a fejre, és a kerék forgatásával és fokozatos csúsztatásával szabályozhatja a vágás hosszát. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy az ilyen műanyag fésűk nagy száma nem jelenti automatikusan a gép jobb képességeit. Gyakran éppen az ellenkezője igaz. Ezek a toldalékok csaliként működnek, de normál használat során nem fogja használni ezeket, vagy az eredményeikkel sem lesz elégedett. Ez azonban nem mindig van így. Orientálódjon a kutyanyírógépek recenziói alapján.

Az alapfelszereltség része továbbá egy olajjal ellátott ampulla a vágófej kenéséhez, tisztítókefe, közepes méretű olló a kényes részek nyíráshoz (lekerekített hegy), műanyag borítás a pengék védelmére és garancialevél. A gép és tartozékainak tokja inkább kivétel.

A szervizszolgáltatás elérhetősége

Ha egy jó hírű, sokéves tapasztalattal rendelkező gyártó nyírógépét választja, a szilárd teljesítmény mellett garantált a rendelkezésre álló a szerviz, a garancia és a garancia utáni szolgáltatások is (pengeélezés, alkatrészek cseréje). Az olcsó nyírógépek rendszeres használat mellett alig bírják ki a garanciális időszakot.

Kutyanyírógépek ára

Milyen kutyanyírógépet érdemes megvenni? A kutyanyírógépek árát számos változó befolyásolja – teljesítmény, vágási szélesség, motor fejletsége, felszereltség. Mindenekelőtt a használat intenzitása szempontjából gondolja meg a beruházását. Kevésbé sűrű szőrzet alkalmi ápolásához egy olcsóbb modell is elegendő; gyakori használat esetén fontolja meg egy drágább fél- vagy professzionális modell megvásárlását.

Kutyanyírógépek 14000 forintig

Alapkategóriás nyírógépek alacsonyabb teljesítménnyel és vágási szélességgel. Egyes modellekkel már az első használattól kezdve gondja lesz, mások a megfizethető ár ellenére is meglepetést okozhatnak. Alkalmi és kevésbé igényes használatra, egyszerűbb ápolásra és trimmelésre alkalmasabbak.

Kutyanyírógépek 14000 és 28000 forint között

A kategória, amelyben a jelenleg legkelendőbb kutyanyírógépeket találja. Bár még nem tartoznak a TOP professzionális gépek közé, ár/teljesítmény arányuk ideális egy négylábú kedvenc alkalmi otthoni nyírására. Kitartóan dolgoznak, nem hajlamosak a túlmelegedésre, még a sűrűbb és túlnőtt szőrzettel is megbirkóznak. Figyelmébe ajánljuk az Andis, Wahl, Moser márkájú nyírógépeket.

Kutyanyírógépek 28000 forinttól

Ezek az eszközök alkalmasak az igényes és a professzionális nyírásra. Modern motorokat tartalmaznak, amelyek teljesítménye nem csökken még sűrűbb szőrzetben sem. Rángatás nélkül, csendesen és túlzott felmelegedés vagy rezgés nélkül működnek. Akkor fogja értékelni előnyeiket, ha olyan kutyája van otthon, amely bonyolult és rendszeres ápolást igényel, vagy ha több, különböző ápolási igényű kutyáról gondoskodik.

A legjobb kutyanyírógép márkák

A gyorsabb tájékozódás érdekében összeállítottunk egy listát a bevált márkákról, amelyek számos jól értékelt kutyanyírógépet kínálnak.

 • Wahl – Az észak-amerikai Wahl márka a minőségi hajformázó eszközök gyártásának egyik vezetője. Számos jól sikerült nyírógép is van a portfóliójukban, kedvező ár/teljesítmény aránnyal.
 • Moser – A profik egyik legkeresettebb márkája. Kiváló külföldi és belföldi értékelések. A piacon kapható csúcsminőségű nyírógépek. Német precizitás és teljesítmény.
 • Andis – A legjobb amerikai márka, amely különösen a borbélyok körében szerzett magának nevet. Prémium kivitelezésű, csendes és nagy teljesítményű gépek – tökéletes a precíz ápoláshoz. Magasabb ár.
 • Adler – Megfizethető kutyanyírógépek, normál otthoni használatra alkalmasak.