Háztartás

A legjobb mosószerek (teszt 2020)

legjobb mosószerekKiválasztottuk a piacon a legjobb mosóporokat és géleket, a felhasználói értékelések és a neves szervezetek által végzett tesztek alapján, különféle árkategóriákban. Itt van a választásunk.

A megtalálni a megfelelő mosószert manapság nem olyan bonyolult. Az olcsó, ellenőrizetlen vagy akár nem hatékony porok vásárlásának elkerülése érdekében kiválasztottuk a 6 legjobb mosószert, amelyeket már sokan teszteltek Ön előtt és nagyszerűek nemcsak az értékesítés terén, hanem a legfontosabban is – kivételes mosóhatással bírnak.

Mit várunk el egy minőségi mosószertől? Ezekből a tulajdonságokból sok van, és az igazság az, hogy nehéz találni egy olyan mosószert, amely mindet egyszerre teljesíti. Szeretnénk, hogy a mosószer megóvja a ruházat színét, alacsony hőmérsékleten is hatékony legyen, a fehér textília gyönyörűen ragyogjon tőle, kíméletes legyen a finom szövetekhez és a gyapjúhoz, ne okozzon allergiás reakciókat vagy bőrirritációt a legkisebb csecsemőknél sem.

A trend az univerzálisság. De elegendő, ha univerzális? A mosószer recenzió fokozatosan érdekes tippeket mutat be, és értékelésünk végén végigvezetjük Önt a legjobb mosószer kiválasztási útmutatón, hogy ne raktározza a fürdőszobában a felesleges, fel nem használt mosószer csomagokat. Úgy gondoljuk, hogy a legtöbb háztartás legfeljebb 2 különféle mosószerrel és egy modern, minőségi mosógéppel megelégszik, amely szintén nagymértékben hozzájárul a kíméletes és minőségi mosáshoz.

A legjobb mosószerek

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.ARIEL Touch of Lenor 3in1 56 db
Ruha típusa: Univerzális
Mennyiség: 56 db
5 out of 5 stars (5 / 5)4990 Ft Alacsony ár
2.Ariel Mountain Spring All in 1 80 db
Ruha típusa: Univerzális
Mennyiség: 180 db
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)5350 Ft Alacsony ár
3.PERSIL Sensitive Gel 5 l (100 adag)
Ruha típusa: Fehér ruhához
Mennyiség: 5 l
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4990 Ft Alacsony ár
4.ARIEL Liquid Color 84 db
Ruha típusa: Színes ruhákhoz
Mennyiség: 84 db
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)5690 Ft Alacsony ár
5.VANISH Oxi Action 4 l folttisztító
Ruha típusa: Univerzális
Mennyiség: 4 l
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)3090 Ft Alacsony ár
6.LANZA friss és tiszta szín 6.3 kg (90 elem)
Ruha típusa: Színes ruhákhoz
Mennyiség: 6,3 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)2690 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a mosószert?

Azok közé tartozik, akik töprengenek a mosószer kiválasztása miatt? Kipróbált már különböző márkákat, de úgy érzi, hogy megvezette a reklám? Igen, éppen a reklámok azok, amelyek hirdetik a színmegtartást és lenyűgöző hatékonyságot – a ruhanemű tökéletesen tiszta lesz, foltok nélkül, kíméletesen, könnyen és gyorsan. Egy jó mosószernek, egy ésszerű programmal a minőségi mosógépen, ma meg kell birkóznia mindennel. Mosópor / gél tesztünk bemutatja a nagyon népszerű mosószereket a különféle szövetekhez, de lehet, hogy még nem tudja, melyik forma jobb az Ön számára. Milyen előnyei vannak a mosópornak, és mikor jobb a mosógél vagy a kapszula használata?

⏩ Mikor jobb választás a mosópor?

A mosópor határozottan jobban megbirkózik az ellenálló szennyeződésekkel, eltávolítja a kávé, vér, sár vagy akár fű foltokat is. Az egyes alkotóelemek száraz állapotban vannak felhasználva. Ezért sokkal stabilabbak és hatékonyságuk csak akkor aktiválódik, amikor vízzel érintkeznek. A porhoz általában adnak aktív oxigént, amely fehérítőszerként működik. Ezért tökéletesen ragyogóvá teszik a fehér ruhaneműt és eltávolítják az ellenálló szennyeződéseket. Másrészt – az erős tisztítószer rendszeres használata fokozatosan károsíthatja a ruhanemű színét, és az intenzív feketét halványszürkévé változtathatja.

A nagy előnye az, hogy az erősen szennyezett ruhák esetén elég, ha a mosási ciklushoz valamivel nagyobb adagot ad, és az eredmény tökéletes.

⏩ Mikor válasszon inkább mosógélt?

A modern mosógélek nagy konkurenciát jelentenek a mosóporok számára. Könnyen adagolhatók, nem hagynak foltokat a ruhákon, nem kell foglalkozni az oldódásukkal alacsony hőmérsékleten, mint a mosóporok esetén. Leginkább rövid, alacsony hőmérsékletű programokhoz alkalmasak egynapi, kevésbé szennyezett ruhák mosására. Nem tartalmaznak aktív oxigént, ezért nem rendelkeznek olyan fehérítőképességgel, mint a mosóporok, ezért kevésbé távolítják el a foltokat.

Színes vagy sötét ruhanemű mosáskor minden bizonnyal értékelni fogja őket. A mosógélek sokkal kímélőbbek az ilyen színezett textíliákhoz, képesek stabilizálni a színeket, óvják a szövetek szálait, nem okoznak kihúzódásokat vagy szöszösödést. Sok lehetővé teszi a különböző színű ruhanemű egyszerre mosását, mivel speciális formulát tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a színek összekeveredését.

Még praktikusabb változat, különösen az adagolás szempontjából, a gélkapszulák, amelyek az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendenek. Ez azonban egy költségigényesebb forma, de egy másik szempontból környezetvédelmi törekvésnek tekinthető. Ily módon – 1 mosás = 1 koncentrált kapszula – így biztosan elkerülhető lesz a sokkal nagyobb mosószeradagok használata (ahogy a legtöbb ember teszi), és ennek következtében a nagyobb vízszennyezés.

Hogyan válassza ki a mosószert?

⏩ Univerzális vs. speciális mosószer

Létezik univerzális mosószer vagy csak ésszerű kompromisszum? Használható egy mosópor / gél sötét, színes és fehér ruházatra is? Ha gondosan elolvassa a fenti sorokat, úgy gondoljuk, hogy tudja a helyes választ. A mosópor hosszantartó használata kifakítja sötétebb szövetek színét. A mosógél rendszeres használata a fehérek elszürkülését okozza. Természetesen az a jó, ha rendelkezik otthon mindegyikkel, de különösen:

  • mosópor fehér ruhaneműre – az aktív összetevők ragyogóvá teszik a ruhát és eltávolítják a makacs foltokat,
  • mosógél színes ruhaneműre – összetétele stabilizálja a ruhák színét és védi a textilszálakat.

Ha a ruhásszekrényében túlnyomórészt fekete színű ruhák vannak, akkor vásároljon egy speciális mosógélt a sötét ruhákra. A kisgyermekes szülőknek és az érzékeny bőrű allergiásoknak extra szenzitív dermatológiailag tesztelt mosógéleket / porokat ajánljuk, lehetőleg hipoallergén kivitelezéssel. Ezenkívül találkozhat mosószerrel érzékeny és finom szövetekre, gyapjúra, funkcionális vagy kültéri ruházatra is …

⏩ Mire figyeljen a csomagoláson?

Súly (űrtartalom) /Mosási adag arány– a nagyobb kiszerelés már régóta nem jelenti azt, hogy kiadósabb is. Jelenleg a piacon vannak olyan jó minőségű mosóporok, amelyek „kompakttá” váltak. Egy kisebb adag ugyanolyan tisztítóerőt rejt magában, miközben csökken a környezetterhelés. Ezért ne aggódjon, ha például a 4 kg mosópor nagy mennyiségű mosási adagot tartalmaz (60-70). Kövesse az adagolást, és az eredmény olyan jó lesz, mintha egy mérőpoharat púpozott volna meg.

Allergének mennyisége – A gyártó felelőssége, hogy a csomagoláson feltüntesse az összes 100 mg / kg-ot meghaladó allergént. Azonban néhány allergén még kisebb mennyiségekben is képes irritálni az érzékeny bőrt, amely sajnos nem lesz feltüntetve a csomagoláson. Ezért, ha arra gyanakszik, hogy mosószere vagy öblítője áll a bőrproblémák mögött, térjen át a dermatológiailag tesztelt mosószerekre. Ezek drágábbak, de nem kockáztat meg semmilyen további kellemetlenséget a bőrén.

⏩ Öblítőszer

Öblítőszert ma az emberek túlnyomó többsége használ a mosásnál. Bár ez az adalékanyag nem befolyásolja a ruhanemű tisztaságát, más fontos tulajdonságokkal rendelkezik. Az öblítőszer kellemes illatot adhat a ruhaneműnek, mindenekelőtt pedig lágyítja és puhítja. Ez a fő oka annak, hogy az öblítőszer oly sok háztartásban a mosás szerves része.

Ennek a készítménynek azonban számos hátránya is van. Ez károsíthatja bizonyos típusú anyagok szerkezetét, és negatív hatással lehet azok tulajdonságaira. Ez vonatkozik például a funkcionális sportruházatra, de sok más esetre is. Az öblítőnek úgy kell hatnia a ruházat tulajdonságaira, hogy az tapintásra és viselésekor is kellemesebb legyen. Paradox módon azonban néhány embernél irritációt okozhat.

Az öblítőszer külön termékként is megvásárolható, de gyakran találkozhat olyan mosószerekkel, amelyek már tartalmazzák a készítmény részeként. Ha nem akar öblítőszert használni a mosásnál, akkor erre figyeljen vásárláskor.

⏩ Mosási hőmérséklet

A mosószereknél előny, ha alacsonyabb hőmérséklet – 30 ° C – sem befolyásolja a mosás hatékonyságát. Bizonyos típusú szövetekhez ez szükséges, és ez elégséges hőmérsékletet lehet a kevésbé szennyezett ruhák normál mosásához.

A magasabb hőmérsékleten történő mosás sok szempontból hátrányos. Jelentősen energiaigényesebb és az anyagok jobban szenvednek. Néhány fajta textíliát már a 30 ° C feletti hőmérséklet károsíthat. 90 ° C-ot csak akkor használjon, ha szükséges. Még az ágyneműt is általában elegendő 60 ° C-on mosni.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.ARIEL Touch of Lenor 3in1 56 db
Ruha típusa: Univerzális
Mennyiség: 56 db
5 out of 5 stars (5 / 5)4990 Ft Alacsony ár
2.Ariel Mountain Spring All in 1 80 db
Ruha típusa: Univerzális
Mennyiség: 180 db
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)5350 Ft Alacsony ár
3.PERSIL Sensitive Gel 5 l (100 adag)
Ruha típusa: Fehér ruhához
Mennyiség: 5 l
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4990 Ft Alacsony ár
4.ARIEL Liquid Color 84 db
Ruha típusa: Színes ruhákhoz
Mennyiség: 84 db
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)5690 Ft Alacsony ár
5.VANISH Oxi Action 4 l folttisztító
Ruha típusa: Univerzális
Mennyiség: 4 l
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)3090 Ft Alacsony ár
6.LANZA friss és tiszta szín 6.3 kg (90 elem)
Ruha típusa: Színes ruhákhoz
Mennyiség: 6,3 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)2690 Ft Alacsony ár

⏩ Érdekelheti: