Háztartási gépek

A legjobb mosó-szárítógépek (teszt 2020)

legjobb mosó-szárítógépek A mosó-szárítógép, a „kettő az egyben” készülék minden kis háztartás és fürdőszoba számára megoldás, ahol külön a mosógép és a szárítógép nem fér el.

Számos pletyka és mítosz szól az ilyen típusú segítőkről, például, hogy a szárítás nem hatékony, az egész folyamat túl sokáig tart és nem effektív, ráadásul az ár nem felel meg a funkcionalitásnak. E tévedések kiküszöbölése érdekében áttekintettük a jelenlegi ajánlatot, és kiválasztottuk a legjobb mosó-szárítógépeket, amelyek kiváló mosási eredményt nyújtanak, és a szárítás sem marad el attól, amit a különálló szárítógép kínál.

A mosó-szárítógép recenziójába azok a modellek kerültek, melyek a csavarás során probléma nélkül elérik a 1400 fordulat / perc értéket, és nem hagynak felesleges nedvességet a ruhaneműben. A legjobb energiaosztályokba sorolhatók, így a gyakoribb szárítás, amelyet különösen értékelni fog, ha nincs erkélye, vagy a téli hónapokban, nem jelent magas villamosenergia-számlát.

A jó minőségű mosó-szárítógépekbe való beruházás magasabb, tehát ha előnyösen és ésszerűen szeretné megvásárolni, akkor ajánljuk a választási útmutatónkat is, amelyben összehasonlítjuk a 2in1 készüléket a hagyományos mosógépekkel és szárítógépekkel, értékeljük az előnyöket és hátrányokat, valamint könnyebben megtudja, hogy éppen ez az „upgrade” mosógép hasznos lenne-e a háztartása számára.

A legjobb mosó-szárítógépek (teszt 2019)

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.SAMSUNG WD10N644R2W
Energiaosztály: A
Mosási hatékonyság: A
Centrifugálási hatékonyság: A
Mosókapacitás: 10 kg
Szárítókapacitás: 6 kg
Energiafogyasztás (mosás):- kWh/ciklus
Energiafogyasztás (szárítás): - kWh/ciklus
Vízfogyasztás: 140 liter/ciklus
Zajszint mosásnál: 49 / 73 db
Méretek: 60x85x60 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)275 990 Ft Alacsony ár
2.AEG L9WBC61B
Energiaosztály: A
Mosási hatékonyság: A
Centrifugálási hatékonyság: B
Mosókapacitás: 10 kg
Szárítókapacitás: 6 kg
Energiafogyasztás (mosás): 0.81 kWh/ciklus
Energiafogyasztás (szárítás): 2.88 kWh/ciklus
Vízfogyasztás: 68 liter/ciklus
Zajszint mosásnál: - / 77 db
Méretek: 60x87x63 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)410 390 Ft Alacsony ár
3.LG F2J6HM0W
Energiaosztály: B
Mosási hatékonyság: A
Centrifugálási hatékonyság: B
Mosókapacitás: 7 kg
Szárítókapacitás: 4 kg
Energiafogyasztás (mosás): 1.02 kWh/ciklus
Energiafogyasztás (szárítás): 4.65 kWh/ciklus
Vízfogyasztás: 80 liter/ciklus
Zajszint mosásnál: 57 / 73 db
Méretek: 60x85x45 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)161 590 Ft Alacsony ár
4.ELECTROLUX EW7W447W
Energiaosztály: A
Mosási hatékonyság: A
Centrifugálási hatékonyság: B
Mosókapacitás: 7 kg
Szárítókapacitás: 4 kg
Energiafogyasztás (mosás): 0.59 kWh/ciklus
Energiafogyasztás (szárítás): 4.10 kWh/ciklus
Vízfogyasztás: 84 liter/ciklus
Zajszint mosásnál: 51 / 76 db
Méretek: 60x85x57,2 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)197 990 Ft Alacsony ár
5.CANDY CSWS 485D/5-S
Energiaosztály: A
Mosási hatékonyság: -
Centrifugálási hatékonyság: B
Mosókapacitás: 8 kg
Szárítókapacitás: 5 kg
Energiafogyasztás (mosás): 1.20 kWh/ciklus
Energiafogyasztás (szárítás): - kWh/ciklus
Vízfogyasztás: 54 liter/ciklus
Zajszint mosásnál: 60 / 81 db
Méretek: 52x85x60 cm
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)115 990 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon mosó-szárítógépet?

Mielőtt mosó-szárítógépet vásárol, tudnia kell, mit várhat el tőle a helytakarékosságon kívül. A fogyasztóknak eltérő tapasztalataik vannak vele, és a diszkusszió tanácsokkal, dicsérettel és panaszokkal teli.

Ez a készülék elsősorban a mosógép funkcióin és technológiáin alapul. A mosó-szárítógép olyan jó, mint amilyen jó a „mosó része”.

Választáskor ajánlatos keresni egy minőségi és csendes motort, magas sebességet, kíméletes dobot, bővített programokat és funkciókat. Ha többet kell fizetnie, akkor már megérje. Csak a jól kicsavart ruhanemű szárítható megbízhatóan, anélkül, hogy szükségtelenül meghosszabbodna a ciklus, és az idő és az áram pazarlása nélkül.

Mit kínál Önnek mosó-szárítógép?

1. Értékes helyet takarít meg a háztartásban

Alapkivitelben kb. 85 x 60 x 60 cm méretű szárítókat talál, 6-9 kg dob kapacitással. Megkülönböztethetetlenek a hagyományos mosógépektől, és emellett egyes modellek „slim verzióban“ is kaphatók, mindössze 45 cm mélységgel. Ha kicsi a fürdőszobája és kevés a szabad hely, akkor már nem kell megfontolnia, hová helyezze a szárítót, vagy – illeszkedik-e a résbe a mosógép fölé.

2. Kiváló ruhanemű ápolást kap – egészségesebb és nem veszíti el minőségét.

A szárítógépben szárított ruhák nincsenek kitéve a napsugárzásnak, és így nem veszítik el a színüket. A magas hőmérséklet és a gőz funkciók révén megszabadul a pollentől és az allergénektől, még a háziállatok szőrétől is. Csökken az öblítőszer fogyasztás és ezzel együtt a környezetre háruló teher. A mikrobák mellett a forró levegő elnyel minden szagot és bűzt.

3. Megtakarítja azt az időt, ami alatt a nedves ruhákat kiteregetné és kivasalná.

A szennyes ruhák folyamatosan mennek keresztül a mosási és szárítási cikluson, és a dobból friss és sima ruhákat vesz ki, amelyek a szekrényben való tárolásra alkalmasak. A mosó-szárítógép különféle lehetőségeket és cikluskombinációkat kínál, minden a betöltött ruhanemű mennyiségétől és az adott modelltől függ. Különösen télen, többé nem kell botorkálnia a kinyitott szárítók mellett és nem kell a gyűrődéseket fárasztó vasalással eltüntetnie.

4. Nem kell olyan gyakran mosni

Munkába való ing, parti ruha az étterembe, ágynemű, amelyeket évekig tárolt a szekrényben – minden darabnak van szaga vagy bűze, de nem feltétlenül szennyeződés vagy izzadság. Ezért elegendő, ha a textíliákat mosás helyett egy rövid és frissítő gőzprogramra helyezi be, amely megszabadítja őket az összes szagtól, és felkészíti őket az újra használatra.

5. Az egész folyamat éjjel is történhet, az Ön segítsége nélkül

Megállapította, hogy a 6 kg ruhanemű mosási ciklusa 2,5 órát vesz igénybe, teljes szárítási ideje további 3 órát vesz igénybe. A praktikus időzítő a késleltetett indítással együtt éjfélkor indítja el a gépet, és a reggeli ébresztőóra mellett a dobban megszárított ruhákat talál, amelyek készen állnak az azonnali használatra. Amellett, hogy nincs szükség a dobból dobba való átrakodásra, a megbízható motor zavartalanul, csendesen működik.

szárítás

Milyen hátrányai vannak a 2in1 mosó-szárítógépnek?

Több ruhaneműt kimos, kevesebbet szárít meg

Noha a dob kapacitása gyakran a maximum konstrukciós lehetőségek körül mozog az adott méretű mosógép esetében (vagyis a dob űrtartalma 7-9 kg ruhanemű mosásonként), a szárítóprogramok átlagosan csak fél vagy kétharmad töltetet képesek megszárítani. Ami azt jelenti, hogy a „teli mosógépet” két ciklusban fogja megszárítani, azaz kétszer olyan hosszú idő alatt.

Ne feledje azonban, hogy a mosó-szárítógépnek mosás után nem kell mindig az egész tartalmat megszárítania. Ez különálló mosógépként is jól működik, és Ön dönti el, hogy mit szeretne természetes módon szárítani, és melyeknek kell például megszabadulni az allergénektől vagy mit kell kisimítani a forró gőzzel.

2. Nem moshat és száríthat egyszerre

Ez Önnek minden bizonnyal egyértelmű. Ha külön vásárol mosógépet és szárítógépet, akkor nem szokatlan, ha mindkettőt egyszerre indítja el, és mindegyik gondoskodik a ruhaneműről. Mosó-szárítógép esetén meg kell várni, amíg a mosási ciklus befejeződik, hogy szükség esetén egy szárítási ciklus következhessen. Ez meghosszabbítja az időt, amely alatt megbirkózik az egész hét alatt felhalmozódott ruhákkal.

3. Hiba esetén átmenetileg egyszerre 2 készüléket veszít el

És hirtelen nem moshat, se nem száríthat… De ki tudja, hogy a fogyasztók gondolkodnak-e erről akkor is, ha kombinált hűtőszekrényt vásárolnak fagyasztóval?

Úgy döntött, hogy egy mosó-szárítógép jó alternatíva, és már ismeri előnyeit és hátrányait. Milyen paraméterek alapján kell orientálódni a mosó-szárítógép kiválasztásakor? A funkcionalitás és a felszerelés természetesen márkánként változik, de találtunk néhány közös jellemzőt:

Motor

A beépített szárítóval rendelkező mosógép ára körülbelül százhúszezer forintnál kezdődik, és ezek a modellek nem energiatakarékosak és csendesek. Készüljön legalább 30000-60000 forinttal magasabbra, ha olyan terméket szeretne, amelynek kiváló minőségű inverter motorja van, amelyet hosszú élettartam, megbízható és csendes működés jellemez. A motor rázkódása nem kerül át a konstrukcióra, mint a szíjtárcsával rendelkezők esetében.

Csavarás

Figyeljen arra, hogy a jövőbeni mosó-szárítógépe legalább 1200 fordulat / perc sebességgel csavarjon. A ruhaneműben lévő sok víz meghosszabbítja a szárítási folyamatot (és drágábbá is teszi).

Mosási programok

A programok széles választéka a pamut-, gyapjú-, szintetikus- vagy kényes anyagokhoz természetes minden jó mosógép esetében. Minden bizonnyal értékelni fogja a rövidebb és speciális programokat, amelyeket az igényei szerint alkalmazhat. A vezérlőgombok intuitív panelekkel vannak kiegészítve, bár lehet, hogy az első ciklusokat a használati utasítással a kezében tölti, de pár próbálkozás után a beállításokat már a kívánt módon kezeli.

Dob

A szolid kapacitás mellett a magas színvonalú dobnak a ruhanemű finom kezelését és a két alapvető iránytól eltérő mozgást is nyújtania kell. A legkorszerűbb technológiák a dob működését a szövet típusához igazítják, hogy megakadályozza a bolyhosodást és a nem kívánt repedéseket és gyűrődéseket.

Biztonsági elemek

Az AquaStop funkció megakadályozza a víz kiömlését, ha a készülék meghibásodott, vagy abban az esetben, ha a tömlő elrepedt. A gyerekzár, amely lezárja a mosógép ajtaját, már sok mosógépet megóvott a gyermekek kitalálásaitól. Kiválasztott modelljeink között olyanokat is találhat, amelyek felhívják a figyelmet a gép egyensúlytalanságára vagy a sok habra a dobban, és a mosógép működésének optimalizálása érdekében még a dob terhelésének egyenletes eloszlását is biztosítják.

Kiegészítő funkciók és technológiák

Az ön jövőbeli mosógépe le tudja rövidíteni a ciklust a betöltött ruhanemű mennyisége szerint? Meg tudja határozni a szennyezettség mértékét? Kommunikálhat vele egy okostelefonon keresztül, és vezérelheti működését? Ezek után megtiszteltetés az Ön számára, hogy olyan minőségi eszközzel rendelkezik, amellyel a mosás a nagyobb komfort felé tolódik. Ezenkívül olyan „klasszikus” funkciókat is kínál, mint a késleltetett indítás, az időzítő, a ciklusidő és a hőmérséklet beállítása, ECO üzemmód és még sok más.

Méretek – 85 x 60 x 60 cm

Ha helytakarékos készüléket keres, akkor kisebb problémába ütközhet. A lakásokban a fürdőszoba ajtórámája néha csak 60 cm szélességű, és bár a címkén pl. 58 cm mélység van feltüntetve, a konvex ajtókeret vagy a mosógép hátulja ezen átnyúlhat, és egyszerűen nem tudja bevinni a mosógépet a fürdőszobába. Tehát vásárlás előtt kérdezze meg a viszonteladót vagy olvassa el vásárlói véleményeket.

Kondenzációs szárítás

A szárítási ciklus alatt a gép elkezdi melegíteni a levegőáramot, és rendszeresen megforgatja a ruhát a dobban, amely fokozatosan felmelegszik 100 ° C-nál magasabb hőmérsékletre. A vízgőz elkezd elpárologni a ruhaneműből, amely ezt követően kicsapódik a párologtatóba. Innen kifolyik a mosógép leeresztő tömlőjén keresztül. Tehát a gőz nem halmozódik fel a térben, és nem kell foglalkoznia a szellőztetéssel. A különálló hőszivattyúval rendelkező kondenzációs szárítógépektől eltérően, a 2in1 esetében a szárítás nem olyan magas szintű, és energiaigényesebb is.

(Ez azonban nem vonatkozik az ilyen hőszivattyúval felszerelt mosó-szárítógépekre – de ezek ára általában 300000 forinttól kezdődik.)

A szárítási ciklusok száma

A mosási ciklust követően számos alapvető szárítási program közül választhat. Ezen kívül külön szárítási és gőzprogramok is vannak, amelyek a ruházatról való gondoskodást leegyszerűsítik. Számos különféle program, beállítás és a dob szárítási kapacitása szempontjából azonban még a beépített szárítóval ellátott mosógép nem hasonlítható össze a különálló szárítógéppel.

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új mosó-szárítógép kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak egy minőségi mosó-szárítógép kiválasztásában a piacon.

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.SAMSUNG WD10N644R2W
Energiaosztály: A
Mosási hatékonyság: A
Centrifugálási hatékonyság: A
Mosókapacitás: 10 kg
Szárítókapacitás: 6 kg
Energiafogyasztás (mosás):- kWh/ciklus
Energiafogyasztás (szárítás): - kWh/ciklus
Vízfogyasztás: 140 liter/ciklus
Zajszint mosásnál: 49 / 73 db
Méretek: 60x85x60 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)275 990 Ft Alacsony ár
2.AEG L9WBC61B
Energiaosztály: A
Mosási hatékonyság: A
Centrifugálási hatékonyság: B
Mosókapacitás: 10 kg
Szárítókapacitás: 6 kg
Energiafogyasztás (mosás): 0.81 kWh/ciklus
Energiafogyasztás (szárítás): 2.88 kWh/ciklus
Vízfogyasztás: 68 liter/ciklus
Zajszint mosásnál: - / 77 db
Méretek: 60x87x63 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)410 390 Ft Alacsony ár
3.LG F2J6HM0W
Energiaosztály: B
Mosási hatékonyság: A
Centrifugálási hatékonyság: B
Mosókapacitás: 7 kg
Szárítókapacitás: 4 kg
Energiafogyasztás (mosás): 1.02 kWh/ciklus
Energiafogyasztás (szárítás): 4.65 kWh/ciklus
Vízfogyasztás: 80 liter/ciklus
Zajszint mosásnál: 57 / 73 db
Méretek: 60x85x45 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)161 590 Ft Alacsony ár
4.ELECTROLUX EW7W447W
Energiaosztály: A
Mosási hatékonyság: A
Centrifugálási hatékonyság: B
Mosókapacitás: 7 kg
Szárítókapacitás: 4 kg
Energiafogyasztás (mosás): 0.59 kWh/ciklus
Energiafogyasztás (szárítás): 4.10 kWh/ciklus
Vízfogyasztás: 84 liter/ciklus
Zajszint mosásnál: 51 / 76 db
Méretek: 60x85x57,2 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)197 990 Ft Alacsony ár
5.CANDY CSWS 485D/5-S
Energiaosztály: A
Mosási hatékonyság: -
Centrifugálási hatékonyság: B
Mosókapacitás: 8 kg
Szárítókapacitás: 5 kg
Energiafogyasztás (mosás): 1.20 kWh/ciklus
Energiafogyasztás (szárítás): - kWh/ciklus
Vízfogyasztás: 54 liter/ciklus
Zajszint mosásnál: 60 / 81 db
Méretek: 52x85x60 cm
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)115 990 Ft Alacsony ár