Háztartás Konyhai felszerelés

A legjobb szendvicssütők (teszt 2020)

Ropogós péksütemény illatára ébredni sok ember számára a megfelelő napkezdés, amely segít ráhangolódni az egész napra. Ehhez kevés dolog szükséges – péksütemény, néhány édes vagy sós hozzávaló és egy praktikus szendvicssütő. Általában ez a nem feltűnő konyhai készülék, több lehetőséget is kínálhat, mint csak melegszendvicsek készítése. Átnéztük az értékeléseket, és a felhasználói vélemények és tesztek alapján kiválasztottuk a legjobb szendvicssütőket, amelyeket megtalálhat az üzletek és az e-shopok kínálatában. Arra számíthat, hogy itt 2in1 valamint 3in1 jó minőségű szendvicssütőket találhat.

Van tapasztalata a szendvicssütővel? Elégedett volt az első választásával? Fő feladata a belehelyezett szendvics- vagy toast kenyérszeletek gyors és egyenletes megsütése. De hol történt a hiba, ha néhány hónap után a sütőlapok felülete megsérült? A választási útmutatóban többet mondunk arról, hogyan válassza ki a megfelelő szendvicssütőt, amely megbízhatóan dolgozik, és jó élettartammal rendelkezik. Minden fontos paraméterre, jellemzőre, funkcióra és kialakításra összpontosítunk. A szendvicssütés mellett egy jó szendvicssütő képes például a grillezésre és a gofri készítésre.

A legjobb szendvicssütők (teszt 2020)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tefal SM155233 Ultracompact
Főzőlapok: Háromszögletű szendvics
Cserélhető tányérok: Nem
Teljesítmény: 700 W
Köpeny anyaga: Rozsdamentes acél
5 out of 5 stars (5 / 5)9100 Ft Alacsony ár
2.ETA 4156 90000 Tampo
Főzőlapok: Háromszögletű szendvics, Gofri, Panini
Cserélhető tányérok: Igen
Teljesítmény: 700 W
Köpeny anyaga: Műanyag
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)14800 Ft Alacsony ár
3.Tefal Snack Collection 4 az 1-ben SW854D16
Főzőlapok: Négyszögletű szendvics, Gofri, Panini
Cserélhető tányérok: Igen
Teljesítmény: 700 W
Köpeny anyaga: Rozsdamentes acél, Műanyag
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)32000 Ft Alacsony ár
4.Klarstein Trilit 3 az 1-ben
Főzőlapok: Három darab cserélhető alumíniumból készült kettős grillezőlap szendvicsek, gofri és grillezett ételek készítésére
Cserélhető tányérok: Igen
Teljesítmény: 750 W
Köpeny anyaga: Rozsdamentes acél, Műanyag
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)13700 Ft Alacsony ár
5.ETA Sorento 3151 90010
Főzőlapok: Négyszögletű szendvics, Háromszögletű szendvics, Gofri, Panini
Cserélhető tányérok: Igen
Teljesítmény: 900 W
Köpeny anyaga: Rozsdamentes acél
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18000 Ft Alacsony ár
6.FIRST AUSTRIA FA5342-1
Főzőlapok: Háromszögletű szendvics, Gofri, Grillezett ételek készítésére
Cserélhető tányérok: Igen
Teljesítmény: 700 W
Köpeny anyaga: Műanyag
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)9400 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon szendvicssütőt

Átnézett már sok szendvicssütő recenziót, és kinézett néhány szendvicssütőt? Ha biztos akar lenni a választásában, nézze meg velünk a leggyakoribb lehetőségeket, amelyekkel az üzletek kínálatában találkozhat. A szendvicssütő felszereltségét és funkcióit könnyedén hozzáigazíthatja családja igényeihez. Soha nem volt ilyen egyszerű elkészíteni egy finom melegszendvicset sajttal és sonkával.

A szendvicssütő vonzó az egyszerű használhatósága miatt – bekapcsolja a készüléket, beleteszi az elkészített toast kenyeret, és néhány perc múlva felszolgálhatja a reggelit vagy a gyors meleg vacsorát. A legtöbb szendvicssütő ugyanúgy működik – ez egy elektromos készülék, amelyben fűtőelem van. Ez biztosítja a sütőlapok melegítését, ennek köszönhetően a péksütemény felmelegszik. Kiválasztáskor a következőkről dönthet:

 • Szendvicsek formája – A legtöbb lehetővé teszi, hogy egyszerre 2 szendvicset készítsen egymás mellett, 4 háromszögre osztva. Ugyanakkor találkozhat olyan modellekkel is, amelyek sütőlapjai nincsenek felosztva, ezért négyzet alakú vagy téglalap alakú szendvicset készítenek.
 • Egyszerre elkészíthető szendvicsek száma – Döntse el a használat gyakorisága és a háztartás tagjainak száma szerint. A legkelendőbb szendvicssütők közé tartoznak azok, amelyek egyszerre 2 szendvicset készítenek (4 háromszög). Ezek összecsukható modellek, amelyek még a konyhapulton sem foglalnak el sok helyet. Ha egyszerre több darabot akar készíteni, vásárolhat olyan modellt is, amely egyszerre 3-4 szendvicset képes elkészíteni. Nagyobbak, terjedelmesebbek és az a jó, ha teljes mértékben ki tudja használni ezeket. Előnyük az alacsonyabb energiafogyasztás is, mivel rövidebb ideig vannak a hálózathoz csatlakoztatva.
 • Funkciók száma – Mit várhat el egy szendvicssütőtől? Elég, ha tudnak melegszendvicset készíteni? Ez az alap tulajdonság többé-kevésbé csak olcsóbb modellre vonatkozik, amely a klasszikus szendvicssütő szerepét tölti be. Annak érdekében, hogy növeljék a készülék vonzerejét és használatának lehetőségét, levehető sütőlapokat adtak hozzá, és már nem szokatlan, hogy a minőségi szendvicssütő tökéletes gofrit készít, valamint zöldségeket és húsokat grillez. Talán ismer olyan családot is, ahol ilyen multifunkcionális szendvicsütő naponta többször is használatban van.

A szendvicssütők alapvető tulajdonságai

Felvett teljesítmény

Az egyik mérvadó érték, amelyet érdemes a szendvicssütő esetében figyelembe venni, egyértelműen a felvett teljesítmény. Ezúttal nem feltétlenül úgy kell rá tekinteni, mint energiafalóra, hanem néhány perc alatt elkészíthet egy finom ételt, sokkal gyorsabban és alacsonyabb fogyasztással, mintha serpenyőben vagy sütőben sütné. Az alaparány érvényes – minél nagyobb a felvett teljesítmény, annál gyorsabban készülnek el a szendvicsekv. A legtöbb szendvicssütő felvett teljesítménye 700 W-tól kezdődik, de természetesen nagyobb számokkal is találkozhat. Melegszendvics vagy gofri elkészítéséhez ez elegendő érték. El kell azonban fogadnia, hogy a szendvicssütővel való grillezés még mindig lassabb, mint az asztali elektromos grillen. Ez nem a prioritása. Ha továbbra is grillezési lehetőséggel ellátott szendvicssütőt szeretne vásárolni, ne az első olcsó ezzel a funkcióval ellátott szendvicssütőt vásárolja meg, hanem válasszon egy bevált, nagyobb teljesítményű modellt.

Sütőlap anyaga

Az alap, hogy tapadásmentes, ami az egyszerű kezelés és az könnyű tisztítás garanciája. A kifolyt sajt nehéz letisztítása minden bizonnyal visszatartja a további sütéstől. Ha jó tapadásmentes anyagot választ, elég hagyni a sütőlapokat lehűlni, és minden ráragadt vagy szétszóródott anyagot könnyedén letörölhet. A biztonságos a népszerű teflon felületkezelés magas hőállósággal. Ha a legjobbat akarja, nem ront el semmit a kerámia sütőlapokkal sem, amelyek a tapadásmentesség mellett extra egyenletes hővezetést is kínálnak minden helyre egyformán.

Külső burkolat anyaga

Burkolat – ez nem csak a megjelenés, a design és a szín.

 • A legolcsóbb szendvicssütő esetében műanyag burkolatot / testet talál. Az ár alacsonyabb, és az élettartama szintén. Ezek azonban nem biztos, hogy rossz modellek, de vegye figyelembe, hogy a műanyag test túlmelegedhet és rendszeres használat mellett egyes részek kissé deformálódhatnak.
 • A műanyag + fém kombinációja valamivel jobb – a műanyag alkatrészeket általában azokon a részeken használják, amelyek nincsenek jelentősen terhelve, és ezért kisebb a károsodás veszélye.
 • A legjobb minőséget a rozsdamentes acél képviseli – könnyen tisztán tartható, hosszú élettartam és méretstabilitás jellemzi. A rozsdamentes szendvicssütők még a konyhapulton is jól mutató konyhai készülékek, amelyeket nem érdemes szekrénybe rejteni. Ügyeljen azonban a minőségre. Az olcsóbb rozsdamentes acél a hő hatására fokozatosan elszíneződik, és „foltokat“ is keletkeznek a felszínén.

Fogantyú zárral

A szendvicssütő kiválasztásakor jó figyelembe venni a fogantyú kialakítását. Ha gazdagon töltött szendvicseket helyez bele, akkor biztosnak kell lennie abban, hogy a kapocs (vagy akár a zár, vagy egy kifinomultabb klikk rendszer) biztonságosan fog tartani. Csak akkor nyomja össze és süti meg egyenletesen a szendvicseket. Ugyanez vonatkozik a grillezésre is. Ez a hasznos információ megtalálható a szendvicssütő felhasználói véleményekben is.

Szendvicssütők felszereltsége

Hogyan kell üzemeltetni a szendvicssütőt? Hány gombja van? Honnan tudom, hogy készen áll a szendvicssütésre?

 • Kapcsoló – az ON/OFF (be- / kikapcsoló) gomb inkább a drágább szendvicssütőknél található meg, általában olyan modellekkel találkozhat, amelyek automatikusan bekapcsolnak, amikor a hálózathoz vannak csatlakoztatva.
 • Fényjelzés – amikor a LED dióda kigyullad, a szendvicssütő használatra kész. A felmelegedést piros szín jelzi, a zöld jelzi a készenléti állapotot.
 • A hőmérséklet szabályozásának lehetősége – ez egy olyan elem, amely magasabb árkategóriájú szendvicssütőkhöz tartozik, több cserélhető sütőlappal és ezáltal a keresett multifunkcionalitással is. Leggyakrabban egy forgatógombbal találkozhat. Így beállíthatja a pontos hőmérsékletet a tökéletes eredmény érdekében.
 • Túlmelegedés elleni védelem – ha elfelejtette kikapcsolni a szendvicssütőt, több mint biztos, hogy értékelni fogja ezt a funkciót, amely által a készülék veszélyesen magas hőmérsékleteket képes észlelni, és automatikusan kikapcsol.
 • Hőszigetelt fogantyú – a márkás gyártók semmit sem hagynak a véletlenre, ezért a bevált modelleknél az Ön által megérintett alkatrészek hőszigetelése magától értetődő.
 • Csúszásgátló lábak – megakadályozza a nem kívánt mozgást a konyhapulton.

Milyen kialakítású szendvicssütőket ismerünk?

 • Átlagos/alap szendvicssütő – egyetlen fő funkciója van, nevezetesen szendvicssütés, akár háromszög vagy négyszög alakút.
 • 2in1 szendvicssütő – a sütőlapok egyszerű cseréjével mini elektromos grillt vagy praktikus gofri készítőt kap.
 • 3in1 szendvicssütő – ez egy nagyon népszerű háromkombinációs szendvics – gofri – grill, amely már az alapfelszereltségben lehetővé teszi a finom ételek könnyű elkészítését a reggelitől a vacsoráig.
 • 4in1 szendvicssütő – e megnevezés alatt nagyobb teljesítményű szendvicssütőket talál, ahol más praktikus sütőlapokat vásárolhat az alapfelszereltséghez, akár mintás péksütemények hatékony sütéséhez, palacsinták vagy talkedlik elkészítéséhez. Nem hiányzik a grill funkció sem, és még egy zsírfelfogó tál sem.

Hogyan kell megtisztítani a szendvicssütőt? Kövesse az alapvető szabályokat, és meghosszabbítja az élettartamát

Az alapelv az – ne használjon fém konyhai eszközöket a tapadásmentes rétegen. Minden használat után alaposan tisztítsa meg a sütőlapot. Ha kivehetők, nagyon egyszerű lesz – öblítse le víz alatt, vagy tegye mosogatógépbe, ha a használati utasítás szerint megengedett. Vigyázzon azonban a morzsákra, amely a test belsejébe juthatnak a fűtőelemig. Ha a sütőlapok „szilárdan“ vannak a szendvicssütőben, elég nedves ruhával letörölni.

Szendvicssütők ára

Mint minden kategóriában, a szendvicssütők eltérő árai is különböző anyagokat, funkciókat és tartósságot jelenthetnek. Ez az Ön igényességétől és a használat gyakoriságától függ.

✅ Szendvicssütők 7000 Ft-ig

Az alacsony ár az átlagos szendvicssütőkre jellemző, szokásos opciókkal. Készíthet 4 háromszög alakú vagy két négyzet alakú szendvicset. A dizájn meglehetősen hétköznapi, és a felhasznált anyagok átlagosak. A multifunkcionalitás általában hiányzik. Ennek ellenére ezt a kategóriát nem kell teljesen elutasítani, mivel itt a leggazdagabb a termékkínálat. Ha csak péksüteményeket akar sütni, akkor itt biztosan felfedez egy átlagos minőségű szendvicssütőt.

✅ Szendvicssütők 14000 Ft-ig

Kiváló ár / minőség aránnyal, valamint ár / használhatósággal képviselik az arany középutat. A felvett teljesítményük nagyobb, ezért a mellékelt sütőlapokat biztosan jól ki tudja használni grillezéshez vagy gofri készítéséhez. Ebben a kategóriában több olyan modell található, amelyek a „legeladottabb szendvicssütők“ jelzővel rendelkeznek, és a kiváló eladottsággal együtt elégedett véleményekre is számíthat.

✅ Szendvicssütők 14000 Ft-tól

Ha a hőmérséklet beállításának lehetőségét, indikátorokat és hosszú élettartamú minőségi anyagokat keres, akkor valószínűleg a magasabb árakkal rendelkező modellek közé téved. Itt a Tefal, Eta vagy Klarstein csúcsminőségű szendvicssütői uralkodnak. Felszereltségük kerámia sütőlapokat is tartalmaz. Nagyobb befektetésért azonban kap egy praktikus segítőt, amely több más készüléket is helyettesít.

Video

A legjobb szendvicssütő márkák

Még mindig nem tudja, milyen szendvicssütőt vásároljon? Szendvicsütő tesztek, amelyeket külföldi szaklapok publikálnak, pl. a dTest, a Testmagazin rendszeresen hoznak különféle minősítéseket. Mely márkák dominálnak ezekben? És melyek kapják a legjobb értékeléseket a fogyasztóktól? Számíthat rá, hogy kínálatukban megtalálja a legjobb szendvicssütőket is, igényes kivitelezéssel, de jó ár / teljesítmény aránnyal is, amelyek kiválasztása biztosan nem okoz csalódást Önnek.

 • TEFAL – a francia márka évek óta vezető szerepet tölt be a konyhai felszerelések gyártói között. Kiváló minőségű szendvicssütőket gyárt, amelyek még a legigényesebb fogyasztóknak sem okoznak csalódást.
 • Philips – időtlen dizájn, nagyobb felvett teljesítmény és minőségi anyagok – a Philips szendvicssütők semmiképpen nem egy sötét szekrénybe valók.
 • Eta – az ETA márkájú szendvicssütők esetében értékelni fogja a dizájn változatosságát és az optimális energiafogyasztást. Egyes modellek már 4 különböző típusú sütőlapot tartalmaznak alapfelszereltségként, és a jól minősített termékekhez tartoznak.
 • ECG – a népszerű, megfizethető szendvicssütők képviselője 700 – 1100 W felvett teljesítménnyel rendelkező modelleket kínál tipikus fekete-fém színű kivitelben.
 • SENCOR – ez a bevált cseh márka a legszélesebb választékot kínálja a különböző formájú, kivitelű és árú szendvicssütők közül. A legolcsóbbat 3500 forintért, a legdrágábbat kb. 10500 forintért vásárolhatja meg.
 • Klarstein – a német márka jelenleg egy drágább, de jól kidolgozott szendvicssütőt kínál, amely grillként vagy gofri készítőként is tökéletes.

Szendvicssütő – A legjobb receptek

A vajas és sonkás kenyér unalmas! A párja és a gyerekei is ezt mondják. Próbálja meglepni a családját ízletes töltött szendvicsekkel, akár édessel, akár sóssal. Képzelete előtt nincsenek korlátok, de ha elfogy az ötlete, inspirálódjon rövid receptjeinkből.

Tojásos melegszendvicsek – A tojásokat verje el egy tálban, adjon hozzá egy kis sót, fűszerezze, és mint a „tojásos kenyeret”, gyorsan áztassa a szendvicskenyereket a tojásos keverékbe. Helyezze az áztatott szeleteket az alsó lapokra, fedje le sonkával és sajttal (megismételheti a rétegeket), és a tetejére helyezzen további, a tojásban áztatott szendvicskenyeret.

Gyerek szendvicsek – A klasszikus dzsem és lekvár mellett kipróbálhatja a mogyorós vagy csokoládés kenőket is. Ebben az esetben ne feledkezzen meg a banán vagy eper szeletekről. Biztosan sikerük lesz!

Édes alma-fahéjas szendvicsek – Hámozza meg az almákat, távolítsa el a magokat és vágja vékony holdacskákra. Kenje meg az alsó szelet kenyereket vajjal, helyezze rá az almaszeleteket, és szórja meg fahéjjal és vaníliás cukorral. Helyezze rá a felső szeleteket és süsse, amíg a mámorító ünnepi illat el nem kezd terjedni.

Pikáns melegszendvicsek – Ha kedveli a csípős ételeket, akkor a szendvicssütővel is készíthet magának megfelelő szendvicset. A fokhagymás vagy chilis szendvics sajttal, szalonnával vagy kolbásszal kombinálva sok férfinak ízleni fog.

Ananászos melegszendvics – Szereti a Hawaii Pizza-t? És mi van, ha hasonló kombinációval kipróbálja a melegszendvicset? Ketchup alap, sonka, ananász darabok és reszelt sajt szükséges.

Mozzarellás melegszendvics – Olaszos ízvilágot pár perc alatt bármikor képes létrehozni. Helyezzen szendvicskenyérre egy szelet mozzarellát, egy szelet paradicsomot, néhány darab bazsalikomot. Az íz fokozása érdekében enyhén megkenheti a szendvicset olívaolajjal.

Tojásos – tonhalas melegszendvics – Ne féljen a nem mindennapi kombinációktól. Melegszendvics nem csak a ketchup + sonka + sajt. Nyissa ki a tonhalkonzervet, tegyen egy réteget az alsó kenyérszeletre, fedje le keményre főtt tojás szeletekkel, és szórja meg újhagymával vagy metélőhagymával. Fedje le a szendvicskenyér szelettel, és süsse meg. Jó étvágyat!

Esetleg ezek is érdekelhetik:

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tefal SM155233 Ultracompact
Főzőlapok: Háromszögletű szendvics
Cserélhető tányérok: Nem
Teljesítmény: 700 W
Köpeny anyaga: Rozsdamentes acél
5 out of 5 stars (5 / 5)9100 Ft Alacsony ár
2.ETA 4156 90000 Tampo
Főzőlapok: Háromszögletű szendvics, Gofri, Panini
Cserélhető tányérok: Igen
Teljesítmény: 700 W
Köpeny anyaga: Műanyag
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)14800 Ft Alacsony ár
3.Tefal Snack Collection 4 az 1-ben SW854D16
Főzőlapok: Négyszögletű szendvics, Gofri, Panini
Cserélhető tányérok: Igen
Teljesítmény: 700 W
Köpeny anyaga: Rozsdamentes acél, Műanyag
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)32000 Ft Alacsony ár
4.Klarstein Trilit 3 az 1-ben
Főzőlapok: Három darab cserélhető alumíniumból készült kettős grillezőlap szendvicsek, gofri és grillezett ételek készítésére
Cserélhető tányérok: Igen
Teljesítmény: 750 W
Köpeny anyaga: Rozsdamentes acél, Műanyag
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)13700 Ft Alacsony ár
5.ETA Sorento 3151 90010
Főzőlapok: Négyszögletű szendvics, Háromszögletű szendvics, Gofri, Panini
Cserélhető tányérok: Igen
Teljesítmény: 900 W
Köpeny anyaga: Rozsdamentes acél
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18000 Ft Alacsony ár
6.FIRST AUSTRIA FA5342-1
Főzőlapok: Háromszögletű szendvics, Gofri, Grillezett ételek készítésére
Cserélhető tányérok: Igen
Teljesítmény: 700 W
Köpeny anyaga: Műanyag
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)9400 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új szendvicssütő kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb szendvicssütőt.