Autó / Motor

A legjobb autó akkumulátortöltők (recenziók és teszt 2024)

A legjobb autó akkumulátortöltők

A legjobb autós töltőt keresi? Típusok és jellemzők szerint akar orientálódni? Bár az autóban az akkumulátortöltő nem kötelező felszerelés az autós számára, de annak köszönhetően sok krízis szituációt és kellemetlenséget megelőzhet, például ha reggeli induláskor nem startol az autó. És nem mindig van kéznél egy segítőkész járókelő startoló kábellel…

Az akkumulátor elengedhetetlen része a benzin- és dízelmotorral felszerelt járműveknek, energiaforrás az indításhoz, a világításhoz, és nem utolsósorban, egyre több elektromos rendszer „beindításához” az autóban, amelyek a kulcs elfordításával aktiválódnak. Ugyanúgy, ahogy sokféle autóakkumulátor létezik, úgy különböző az autós töltők rendeltetése és paraméterei is. Lehetséges felhasználóként tehát fontos az autóakkumulátorral való kompatibilitás és a kényelem a használata során. A minőségi autós töltők már nem igénylik az állandó ellenőrzést. Folyamatosan működnek, képesek kiértékelni az aktuális állapotot, alkalmazkodnak a működéshez és védik az akkumulátort.

Mi az a START / STOP töltő? Mi az a karbantartó töltő? Választási útmutatónkban választ talál az alapvető kérdésekre és még valamivel többre is. Több száz autó akkumulátortöltő recenziót, autóklub-tesztet olvastunk át és az áttekinthető rangsorban talál tippeket a legmegbízhatóbb modellekre.

A legjobb autó akkumulátortöltők 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.CTEK MXS 5.0 új
Funkciók: Akkumulátor aktivitás, Töltés, Karbantartási mód, Akkumulátor mentés, Elektrolit keveredése
Vezeték átmérője: 12 V
Max. töltési áramerősség: 5 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 110 Ah
5 out of 5 stars (5 / 5)24490 Ft Alacsony ár
2.CTEK MXS 3.8
Funkciók: Akkumulátor aktivitás, Töltés, Karbantartási mód, Akkumulátor mentés
Vezeték átmérője: 12 V
Max. töltési áramerősség: 3,8 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 80 Ah
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)19590 Ft Alacsony ár
3.BOSCH C7 12 / 24V 7A
Funkciók: Töltés, Karbantartási mód, Akkumulátor mentés, Impulzustöltés
Vezeték átmérője: 12 V
Max. töltési áramerősség: 7 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 80 Ah
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)27390 Ft Alacsony ár
4.TECMATE OPTIMATE 6
Funkciók: Akkumulátor aktivitás, Töltés, Akkumulátor teszt, Karbantartási mód, Akkumulátor mentés, Fordított polaritásvédelem, Impulzustöltés
Vezeték átmérője: 12 V
Max. töltési áramerősség: 5 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 240 Ah
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)32990 Ft Alacsony ár
5.CTek MXS 10
Funkciók: Akkumulátor aktivitás, Töltés, Karbantartási mód, Akkumulátor mentés, Elektrolit keveredése
Vezeték átmérője: 12 V
Max. töltési áramerősség: 10 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 200 Ah
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)46390 Ft Alacsony ár
6.BOSCH C3 6V/12V 3,8A
Funkciók: Töltés, Karbantartási mód, Fordított polaritásvédelem, Impulzustöltés
Vezeték átmérője: 12 V, 6 V
Max. töltési áramerősség: 3,8 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 120 Ah
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)15590 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon autó akkumulátortöltőt

Tudja, mikor van a legnagyobb kockázata az akkumulátor lemerülésének az autóban? Számos gyakori oka van – köztük különösen:

 • fagypont alatti hőmérséklet, amikor az önindító a merev folyadékok megmozdítására és a motor indítására lényegesen több energiát fogyaszt
 • hosszú, több napig tartó egyhelyben állás
 • rövid útvonalak, ahol az akkumulátor vesztesége nem tölthető fel a generátorból.

Ha az autó akkumulátora többször „hagyta” Önt cserben, ideje átgondolni, hogy melyik autós töltőt érdemes megvenni. Kiválasztáskor különösen vegye figyelembe az akkumulátorral való kompatibilitását és a paramétereket, például a töltési feszültséget, a maximális töltési áramot és az autó akkumulátorának kapacitását.

Miért védje az akkumulátort a lemerüléstől?

Az autók gyári akkumulátora megbízhatóan szolgál minimum az első 5-6 évben. Az ezután következők élettartama kissé alacsonyabb, mivel a használt autókban a vezetékek öregszenek. Különös gondoskodást igényelnek erős fagyok idején. Ha télen egy hétig áll az autó, ez már az akkumulátort tartósan is károsíthatja. A visszafordíthatatlanul sérült autóakkumulátor, amelynél fokozott elektródlemez szulfatáció történt, általában már nem tölthető fel és nem használható.

Hogyan töltődik fel az autó akkumulátora?

Az okostelefonokhoz vagy a notebookokhoz hasonlóan az autó akkumulátorának sincs korlátlan energiaellátása. Ebből az energia az autó indításához szolgál, a motor működtetésére. Vezetés közben a generátorból származó energiát már felhasználják az elektromos rendszerek és a világítás, valamint a generátor újratölti az akkumulátort is. Akinek már vezetés közben elromlott a generátor tudja, hogy az akkumulátorból származó energiával messzire nem jut el. Ezért, ha elfelejti lekapcsolni a lámpákat vagy az autórádiót, a motor hangja reggel nem fogja örömmel eltölteni.

Hogyan válasszon autó akkumulátortöltőt

Az autó akkumulátortöltő típusai

Transzformátor (kézi) töltő

Ha a költségvetése korlátozott, akkor megoldás lehet egy klasszikus autós töltő, amely megköveteli a jelenlétét. Transzformátort és csak kevés elektronikát tartalmaz. A töltőáramnak az akkumulátort teljes kapacitásának egytizedének kell lennie. Mit jelent ez? Ha az akkumulátor kapacitása 50 Ah, akkor válasszon 5 A töltőáramot. Egy óra alatt a kapacitás 5 Ah-val növekszik. Az egyszerű matematika segítségével felbecsülheti, hogy meddig tart a feltöltés. Egyes esetekben még a fokozatosan feltöltődő kapacitással történő töltés is lelassul – legalább az akkumulátor részleges túlterhelés elleni védelme, ami ebben az esetben, ha nem figyel, megtörténhet. Ez a típus nem alkalmas zselés akkumulátorokhoz.

Automatikus töltő

Ellentéte a klasszikus típusoknak, és a nagy kényelmet nyújtó a használatának köszönhetően rendkívül népszerű az autósok körében. Ezt elektronika vezérli – mikroprocesszor, amely megvédi az autó akkumulátorát a túltöltéstől. Érzékeli az akkumulátor töltöttségi szintjét, automatikusan kiválasztja a töltőáramot, és hozzájárul az akkumulátor hosszabb élettartamához. Ha az akkumulátor teljesen fel van töltve, a töltő karbantartási üzemmódra vált, csak nagyon alacsony árammal tölt vagy automatikusan kikapcsol. A polaritás megfordítása ellen és a túlterhelés elleni védelemmel ellátott. Általában minden típusú autóakkumulátorhoz alkalmasak.

3 lépés a helyes választáshoz

 1. Kompatibilitás az akkumulátorral – Az első lépés az akkumulátorok szelektálása az akkumulátortípus szerint (ólom, zselés, AGM, MF, VRAL, PbWet, PbCa). Az autóakkumulátorok rendeltetése pontosan meghatározott, amelyet a termékleírásban meg kell adni. Ne folytassa tovább ezen információ nélkül. Ha otthon több járművel rendelkezik (autók, motorkerékpárok), keresse a leguniverzálisabb töltőt, amely többféle típusú töltésére alkalmas.
 2. Helyes töltési feszültség – A 2. lépés a töltési feszültség adat. Normál autók, kisteherautók és kisebb tehergépjárművek esetén 12 V feszültségre van szükség. A nagyobb teherautók, lakókocsik, csónakok, buszok, mezőgazdasági gépek 24 V feszültséget használnak. A motorok pedig 6 voltos töltési feszültséget használnak.
 3. Töltőáram és az akkumulátor kapacitása – Ellenőrizze az akkumulátor kapacitását (amperórában, Ah), és válassza ki az autós töltő töltőáramát, az akkumulátor kapacitásától függően. Minél nagyobb a töltőáram, annál gyorsabban tölthető fel az akkumulátor. A töltőáram értéke nem haladhatja meg az akkumulátor kapacitásának egytizedét. Ha a motorháztető alatt 70 Ah autós akkumulátor van, a maximális töltőáram „-tól -ig” terjedhet.

📌 Tippünk: Gyorsan vagy lassan feltölteni? Ha az idő nem sürgeti, válassza a lassúbb töltést (alacsonyabb töltőáram). Ez az eljárás kíméletesebb. Létezik gyorstöltés is, amikor az akkumulátort magasabb töltőárammal rövidebb idő alatt tölti fel, de az akkumulátor hosszú élettartamának fenntartása érdekében ezt az eljárást gyakran ne ismételje meg.

Felszerelés és hasznos elemek

 • Kijelző vagy mutató jelzők – a töltési feszültség és az áram értékeinek megjelenítése. Jobb felszerelés esetén a töltési százalék és a hátralévő töltési idő is.
 • Jelzőfények – a működés és az alap állapot jelzése Töltés / Feltöltve (piros / zöld).
 • Automatikus kikapcsolás – automatikus autós töltők felszerelése, amely a töltést leállítja teljes feltöltöttség esetén.
 • Fordított polaritás elleni védelem – a töltés nem indul el, ha a sorkapcsok fordított polaritással vannak csatlakoztatva.
 • Indítóforrás – az autós töltő magas töltőárammal látja el az akkumulátort, hogy az autó rövid idő után startoljon.
 • Áramimpulzusok – mélyen lemerült akkumulátor esetén a szulfátok lerakódnak az elektródokon (ún. szulfatálás). Az áramimpulzusok lebontják a lerakódásokat, és visszaállítják az akkumulátor működési képességét és újra feltölthetőségét.

Autó akkumulátortöltők ára

Milyen tulajdonságokról dönt az ár? Fontos az Ön számára a megbízhatóság és a biztonságos működés, vagy nem zavarja Önt a töltési folyamat folyamatos figyelemmel kísérése? Az autó akkumulátortöltőket három árszekcióra osztottuk, és itt van az eredmény, és a fő különbségek.

✅ Autó akkumulátortöltők 15000 Ft-ig

Már az alap árkategóriában számos praktikus autós töltő található. Dominálnak a klasszikus transzformátormodellek, de néhány népszerű automatikus és karbantartó autós töltő is megtalálható itt. A legtöbb esetben megfelelőek alkalmi otthoni használatra és első mentőövnek. Javasoljuk, hogy kövesse az autós töltők recenzióját, és válassza a jó véleményekkel rendelkezőket.

✅ Autó akkumulátortöltők 45000 Ft-ig

A 15000 – 450000 Ft ár között már észrevehető a technológiai fejlődés, gazdag választék és felszerelés. A paraméterek és a beállítási lehetőségek nagyon jó szinten vannak, és nem hiányoznak a legeladottabb akkumulátortöltők sem: Ctek, Güde, Bosch, Geko. Általában univerzális töltők, amelyek kiváló ár-érték arányt kínálnak.

✅ Autó akkumulátortöltők 45000 Ft-tól

Ha olyan professzionális kialakítást keres, amely megbirkózik a gyakori felhasználással, 12 V és 24 V töltőfeszültséggel, keressen a félprofesszionális és a professzionális modellek között. Képesek feltölteni olyan akkumulátort is, amelynek kapacitása meghaladja a 600 Ah-t. Autójavító műhelyekbe is alkalmasak.

A legjobb autó akkumulátortöltő márkák

Ezúttal nem csak a véletlenre hagyatkoztunk, és elsősorban azokra a márkákra összpontosítottunk, amelyeknek győztesi vannak az autós klubok szigorú tesztjeiben. A fogyasztói értékelések a gyakorlati felhasználásról és az elégedettségről is beszélnek. Ezért ha gyorsan akar orientálódni a márkák között, itt található a legjobb autós töltő gyártók listája:

 • Ctek – A svéd teljes automatikus Ctek autós töltők magas minőséget képviselnek, amelyet nemcsak a fogyasztók, hanem az igényes tesztek is értékelnek (MOTORRAD, Ace Lenkrad, Autobild stb.). Igényeseknek is megfelelő.
 • Bosch – A német márka tudja, hogyan lehet kiváló minőségű akkumulátoros készülékeket gyártani, így elvárható, hogy megfelelő szinten gyártja a töltőket is. Az alapkínálat számos megfizethető és jól eladott autós töltőt tartalmaz.
 • Güde – Egy másik német márkanév, amely a sokféle típus és felszereltség révén vonzhatja Önt. Nem hiányoznak olyan modellek, amelyek ára 6000 – 18000 Ft, de erősebb professzionális modellek sem.
 • Telwin – Egy olasz gyártó, több mint 50 éves hagyománnyal rendelkezik, talán a leggazdagabb autós töltő kínálattal rendelkezik a piacon. Különösen drágább (12 V és 24 V) professzionális gépeket gyártanak, amelyek technológiai szempontból nagyon jó szinten vannak.
 • TecMate – A multifunkcionális automatikus töltők érdekes kínálata elfogadható áron.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen a start funkcióval rendelkező autó akkumulátortöltő (autós töltő kiegészítő starttal)?

Ez a modern autós töltők egy következő praktikus felszereltsége. Az ilyen felszereltséggel rendelkező töltő az akkumulátor gyors és normál töltése mellett startolás funkcióval is rendelkezik, amely rövid idő alatt nagy indítóáramot szolgáltat az akkumulátor számára, mint amikor más jármű segítségével startol startoló kábellel.

Milyen az autóakkumulátor karbantartó töltő?

A karbantartó autós töltők kompenzálják az akkumulátor folyamatos lemerülését, különösen azokban az autókban, amelyeket nem használnak naponta és a garázsban állnak. Általános szabály, hogy ezek olyan kisméretű eszközök, amelyeket pár ezer forintért megkaphat, és amelyek állandóan a motorháztető alatt lehetnek. Először töltse fel az akkumulátort egy hagyományos töltővel, majd csatlakoztassa a karbantartó töltőt. Ugyanis ezek nem tudnak megbirkózni a lemerült akkumulátorral. Szerepük egyértelmű – elegendő értékek fenntartása a feltöltött és működő akkumulátor számára.

Mi az a START / STOP autós töltő?

A start / stop rendszer különösen az újabb autókban található. Jó ötlet – a kereszteződésekben vagy az utakon dugóban állva, az üzemanyag-fogyasztás csökkentése és vele együtt a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében. Álló helyzetben csak váltson üresbe, engedje fel a tengelykapcsoló-pedált, és a motor leáll. A tengelykapcsoló-pedál lenyomásakor a motor automatikusan elindul, és folytathatja útját. Azonban az egész technológiának számos hátulütője van. Ha a motor még hideg a rövid útvonalon, a fogyasztás magasabb lesz, az indítómotor is jobban kopik, és talán az akkumulátor szenved a legjobban. A START-STOP autós töltőket kifejezetten igénybe vett akkumulátorok karbantartására tervezték, és ezek általában intelligens eszközök, amelyek automatikusan beállítódnak és biztonságos megoldást kínálnak az autója számára.

Mennyibe kerül, és hogyan néz ki egy professzionális autó akkumulátortöltő?

A professzionális autós töltő általában gazdag felszereléssel, fejlett technológiákkal, fokozott biztonsággal és széles körű használati lehetőséggel büszkélkedhet. Az autóakkumulátorok újratöltése mellett (minden típusúval kompatibilis) megbízhatóan feltölti a tehergépjárművek, lakókocsik és hajók akkumulátorait is. Rendelkezik a feszültség átkapcsolásának lehetőségével 12 V-ról 24 V-ra, több mint 500 Ah kapacitású akkumulátort is képes feltölteni és újratölti a mélyen lemerült akkumulátorokat. Általában nagyobb méretű, nehezebb, kerekekkel ellátott, és az ára 45000-60000 forinttól kezdődik.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.CTEK MXS 5.0 új
Funkciók: Akkumulátor aktivitás, Töltés, Karbantartási mód, Akkumulátor mentés, Elektrolit keveredése
Vezeték átmérője: 12 V
Max. töltési áramerősség: 5 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 110 Ah
5 out of 5 stars (5 / 5)24490 Ft Alacsony ár
2.CTEK MXS 3.8
Funkciók: Akkumulátor aktivitás, Töltés, Karbantartási mód, Akkumulátor mentés
Vezeték átmérője: 12 V
Max. töltési áramerősség: 3,8 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 80 Ah
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)19590 Ft Alacsony ár
3.BOSCH C7 12 / 24V 7A
Funkciók: Töltés, Karbantartási mód, Akkumulátor mentés, Impulzustöltés
Vezeték átmérője: 12 V
Max. töltési áramerősség: 7 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 80 Ah
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)27390 Ft Alacsony ár
4.TECMATE OPTIMATE 6
Funkciók: Akkumulátor aktivitás, Töltés, Akkumulátor teszt, Karbantartási mód, Akkumulátor mentés, Fordított polaritásvédelem, Impulzustöltés
Vezeték átmérője: 12 V
Max. töltési áramerősség: 5 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 240 Ah
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)32990 Ft Alacsony ár
5.CTek MXS 10
Funkciók: Akkumulátor aktivitás, Töltés, Karbantartási mód, Akkumulátor mentés, Elektrolit keveredése
Vezeték átmérője: 12 V
Max. töltési áramerősség: 10 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 200 Ah
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)46390 Ft Alacsony ár
6.BOSCH C3 6V/12V 3,8A
Funkciók: Töltés, Karbantartási mód, Fordított polaritásvédelem, Impulzustöltés
Vezeték átmérője: 12 V, 6 V
Max. töltési áramerősség: 3,8 A
Újratölthető elemek max. kapacitása: 120 Ah
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)15590 Ft Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új akkumulátortöltő kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb autós töltőket.