Konyhai felszerelés

A legjobb konyhai edénykészletek (teszt 2021)

Az ételek elkészítése nemcsak a remek nyersanyagoktól és a praktikus konyhai eszközöktől függ, hanem az edényektől és a serpenyőktől is, amelyekben készíti a finomságokat. Minden anyagnak megvan a maga sajátos tulajdonsága, és ha jól szeretne dönteni vásárláskor, ismernie kell ezeket a tulajdonságokat – csak így tud megfelelően választani.

A minőségi edénykészletek elsősorban nem ártalmasak az egészségre, részletekig kidolgozottak és tartósak, így mosogatógépben biztonságosan tisztíthatók. A legjobb edényeknek praktikus „elemei” vannak, mint például egy kényelmes fogantyú vagy egy merőskála, ami alapján tudni fogja, hogy mennyi víz van az edényben mérőpohár használata nélkül is.

Valójában a kínálatban rengeteg edény van különböző gyártóktól, amelyeknek nemcsak a designuk különböző, hanem az anyaguk és az áruk is. Készítettünk egy áttekinthető edény tesztet, hogy megtudja, mi a legjobb az Ön számára. Valaki számára elsődleges lehet az edények mosogatógépben történő mosása, számukra például az edények hővezető képessége lehet a prioritás. Ha indukciós főzőlappal rendelkezik, akkor feltétlenül minőségi edénykészletet válasszon, amelyet indukciós főzéshez terveztek.

Reméljük, hogy ez a rangsor gyakorlati segítséget nyújt a kiválasztás és a vásárlás során. Örülnénk, ha részt venne a diszkusszióban és megosztaná saját véleményét és észrevételeit. Köszönjük!

A legjobb konyhai edénykészletek – TOP 7

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tescoma President 10 db
Anyag: rozsdamentes acél + üveg
Áram: igen
Gáz: igen
Indukció: igen
Mosogatógép: igen
Üvegkerámia: igen
5 out of 5 stars (5 / 5)99000 Ft Alacsony ár
2.Tefal Emotion
Anyag: rozsdamentes
Áram: igen
Gáz: igen
Indukció: igen
Mosogatógép: igen
Üvegkerámia: igen
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)40000 Ft Alacsony ár
3.Tescoma VIVA 10 db
Anyag: rozsdamentes acél + üveg
Áram: igen
Gáz: igen
Indukció: igen
Mosogatógép: igen
Üvegkerámia: igen
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)71500 Ft Alacsony ár
4.Tefal Emotion, 10 db
Anyag: rozsdamentes acél
Áram: igen
Gáz: igen
Indukció: igen
Mosogatógép: igen
Üvegkerámia: igen
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)33990 Ft Alacsony ár
5.Orion Anett 12 db
Anyag: rozsdamentes acél
Áram: igen
Gáz: igen
Indukció: igen
Mosogatógép: igen
Üvegkerámia: igen
Felmelegítés a sütőben: igen
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)44195 Ft Alacsony ár
6.Berlinger Haus Carbon
Metallic Line 15 db

Anyag: préselt alumínium
Áram: igen
Gáz: igen
Indukció: igen
Mosogatógép: igen
Üvegkerámia: igen
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)66500 Ft Alacsony ár
7.4Home Destiny 10 db
Anyag: rozsdamentes acél
Áram: igen
Gáz: igen
Indukció: igen
Mosogatógép: igen
Üvegkerámia: igen
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)17500 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb konyhai edényeket / legjobb edénykészleteket

 • Edények anyaga.

  A rézedények kiváló termikus tulajdonságaik miatt felkapottak, de nem alkalmasak mosogatógépekbe, és sokakat elriaszt a magas áruk.
  Az öntöttvas egy klasszikus anyag, akárcsak a kerámia.
  A rozsdamentes acél edénykészletek az egyik legnépszerűbbek, mert tartósak és jó termikus tulajdonságokkal rendelkeznek bármilyen ételkészítéshez.
  A titán drága, de nem kell egy csepp olaj sem a főzéshez.

  Egyre inkább keresettebbek a hőálló üvegedények a főzéshez, de különösen a besütött ételek készítéséhez.

 • Edénykészlet tartalma. Az ideális edénykészletnek tartalmaznia kell egy serpenyőt, egy kis szószos edényt, egy nagy lábast és két kisebb lábast. Természetesen mindegyikhez egy fedőt. Vannak edénykészletek serpenyő nélkül is, amelyek ideálisak, ha már van egy serpenyője otthon, és nincs többre szüksége. Egy új háztartás számára egy valóban nagy edénykészletre vagy több kisebb edénykészletre van szüksége, hogy az edényeket különböző módon tudja kombinálni.
 • A fogantyúk nem dísznek vannak. Sokan figyelmen kívül hagyják a fogantyúkat vásárláskor, pedig éppen a fogantyúkkal tartja az edényt. A fogantyú éles kidolgozása, a felmelegedése vagy a rossz kialakítása miatt az edény nem fogja kielégíteni elvárásait – és nem fogja olyan gyakran használni, ami valójában szükségtelen befektetést jelent. Nézze meg a fogantyúkat, olvassa el a véleményeket a különböző edénykészletekről, és válasszon a lehetőségek szerint olyan edényeket, amelyek fogantyúja nem melegszik. Otthon biztosan van konyhai védőkesztyűje, de soha nem tudhatja, mikor kell gyorsan megragadnia, felemelnie az edényt.
 • Tűzhely típusa. Az elektromos főzőlapon gyakorlatilag bármilyen edényt használhat, mert az összes anyag alkalmas az elektromos főzőlapon való főzéshez. Az indukciós főzőlapon ferromágneses aljjal rendelkező edényekben kell főzni. Gáztűzhely esetén a teflonból készült edények nem alkalmasak.
 • Praktikus apróságok. A legjobb edények praktikus kis „dolgokkal“ rendelkeznek, amelyekkel különböznek a közönséges edényektől, mint például egy levehető fogantyú, amit értékelni fog, különösen akkor, ha nincs sok helye konyhaszekrényben vagy egy kiöntő, hogy a víz ne folyjon végig kiöntéskor az edényen. Az edényen lévő mérőskála is nagyon praktikus lehet.
 • Merítsen ihletet. Segíthet például az edénykészlet teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

Melyek a rozsdamentes acél edények alapvető jellemzői?

Minőségi rozsdamentes acél edények tartósak, ideálisak mosogatógépbe, hosszú élettartamúak és nagyon jól tartják a hőt a főzés során. Ebből az anyagból készült legjobb edények szintén megfizethetőek, így a jó gyártótól elfogadható áron kaphat minőséget.

Hátránya lehet a leégések nehezebb eltávolítása – de ma már ezzel a mosogatógépe egy jó tisztító tablettával elbánik.

A legjobb rozsdamentes acél edényeknek vastagabb fala és alja van.

A gyengébb minőségű rozsdamentes acél edények kis mennyiségű nikkelt bocsáthatnak ki főzés közben, így ha nem biztos a minőségében, ne hagyja hosszabb ideig az edényben az ételt, és főzés után inkább egy másik edényben tárolja azt. A jó márkájú minőségi edények esetében azonban nem kell aggódnia, és az ételt a hűtőszekrényben több napig hagyhatja ugyanabban az edényben.

Melyek a rézedények alapvető jellemzői?

Igaz, hogy a réz, mint anyag károsítja a veséket és a májat, de a rézedények alja általában ónból van, vagy be van vonva az alja vékony rozsdamentes réteggel. Az ilyen rézedények nem károsítják az egészséget, és nagyszerű segítők lesznek.

Fő előnyük a legjobb hővezető képességük, az edények gyártásához használt összes anyag között. Extra bónuszként a rézedény luxus, és minden konyhának a dísze.

A hátránya a magas ár mellett az a tény, hogy a gyártók túlnyomó többsége nem javasolja a rézedények mosását a mosogatógépben. Ezért mindig kézzel, puha mosogatószivaccsal kell elmosni.

Melyek a titán edények alapvető jellemzői?

A titán edények rendkívül ellenállóak, nem ég le könnyen az étel bennük, és nincs szükség olajra az ételek elkészítéséhez – néhány recept szerint elegendő az edény belsejét egy csepp olajjal kikenni, és így az étel egészséges lesz. Ráadásul gyorsan felmelegednek. A minőségi titán edények alja 8-10 mm vastag és falvastagsága 3-5 mm.

A hátránya csak a magasabb ár lehet.

Melyek a zománcozott edények alapvető jellemzői?

A zománcozott edények az abszolút klasszikus, megfizethető áron. Hátrányuk a mechanikai sérülés lehetősége, egyébként ellenállóak és a főzés során megtartják a hőmérsékletet. Az előnyük a kedvező ár és az a tény, hogy bármilyen típusú tűzhelyhez megfelelőek, beleértve a gázt is.

Ha sérült a felület, az edény természetesen nem alkalmas további felhasználásra.

Valóban veszélyes a teflon használata?

A teflon egy speciális műanyag, amely minőségi kidolgozás esetén sokáig eltart, és jól működik. Természetesen, mint bármelyik felületen, itt is, ha a felület sérült, akkor már az edény nem használható.

Az edénykészlet tartalmát és a készletben lévő darabok számát is vegye figyelembe a választásnál

Vegye figyelembe, hogy az edénykészlet milyen edényeket tartalmaz. Ezek térfogataik és méreteik tekintetében is különböznek. Az edénykészletekben általában dominálnak a különböző nagyságú lábasok, fazekak, azonban tartalmazhatnak serpenyőt, tejforraló edényt vagy különböző sütőket. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy a készletben lévő darabok száma is számít a választásnál. Egy kisebb edénykészlet általában 6-8 darabból áll, míg a nagyobbak akár 12 vagy több részből is állhatnak, ezek a készletek már a nagyobb családok számára ajánlottak. A készlet minél több darabot kínál, a felhasználása annál sokoldalúbb, ha különféle ételeket szeretne készíteni.

Népszerű márkák

A piacon több tucat edénygyártó van, és szinte mindegyik kijelenti, hogy éppen az ő edényei a legjobbak. Mindig keresse a hiteles és ellenőrzött gyártók termékeit.

 • TEFAL – A Tefal márka nevéhez fűződik a tapadásmentes edények kategóriája, világszerte a tapadásmentes edények vezető gyártója. A Groupe SEB csoport része és mára több mint 120 országban jelen van.
 • TESCOMA – 1992-ben alakult Csehországban és nagyon rövid idő alatt piacvezetővé vált Csehországban és Szlovákiában is. A Tescoma konyhai és professzionális nagykonyhai felszereléseket is kínál. Ez a márka figyelmet szentel a kutatási, fejlesztési munkálatokra, a termékek tesztelésére és a minőségellenőrzésre. Mondhatjuk, hogy a Tescoma edények a leggyakoribb választás és az arany középút. Számos alternatívát kínál, amelyek közül biztosan tud választani.
 • EMA-LION – A legnagyobb magyar zománcáru gyártónak számít, 1909-ben alakult Bonyhádon. Alapvetően háztartási célú zománcozott főző, sütő és kisegítő egyéb termékeket készít. Az 1981-ben bejegyzett, EMA-LION védjeggyel ellátott termékeik, mint például a bonyhádi lábasok, fazekak és bonyhádi zománcozott edények garantáltan kiváló minőségűek.
 • BERLINGER HAUS – Magas minőségű kerámia bevonatos termékek gyártója. Könnyen tisztítható és tapadásmentes edények, melyekben a kerámiával erősített bevonatnak köszönhetően ízletes és egészséges ételeket készíthet.
 • BANQUET – A Banquet márka háztartási termékek, üvegáru, kerámia és porcelán termékek kínálatával jelentkezik. Hosszú távú tapasztalatokkal rendelkezik a termékek designja terén, megfelel a vásárlók minőséggel és funkcionalitással szemben támasztott elvárásainak.
Segített Önnek ez az edénykészlet teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi edénykészletet, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.