Háztartási kisgépek

A legjobb filteres kávéfőző (recenziók és teszt) 2024

legjobb filteres kávéfőző A mai cikkben azzal foglalkozunk, hogyan lehet kiválasztani a legjobb filteres kávéfőző. Egy csésze finom kávé reggel vagy akár a nap folyamán – ez egy rituálé, amelyet a legtöbb ember élvez. Ezen túlmenően a kávé egyre népszerűbb és egyre mélyebb érdeklődés középpontjává válik. Már nem igaz, hogy a „török“ az alfa és az omega Magyarország kávékultúrájában. Sokféle lehetőség van, és a legtöbb ember már megtalálta azt, ami megfelel az ízlésének. Egyesek számára ez lehet egy klasszikus eszpresszó, másoknak az azonnal könnyen elkészíthető instant kávé, és sokan előnybe helyezik a csepegtetett kávét.

Ebben az útmutatóban azokra az eszközökre összpontosítunk, amelyek a csepegtetett kávé készítésére használhatók. Ezek (többnyire) viszonylag megfizethető készülékek, amelyek nem sok helyet foglalnak el a konyhában – és könnyen kezelhetők. Vigyázni kell azonban arra, hogy ne csalódjon a csepegtető teljesítményében és a végeredményben.

Az általunk szolgáltatott információknak elegendőnek kell lenniük a jó vásárláshoz. Ennek ellenére ne habozzon másutt is ismereteket gyűjteni. Különösen hasznosak erre a célra a szakmai tesztek és a felhasználói recenziók áttekintése a kávécsepegtetőkről, melyekben sok mindent megtud a konkrét modellekről.

A legjobb filteres kávéfőző 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Philips HD7459/20 Crocodile
Energiafelhasználás: 1000 W
Űrtartalom: 1,2 l
Csésze kapacitás: 15
5 out of 5 stars (5 / 5)18000 Ft Alacsony ár
2.Melitta Look Therm Timer
Energiafelhasználás: 1000 W
Űrtartalom: 1,375 l
Csésze kapacitás: 10
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)31000 Ft Alacsony ár
3.De'Longhi ICM 2.1 B
Energiafelhasználás: 1000 W
Űrtartalom: 1,5 l
Csésze kapacitás: 10
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9990 Ft Alacsony ár
4.CATLER CM 4012
Energiafelhasználás: 1500 W
Űrtartalom: 1 l
Csésze kapacitás: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)58000 Ft Alacsony ár
5.SENCOR SCE 3050SS
Energiafelhasználás: 1000 W
Űrtartalom: 1,25 l
Csésze kapacitás:
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)11000 Ft Alacsony ár
6.Aeropress Aerobie kézi kávéfőző
Csésze kapacitás: 4
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)8500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon filteres kávéfőző

Az alábbi utasításban a kézi és az elektromos kávécsepegtetőkre összpontosítunk. Elsősorban összefoglaljuk mindkét lehetőség tulajdonságait, előnyeit és hátrányait, majd a fontos paraméterekre és szempontokra összpontosítunk, amelyeket figyelembe kell vennie a választás során. Beszélünk ezen eszközök lehetséges kiegészítő funkcióikról, és adunk néhány tippet a csepegtető használatához.

A végén található a csepegtető három alap árkategóriájának és a választéknak az összefoglalása, megemlítünk több jól bevált gyártót és válaszolunk néhány fontos kérdésre.

A kávécsepegtető működési elve

Legyen szó kézi vagy elektromos változatról, az elv alapvetően ugyanaz. Helyezzen őrölt kávét a tálcába (kávédaráló teszt itt találja), amelyen ezután átfolyik a forró víz, és áthalad a szűrőn a tartályba, ahol már a kész kávé gyűlik össze.

Ez a mechanizmus alapvetően hasonló egy presszógépéhez, de a víz a kávén nem nyomással jut át. Íze tehát egészen más. A csepegtetett kávé sokkal lágyabb és gyengébb. Alkalmas lehet például azoknak, akik inkább nagyobb mennyiségű könnyebb kávét fogyasztanak a nap folyamán, mint néhány apró csésze telt, intenzív kávét.

Ennek a kávénak az ízét nagyobb keserűség jellemzi – a csepegtetési folyamat hossza miatt a kávé hosszabb ideig „lúgozódik“ a vízbe, mint az eszpresszó esetében. Az eredmény egy olyan kávé, amely közel áll a török ​​ízéhez. Az íz tulajdonságait azonban jelentősen befolyásolja a használt szűrő, valamint az őrölt kávé finomsága és természetesen a fajtája.

filteres kávéfőző teszt

Kézi és elektromos csepegtető

Ez a készülék két alapvető típusa. Melyek a különbségek közöttük, és melyiket választja?

Kézi kávécsepegtető

A kézi csepegtető valóban nagyon egyszerű eszköz. Alapvetően egy tartály, amely két részre oszlik, hasonlóan a homokórához. Helyezzen egy kúp papírszűrőt a felső részbe, és öntsön bele kávét, majd öntse le a kávét forró vízzel, és várjon, hogy az idő elvégezze a munkát és a víz a szűrőn és a kávén keresztül belecsepeg az alsó edénybe. Ez elkülöníthető és kávéskannaként szolgál, amelyből italát egy pohárba vagy bögrébe önti.

Ennek a megoldásnak az előnye az, hogy nincs szükség áramforrásra, így bárhol készíthet kávét. Nyilvánvaló előnye az alacsonyabb vételár, de ez nem feltétlenül igaz. A legolcsóbb kézi változatok valóban olcsóbbak, mint az elektromosak, de a jó anyagokból készült minőségi és dizájndarabok több tízezer forintba is kerülhetnek.

Ennek a megoldásnak a sajátossága – és lényegében a fő hátránya – a papírszűrők használatának szükségessége. Ezek eldobhatók, vagyis egyhasználatosak, tehát újakat kell vásárolni. Ezenkívül bizonyos szűrők esetében a papír a kávé ízére hathat. Van alternatív megoldás állandó szűrők formájában is.

Elektromos kávécsepegtető

Az elektromos változatnak számos előnye van a kézi változathoz képest, de vannak hátrányai is. A működés elve hasonló, de azzal a különbséggel, hogy a tartályba hideg vizet kell önteni, és maga a készülék gondoskodik a felmelegítéséről. Ezenkívül a szűrő a gép integrált része, így nincs szükség annak folyamatos cseréjére. Az elektromos változat előnye, hogy forrón tartja a kávét a kávéskannában, így készen áll a fogyasztásra, amikor csak kedvet kap hozzá.

Ez az eszköz akkor hasznos, ha a nap folyamán többször iszik kávét, és nincs elég ideje annak elkészítésére. Az elektromos csepegtető nemcsak otthon, hanem az irodában vagy általában a munkahelyen is felhasználható, annál is inkább, mert a kávéskanna általában viszonylag nagy térfogatú, így több kávé készíthető egyszerre. A fő hátrány a villamosenergia-szükséglet (és természetesen a fogyasztás). Az ár is általában magasabb.

Bemeneti teljesítmény

Természetesen az energiafogyasztás csak a kávécsepegtető elektromos változataira vonatkozik, és – szinte minden elektromos berendezéshez hasonlóan – az egyik alapvető paraméter. A bemeneti teljesítmény tájékoztat az energiafogyasztásáról, így képet kaphat arról, hogy a csepegtető mennyire energiaigényes.

Általában igaz, hogy a csepegtető nem az egyik leggazdaságosabb eszköz. Különösen igaz ez a régebbi modellekre. A modern változatok különböző módon próbálják csökkenteni az áramfogyasztást – például automatikus kikapcsolással. Továbbá, minél nagyobb a bemeneti teljesítmény, annál gyorsabban melegszik fel a víz.

A jelenleg kínált modellek esetében a bemeneti teljesítmény leggyakrabban körülbelül 600–1200 W tartományba esik. Ugyanakkor kisebb vagy nagyobb bemeneti teljesítményű gépekkel is találkozhat.

Kávéskanna térfogata

Egy másik nagyon fontos adat. A térfogat az egyik fő tényező a választás során. Kb. 0,6 liter és 2 liter közötti tartományban lehet. A legnépszerűbb modellek kb. 1,4 liter kapacitással rendelkeznek, a nagyobb kannák nem annyira gyakoriak, mégis használhatók – különösen irodai vagy munkahelyi elektromos csepegtetőknél, ahol több az ember és nagyobb a fogyasztás.

Funkciók és felszerelés

A modern kávéfőzőkkel, például az eszpresszóval összehasonlítva nagyon egyszerű eszközök. Azért kínálhatnak néhány érdekes funkciót.

 • Automatikus kikapcsolás – Az eszköz kikapcsol, ha nem használja, hogy energiát takarítson meg.
 • Hőmérséklet fenntartása – A kávéfőző órákon keresztül forrón tartja a kávét. Kiváló minőségű modellekben a hőmérséklet csak néhány fokkal csökken.
 • Időzítő – Fejlettebb funkció, amely lehetővé teszi az idő beállítását, amikorra szeretné, hogy a friss kávé készen álljon.
 • Anti-drip – Megakadályozza, hogy a kávé csepegjen a kávéskanna eltávolítása után.
 • Vízkőoldás – Automatikus vízkőtelenítés.

Hogyan kell használni a kávécsepegtetőt

Van néhány tippünk arra is, hogyan használja a kávécsepegtetőt egy jó kávé előállításához, valamint a készülék hosszú és megbízható használatához.

 • Mielőtt kávét készít a kézi kávécsepegtetőben, alaposan öblítse le a papírszűrőt forró vízzel. Csökkenti a papír utóízét a kávéban.
 • 125 ml-es csészéhez használjon 7 g kávét. A gyakorlatban tanácsos kb. 60 g kávét felhasználni egy liter vízhez a csepegtetőben.
 • A kávécsepegtetőbe a közepes durvaságú őrölt kávé alkalmas. Jó választás az enyhén pörkölt kávé.
 • A kávé készítéséhez használt víznek körülbelül 90 ° C fokosnak, tehát forráspont alatt kell lennie.
 • Használjon friss kávét és egy új szűrőt (papír esetén) minden egyes kávé-tételhez.

Video

Kávécsepegtetők ára

Mennyiért érdemes minőségi kávécsepegtetőt vásárolni, legyen az kézi vagy elektromos? Három alapárcsoportot hoztunk létre az Önök számára és ajánlatuk rövid összefoglalóját.

Kávécsepegtetők 6000 Ft-ig

Legolcsóbb csepegtető sorozat található itt, elsősorban műanyagból, vagy műanyagból és üvegből készült olcsó kézi modellek. Nem várható kifinomult dizájn, extra ellenállóság vagy hosszú élettartam. 6000 Ft alatt azonban még elektromos modellek is megvásárolhatók.

Ezen eszközök energiafogyasztása általában 1000 W-ig terjedhet, a térfogata változó. Ismét műanyag kialakítás. De az igénytelen vásárló találhat olyan darabot, mellyel elégedett lesz.

Kávécsepegtetők 18000 Ft-ig

Közép és legnépszerűbb árkategória. Ebben a kategóriában megtalálhatja a legkeresettebb kávécsepegtető modelleket. Az anyag minősége és a dizájn már nagyon jó színvonalú lehet – ez vonatkozik mind az elektromos, mind a kézi változatra.

Kávécsepegtetők 18000 Ft felett

Különösen kiváló minőségű vagy professzionális modelleket talál itt. A legjobb csepegtetőkért akár 36 – 60 ezer forintot, vagy még ennél is többet fizethet. Az összes alkatrész minősége és természetesen a dizájn is szerepet játszik.

A legjobb kávécsepegtető márkák

Egyesek a paraméterek szerint választanak, mások a dizájn szerint, és néhány embernek pedig a márka a legfontosabb. Ésszerű ezeket a tényezőket kombinálni. Bevált és megbízható gyártó kiválasztása megmentheti Önt a későbbi csalódásoktól.

 • Philips – A Philips csepegtetők az egyik legnépszerűbbek, és kiváló értékelést értek el a kávécsepegtető tesztekben is. Ezen eszközök ára a középkategóriába tartozik. De az ár / minőség arány kiváló.
 • DeLonghi – Olyan márka, amelyet a kávé szerelmeseinek nem kell bemutatni. Kiváló minőségű kávécsepegtetőket kínál, amelyek a felső-közép és a felső árkategóriában vannak. A választék nagyon jó. Megfelelő választás igényes vásárlók számára. A DeLonghi a klasszikus kávéfőzők legnépszerűbb gyártója.
 • Krups – A Krups márka elsősorban a kapszulás kávéfőzőkről ismert, de megfelelő választékot kínál a kávécsepegtetőkből is. Az árkategória széles, kezdve a viszonylag olcsóktól a nagyon drága modellekig. Az értékelés általában kiváló.
 • Moccamaster – Prémium kávécsepegtető márka valódi ínyencek számára. Hátránya a nagyon magas ár.
 • Hario – Megfizethető kézi kávécsepegtetők népszerű márkája.
 • Domo – Ez a belga márka általában megfizethető, mégis kiváló minőségű elektronikát kínál. Számos kávécsepegtetőt kínál a közép árkategóriában.

Hogyan válasszon filteres kávéfőző

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a kávécsepegtetőben való kávéfőzés és az eszpresszó készítése között?

Az eszpresszógépek nagy nyomás alatt készítenek kávét, amely elérheti a 15 vagy akár több bárt is. A csepegtetőben a víz spontán és fokozatosan, csak gravitáció útján halad át.

Számít a papírszűrők minősége?

Igen, és nagyon is. A gyenge szűrők kellemetlen papír utóízt hagynak a kávéban. Kipróbálhat több szűrőt is, amíg meg nem találja a megfelelőt. De jobb, ha inspirációt keres az interneten, és más felhasználók tapasztalatait hasznosítja, akik már megtalálták a minőségi változatot.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Philips HD7459/20 Crocodile
Energiafelhasználás: 1000 W
Űrtartalom: 1,2 l
Csésze kapacitás: 15
5 out of 5 stars (5 / 5)18000 Ft Alacsony ár
2.Melitta Look Therm Timer
Energiafelhasználás: 1000 W
Űrtartalom: 1,375 l
Csésze kapacitás: 10
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)31000 Ft Alacsony ár
3.De'Longhi ICM 2.1 B
Energiafelhasználás: 1000 W
Űrtartalom: 1,5 l
Csésze kapacitás: 10
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9990 Ft Alacsony ár
4.CATLER CM 4012
Energiafelhasználás: 1500 W
Űrtartalom: 1 l
Csésze kapacitás: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)58000 Ft Alacsony ár
5.SENCOR SCE 3050SS
Energiafelhasználás: 1000 W
Űrtartalom: 1,25 l
Csésze kapacitás:
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)11000 Ft Alacsony ár
6.Aeropress Aerobie kézi kávéfőző
Csésze kapacitás: 4
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)8500 Ft Alacsony ár