Háztartási kisgépek

A legjobb gyümölcsszárítók (teszt 2020)

legjobb gyümölcsszárítók A szárított gyümölcsben nem csak a legtöbb jótékony anyag marad meg, hanem szárításával megőrzi illatát és fokozza ízét. Ezen kívül hosszú ideig tárolhatja otthon a kamrában, és finom nyalánkság lesz, amikor megóhajt valami édeset. De ez nem minden; a gyümölcsszárítók többet kínálnak Önnek, például megbízhatóan megszárítják az összegyűjtött gyógynövényeket és gombákat is.

A gyümölcsszárítót vásárolhat többféle árkategóriákban és különböző gyártóktól – a döntéshozatal megkönnyítése érdekében a következő gyümölcsszárító teszt áll rendelkezésére, amely áttekinthetően felsorolja a piacon megtalálható legjobbakat. A teszt több teszttársaság független felülvizsgálatán alapult, aminek köszönhetően objektíven összesített információkat nyújt. Önön áll, melyik lesz a legjobb gyümölcsszárító az Ön háztartása számára.

Teszt – legjobb gyümölcsszárítók – TOP 6

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.EZIDRI Ultra FD1000
Energiafelhasználás: 1000 W
Hálózatok száma: 5
A tálcák mérete: 38,6 cm
Hőmérséklet: -
5 out of 5 stars (5 / 5)98 080 Ft Alacsony ár
2.Concept SO3000 PROFI
Energiafelhasználás: 1000 W
Hálózatok száma: 6
A tálcák mérete: -
Hőmérséklet: 35-70 ° C
5 out of 5 stars (5 / 5)68 990 Ft Alacsony ár
3.Koncepció SO4000 INFRA
Energiafelhasználás: 500 W
Hálózatok száma: 5
A tálcák mérete: -
Hőmérséklet: 35-75 ° C
5 out of 5 stars (5 / 5)104 990 Ft Alacsony ár
4.Eta 0302 90000 Vital Air
Energiafelhasználás: 630 W
Hálózatok száma: 9
A tálcák mérete: -
Hőmérséklet: 30-70 °C
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)68 990 Ft Alacsony ár
5.Paradiso Cube
Energiafelhasználás: 350 W
Hálózatok száma: 6
A tálcák mérete: 40x28,5cm
Hőmérséklet: 40-70°C
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)13 990 Ft Alacsony ár
6.SENCOR SFD 851GR
Energiafelhasználás: 240 W
Hálózatok száma: 5
A tálcák mérete: -
Hőmérséklet: 35-70 °C
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)10 890 Ft Alacsony ár
7.Concept SO-1060
Energiafelhasználás: 245 W
Hálózatok száma: 9
A tálcák mérete: 31,3x25cm
Hőmérséklet: 35-70 °C
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)22 990 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb gyümölcsszárítót?

  • Gyümölcsszárító tálcák száma. A tálcák vagy „emeletek“ száma azt mondja meg, hogy mennyi gyümölcsöt, gombát és fűszernövényt tud megszárítani. Valakinek 10 tálcára van szüksége, egy másik háztartás számára elegendő 4 tálca. Informálódjon arról, hogy az adott gyártó kínál-e megvásárlásra további tálcákat a konkrét típusú szárítóhoz, így szükség esetén további tálcát vásárolhat.
  • Gyümölcsszárító teljesítménye. A teljesítmény 170 wattal kezdődik, a legerősebbek 800 watt körüli teljesítménnyel rendelkeznek. Az átlagos teljesítmény 300 watt, az ideális teljesítmény valahol 500 wattnál mozog. Ez az adat arról szól, milyen gyorsan szárad meg a gyümölcs.
  • Hőmérséklet szabályzó. A hőmérsékletszabályozóval még mindig nem rendelkezik az összes gyümölcsszárító, de olyat válasszon, amelyik rendelkezik vele. A szárítás hőmérsékletének szabályozása döntő fontosságú, mert más hőmérséklet szükséges az alma, más a szilva szárításához, és szintén egy másik hőmérsékleten fogja a gombákat szárítani.
  • Automatikus kikapcsolás. Az automatikus kikapcsolás funkciónak természetesen magától értetődőnek kell lennie, ezért összpontosítson a vásárlás során erre a tényre is. Néhány gyümölcsnek hosszabb ideig kell száradni, mint néhány óra; biztosan nem fog állandóan arra gondolni, hogy a szárítót 17 óra múlva ki kell kikapcsolnia.
  • Merítsen ihletet vásárláshoz. A gyümölcsszárító tesztünk segít orientálódni a piacon és a legjobbat kiválasztani.

szárított alma

Mit lehet szárítani a gyümölcsszárítóban?

Lényegében minden gyümölcsöt (kivéve néhány vizes gyümölcsöt, mint például a dinnye), gombákat és gyógynövényeket is lehet szárítani. A piacon lévő legjobb szárítók a hús vagy a hal szárítására is alkalmasak.

A tálcák átlátszóak vagy inkább színesek legyenek?

Jobb, ha a gyümölcsszárító átlátszós tálcákkal rendelkezik, mert így követheti a szárítási folyamatot. Színes tálcák esetén ki kell húzni a tálcát, ha kontrollálni szeretné a szárítást; így szükségtelenül elillan a hő egy része.

Milyen hőmérséklet ideális a szárításhoz?

Más hőmérsékleteken fogja szárítani a gyógynövényeket, máson a gombákat és más hőmérsékleteket igényelnek a különböző gyümölcsök is. Vegyen olyan szárítót, amely legalább három különböző fokozatot kínál. Néhány gyümölcsszárító akár 8 fokozattal is rendelkezhet; 30 ° C és 70 ° C között.

Mit értünk a gyümölcsszárító méretén?

Mérete alatt főként a szárítási terület nagyságát értjük, amelyet a szárítótálcák száma és mérete ad. Leggyakrabban öt-hat tálcával rendelkeznek a szárítók, de kétszer ennyivel is nyugodtan találkozhat a piacon. Az átlag háztartások esetében átlag számú tálca elegendő, de vegye figyelembe egy tálca méretét is. Általánosságban elmondható, hogy a kilenctálcás szárítógépek a nagyobbak közé tartoznak, és képesek kielégíteni még a rokonok szükségleteit is.

Gyümölcsszárító alakja

A szárítók általában kör alakúak vagy szögletesek. A leggyakoribb a kör alakú, ahol a motor az alsó rész közepén helyezkedik el, és a meleg felfelé árad. Emiatt az élelmiszer nem szárad teljesen egyenletesen (a szélek lassabban száradnak, és a motortól való távolság is szerepet játszik), ezért tanácsos a tálcák sorrendjét szárítás közben változtatni.

Szögletes szárítók esetén nem szükséges a tálcák sorrendjét változtatni. Ez a típus általában drágább, és azoknak az embereknek ajánlják, akik gyakrabban és nagyobb mennyiségű élelmiszert szárítanak.

Mi a helyzet a gyümölcsszárító zajszintjével?

Szerencsére ez általában nem probléma, és például egy vízforraló átlagosan kétszer hangosabb. Azonban vásárlás előtt érdemes elolvasni legalább néhány vásárlói értékelést, mivel a szárítók gyakran dolgoznak egész éjszakán át, és füldugókkal aludni nem éppen kellemes.

Szárítási idő

A szárítási idő a helyiség hőmérsékletétől és páratartalmától, az élelmiszer nedvességtartalmától, a darabok vastagságától, stb. függ.

Néhány gyümölcs és zöldség hozzávetőleges szárítási ideje:

Gyümölcs / ZöldségIdő (óra)
Alma5-6
Sárgabarack12-38
Banán8-38
Cseresznye8-34
Áfonya6-26
Datolya6-26
Füge6-26
Szőlő8-38
Articsóka6-24
Spárga6-24
Brokkoli6-20
Karfiol6-16
Zeller6-14
Paprika6-14
Paradicsom8-24
Cukkini6-18
Gomba6-14

Tisztítás

A szárító tisztításához használjon nedves törlőrongyot és kerülje az agresszív tisztítószereket. Győződjön meg róla, hogy a szárítótálcák moshatók-e mosogatógépben.

Segített Önnek ez a gyümölcsszárító teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt modellről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb gyümölcsszárítót, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.