Kert és műhely

A legjobb kerti bútorok (recenziók és teszt) 2024

legjobb kerti bútorok Önt is vonzza, azaz elképzelés, hogy délutáni kávéját napsütötte környezetben, a kertben kényelmes fotelokban ülve fogyassza el? Rendszeresen szervez grillezéseket, és kellemes környezetben szeretné megvendégelni családját? Éppen itt a megfelelő idő a legjobb kerti bútorok kiválasztására. Jöjjön velünk, hogy kialakítsunk egy képet arról, hogy nézhetnek ki.

Kerti bútor szettet – székeket/foteleket és asztalt szeretne vásárolni? Vagy szereti a stílusos, divatos ülőgarnitúrákat? Fa, rattan, műanyag vagy fém? A belsőtér berendezéséhez hasonlóan az Ön ízlése az egyik legfontosabb tényező a kültéri kerti elemek esetében is. A minőségi kerti bútoroknak azonban valami extra dolognak is meg kell felelniük. Feladata, hogy jó benyomást keltsen a kerttel, a terasszal vagy a házzal együtt. Ugyanakkor nagy hangsúly van fektetve funkcionalitására és tartósságára a kültéri környezetben. Van egy fedett helye a kerti bútorok számára, vagy a szabadban tervez fenntartani helyet ezeknek?

A következő választási útmutatóban közelebbről megvizsgáljuk a kerti bútorok kiválasztásával kapcsolatos fontos kérdéseket. Érdekelni fog minket a hely nagysága, rendeltetésszerű használata, anyagai – tartósságuk és karbantartásuk, egymásra helyezhetőségük és szezonon kívüli tárolásuk. Közelebb kerülünk az árrelációkhoz, a népszerű gyártókhoz, és nem fog hiányozni egy rangsor sem a kerti bútorkészletekkel, melyek nagyon jó fogyasztói minősítéssel rendelkeznek. Minden eddiginél még inkább javasoljuk, hogy vessen egy pillantást a kerti bútor tesztekre és recenziókra, mert itt értékes információkat talál és a valós felhasználók benyomásait.

A legjobb kerti bútorok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelés
1.Moduláris rattan szett SEVILLA
✔️ Moduláris
📌 88000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.blumfeldt Titania Dining Lounge Set
✔️ Akár 7 ülőhely
📌 263000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
3.Kerti rattan szett 1+6, OBSOR
✔️ 7 részes készlet
📌 148000 Ft - tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
4.Garden rattan DANTE 1 + 6
✔️ 6× Kerti szék, 1× Kerti asztal
📌 310000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
5.blumfeldt Theia Lounge Set
✔️ Kompakt ülőgarnitúra
📌 232000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
6.Kerti szett 1+4, KOVEN
✔️ 5-részes szett
📌 153000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon kerti bútort

Milyen kritériumok alapján kell dönteni a megfelelő kerti bútororról? Ha az elkövetkező években is örülni akar vásárlásának, akkor érdemes a legjobbra összpontosítania, amit a költségvetésén belül megengedhet magának. Nem minden akciós kedvezmény jelent jó vásárt is. Ezért válasszon áttekintéssel, és próbálja átgondolni a választást, különösen a praktikum szempontjából. Lesz elég helyem a teljes készlet téli tárolására? Néhány ember számára keresek kerti bútort, vagy nagyobb családi és szomszédi találkozókat tartok a kertben? Menjünk lépésről lépésre a teljes vásárlási és döntéshozatali folyamaton.

Hogyan válasszon kerti bútort

7 praktikus kérdés a gyors útmutatáshoz

1. Mennyi helyet tudok fenntartani a kertben a kerti bútorok számára?

Szabad hely/terület. A kerti bútorok kiválasztásakor használandó kulcsfontosságú változó. A kültéri bútorokat a legjobb szilárd alapra elhelyezni. Ez lehet betonozott vagy burkolt terület a kertben, egy kerti tető, filagória alatt, vagy egy részben fedett terasz a nappali mellett (télikert). Kerti bútorokat azonban akkor is vásárolhat, ha nincs kertje a szó valódi értelmében, például az erkélyre.

2. Hány ember fogja rendszeresen használni a kerti bútorokat?

Ha kerti bútorokat kizárólag magán célokra fogja használni, akkor csak annyi ülőhelyre lesz szüksége, ahány tagja van a háztartásának. Ellenkező esetben, ha a szabadtéri kerti bútorok a családi és baráti nyári ünnepségek helyszínévé válnak, fontolja meg egy nagyobb készlet, szett vásárlását. Megéri befektetni egy nagyobb összecsukható kerti asztalba. Vásárolhat hasonló stílusú vendégszékeket, de hangsúlyt fektetve egymásra rakhatóságukra vagy a gazdaságos összecsukhatóság lehetőségére, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalják el.

3. A kerti bútorok is ki lesznek téve a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak?

Eső, szél, napfény, negatív hőmérséklet. Valószínűleg már tudja, hova helyezi a kerti bútorokat, ezért ügyeljen arra, hogy az időjárási körülmények ne okozzanak nagy kárt az anyagokban. A műanyag, mesterséges rattan vagy fém még a „zordabb“ körülményeknek is ellenáll. A fa, még alapos kezeléssel is, elveszítheti tulajdonságait a nedvesség és a napfény hatására. A legjobb kerti bútorok magas UV-stabilitást, vetemedés elleni vagy a színvesztés elleni védelmet, és optimális fagyállóságot nyújtanak.

4. Szeretnék fokozatosan több darabot vásárolni a sorozathoz?

Ha igen, akkor koncentráljon a kerti bútor szettekre, amelyek lehetőséget kínálnak az alapkészlet kibővítésére vagy az egyes darabok kihelyezése a saját igényei szerint. Így néhány évszak alatt gyönyörű összeillő bútorokkal szerelheti fel a kertet, anélkül, hogy egyszerre nagy összegeket költene.

5. Mennyi hely áll rendelkezésemre kerti bútorok tárolására télen?

Ideális esetben a székeket / foteleket egymásra lehet rakni, az asztal lábait pedig ki lehet venni. De hova legyen helyezve egy nagy sarok rattan ülőgarnitúra, ha nem lehet teljesen szétszedni? Számoljon előre egy száraz hellyel, ahol tárolhatja a kerti bútorokat. Leggyakoribb ez a garázs, a ház alatti pince vagy a ház melletti műhely. Egyes bútorkészleteket azonban nem veszélyeztet a fagy sem, ezért kint maradhatnak. A tél beállta előtt alaposan tisztítsa meg őket, és „téliesítse“, helyezzen rá kerti bútor védőtakarót. Ez védi ezeket a nedvességtől, kártevőktől, portól és egyéb rendetlenségektől.

6. Tervezem-e a bútor áthelyezését?

A kerti bútoroknak nem kell egy helyen lenniük a szezonban. Egyszer a napon van, néha az árnyékban vagy a medence közelében. Ha úgy gondolja, hogy időről időre az udvaron és a kertben más helyre fogja áthelyezni, érdeklődjön a súlya iránt. A fa bútorok a legnehezebbek, ezt követi a mesterséges rattan, majd a könnyű alumínium és végül a műanyag.

7. Lesz időm a kerti bútorok karbantartására?

Utolsó szempontként fontolja meg a kerti bútorok gondozását. Nem egy évadra vásárolja meg, és ha azt szeretné, hogy jól nézzen ki, és az elkövetkező években is teljes funkcionalitással szolgáljon, egyes anyagok szezon előtti és utáni karbantartást is igényelnek. A leggyakrabban használt anyagok előnyeiről és hátrányairól az alábbi bekezdésekben talál további információkat.

Hogyan válasszuk ki a kerti bútorokat a rendeltetésszerű használatnak megfelelően

A „kerti bútorok“ kategóriába tartoznak a webáruházakban és a nagy kőboltokban található több ezer különböző termék számos alkategóriából. Amint észrevette, válogatásunkban ezúttal a kerti szettekre koncentráltunk. Ezeken kívül azonban a kerti bútorok közé más típusok is tartoznak.

Tervezi, hogy rendszeresen kint fognak lakmározni? Akkor ügyeljen arra, hogy ne válasszon fotelt mély üléssel egy magas asztalhoz. Kényelmesen akar ülni és kinyújtani a lábát? Ezúttal válasszon az állítható nyugágyak kínálatából. Milyen típusú bútorok illenek legjobban az otthonába?

 • Kerti bútor szettek – Nagyszerű megoldás mindazoknak, akik a praktikumot és az összhangot kedvelik. A jelenlegi trendek sokoldalúak, ennek köszönhetően a kerti szettek olyan kialakításúak, hogy azok szabadban és beltérben is használhatók. A legkeresettebb szettek közé tartozik az asztal + székek, asztal + fotelek állítható háttámlával. Szintén népszerűek a sarokpad + asztal + taburet szettek.
 • Kerti hinták – Hagyományos, nagyon kényelmes és gyakran a kert domináns eleme. Hosszú ideig a klasszikus „pad“ konstrukciójú hinták domináltak, több ülőhellyel. Ugyanakkor jól mutatnak dizájnos függő hintaszékek vagy akár az érdekes légies függőágyak is a kertben a fák között.
 • Kerti fotelek és székek – Különböző konstrukciók széles választékban. A klasszikus összecsukható székektől kezdve a kényelmes állítható lábtartós székeken át a stílusos kárpitozott fotelekig. Általában erkélyre vagy teraszra vásárolják ezeket, különösen, ha nincs szüksége csak két székre, amelyek egy kisebb asztalhoz illenek.
 • Kerti nyugágyak – Egy másik gazdag kategória, amely egyenesen vonzza Önt, hogy pihenjen a kertben a medence mellett, könyvvel a kezében. A modern kerti nyugágyak nemcsak stabil, jó tartósságú konstrukcióval vannak felszerelve, de nem hiányzik róluk a párnázás, az integrált napernyő, a pozicionálás lehetősége és még a lengés funkció sem.
 • Kerti padok – A kertek és udvarok hagyományos elemét, különösen a bejárati ajtó, a terasz ajtaja közelében, vagy a virágültetvények környékén találja meg. Itt gyönyörű fa modelleket találhat, vagy fa kombinációját rusztikus alakú fémkonstrukcióval.

Kerti bútor szettek

Kerti bútorok anyaga: Előnyök, hátrányok, gondozás

Az anyag meghatározza a kerti bútorok megjelenését, valamint meghatározza annak elhelyezését és karbantartását. A fa, a mesterséges rattan, a fém és a műanyag alkotják a négy legkeresettebb anyagot.

Fa kerti bútor

A fa hagyományos anyag. Vonzó természetes megjelenésével és luxusnak tűnik a kertben. A modern fabútorokat főként egzotikus fákból (eukaliptusz, akác, teak) készítik, amelyek hosszabb ideig képesek megőrizni megjelenésüket, kevésbé érzékenyek a penészre, kártevőkre és nedvességre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a mi fáink, például a bükk, a tölgy vagy a dió elveszítenék vonzerejüket.

Nem titok azonban, hogy a fából készült bútorok igényesek az elhelyezés és a rendszeres gondozás terén. Fedett helyre (terasz, pavilon, télikert) alkalmas, ahol víz és közvetlen napsugárzás ellen védve van. A fa folyamatosan dolgozik, nedvesedhet, megduzzadhat, túlszáradhat és megrepedhet. Ezért a védőbevonatokat és az impregnálást rendszeres időközönként meg kell ismételni, és a fát körültekintéssel kell kezelni. A jutalom a gyönyörű megjelenés lesz hosszú használat után is.

✅   Előnyök: természetes anyag, esztétikus kivitelezés, nagy stabilitás és általában nagyobb teherbírás

❌  Hátrányok: magasabb elhelyezési és karbantartási igények, téli tárolás száraz belső térben, magasabb ár

Rattan kerti bútor

A rattan bútorok évek óta a vezető helyek egyikét foglalják el az értékesítésben. Ez azonban nem egy igazi rattan, hanem annak hű utánzata – egy mesterséges rattan, más néven polyrattan. Különböző és stílusos darabokat készítenek belőle a kertbe, amelyek még a legigényesebbek számára is szemet gyönyörködtetők. A polyrattan egyik fő előnye a rugalmasság és a könnyedség. Könnyen tisztán tarthatók, szellősek (ha hosszú ideig fog ülni rajta, akkor sem fog izzadni), a kiváló minőségű rattan kerti bútorok ellenállnak az UV sugárzásnak, és fagyállóak is lehetnek. Nem veszíti el színét és nem hámlik. Nem igényel különösebb karbantartást és bevonatokat.

Mindez azzal a feltevéssel, hogy jól választott. A mesterséges rattanból készült bútorok kínálatában is találkozhat olyan termékekkel, amelyek lerontják a nevét, és már két szezon után a rattan szövés törékennyé válik és megrepedezik. Következő gyenge pontja lehet a konstrukció minősége. Általában kevésbé alkalmas egy fa konstrukció, amely a rattan szövés alatt nehezebben kezelhető és penészesedhet. Jobb választás egy fém konstrukció korróziógátló kezeléssel.

✅   Előnyök: rugalmasság, könnyedség, gyönyörű megjelenés, színtartóság, UV-sugárzásnak és faggyal szembeni ellenálló képesség, modern kialakítás, nyitott térre alkalmas, jó ár / minőség arány

❌  Hátrányok: az élettartam a polyrattan minőségétől függ, figyeljen a rattan szövés alá rejtett fa konstrukcióra

Fém / Alumínium kerti bútor

Stabilitása és tartóssága miatt népszerű. A legjobb tulajdonságokat az alumínium kerti bútorok kínálják. Szinte karbantartásmentes, és kisebb súlya ellenére sem kell aggódnia a felborulás miatt. Nem kell aggódnia a helye miatt – a szabadban is lehet, fedél nélkül. Ezen a kategórián belül nehezebb fém konstrukciókkal is találkozhat, általában vintage vagy rusztikus stílusban, ahol a háttámlákon és fogantyúkon lévő fém megmutatja az arculatát és szépségét.

Gyenge pontja a csatlakozások lehetnek. Nagy hangsúlyt kell fektetni a korróziógátló felületkezelésre, mert a víz a csatlakozások mikrorésein keresztül bejuthat a bútor konstrukciójába. Szerencsére a megfelelő kezeléssel megszabadulhat a fém korróziójától. Ha a fém + fa, ill. fém + rattan kombináció mellett dönt, vigyázzon, hogy egyik anyagot se hanyagolja el.

✅   Előnyök: stabilitás, tartósság, nagyobb teherbírás, modern minimalista és hagyományos stílusban, fedél nélküli nyitott térre is alkalmas, elfogadható ár

❌  Hátrányok: néha rozsda a csatlakozásokon, nagyobb súly, télen hideg érzet, nyáron fémrészek felforrósodása

Műanyag kerti bútor

A műanyag kerti bútorok a múltból egy nem hízelgő címkét viselnek. Legtöbbünk instabil fehér műanyag székekkel köti össze, amelyek kissé oldalra billentve elveszítették egyik lábukat. Piacunkon azonban talál minőségi műanyag kerti bútorokat is, amelyek nagyobb teherbírásúak, nem számít nekik, ha közvetlen napfényben tartózkodnak, és több évig újonnan vásároltnak tűnnek. Karbantartása az összes anyag közül a legkönnyebb – csak langyos vízzel és mosószerrel mossa le, vagy vegyen igénybe egy magasnyomású tisztítót. A design is örvendetes változásokon ment keresztül. Örömmel fogadhatja az állítható kényelmes foteleket, a stabil asztalokat és a különböző színeket.

Vásárlás előtt azonban olvassa el a műanyag kerti bútorok rendelkezésre álló recenzióit, hogy elkerülje csak a „látszatra“ akciós vásárlást. Szokás szerint a jobb minőségű anyagért többet fizet, és ez nem más a műanyag esetében sem.

✅   Előnyök: könnyű karbantartás, alacsony súly, sok változat, nyitott térre is alkalmas, alacsonyabb ár

❌  Hátrányok: idővel nagyobb terheléseknél megrepedhet, színváltozás, biológia úton nem lebomló, száraz fagymentes helyen tárolható

Rattan kerti bútor

Kerti bútorok ára

Az alábbi árelosztás alapvető áttekintést és tájékoztatást nyújt a kerti bútorok kínálatában. Nem kell azonban túl szigorúan venni, mert az anyag mellett az árat az egyes készletek darabszáma is meghatározza.

Kerti bútorok 70000 forintig

Az alap árkategóriában megtalálhatók a műanyag szettek többsége, a fa + fém kombinációk és a kisebb darabszámmal rendelkező polyrattan készletek. A választék széles, és különösen a kis kert, terasz vagy erkély tulajdonosainak fog tetszeni.

Kerti bútorok 210000 forintig

A jelenleg legeladottabb kerti bútorokat kínálja ez az árkategória 70000 – 210000 forint között. Az ár / minőség arány még a legigényesebb vásárlókat is kielégíti. Minőségi képviselőket találhat itt mindegyik anyagból. Nem hiányoznak még a luxusabb szettek sem, melyek két fotelből és egy kisebb asztalból állnak, valamint a családi készletek sem alumíniumból, polyrattanból vagy edzett műanyagból, melyek 6-8 személynek biztosítnak ülőhelyet.

Kerti bútorok 210000 forinttól

Az utolsó árkategória gazdag kínálatában stílusos és egyben rendkívül funkcionális bútorokat talál, pontosan elképzeléseinek megfelelően. Mivel nincs felső határ, arra utal, hogy az anyagok minősége és a bútorok kialakításának pontossága csak javulhat. Exkluzív anyagok, kerti szettek külön kérésre, odafigyelés a részletekre.

A legjobb kerti bútor márkák

Ha megnézi az eladási rangsorokat, több visszatérő márkát észlelhet, jó értékelésekkel. Milyen kerti bútorokra szakosodtak?

 • Blumfeldt – A Blumfeldt kerti bútorok egyre népszerűbbek. Ennek oka a jól eltalált modern dizájn, a magas funkcionalitás és az egyszerű karbantartás. A bútorok kialakítása különösen az újabb házak tulajdonosainak fog tetszeni, akik kint is ugyanolyan kellemesen és kényelmesen szeretnék érezni magukat, mint bent.
 • Rojaplast – Bár maga a név arra utal, hogy a gyártó elsősorban műanyag bútorokkal foglalkozik, portfóliójában gyönyörű rattan kerti készletek is találhatók, és nem hiányoznak a hagyományos fapadok stabil asztallal sem. Ellenőrzött gyártó, jó minőség.
 • Tempo Kondela – Az egyik népszerű bútorkereskedő esztétikus és funkcionális kerti bútorokat forgalmaz különféle dizájnban márkaneve alatt. Praktikusan berendezheti velük a balkont, kisebb teraszt, de a nagyobb teret is a medence mellett.
 • V-Garden – Minőségi kerti szettet keres, amely 6 székből + asztalból áll? Akkor javasoljuk, hogy nézze meg a V-Garden kerti bútorokat, amelyek készletei a piacon a legkeresettebbek közé tartoznak. Jó ár / minőség arány.
 • Allibert – Az Allibert kerti bútorok örömmel töltik el a részletekig kidolgozott dizájnjukkal. Mesterséges rattanból készített kedvenc készleteit különféle kombinációkban vásárolhatja meg – fotelek + asztal, egyenes / sarok ülőgarnitúra + asztal. Kényelmes és stabil bútorok elfogadható áron.
 • Hecht – Néhány Hecht kerti bútor készlet (6 + 1) már néhány éve jól eladható. Értékelni fogja az egyes székek nagyobb teherbírását – 150 kg-ig.
TermékInfoÉrtékelés
1.Moduláris rattan szett SEVILLA
✔️ Moduláris
📌 88000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.blumfeldt Titania Dining Lounge Set
✔️ Akár 7 ülőhely
📌 263000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
3.Kerti rattan szett 1+6, OBSOR
✔️ 7 részes készlet
📌 148000 Ft - tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
4.Garden rattan DANTE 1 + 6
✔️ 6× Kerti szék, 1× Kerti asztal
📌 310000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
5.blumfeldt Theia Lounge Set
✔️ Kompakt ülőgarnitúra
📌 232000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
6.Kerti szett 1+4, KOVEN
✔️ 5-részes szett
📌 153000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár