Háztartási kisgépek

A legjobb konyhai robotgépek (teszt 2020)

legjobb konyhai robotgépek A konyhai robotgép egy profi segítőtárs. Gondoskodik a szeletelésről, a habverésről, az aprításról, a mixelésről és a dagasztásról. A konyhában végzett munkája jelentősen leegyszerűsödik, és végül bátorkodik a legigényesebb receptek elkészítésére is. A legjobb konyhai robotgépek sok munkát elvégeznek Ön helyett, így nem kell elhamarkodni a kiválasztásukat. Éppen ez a konyhai robotgép teszt segít orientálódni az ajánlatok között, és a legjobb kiválasztásában.

Ebben a cikkben nemcsak a választásban segítünk, hanem a legalapvetőbb kérdésekre is összpontosítunk, amelyeket vásárlás előtt fel kell tenni. A mi konyhai robotgép tesztünk ezen a területen dolgozó szakemberek objektív értékelésén alapul. A tesztvállalatok eredményeit és a nagyközönség véleményét is összegyűjtöttük. A teszt ennek köszönhetően általános képet nyújt.

Teszt – legjobb konyhai robotgépek – TOP 7

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Bosch MUM 48R1

Energiafelhasználás: 600 W
Tartály térfogata: 3,9 l
Sebességek száma: 4
dagasztókar, habverő- és keverővilla,
szeletelő- és reszelőkorongok
5 out of 5 stars (5 / 5)42000 Ft Alacsony ár
#2KitchenAid Robot Artisan 175

Energiafelhasználás: 300 W
Tartály térfogata: 4,83 l
Sebességek száma: 10
5 out of 5 stars (5 / 5)236500 Ft Alacsony ár
#3 Klarstein Bella Morena

Energiafelhasználás: 1200 W
Tartály térfogata: 5 l
Sebességek száma: 6
5 out of 5 stars (5 / 5)39500 Ft Alacsony ár
#4KENWOOD KVL8400S

Energiafelhasználás: 1700 W
Tartály térfogata: 6,7 l
Sebességek száma: 6
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)240000 Ft Alacsony ár
#5Bosch MUM 4880

Energiafelhasználás: 600 W
Tartály térfogata: 3,9 l
Sebességek száma: 4
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)52000 Ft Alacsony ár
#6ETA Gratus Kuliner

Energiafelhasználás: 1500 W
Tartály térfogata: 6,6 l
Sebességek száma: 6
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)300000 Ft Alacsony ár
#6SENCOR STM 6356YL

Energiafelhasználás: 1000 W
Tartály térfogata: 4,5 l
Sebességek száma: 8
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)66500 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb konyhai robotgépet?

  • Először gondoljon a funkciókra. Mit vár az új robotgéptől? Milyen funkciókra van szüksége? A választásnak elsődlegesen attól kell függnie, hogy milyen gyakran főz és mit szokott készíteni. Ha szereti a tésztákat, akkor olyan robotgépre lesz szüksége, amely képes tésztát dagasztani. Ha tervez húsokat darálni otthon, akkor egy olyan konyhai robotgépet kell választania, amely rendelkezik kifejezetten a húsdaráláshoz való tartozékkal. Ha gyakran készít sokféle salátát, vagy nem élvezi a szeletelést, akkor értékelni fogja az éles késekkel rendelkező tartozékot. Természetesen a drágábbak nagyobb teljesítményűek és gyakorlatilag mindezen funkciókkal rendelkeznek.
  • A funkciók függnek a teljesítménytől. A 600 W teljesítmény elegendő egy 1,5 literes tálhoz, és fedezi az alapfunkciókat. Egy nagyobb kapacitású konyhai robotgép ugyanolyan teljesítménnyel, logikusan nem lesz olyan gyors. Általában a háztartásokba 800 wattos robotgépeket vásárolnak, melyek képesek például a mákot vagy a diót is ledarálni. Az intelligensebb konyhai robotgépek maguk becsülik meg a nyersanyagok mennyiségét és fajtáját, és ahhoz beállítják például a keverési sebességet.
  • A tisztítás egyszerűsége. A konyhai robotgép több alkatrészből áll, amelyek egyes modelleknél nehezen tisztíthatók. Válasszon olyan robotgépet, amelynek részeit egyszerűen mosogatógépben el lehet mosni. Vegye figyelembe a részek könnyű szétszedését és összerakását. A konyhai robotgép nem dísz, hanem az Ön szolgálatába kell, hogy álljon.
  • Érdeklődjön a tartozékokról. Fontos, hogy az új konyhai robotgép teljes tartozékát ismerje, valamint a kiegészítők beszerzésének lehetőségét. A legjobb, ha a konyhai robotgép rendelkezik a lehető legtöbb eltávolítható tartozékkal, mert amikor a robotgépet használja, rájöhet, hogy szüksége van a bővítményekre.
  • Merítsen ihletet vásárláshoz. A konyhai robotgép tesztünk segít orientálódni a piacon.

A konyhai robotgépnek van munka limitje?

Igen. Az olcsóbb konyhai robotgépek általában hamarabb felmelegednek, mint a drágábbak, tehát a minőségi robotgépbe valóban megéri invesztálni. A munka limit valójában a robot munkájának maximális hossza. Azonban a tálaknak is van limitje – vagy van kijelölt vonaluk, amit nem szabad túllépni, vagy a kapacitásukra hangjelzés figyelmeztet. Néhány modell esetében viszont figyelni kell a kapacitásra, mert nem figyelmeztetnek.

Mire képes egy konyhai robotgép?

A konyhai robotgépek könnyebbé teszik az ételek elkészítését. Az alapfunkciók a szeletelés, habverés, mixelés és aprítás. A közepes árkategóriás robotgépek többet tudnak, például elkeverik a mártást, megkeverik a tésztát a palacsintára vagy ledarálják a diót. A drágább konyhai robotgépek ledarálják a húst, gondoskodnak a gyógynövényekről, a burgonyát hasábokra változtatják, helyettesítik a gyümölcslé készítőket és rendelkeznek préssel is.

Milyen a felső meghajtás és milyen az alsó meghajtás?

A felső meghajtásnak van egy forgó karja, amelynek segítségével hatékonyabb keverést tesz lehetővé, így keményebb tésztákkal is elbír, és nem hagyja el a tál széleit. Az alsó meghajtás megfelel sok háztartás számára; egyszerűbben működik.

konyhai robotgépek

Egyformák a tartozékok?

Nem. Még akkor is, ha három tartozék van a vágáshoz egymás mellett, mindegyik különféle módon vághatja fel a sajtot. Ezért szükséges, hogy a robotgépet valójában látni, minden összetevőjével, megnézni a tálakat, kipróbálni a fogantyút és megfigyelni a részleteket.

Hogyan működik a túlmelegedés elleni biztosíték?

A túlmelegedés elleni biztosíték természetes, ne vegyen konyhai robotgépet e nélkül. Biztosítja a robotgép biztonságos működését, túlmelegedés és a későbbi károsodás nélkül. Túlmelegedés esetén a konyhai robotgép leáll.

Anyag és formatervezés

A legolcsóbb konyhai robotgépek műanyagból készülnek, beleértve a keverőtálat is. Ha azonban egy jó minőségű robotgépet szeretne vásárolni hosszú távra, válasszon olyat, amelyet rozsdamentes acélból gyártottak. Többet kell érte fizetni, de a készülék élettartamában nagy a különbség.

Ha kiválasztja a készüléket a boltban, akkor ellenőrizze, hogy illik-e a konyhájába, és munka közben stabil lesz-e. Praktikus apróság a fogantyú jelenléte a tálon.

A keverőtál térfogata

A tál mérete meghatározza, hogy mennyit tud egyszerre elkészíteni. Ha a tál kisebb, mint az Ön igényei, akkor többször kell őrölni vagy habot verni, ami idővel idegesítő lehet. Nem is beszélve arról, hogy a több tétel egymás utáni feldolgozásakor a robotgép könnyen túlmelegedhet. Ezért válasszon megfelelő nagyságú keverőtállal rendelkező konyhai robotgépet. A 2 fős háztartásban a 3 literes tálak elegendőek, de egy négytagú család esetében 4 vagy több literes tálat válasszon.

Tisztítás és karbantartás

Mivel a konyhai robotgép számos tartozékkal rendelkezik, amelyek nehezen tisztíthatóak, vegye figyelembe, hogy a készülék szétszerelhető-e, és moshatók-e mosogatógépben az alkatrészei. Az eszköz kialakítása a lehető legegyszerűbb legyen, mivel a sok hajlat és rés nem könnyíti meg a tisztítását. A konyhai robotgép egy ügyes segítő a konyhában, ami sok időt takarít meg, ezért szégyen lenne, ha elpazarolná az idejét a mosogatásával.

Hova helyezze?

A modellek súlya és mérete különböző, ezért számolni kell azzal, hogy mennyi helyet foglalnak el a konyhájában. Vegye ezt is figyelembe a választásnál. A professzionális modellek sokféle funkcióval rendelkeznek, de ha nem fér el a konyhájában és elteszi egy kamrába, ahonnan majd a súlya miatt nem akarja elővenni, akkor nem fog sok hasznot hozni. Akkor Önnek megfelelőbb megoldás a kompakt konyhai robotgép választása, még ha a minősége alacsonyabb is.

A legnagyobb konyhai robotgépek gyártók

Vannak olyan iparágak, amelyekben a jó márka nem feltétlenül jelenti a minőséget. De a konyhai robotgépeknél így működik. Számos márkájú cég létezik a piacon, amely egy vagy két konyhai robotgépet kínál, és nincs több a kínálatukban. Gondolja át józan paraszti ésszel, hogy valaki egy modellbe be fog fektetni és tesztelni új technológiákat? Valószínűleg nem, mert nem fizetődne ki. A konkurenciához képest azonban az így gyártott eszköz minősége csökken. Ezért vegye figyelembe a konyhai robotgép gyártóját, és azt a márkát vásárolja meg, amely évek óta a piacon jelen van, és jó minőséget képvisel.

Segített Önnek ez a konyhai robotgép teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt modellről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb konyhai robotgépet, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.

1 Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  • A legjobb konyhai robotgépek közül csak a legjobb hiányzik a király : ANKARSRUM Assistent Original AKM6230