Háztartási kisgépek

A legjobb lassú főzőedények (teszt 2020)

legjobb lassú főzőedények Mai világról gyakran mondják, hogy rohanó. És ez nem egyszer a konyhában is érvényes. Az elmúlt évtizedekben a gyártók versenyeztek, hogy olyan eszközöket és készülékeket hozzanak létre és kínáljanak a piacon, amelyek az ételek elkészítését felgyorsítják. Ugyanannak a népszerűségnek örvendtek, és még mindig örvendenek a különböző villámgyors receptek. De ebben a rohanásban a közelmúltban egyre inkább a hagyományok felé forduló ellentétes tendencia kezd érvényesülni. Különböző lassú módjaik vannak az ételek elkészítésére. Ez az oka annak, hogy a legjobb lassú főzőedények választékát mutatjuk be, amelyek megfelelnek ennek a trendnek.

Ne aggódjon, nem akarjuk Önt száz évvel ezelőttre visszavinni, amikor nagymamáink és dédmamáink végtelen órákat töltöttek a konyhában. A modern lassú főzőedények másképp működnek. Az elvük az, hogy a hőkezelés a lehető legkíméletesebb legyen, de ugyanakkor a rendkívül könnyű elkészítés és a főzőlapnál töltött minimális idő. A lassú főzőedények a munka nagy részét az Ön segítsége nélkül végzik. Mindössze annyit kell tennie, hogy a megfelelő összetevőket belehelyezi, és végezheti tovább a megkezdett tevékenységet. Így sokkal szaftosabb és egészségesebb ételt kap – anélkül, hogy sok munkát kellene végeznie.

A lassú főzőedények áttekintése során nemcsak a legérdekesebb modelleket találja meg az aktuális ajánlatból, hanem a lassú főzőedények kiválasztására és megvásárlására vonatkozó utasításokat, valamint a figyelemre méltó paramétereket. Ugyanakkor megtudja a lassú főzés milyen előnyökkel jár.

A legjobb lassú főzőedények – TOP 6 modell

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1CrockPot SCCPBPP605
Űrtartalom: 5,7 l
Energiafelhasználás: 250 W
Időzítő
5 out of 5 stars (5 / 5)38000 Ft Alacsony ár
#2CrockPot CSC060X
Űrtartalom: 3.5 l
Energiafelhasználás: 210 W
Funkciók
Időzítő, Hőmérséklet megtartása,
Automatikus kikapcsolás
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)25000 Ft Alacsony ár
#3CrockPot CSC027X
Űrtartalom: 6 l
Energiafelhasználás: 250 W
Időzítő, Hőmérséklet megtartása
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)53000 Ft Alacsony ár
#4Crockpot SCV400RD
Űrtartalom: 3,5 l
Energiafelhasználás: 210 W
Időzítő
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)20000 Ft Alacsony ár
#5Klarstein Bristol 65
Űrtartalom: 6.5 l
Energiafelhasználás: 300 W
Időzítő
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)17000 Ft Alacsony ár
#6Russell Hobbs 22750-56
Űrtartalom: 6 l
Energiafelhasználás: 200 W
Időzítő
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)25000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a lassú főzőedényt?

A lassú főzés egyre inkább divatba jön, és az alacsony hőmérsékleten elkészített ételekkel, például buggyantással vagy különleges Sous-vide technológiával, nemcsak a kiválasztott éttermekben, hanem az otthoni főzésnél is találkozhatunk. Azért, hogy a főzés a lehető leghatékonyabb legyen, speciális edényeket lehet használni, amelyek állandó és egyenletes hőmérsékletet biztosítanak.

De mi a jó abban, ha hosszabb ideig főzzük az ételt, vagy megint vásárolunk egy következő eszközt egy csomó pénzért, ami majd csak a helyet foglalja a konyhában? Rengeteg válasz van erre. Vessünk egy pillantást a legfontosabb előnyökre, amelyek meggyőzhetik Önt arról, hogy a lassú főzőedény vásárlása biztosan nem pénzpazarlás.

Lassú főzőedényben való főzés fő előnyei

Állandó hőmérsékleten és kiszáradás nélkül

A lassú főzőedények stabil hőmérsékletet tudnak fenntartani és az ételt az edény egészében egyenletesen melegítik. Ez olyan valami, amire egy közönséges edény vagy sütő nem képes. Az alacsony és állandó hőmérsékletnek köszönhetően a nyersanyagok nem száradnak ki, és sokkal omlósabb és szaftosabb húst, zöldséget és egyéb élelmiszert eredményeznek.

Több íz

Közvetlenül az első kipróbálás után kiderül, hogy az ételek íze összehasonlíthatatlan a szokásos főzési stílussal készült ételekével. Ily módon Ön is megbirkózik a kemény húsdarabokkal és a kevésbé minőségi összetevőkkel, ezért el lesz ragadtatva. A lassú főző tökéletes asszisztens gulyás, pörköltek és mártások, levesek és egyéb ételek elkészítéséhez.

Alacsony tápanyagveszteség

Az egészséges életmód divatja elképesztően terjed, de a hagyományos ételkészítés során sok tápanyag szükségtelenül elveszik. A lassú főzés összehasonlíthatatlanul kímélőbb. Segít megőrizni a nyersanyagok vitamin tartalmát, és a tápértékek tekintetében magasabb minőségű ételt biztosít.

Kevesebb só és zsír

Lassú főzővel kivételes ízt ér el, akár minimális mennyiségű só vagy zsír, valamint más fűszerek felhasználásával. Ezért nagyszerű megoldás a különböző diétáknál, és ez az elkészítési technika ideális gyerekek részére is.

Nem időigényes és minimálisan munkaigényes

Az a tény, hogy az étel hosszabb ideig van főzve, nem jelenti azt, hogy több munkát ad Önnek. Éppen ellenkezőleg. Mindössze annyit kell tennie, hogy elkészíti az összetevőket, beleteszi őket a főzőbe, és foglalkozhat a gyerekeivel vagy más munkát végezhet. A lassú főzőedényekben az étel az alacsony hőmérséklet miatt nem ég le, ezért nincs szükség az étel figyelésére, csak a készételt kell tálalnia.

Kevesebb edény, könnyebb karbantartás

Mivel az összes összetevőt egy edényben főzi, rengeteg edényt takaríthat meg. Ezenkívül a lassú főzők edényei kivehetők, és általában mosogatógépbe helyezhetők, és tűzhelyen vagy sütőben is használhatók.

Idő- és energia-megtakarítás

Bár ez értelmetlennek tűnik, a lassú főzőedények valóban időt és energiát takarítanak meg. Fogyasztása lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos tűzhelyek vagy sütők fogyasztása. Ezen túlmenően nem kell időt szentelni az étel elkészítésére, csak az összetevőket bele kell helyezni, és néhány óra elteltével az elkészült ételt kivenni.

lassú főzés
lassú főzés

Lassú főzés vs. Sous-vide módszer

A lassú főzőedény tesztbe beiktattunk egy edényt, amely Sous-vide lassú főzésre alkalmas. A különbség az, hogy a Sous-vide módszernél a nyersanyagok először vákuumcsomagolásba vannak helyezve egy speciális fóliába, majd vízfürdőben vannak főzve – nagyon pontos hőmérsékleteken, amely minden nyersanyagnál eltér.

Normál lassú főzés esetén egyszerűen helyezze a különböző összetevőket az elektromos edénybe, és állítsa be a teljesítményt vagy a megfelelő programot. A lassú főzés tehát sokkal egyszerűbb és általában gyorsabb (a Sous-vide módszer több tíz órát is igénybe vehet). A Sous-vide módszer előnye a még kíméletesebb főzés és a tápanyagok, ízek és nyersanyagok minőségének maximális megőrzése.

Milyen paraméterekre összpontosítson?

Ha érdekeli a lassú főzés, és szeretné megtudni, hogy milyen lassú főzőedényt vásároljon, összpontosítson néhány paraméterre és funkcióra.

Energiafogyasztás és térfogat

Természetesen a főzőedény energiafogyasztása befolyásolja annak teljesítményét és az állandó és egyenletes hőmérséklet elérésének képességét. Az alap főzőedények esetében, amelyek kizárólag lassú főzésre szolgálnak, az energiafogyasztás körülbelül 150 és 250 W között van. Az, hogy a teljesítmény elegendő-e a térfogattól is függ. A nagyobb főzőedények nagyobb energiafogyasztással rendelkeznek. A többfunkciós főzőedények, amelyek a lassú főzés mellett más programokkal is rendelkeznek (pl. sütés, pirítás stb.), már sokkal nagyobb energiafogyasztásúak (1000 W vagy annál nagyobb).

A lassú főzőedények térfogata 3,5 és 6,5 liter között mozog. Azok a modellek, amelyek térfogata az alsó határnál mozog általában egy kis háztartás számára elegendőek, és körülbelül 4 adagot tudnak elkészíteni. Négy- vagy többtagú család esetében azonban minden bizonnyal jobb választás egy nagyobb térfogattal rendelkező opció, legalább körülbelül 5,5 liter.

Funkciók

  • Teljesítményszintek – az alapvető funkciók közé tartozik a teljesítmény beállítás. A legtöbb lassú főzőedénynél három beállítás található (melegítés, alacsony és magasabb hőmérséklet).
  • Időzítő – az időzítő lehetővé teszi a főzési idő beállítását. Gyakran hiányoznak az alapmodelleknél, de a főzőedények e nélkül a funkció nélkül is elvégezik a munkájukat.
  • Kijelző – általában a maradék főzési időt mutatja, vagy lehetővé teszi a kívánt program kiválasztását stb. A legtöbb időzítő nélküli modell nem rendelkezik kijelzővel.
  • Hőmérséklet fenntartása – szeretné, ha az étel mindig meleg lenne és készen állna a fogyasztásra? Ezzel a lehetőséggel ellátott edények kb. 70 ° C-os stabil hőmérsékletet biztosítanak a főzés után is, így nem kell az ételt melegíteni.

További programok és tartozékok

A drágább főzőedénymodellek általában többfunkciósak és lehetővé teszik, hogy a lassú főzés kivételével más programokat válasszon. Például sütés, pirítás, párolás, stb. Ehhez gyakran kap szükséges kiegészítőket, például az adott elkészítési módhoz szükséges különféle tartozékokat.

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új lassú főzőedény kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon egy minőségi lassú főzőedényt.