Magazin

3 ok arra, hogy miért fontosak a játékhoz tervezett fülhallgatók

A számítógépes játékok már régen nem csak arról szólnak, hogy időnként hozzáülünk a számítógéphez és egy olyan játékot játszunk, amely az adott pillanatban szórakoztató a számunkra. Hihetetlenül gyorsan növekszik és egyre népszerűbbé válik az úgynevezett. „E-sport”, azaz a számítógépes sport is, amelyben a  játékosok szép jövedelemre is szert tehetnek. Világszerte különféle e-sport bajnokságokat szerveznek, és számos futball klubnak vagy Formula 1-es csapatnak is van saját e-sport csapata, amely integrálódott az adott klub szervezetébe. Ez is egy jó ok arra, hogy miért érdemes komolyan venni a számítógépes játékokat, és ha a játékok érdeklik Önt és sikerrel vesz részt bennük, igyekezzen minél többet elérni ezen a téren. Három példát mutatunk arra, hogy miért hasznos, ha kiváló minőségű fülhallgatót használ a játékokhoz, amelyek azon kívül hogy tökéletes játékélményt közvetítenek, az ellenfél legyőzésében is segítenek.

Tervezett fülhallgatók

1. Szép eredményeket érhet el

Nem kötelesség és nem is szeretnénk Önt rábeszélni a játékra, mert lehet hogy csak a saját maga szórakoztatására játszik számítógépes játékokat.  Ha ez így van, nem kell abbahagynia a cikkünk olvasását, mert a cikk folytatása Önre is vonatkozik. Most azonban azokról lesz szó, akik foglalkoztak már a gondolattal, hogy magasabb szintre emelik a játékukat. Ez történhet fizetett streamok közvetítésével, olyan platformokon mint pl. a Twitch, vagy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő on-line versenyeken. A Formula 1 például már több éve rendez e-sports bajnokságot, amelynél a játékosok a selejtezők révén egészen a fő versenyig jutnak és ezáltal egy elit gépjármű kategória valódi csapatának a részét képezhetik. A játék tehát nemcsak a szórakozás szerepét tölti be, hanem megmérkőzhet más játékosokkal a világ minden tájáról és ideális esetben még pénzt is kereshet mindezzel. Az e-sport nagy távlatok elé néz, és valószínű, hogy a nagy futball bajnokságokat hamarosan számítógépes játékok formájában is figyelemmel kísérhetjük. Ugye nem rossz elképzelés ilyen módon képviselni a kedvenc klubcsapatot?

2. Fülhallgatók a komfort és a nagyobb siker érdekében

A játékban elérhető siker és a legnagyobb élmény érdekében fontos, hogy a legjobb minőségű tartozékokat használjuk. Magán a számítógépen vagy a játékkonzolon és monitoron kívül a fülhallgatókat is a tartozékok közé sorolhatjuk. A játékhoz a hagyományos hangszórók már régen nem elegendők. Épp a játékhoz tervezett fülhallgatók bírnak rendkívül nagy fontossággal a játék komfortja terén, vagy az on-line verseny esetleges sikere érdekében. Amennyiben pedig csapatban játszik vagy a játékot a Twitch platformon keresztül játssza, elengedhetetlen a beépített mikrofonnal rendelkező headsetek használata, annak érdekében, hogy állandó kapcsolatban legyen a társakkal.  A játékhoz tervezett fülhallgatóknál sokkal jobb a hangminőség, mint a hagyományosak esetében, ami ismét megerősíti azt az állítást, hogy ezek a fülhallgatók nem csupán az élményt és a komfortot szolgálják, hanem a játék sikeréhez is hozzájárulnak. A csúcsminőségű fülhallgatóknak köszönhetően lövöldözés közben is hallja, hogy melyik irányból közelít az ellenség, vagy verseny közben azonnal megtudhatja, hogy kellő mértékben fékez a járművével, illetve azt is, ha a túl erős fékezés miatt a gumiabroncsok kellemetlen csikorgó hangot adnak ki.

3. Fülhallgatók különböző típusú játékokhoz

Egy további jó ok arra, hogy játékra tervezett fülhallgatót vásároljon, a gyártó által kínált jellemzők megismerése. Egyes játékoknál ugyanis nagyon fontos a részletek ismerete. A játékra tervezett fülhallgatók jellemző tulajdonsága, a túl erős basszus hang és még nagy hangerő mellett is képesek a kiváló hangminőségre, mindenféle zavaró súgás vagy rezonancia nélkül. A játékra tervezett fülhallgatók esetében, attól függően, hogy  stratégiai, sport- vagy akciójátékokat szeret játszani, kiválaszthatja a játék specifikációit. A játékra tervezett fülhallgatók többnyire fekete vagy piros színben készülnek, de ez alól természetesen akadnak kivételek. Egy másik plusz a játékosok számára az, hogy a gyártók a különféle fejhallgatók egyre szélesebb és árban különböző portfólióit kínálják. Ha eddig ilyen típusú fejhallgatót még nem vásárolt, kezdetnek nyugodtan próbáljon ki egy gazdaságosabb modellt. Ne feledje azonban, hogy a fülhallgatóknál mikrofonra is elengedhetetlenül szükség van.