Magazin

A legjobb játékok gyerekeknek – fiúknak és lányoknak (30+ tipp)

Kifogyott az ötletekből, milyen játékot vegyen születésnapra, bizonyítványért vagy karácsonyi ajándéknak? A játékboltok polcai zsúfolásig tele vannak, de a gyerekek pontosan tudják, mit szeretnének. Több száz különböző játék közül válogattuk ki a legjobb játékokat fiúknak és lányoknak. Megvan bennük a lehetőség, hogy lefoglaljanak, szórakoztassanak és örömet okozzanak – és ez az, amiről egy jó játék szól.

A különböző korú gyermekek különböző érdeklődési körrel rendelkeznek. A játékok kiválasztása nagyon szorosan kapcsolódik ehhez. Míg a 3 és 6 év közötti óvodáskorú gyermekek azokat a játékokat kedvelik, amelyekkel a felnőttek világát utánozhatják, addig az idősebbeknek már megvan a saját ízlésük, sőt egyesek felfedezik első gyűjtőszenvedélyüket. Építeni, kísérletezni, kipróbálni szeretnének és – természetesen – megmutatni a játékaikat a barátaiknak és osztálytársaiknak.

legjobb játékok gyerekeknek

A legjobb játékok 3 – 11 éves korú gyermekek számára

1. Játék babakocsi

📌 Egyedi ajándék lányoknak 3 éves kortól

Ha elmenne az óvodába felmérésre, egy kedves dolgot tudna meg – a kis óvodások nagy „harcokat“ vívnak a játék babakocsiért, ezért több játék babakocsi is parkol az osztályteremben. A játék babakocsik kínálatában gyönyörűen kidolgozott modelleket talál, némelyikük megkülönböztethetetlen a valódi babakocsiktól.

Legjobb tippek a kategóriából

  • Lásd még a játék babakocsik kínálatát a 4home.hu weboldalon is
  • Gyönyörű stílusos játék babakocsik a Pidilidi.hu weboldalon

2. Játékbaba

📌 Alapszabály: Játékbabából sosem elég!

A játékbabák a kislányokat életük első éveitől kezdve kísérik. Fejlesztik az anyukás játékot, és a babával mindent megtesznek, amit a felnőttektől megfigyeltek – pelenkázás, fürdetés, altatás, babakocsiban tologatás, … A rongybabáktól kezdve a síró és evő babákon át a realisztikus babákig és a Barbie babákig. Nézze meg legeladottabbak kínálatát!

3. Gyermekkonyha / Játékkonyha

📌 Gyönyörű ajándék a kis szakácsoknak

A gyönyörű és stílusos gyermekkonyhák első látásra gyöngyszemnek számítanak. Kényeztesse a kis szakácsot egy teljesen felszerelt és funkcionális konyha örömével. A szekrények kinyílnak, a készülékek világítanak és hangot adnak ki. Javasoljuk, hogy a stabil és időtálló fából készült változathoz ragaszkodjon, amely hosszú éveken át kiváló állapotban marad, talán még a család többi gyermeke számára is.

4. Babaház

📌 Nagyszerű ajándék lányoknak 3 éves kortól

Babaház erkéllyel vagy terasszal? Ez az ajándék rendkívüli módon fejleszti a kreativitást, a térbeli képzelőerőt és a kommunikációt, ami különösen fontos az óvodáskorban. Az elkövetkező években a gyerekszoba csendes sarka olyan hellyé válhat, ahol hosszú viták zajlanak, és ahol a babák életre kelnek.

5. Játék szerszámok / Szerelőasztal

📌 Alapvető felszerelés minden kis ezermester számára

Fúró, kalapács, fűrész, csavarhúzó, villáskulcsok – egy kis iparosnak legalább annyi felszerelésre van szüksége, mint a férfi példaképeinek. Ha biztosra akar menni, hogy legközelebb nem rohan be a műhelyébe, akkor adjon a kezébe gyerekszerszámokat, amelyek biztonságosak, és több gyártótól még működőképesek is (elemmel működnek, hangot adnak ki, a fúró pedig ártalmatlanul forog).

6. Lego Duplo Játszóház

📌 Lego már kiskortól kezdve

A népszerű Lego Duplo és Játszóháza egy olyan játék, amit egyszerűen nem lehet megunni. Ez lehetővé teszi az egyik első kapcsolatot a Lego építőkockákkal. A részek gyártásakor a minőségre és a biztonságra van helyezve a hangsúly. A játszóházzal való játék ösztönzi a kreativitást, valamint a finommotorikus készségeket és a részletekre való odafigyelést.

7. Kerti házikó

📌 Tökéletes ajándék a kertbe

Ön is vágyott gyermekkorában saját kis privát helyre a kertben? A mai gyerekek számára több tucat gyönyörűen megmunkált kerti házikó áll rendelkezésre – akár műanyagból, akár fából. Berendezhetik itt saját kis nappalijukat, konyhájukat, sőt, akár egy boltot vagy fagylaltozót is. Ha legközelebb keresi, hol rejtőznek, itt találja meg őket a legnagyobb kincsekkel.

8. Tatra 148 játékautó

📌 Ez a bevált klasszikus nem fog csalódást okozni

A legendás 72 cm hosszú, robusztus autó szó szerint generációkat szolgál ki. Ismertük mi is, és még a mai gyerekek sem tudnak ellenállni neki. A billenés-gátlóval, széles platóval és akár 100 kg teherbírással tökéletes a kertben való szórakozáshoz – homok, játékok, barátok szállítására, valamint a parton való leereszkedésre.

9. Play Doh

📌 „Gyurma“, amellyel a szórakozás mindig más

A gyerekek imádnak a Play Doh modellező anyaggal játszani. Puha, formálható, gyönyörű színű, és rengeteg szaggatóval, szerszámmal és szerkentyűvel van ellátva. Játsszanak együtt fogorvost, fodrászt, kipróbálják a csokoládégyárat. Egy jó hírünk van – ha a Play Doh massza a szőnyegre is kerül, vagy a kanapéra tapad, csak várjon. A massza megszárad, és egyszerűen lekefélhető a felületről.

10. Interaktív állat

📌 Aranyos plüss játék

Néhány gyerek ragaszkodik a plüssgyűjteményhez. Néha nagy csillogó szemű állatok, máskor pedig a legpuhább, irizáló színű plüssök vonzzák őket. Az igazság az, hogy ezek a játékok már ránézésre is imádni valók. De lehet néhány extra funkciójuk is – tekeregnek, csavarodnak, rázkódnak, és még pórázon is sétálhatnak!

11. Parkolóház / Garázs játékautók számára

📌 A legjobb játék a kis autórajongók számára

Mind egyszerű kialakítású, mind részletekig kidolgozott – ilyenek a parkolóházak vagy garázsok a játékautók számára, ahol nem csak az autók parkolására szolgáló helyeket talál, hanem gyakran olyan pályákat is, amelyeken élnek. Ha a lányoknak babaházuk van, a fiúknak megfelelő helyettesítője – például egy „ház“ az autóknak, szintén olyan szemet gyönyörködtető kivitelben.

Legjobb tippek a kategóriából

12. Mancs őrjárat (PAW Patrol)

📌 Egy jelenség, amit szinte minden gyerek ismer

Rocky, Zuma, Chase, Marshall, Rubble, Skye és Ryder – ezek a jól ismert mentők mániát keltettek a játékboltokban. A polcokról elfogytak, a Mancs őrjárat játékokat nem győzték újra feltölteni. A népszerű gyermekkönyv sorozat alapján készült, minőségien kidolgozott játékok megfelelő ajándék minden olyan gyermeknek (kislánynak és kisfiúnak), aki nem tud betelni ezzel a kutyuscsapattal. 4-7 év körüli gyerekek érdeklődnek irántuk.

13. Rendőrautó / Tűzoltóautó / Mentőautó

📌Minél több effektus annál jobb

Tudja, mit szeretnek a fiúk a legjobban? Hitelesség és kidolgozott részletek. Ha hezitál, hogy „rendes“ autót vegyen-e, vagy olyat, amelyik villog, hangokat ad ki, kinyílnak az ajtói, vagy akár távirányítós, válassza az utóbbit.

14. L.O.L. Suprise (babák)

📌Meglepetés, ahogy kell – gyűjtői kiadás

Egy másik őrület, amely (úgy tűnik) nem fog olyan könnyen véget érni – az L.O.L. suprise meghódította a 4-10 év közötti lányokat. A kis műanyag babák golyókban vagy kapszulákban rejtőznek. Soha nem tudhatod előre, hogy milyen babát fogsz kicsomagolni, és ebben rejlik a rejtély és az igazi meglepetés varázsa. Egyes babák még a színüket is megváltoztatják, ha hőnek vagy hidegnek vannak kitéve. Vannak aranyos L.O.L. Fuzzy pets kisállatok is.

15. Pedálos gokart / Traktor pótkocsival

📌Stabil és könnyen kezelhető gyermek jármű

Ha az Ön gyermeke már kinőtte az összes futóbiciklit, itt az ideje egy pedálosoknak. A legnépszerűbbek közé tartoznak a pedálos traktorok (pótkocsival is) vagy a kotrógépek, amelyek körülbelül 3-4 éves korú gyermekeknek szereznek örömet. Jól kiegyensúlyozott és túlnyomórészt fémből készültek a pedálos gokartok, amelyeket az általános iskola első szakaszában lévő gyermekek számára terveztek. Nagyobb teherbírással, biztonsági övvel, megbízható fékekkel és masszív kialakítással rendelkeznek.

16. Slime készítő készlet

📌Ragadós szórakozás hosszú órákra

Az Ön gyereke is folyton a nyálkáról beszél? Csillogó, színváltó, világító, kész, de saját „experimentális“ slime készítő készletek is. A certifikált slime-ok még az érzékeny és atópiás bőr számára is biztonságosak, így nem kell aggódnia az irritáló reakció miatt. De vigyázzon – a pólóról vagy a szőnyegről nem fogja olyan könnyen leszedni a nyálkát. Ezért tegye ezeket egy visszazárható edénybe, hogy minél tovább kibírják.

17. Szappankészítő készlet

📌Illatos szórakozás

Azoknak a kreatív hölgyeknek, akik szeretnék kipróbálni, milyen érzés kis tudóssá válni, ott a szappanlabor. A készlet a szappanalapon kívül parfümöt, csillámokat, festékeket és több szappanformát is tartalmaz a szappankészítéshez. A megfelelő arányok és munkafolyamatok betartásával már rövid időn belül közösen örülhetnek az első szappannak.

18. Kreatív készlet – Karkötők

📌A megfelelő ajándék a kis hölgyek számára

Egy darabig még maradunk az alkotásnál és a kreativitásnál. Az ékszerkészítő készletek már régóta a kis hölgyek népszerűségi listájának az élen állnak. Minél több gyöngy és medál, annál jobb. Most a kislánya egyszerre több karkötőt is készíthet, még a legjobb barátnőinek is.

19. LEGO®️ City

📌Fenomén, ami függőséget okoz

A Lego építőkockák már évtizedek óta léteznek, és ez idő alatt gyermekek és felnőttek millióit vezették be a kreativitás világába. (Szinte) utánozhatatlan egyediségükkel, kiváló minőségű kivitelezésükkel és a precizitásra helyezett hangsúllyal vonzzák az érdeklődőket. A 6 éves és idősebb gyermekek (különösen a fiúk) egyik legnépszerűbb készlete a Lego City készlet. Játék közben a rendőrök, tűzoltók és a város történéseinek környezetébe kerül. Elkaphatja a bűnözőket, és ezen kívül jól szórakozik.

20. Lego Creator 3 az 1-ben

📌Kivételes 3 az 1-ben építőjáték

A Lego City után a következő szint a népszerű Lego Creator készlet, amely 3 különböző építési útmutatót kínál egy dobozban. A legnépszerűbbek az autók, hajók, víz alatti lények, robotok vagy sárkányok modelljei. Ilyen a víz alatti robot is, amelyet tengeralattjáróvá vagy víz alatti daruvá lehet alakítani.

21. Lego Friends / Lego Dots

📌Lego készletek lányoknak

A Lego nemcsak minden korosztályra gondol, hanem igyekszik a fiúk és a lányok érdeklődési körét egyaránt lefedni. A Lego Friends elvisz téged az 5 legjobb barát világába, életébe és hobbijaiba a fiktív Heartlake City városában. Nézd meg a gyönyörűen megmunkált Barátság buszt! A még nagyobb hölgyek figyelmébe ajánljuk a trendi Lego Dots-t – ez a változatosság kedvéért karkötők, ékszerdobozok, tolltartó állványok, fotóállványok vagy szokatlan függőcímkék táskára- mind Lego téglákból!

22. Hot wheels

📌Sebesség, szórakozás és adrenalin

Hot Wheels – ezek azok az autók és játékkészletek, amelyeken a fiúk minden nap meredek trükköket, kaszkadőrmutatványokat, sebességet és kalandokat próbálhatnak ki. A tökéletesen kidolgozott dizájn és a precízen kidolgozott részletek teszi ezt a népszerű játékmárkát nagyszerű választássá karácsonyi vagy születésnapi ajándéknak.

23. Távirányítós daru / Toronydaru

📌Minőségi építőipari daru

Talán azt gondolta, hogy a fiúknak szánt játékok választéka gyengébb a lányoknak szánt játékokhoz képest. De van már otthon egy távirányítós építőipari daru? Még a földön szétszórt kockák is pillanatok alatt építőanyagokká válnak, amelyeket gyorsan el kell szállítani A helyről B helyre.

24. Távirányítós robot

📌Interaktív robot érdekes funkciókkal

A távirányítós játékok rendkívül népszerűek a gyerekek körében. Biztosan tetszeni fog nekik, ha lehetőségük lesz távolról irányítani a robotot, annak mozgását, fény- és hanghatásait. A jobban felszereltek akár kézmozdulattal is irányíthatók, és felismerik a parancsokat és mondatokat.

25. NERF gyermekpisztoly

📌És kezdődhet a harc a területért…

A fiúk imádják az akciójátékokat és a katona/rendőr játékokat. Előbb-utóbb, akár a reklámok, akár az osztálytársak hatására, még a kisebbek is a „NERF pisztolyokról“ fognak beszélni. Ezek a hablövedékkel felszerelt fegyverek nem törnek be egy ablakot sem, és valószínűleg nem is bántanak senkit. A pisztolyok nem igényelnek elemet, és a patron hatótávolsága meglepően nagy.

26. Hatchimals / Enchantimals

📌Az aranyos állatok varázslatos világa

Menjünk együtt egy gyönyörűen színes világba, ahol aranyos fantáziaállatok és egyedi lányok élnek. A Hatchimals lesz az új kedvenc háziállatod, amelyről a kikelés után is gondoskodnod kell.

27. Gyermek focikapuk

📌Egy fiatal futballista első felszerelése

 A labdarúgás egy olyan sportág, amelyet valószínűleg mindenki ismer. Sőt még a leghíresebb futballistákat meg is tudnánk nevezni. Bár a kapuk méretére és elhelyezésére szigorú szabályok vonatkoznak, otthon az udvarban kisebb, könnyebb és könnyen hordozható utánzatokat is leáshat.

28. Ukulele

📌A kis zenésznek

A zenei tehetséget már fiatal korban fejleszteni kell. Ha már az összes elektromos gyermekhangszeren (játékon) túl vagy, itt az ideje az első igazi hangszernek. Egy kis türelemmel, erőfeszítéssel és az Ön irányításával gyermeke autodidakta módon is megtanulhat ukulelén játszani. Kipróbálod?

29. JOJO

📌Hagyományos játék modern kivitelben

Tudja, miért nagyszerű játék a hagyományos jojó a gyerekek számára? Tökéletesen fejleszti a szem + kéz koordinációt, valamint a pontosságot és a gyorsaságot. Az alaptechnika gyakorlása után a gyermek különböző trükköket próbálhat ki. A szabadban bárhol és bent is egyaránt jól fogja szórakozni.

Javasoljuk, hogy nézze meg következő a kategóriákat:

A legjobb rollerek | A legjobb longboardok | A legjobb asztali társasjátékok