Magazin

3 ötlet fülhallgató kiválasztásához az iPhone telefonjához

A félbeharapott alma a notebookokon, táblagépeken vagy az okostelefonokon a modern időnk és a kommunikációs technológiákban történt változások szimbólumává vált. Az Apple termékei a magasabb ár ellenére széles rajongói tábort gyűjtöttek maguk köré. Logikus lépés, hogy ha egy drágább iPhone telefont vásárolunk, ahhoz a legjobb minőségű kiegészítőket szeretnénk beszerezni. A fülhallgatók mindenképpen a fontos kiegészítők közé tartoznak, függetlenül attól, hogy zenehallgatásra, telefonálásra vagy a kedvelt Siri asszisztens kezelésére használjuk. Tehát hogyan válasszunk fülhallgatót az iPhone-hoz? Az alábbiakban három olyan egyszerű ötletet közlünk, amelyek segíthetnek a választásban.

Apple Airpods

1. AirPods vagy EarPods?

Képzelje el, hogy Ön egy teljesen laikus felhasználó és életében először vásárol Apple terméket. De az is előfordulhat, hogy olyan emberek is olvassák a cikkünket, akik minél több információt szeretnének begyűjteni ahhoz, hogy jó döntést hozzanak. Az Apple termékekkel kompatibilis fülhallgató keresésénél az internetes boltokban az „AirPods“ vagy „EarPods“ kifejezéseket találjuk, és első ránézésre nem találunk bennük semmilyen különbséget.

Ez azonban rendkívül egyszerű. Az EarPods olyan fülhallgató, amelyet vezetékkel csatlakoztatunk az iPhone-hoz, és jóval olcsóbbak ugyan, mint a modernebb, vezeték nélküli fülhallgatók, de lényegesen kevesebb funkciót is biztosítanak. Az AirPods-ok modern vezeték nélküli fülhallgatók az iPhone-hoz és számos funkcióval és bővítménnyel ellátottak és a használatuk lényegesen kényelmeseb, például futás közben, vagy telefonáláskor. Amennyiben a fülhallgatót mindennapi használatra szánja, munkába menet, sportolás közben vagy gyakori telefonálásra, a vezeték nélküli alternatíva a legjobb választás. Manapság egyre többen kezdik használni a vezeték nélküli fülhallgatókat és minden bizonnyal ez jelenti a jövőt a hagyományos, vezetékes fülhallgatókkal szemben.

2. Nem minden AirPods egyforma

Az egyes vezeték nélküli AirPods fülhallgatók között is vannak különbségek. A boltokban ugyanis hagyományos AirPods vagy prémium minőségű AirPods Pro készülékek egyaránt beszerezhetők. Számos közös tulajdonság mellett különbségek is vannak közöttük.

A közös tulajdonságok közé tartozik, hogy ezek a fülhallgatók rendkívül egyszerű módon párosíthatók az iPhone-nal, okosórával, iPaddal vagy notebookkal. Így könnyen hallgathat zenét, telefonálhat, valamint kapcsolatba léphet az iOS operációs rendszer „Siri“ hangasszisztensével.

A különbség abban áll, hogy az AirPods Pro még számos továbbfejlesztett funkciót tartalmaz. Ide sorolható például az aktív zajcsökkentés, univerzális formájú fülhallgató három különböző méretű tartalék gumiharanggal, víz- és nedvességálló borítás, hosszú üzemidő (töltő tokkal együtt akár 24 órás üzemeltetés). Tehát itt is érvényes mindaz, amit a fentiekben közöltünk. Azok, akik a létező legjobb terméket szeretnék beszerezni (természetesen valamivel magasabb árban) az AirPods Pro terméket válasszák. Ezek a piacon megtalálhat legmodernebb kivitelezésű fülhallgatókkal szerelhetők fel.

3. Óvakodjon a hamisítványoktól és csak eredeti terméket vásároljon

Sajnos ezen a területen is akadnak olyan kereskedők, akik a különböző másolatokat vagy hamisítványokat az Apple névjegye alatt szeretnék eladni. Ezért azt javasoljuk, hogy csupán minősített eladóktól vásárolják ezeket a fülhallgatókat. Ennek nem feltétlen az anyavállalatnak kell lennie, számos olyan minősített eladó működik, aki eredeti fülhallgatókat árusít.

Az eredeti és a másolat megkülönböztetése nem túl bonyolult feladat. Elegendő, ha megvizsgálja a termék csomagolását, aztán a fülhallgató alakját és a pontos jelölését. Egyszerűen elmondhatjuk, hogy az iPhone-hoz tartozó vezeték nélküli fülhallgatók prémium minőségű termékek, ami a termék minden részletén észlelhető. Ha egy hamisítvánnyal találkozik, javasolt azonnal felhívni rá az illetékes hatóságok figyelmét, amelyek azonnal intézkednek az ügyben.

Javasoljuk, hogy Apple fülhallgatót csupán ellenőrzött boltban vásároljon, annak érdekében, hogy teljes mértékben élvezhesse a kiváló minőségű, zavaró hatások nélküli hangteljesítményt. Igaz, hogy ezek a fülhallgatók drágábbak mint más gyártók hagyományos típusai, ezzel szemben viszont további olyan plusz funkciót biztosítanak, aminek főleg az igényesebb ügyfelek veszik hasznát.