Magazin

5 ok arra, hogy a fülhallgató vásárlásánál miért nem az ár a döntő

A fülhallgató esetében egy különlegesség tapasztalható Kevés olyan termék van forgalomban, amelynek esetében ekkora árbeli különbségek tapasztalhatók. Hiszen telefonhoz vagy számítógéphez csatlakoztatható fülhallgatók már néhány euróért is beszerezhetők, míg más típusok akár több száz euróba is kerülhetnek. Érthetően, ez főleg abból adódik, hogy a fülhallgatók önmagukban nem használhatók és túlnyomórészt kiegészítőként szolgálnak más termékekhez. Ezért is különböznek annyira a minőség, kiegészítő tulajdonságaik és természetesen az ár tekintetében is. Az ár azonban nem a legfontosabb döntő tényező. Saját magunk is meggyőződhetünk arról, hogy több oka is van annak, hogy a készülék kiválasztásánál nem csak az árat kell figyelembe venni.

fülhallgató

1. A fülhallgató használati célja

Elsősorban, még vásárlás előtt döntse el, hogy milyen fülhallgatót szeretne vásárolni. Csak ezután érdeklődjön az árak felől. Sokan még mindig az egyszerű, hagyományos, vezetékes fülhallgatót részesítik előnyben, mert a telefonhoz történő csatlakoztatás után FM rádió antennaként is használhatják és nem kell a töltéssel bajlódniuk. Az élettartamuk azonban rendszerint rövidebb, könnyen összegabalyodnak, vagy egyszerűen csak felmondják a szolgálatot. Ezek a fülhallgatók olcsóbbak. Itt vannak aztán a modernebb, vezeték nélküli fülhallgatók, számos egyéb funkcióval felszerelve, mint pl. az intuitív kezelés, kényelmes telefonálás, vagy pulzusmérés sportolás közben. Ezek értelemszerűen drágábbak is.

2. Vásárlói értékelések

Valóban, ez egy szubjektív paraméter, azonban ha 100 ügyfél közül 99 saját tapasztalatai alapján teljes mértékben javasol egy fülhallgatót, akkor az már valóban jó lehet. Ha azonban a minőséget keresi, abban az esetben a a fülhallgató ára kissé a háttérbe szorul és előtérbe kerülnek azon hozzászólóknak a pozitív értékelései, akik a terméket a valóságban kipróbálták. Az internetes boltok ügyelnek arra, hogy az értékelések ne duplázódjanak, vagy az értékelésekbe ne kerüljenek hamis vélemények, mert ezek közzétételével saját maguknak árthatnának. Tehát főleg a legnagyobb játékosok esetében megbízhat benne, hogy a véleményeket valódi emberek írták, akik az adott terméket megvásárolták és kipróbálták.

3. Értékesíthetőség

A fülhallgató kiválasztásánál vegye figyelembe azt is, hogy melyik típus a legkelendőbb. Ez is a szubjektív tényezők egyike, ami azonban rendkívül sokat elárulhat a számunkra. Az emberek gyakran aszerint döntenek, amit az ismerőseik ajánlanak nekik. És az olyan kiváló és jó minőségű termékek esetében, mint pl. egy jó fülhallgató nincs jobb módja a marketingnek, mint ha az emberek a jó tapasztalatok alapján ajánlják egymásnak a terméket. Az értékesíthetőség is egy jó indoklása annak, hogy nem csak az ár számít. Ugyanis nem fogadható el szabályként, hogy a legolcsóbb fülhallgatók egyben automatikusan a legkelendőbbek is.

4. Funkciók

Meglehet, hogy a vezetékes fülhallgatók a legolcsóbbak, a funkcióik tekintetében viszont csupán annyit biztosítanak, hogy a készülékhez történő csatlakozást követően zenét hallgathatunk velük. A modernebb és drágább vezeték nélküli fülhallgatók tisztább hangot biztosítanak és több hasznos funkcióval rendelkeznek. Szinkronizálhatja őket a készülékkel, sportolás közben megmérheti a pulzusát, vagy akár olyan fülhallgatók is léteznek már, amelyre zenét tölthet fel, vagy amely a mobil telefon jelenléte nélkül is használhat. Ha szereti a továbbfejlesztett műszaki megoldásokat, jobb megoldás lehet egy drágább, de műszakilag fejlett fülhallgató beszerzése. Ismét bebizonyosodik tehát, hogy az ár a fülhallgatók esetében nem döntő fontosságú, mert a műszaki megoldás és a dizájn tekintetében jelentős mértékben különböznek.

5. Az Ön érzése

Gyakran háttérbe kerülnek a benyomások és az érzések, ennek ellenére mindkettő nagyon fontos lehet a választásnál. Számos termék közül történő választásnál időnként előfordul, hogy valamelyik termék egyszerűen megtetszik és a tudat szeretnénk megvenni. Ne nyomja el az érzéseit és a megérzéseit. Ha az adott fülhallgató műszaki szempontból teljesíti az Ön elvárásait, akkor ne habozzon és vegye meg. Általában érvényes, hogy az első benyomás rendkívül erős, és gyakran elégedettek vagyunk, ha az érzelmeinkre és benyomásainkra hallgatunk.