Háztartási gépek

A legjobb indukciós főzőlapok (recenziók és teszt 2024)

indukciós főzőlapok Keresi a módját, hogy kényelmesen főzhessen albérletében, kollégiumában vagy nyaralójában? Az egyik megoldás egy hordozható főzőlap beszerzése. De nem akármilyen! Tekintse meg tippjeinket a legjobb indukciós főzőlap kiválasztásához, amelyek teljesítményük, fűtési sebességük, kialakításuk és nem utolsósorban modern dizájnjuk tekintetében csábítóak.

Inspirációnkat az indukciós főzőlapok tesztjei és értékelései adták, ahol találtunk néhány kedvencet az egyzónás és kétzónás indukciós főzőlapok kategóriájából. Valójában ez a hasznos konyhai felszerelés a vásárlók számos kategóriájának tetszik. Ez lehet az Ön új hordozható főzőlapja, ha gyakran utazik, és olyan nyaralókban tölti az idejét, ahol nem lehet biztos abban, hogy a régi készüléke még mindig megbízhatóan működik. Tökéletes a lakókocsiba, a kempingbe, vagy akár a konyhai főzőhely alkalmi bővítésére. Az indukciós főzőlap jól jön a diákoknak és azoknak is, akik rövid videókat készítenek az ételekről. Valójában ezt az elegáns, hordozható főzőfelületet bármilyen környezetben és olyan helyen elhelyezheti, ahol kiváló a megvilágítás. Videói azonnal egyedivé és kiváló minőségűvé válnak. A lényeg, hogy legyen a közelben áramforrás (konnektor), és máris kezdődhet a főzés!

Ahhoz azonban, hogy elégedett legyen a vásárlással, szükség van néhány alapvető tanácsra az indukciós főzőlap kiválasztásával kapcsolatban. Milyen lehetőségek közül választhat? Milyen paraméterek és funkciók jellemzőek egy jó minőségű indukciós főzőlapra? Mennyi az indukciós főzőlapok ára? Ezekre a kérdésekre és még sok másra is választ kaphat választási útmutatónkban. Figyelmébe ajánljuk a rangsort is, melyben a Klarstein, a WMF, a Gorenje, a Vigan és az Orava márkák kedvenc modelljei találhatók.

A legjobb indukciós főzőlapok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.VariCook Neo
✔️ Eenergiafogyasztás: 1500/2000 watt
✔️ Tányérok száma: 2 db
✔️ Teljesítményfokozat: 6
✔️ Tömeg: kb. 4,8 kg
✔️ Főzőmezők átmérője: 22 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)49000 Ft Alacsony ár
2.WMF 415240011 KULT X
✔️ Eenergiafogyasztás: 2205 watt
✔️ Tányérok száma: 1 db
✔️ Teljesítményfokozat: 6
✔️ Tömeg: kb. 2,8 kg
✔️ Főzőmezők átmérője: 28 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)54500 Ft Alacsony ár
3.InnoChef
✔️ Eenergiafogyasztás: 2000/1400 watt
✔️ Tányérok száma: 2 db
✔️ Teljesítményfokozat: -
✔️ Tömeg: kb. 4,8 kg
✔️ Főzőmezők átmérője: 20 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)52500 Ft Alacsony ár
4.Siguro IC-G180B Smart Cook Pro Solo
✔️ Eenergiafogyasztás: 1800 watt
✔️ Tányérok száma: 1 db
✔️ Teljesítményfokozat: -
✔️ Tömeg: kb. 2,65 kg
✔️ Főzőmezők átmérője: 26 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)22500 Ft Alacsony ár
5.Vigan Mammoth IVB2Z
✔️ Eenergiafogyasztás: 1500/2000 watt
✔️ Tányérok száma: 2 db
✔️ Teljesítményfokozat: 10
✔️ Tömeg: kb. 5,2 kg
✔️ Főzőmezők átmérője: 20 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)40500 Ft Alacsony ár
6.Gorenje ICE2000SP
✔️ Eenergiafogyasztás: - watt
✔️ Tányérok száma: 1 db
✔️ Teljesítményfokozat: -
✔️ Tömeg: kb. - kg
✔️ Főzőmezők átmérője: - cm
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)25000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon indukciós főzőlapot

Az indukciós főzőlapok egyre népszerűbbek a konyhákban. Nem kerülnek annyiba, mint a teljes méretű főzőlapok, nincsenek különleges követelmények a beszereléssel vagy a hálózati csatlakozással kapcsolatban. Megjelenésük és teljesítményük attraktív. Kis helyen, egy vagy két edényben kényelmesen elkészítheti az ételt, és teljes mértékben irányíthatja azt. Nem hiányozik a fejlett vezérlés és beállítási lehetőségek. Ezenkívül az indukciós főzés előnyei a hordozható indukciós főzőlapokon is teljes mértékben megmutatkoznak.

legjobb indukciós főzőlapok

A konyhai főzőlapok alapvető típusai

Az indukciós főzőlapok konstrukciójukat tekintve messze nem „az első fecske”. Évtizedeken át öntöttvas főzőlapok, gázfőzőlapok, később pedig üvegkerámia főzőlapok társaságát élvezhettük. És bár lehetetlennek tűnt a gazdaságosabb és gyorsabb fűtés felé való elmozdulás, a technológia elhozta az indukciós fűtést, és vele együtt az indukciós tűzhelyeket és főzőlapokat. Vessünk egy rövid pillantást a lehetőségekre a használat, a megfizethetőség és a főzési kényelem szempontjából.

Öntöttvas főzőlapok

Az alapvető, talán már kissé elhasználódott elektromos dupla főzőlapnak szinte minden magyar háztartásban megvolt a helye. Ezeket ma is árulják újratervezett dizájnváltozatban. A fémkonstrukciót kerek öntöttvas lemezek egészítik ki, amelyeket fűtőelem melegít fel.

A vezérlés egyszerű – forgatógombok segítségével. A hatékonyság és a fűtési sebesség szempontjából azonban nem a legjobbak. A lemezeknek sokáig tart felmelegedni, és bár jól tárolják a hőt, a szabályozás utáni hőmérsékletváltozás lassabb, és főzés után sokáig forróak maradnak (égési sérülések veszélye). A kifutott leves vagy tej gyorsan ráég a forró lemezekre, így a takarítás kicsit hosszabb ideig tart. A fogyasztás magasabb, de az ára meglepően alacsony – egy kétzónás főzőlapért körülbelül 10500 forintig fizet. Ez a típusú főzőlap bármilyen főzőedénnyel működik.

Gázfőzőlapok

Ha olyan főzőlapot keres, amely nem függ az elektromos energiától, akkor válasszon 1, 2 vagy 3 lemezzel/égővel rendelkező gázfőzőlapot. Ezek olyan helyekre alkalmasak, ahol nem számíthat áramcsatlakozásra, de edényben szeretne főzni. Szüksége lesz gázra – egy kis gázpalack praktikus. A gázfőzőlapokon nagyon jól lehet főzni a természetben.

A hőmérsékletet azonnal beállíthatja – a gombok elforgatásával. A tisztítás egy kicsit bonyolultabb lehet a fémkonzolok jelenléte miatt. Az ilyen típusú főzőlapnak a főzés után le kell hűlnie, és nem szabad, hogy gyerekek közelítsenek hozzá. Ha gázfőzőlap iránt érdeklődik, ne a legolcsóbbat válassza. Válasszon masszív, vastag anyagból készült modellt, piezoelektromos gyújtással, csúszásmentes kivitelben, fedéllel és ideális esetben praktikus grill lemezzel. A gázfőzőlapok ára széles skálán mozog – néhány tízezer forinttól akár pár százezer forintig. Ez a típusú főzőlap is bármilyen főzőedénnyel működik.

Üvegkerámia főzőlapok

Egy sima felület alá rejtett elektromos fűtőtekercs – ez az üvegkerámia főzőlap koncepciójának alapja. Első pillantásra modern, karcsú, elegáns a megjelenésük és viszonylag alacsony súly jellemzi ezeket, ami megkönnyíti az egyik helyről a másik helyre történő mozgatásukat.

A főzőlemezeket forgókerekek működtetik, míg a drágább változatokban egyszerű érintőpanel vagy kijelző található oldalsó gombokkal. A lemezek gyorsan felmelegednek, de maga a kerámiafelület is felmelegszik – ez nemcsak az égési sérülések veszélyét jelenti, hanem kissé magasabb áramfogyasztást is. Egy másik gyenge pont a hőmérséklet-változásra való lassabb reagálás, különösen akkor, ha csökkenteni szeretné a főzőlap teljesítményét. Az üvegkerámia főzőlap ára 14000-42000 forint között mozog a kialakítástól és a mérettől függően. Bármilyen főzőedénnyel használható.

Indukciós főzőlapok

Az összes előző esetben a leírás végére egy mondatot illesztettünk, amely szerint „az adott típusú főzőlapok bármilyen főzőedénnyel működnek“. Ez azt jelenti, hogy a nagymamája régi edényét is felteheti rájuk, akár a legújabb edényt is, amely csak rövid ideje van a felszerelésében.

Az indukciós főzőlapok esetében azonban ez már nem így van. Az indukciós hordozható főzőlapok a „főzőlapcsalád“ legújabb tagjai, és rengeteg újítást hoznak magukkal.

Az indukciós főzés olyan elektromágneses mezőt használ, amely kizárólag az edény alja és a főzőlap üvegkerámia lemeze alatt rejtőző tekercs (elektromágnes) között jön létre. A mező hat a ferromágneses aljú edényekre, és hőt generál bennük. Ez azt jelenti, hogy a hő közvetlenül az edényben keletkezik, nem pedig a főzőfelületen.

Az indukciós főzés így gyorsabbnak, minimális környezeti veszteséggel és biztonságosabbnak tekinthető. Amint az edényt levesszük a lemezről, a felület szinte azonnal kellemes tapintású lesz, és az égési sérülések veszélye minimális. Emiatt a tisztítás is nagyon egyszerű. Azonban – az indukciós főzőlaphoz indukcióra alkalmas edényekre van szükség. Ezeket egy spirál szimbólummal vagy az „Induction“ szóval jelölik. A jó hír az, hogy ha a régi edénye alján megtapad egy mágnes, ez az edény jól kijön az új indukciós főzőlapjával. Fizethet 14000 forintot egy indukciós főzőlapért, de fizethet 140000 forintot is.

Hogyan válasszon indukciós főzőlapot

Miért az indukciós főzőlapok a legkeresettebbek jelenleg?

A főzőlapok közötti alapvető különbségeket már ismeri. De miért váltak az indukciós főzőlapok az egyik legkelendőbbé?

 • Az indukciós technológia az utóbbi években nagyon népszerűvé vált a modern konyhákban. Ez lényegesen jobb és pontosabb hőátadást tesz lehetővé, ami alacsonyabb üzemeltetési költségeket és lényegesen gyorsabb főzést jelent.
 • Az indukciós főzőlapon a lemez többi része nem forrósodik fel. Sok modell automatikus edény/serpenyőátmérő-érzékeléssel rendelkezik, így mindig az adott edény alját melegíti. Az indukciós főzőlapon nem keletkeznek nehezen eltávolítható leégések, és nagyon gyorsan lehűl, amit különösen a kíváncsi kisgyermekes családok értékelnek.
 • Az indukciós főzőlapok általában kisebb súlyúak, karcsú konstrukciójúak és jól néznek ki. Így tökéletesen illeszkednek a modern környezetbe.
 • Fejlett funkciókkal és biztonsági elemekkel vannak felszerelve. Időzítővel, a hőmérséklet beállításának lehetőségével, fény- és hangjelzőkkel, automatikus kikapcsolással, gyermekbiztonsági zárral,…
 • Mind az egyzónás indukciós főzőlap, mind a kétzónás indukciós főzőlap esetében elegendő egy normál 230 V-os konnektorba csatlakoztatni. Nincs szükség háromfázisú csatlakozásra.

Az indukciós főzőlapok alapvető paraméterei

Az indukciós főzőlap kiválasztásakor néhány alapvető paramétert kell figyelembe venni. A gyorsabb tájékozódás érdekében rövid áttekintést készítettünk róluk.

Bemeneti teljesítmény

Az indukciós főzőlap olyan elektromos készülék, amely elektromos áramot használ a működéséhez. Ezért bizonyos fogyasztással számolni kell a működése során.

A legtöbb modell 1500 W és 3500 W közötti bemeneti teljesítménnyel működik. Az egyzónás főzőlapok bemeneti teljesítménye 1500 és 2200 W között van, a kétzónás főzőlap teljes bemeneti teljesítményét a két zóna összeadásával kapjuk meg. A maximális bemeneti teljesítmény azonban mindkét lemez bekapcsolása esetén összesen 3500 W (például 1500 W + 2000 W). A nagyobb bemeneti teljesítmény gyorsabb felmelegedést is jelent.

A zónák száma és átmérője

Egyzónás vagy kétzónás indukciós főzőlap? Az Ön igényeitől függ.

Ha a minimális méretekre és a könnyű hordozhatóságra összpontosít, akkor gazdaságosan és ügyesen főzhet akár az egyzónáson is. Ha egyszerre két edényben szeretne főzni, akkor kétzónás főzőlapra van szüksége. Nemcsak a nyaralóban vagy a kollégiumban lesz hasznos provizóriumként, hanem a fő konyhai főzőzóna kiegészítőjeként is, ha például egy nagyobb családi ünnepségre készül otthon.

A termékleírásban figyeljen az adott zónára helyezhető edények maximális átmérőjére. Például egy kisebb felület 12 cm átmérőjű edényekhez, egy nagyobb felület 20 cm átmérőjű edényekhez. 2 azonos méretű főzőfelület sem kivétel, de az egyiknek a teljesítménye még így is valamivel alacsonyabb lehet.

Méretek és súly

A zónák száma közvetlenül összefügg a főzőlap teljes méretével. Megnéztük a rendelkezésre álló választékot, és összehasonlítottuk a népszerű modellek méreteit és súlyát.

Az egyzónás indukciós főzőlapok körülbelül 27-30 cm szélesek, 35-40 cm mélyek és átlagosan 4-7 cm magasak. Súlyuk körülbelül 2-4 kg.

A kétzónás indukciós főzőlapok 56-60 cm szélesek, 35-40 cm mélyek és 4-8 cm magasak. Súlyuk kb. 4-6 kg.

Vezérlés

Az indukciós főzőlapok kezelőelemei modernek és rendkívül intuitívak. Sok modell praktikus érintőképernyős vezérlőpanellel rendelkezik, amely sima, és nincsenek kiálló gombok, amelyek idővel eltömődhetnek. A vezérlőpanelen olyan elemek találhatók, amelyek segítségével beállíthatja a fűtési hőmérsékletet, a fűtési időt, kiválaszthatja a programot – minden egyes zónához külön-külön. Üdvözlendő tulajdonság a kontrasztos háttérvilágítás a tökéletes olvashatóság érdekében.

Kábel hossza

A kábel hossza pontosan azon elem, amelyen sok gyártó spórol. Nem ritka, hogy a főzőlapok kábele 100 cm-nél rövidebb. Az uralkodó érték 120 cm, míg a 150 cm-es kábel átlagon felülinek, magasabb színvonalnak tekinthető.

Miért az indukciós főzőlapok a legkeresettebbek jelenleg

Hasznos funkciók és felszereltség

 • Hőmérsékletszabályozás – Az indukciós főzőlapok széles hőmérséklet-tartományban, leggyakrabban 60°C és 240°C között megbízhatóan működnek. A kívánt hőmérsékletet a szabályozóval állíthatja be. Ez a szabályozás általában 20°C-os lépésekben történik.
 • Automatikus edényérzékelés – A főzőlap automatikusan érzékeli a ráhelyezett edény (fazék, serpenyő) átmérőjét, és csak az alja alatt hoz létre ferromágneses mezőt.
 • Gyorsfűtés – Funkció, amely még gyorsabbá teszi a főzést.
 • Időzítő – Lehetővé teszi a főzési hőmérséklet beállítását (5 perc és 180/240 perc közötti tartományban). Az idő letelte után a főzőlap magától kikapcsol.
 • Automatikus kikapcsolás – Egy bizonyos ideig tartó inaktivitás után a főzőlap teljesen kikapcsol (a kijelző is kikapcsol). Egyes modellek automatikusan kikapcsolnak, amint leveszi az edényt róla.
 • Működési fény- és hangjelzők – Ezek időben és egyértelműen figyelmeztetnek a főzőlap működésének bizonyos fázisaira.
 • Biztonsági elemek – Ezek közé tartozik elsősorban a gyermekbiztonsági zár, a csúszásmentes lábak és a gyorsan hűlő felület (ez általában az indukciós főzőlapok előnye).

Indukciós főzőlapok ára

Az indukciós főzőlapok nem tartoznak a legolcsóbb főzőlapok közé a piacon, de a gyors főzés, az energiatakarékosság és a biztonságos működés a jutalom. Mennyibe kerül egy jó minőségű hordozható indukciós főzőlap?

Indukciós főzőlapok 35000 forintig

A 35000 forintig terjedő árkategóriában az egyzónás indukciós főzőlapok vannak túlsúlyban, amelyek kompakt méretükkel és kis súlyukkal vonzanak. Gyakoribb hordozásra is alkalmasak. A kategóriában néhány kétzónás indukciós főzőlapot is talál. Alkalmi használatra elegendőek. Népszerűek az Esperanza, Sencor, Orava, Clatronic márkájú indukciós főzőlapok.

Indukciós főzőlapok 35000 és 52500 forint között

Egy kategória, amelyet a jelenleg legkelendőbb indukciós főzőlapok képviselnek, nagyon jó ár/teljesítmény aránnyal. A nagy teljesítményű, kétzónás indukciós főzőlapok képviseltetik magukat túlnyomórészt, amelyek hasznos funkciókkal felszereltek és modern dizájnnal rendelkeznek. Népszerűek a Klarstein, Gorenje, Vigan, Sencor márkák főzőlapjai.

Indukciós főzőlapok 52500 forinttól

A magasabb árú indukciós főzőlapok előnyeiket tekintve az indukciós tűzhelyekhez hasonlítanak. Teljesértékűen a konyhapulton állhatnak, és elegánsan átveszik a helyüket, bár méretükben még mindig kisebbek. Egyes modelleket professzionális gasztronómiára terveztek, és teljesítményük és kivitelezésük minősége ennek megfelelő.

A legjobb indukciós főzőlap márkák

 • Klarstein – A Klarstein márka kínálatában számos olyan kétzónás főzőlap van, amelyeket pozitív felhasználói vélemények kísérnek. Kiválóan értékeltek a funkcionalitás és a dizájn tekintetében.
 • WMF – A precízen megtervezett egyzónás indukciós főzőlap nemcsak tökéletesen főz az indukciónak köszönhetően, hanem jól is néz ki. Ha ételkészítési videókat készít, ez lesz a kedvence.
 • Gorenje – A háztartási gépek vezető gyártója olyan jól felszerelt indukciós főzőlapokat vett fel kínálatába, amelyek a legigényesebb vásárlóknak is tetszeni fognak.
 • Vigan – Ez a cseh márka indukciós hordozható főzőlapokat kínál két főzőzónával, kedvező áron.
 • Orava – A megfizethető egyzónás indukciós főzőlapok megbirkóznak a gyors ételkészítéssel.
 • Sencor – A Sencor legkelendőbb indukciós főzőlapjai a közép árkategóriában helyezkednek el. Jó minőség, elfogadható áron.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.VariCook Neo
✔️ Eenergiafogyasztás: 1500/2000 watt
✔️ Tányérok száma: 2 db
✔️ Teljesítményfokozat: 6
✔️ Tömeg: kb. 4,8 kg
✔️ Főzőmezők átmérője: 22 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)49000 Ft Alacsony ár
2.WMF 415240011 KULT X
✔️ Eenergiafogyasztás: 2205 watt
✔️ Tányérok száma: 1 db
✔️ Teljesítményfokozat: 6
✔️ Tömeg: kb. 2,8 kg
✔️ Főzőmezők átmérője: 28 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)54500 Ft Alacsony ár
3.InnoChef
✔️ Eenergiafogyasztás: 2000/1400 watt
✔️ Tányérok száma: 2 db
✔️ Teljesítményfokozat: -
✔️ Tömeg: kb. 4,8 kg
✔️ Főzőmezők átmérője: 20 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)52500 Ft Alacsony ár
4.Siguro IC-G180B Smart Cook Pro Solo
✔️ Eenergiafogyasztás: 1800 watt
✔️ Tányérok száma: 1 db
✔️ Teljesítményfokozat: -
✔️ Tömeg: kb. 2,65 kg
✔️ Főzőmezők átmérője: 26 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)22500 Ft Alacsony ár
5.Vigan Mammoth IVB2Z
✔️ Eenergiafogyasztás: 1500/2000 watt
✔️ Tányérok száma: 2 db
✔️ Teljesítményfokozat: 10
✔️ Tömeg: kb. 5,2 kg
✔️ Főzőmezők átmérője: 20 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)40500 Ft Alacsony ár
6.Gorenje ICE2000SP
✔️ Eenergiafogyasztás: - watt
✔️ Tányérok száma: 1 db
✔️ Teljesítményfokozat: -
✔️ Tömeg: kb. - kg
✔️ Főzőmezők átmérője: - cm
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)25000 Ft Alacsony ár