Háztartási gépek

A legjobb amerikai hűtőszekrények (recenziók és teszt)

Grand Host XL side by side Klarstein Egy új konyha tervezésekor a leendő tulajdonosok sok készülék méretéről és kialakításának módjáról is döntenek. Rendelkezésünkre áll a több mint négy főzőzónás főzőlap, nagyméretű sütő, elektromos asztali grill, de nem szabad megfeledkeznünk minden konyha alapvető eleméről sem – a hűtőszekrényről. Ezúttal azonban nem elégszünk meg az átlaggal és nem kell foglalkoznunk a hűtő- és fagyasztórekeszek ideális arányával. Bemutatjuk Önöknek ugyanis a legjobb amerikai hűtőszekrényeket, amelyek lenyűgözik Önt a kivételes kinézetükkel, a szabvány feletti belső térfogatukkal és érdekes tulajdonságaikkal, amelyeknek köszönhetően a modern konyha domináns alkotóeleme lesz.

Az amerikaiakról ismert, hogy szeretik az ételeket, és azok a hűtőszekrények, amelyekhez a magunkfajta legtöbb ember van szokva, egyértelműen kicsi lenne számukra a vásárlási és főzési stílusuk szempontjából. A nagyméretű kétszárnyú side-by-side hűtőszekrények, felosztva a hűtési és fagyasztási szektorra, minden fogyasztónak tetszeni fog, aki rendelkezik elég hellyel ilyen hűtőszekrényhez, meg tudja tölteni és teljes mértékben ki tudja használni azt. Az amerikai hűtőszekrények általában egy érdekes bónuszt is rejtenek magukban – jégkészítő, hűtött italadagoló vagy minibár. Hisszük, hogy az amerikai hűtőszekrények recenziónkban inspirációt és legalább egy olyan kedvencet talál, amelynek a megvásárlását érdemes megfontolni.

Az amerikai hűtőszekrények valóban magasabb színvonalat kínálnak? A tippeken kívül érdekes útmutatót készítettünk az amerikai hűtőszekrények fontos paramétereiről és azok előnyeiről a hagyományos hűtőszekrényekhez viszonyítva.

A legjobb amerikai hűtőszekrények

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1Samsung RS67N8211S9

 TOP 
Energiaosztály: A++
Nettó hűtőtér: 407 liter
Nettó fagyasztótér: 202 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 39 dB
Éves energiafogyasztás: 383 kWh/év
5 out of 5 stars (5 / 5)324000 Ft Alacsony ár
#2LG GSL760PZXV
Energiaosztály: A+
Nettó hűtőtér: 405 liter
Nettó fagyasztótér: 196 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 39 dB
Éves energiafogyasztás: 419 kWh/év
5 out of 5 stars (5 / 5)322000 Ft Alacsony ár
#3HAIER HSR3918ENPB
Energiaosztály: A++
Nettó hűtőtér: 337 liter
Nettó fagyasztótér: 177 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 38 dB
Éves energiafogyasztás: -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)318000 Ft Alacsony ár
#4Gorenje NRS 9181 MX
Energiaosztály: A+
Nettó hűtőtér: 339 liter
Nettó fagyasztótér: 177 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 43 dB
Éves energiafogyasztás: 412 kWh/év
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)202000 Ft Alacsony ár
#5 Klarstein Grand Host L side by side
Energiaosztály: A+
Nettó hűtőtér: 291 liter
Nettó fagyasztótér: 138 liter
No frost: -
Zajszint: - dB
Éves energiafogyasztás: 358 kWh/év
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)338000 Ft Alacsony ár
#6Beko GN163220S
Energiaosztály: A+
Nettó hűtőtér: 364 liter
Nettó fagyasztótér: 190 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 45 dB
Éves energiafogyasztás: 484 kWh/év
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)270000 Ft Alacsony ár
#7CANDY CHSBSV 5172X
Energiaosztály: A+
Nettó hűtőtér: 291 liter
Nettó fagyasztótér: 145 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 43 dB
Éves energiafogyasztás: 365 kWh/év
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)173000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon amerikai hűtőszekrényt?

Az igazság az, hogy a gyártók a mi piacunkon lévő amerikai hűtőszekrényeikkel megpróbálnak alkalmazkodni a körülményeinkhez. Olyan komfortos hűtőszekrényt keresünk fagyasztóval, amely nagy kapacitású, könnyen karbantartható mind kívül, mind belül, az élelmiszereket a lehető leghosszabb ideig frissen tudja tartani, nem teszi tönkre pénzügyi költségvetésünket és esztétikailag jól illeszkedik a konyhánkba. Az új konyha, valamint a régebbi rekonstrukciója is sok pénzt elnyel, ezért a legeladottabb amerikai hűtőszekrények a piacon 210000 – 360000 Ft árkategóriában vannak. Az alsó határon lévők ára megközelíti a kiváló minőségű kombinált hűtőszekrény árát, tehát mérlegelhet, hogy milyen kialakítású hűtőszekrényt vásárol.

amerikai hűtőszekrények

Tudja, milyen kritériumok szerint vásároljon amerikai hűtőszekrényt?

 • Mekkora helyre van szüksége az amerikai hűtőszekrénynek? A szabadonálló amerikai hűtőszekrények esetében átlagosan a következő méretekről beszélünk: szélesség 90-95 cm, mélység 70-75 cm, magasság 170-180 cm. A hely megtervezésekor ne feledje, hogy minimálisan 50 cm-re lesz szükség csak az ajtó kinyitásához.
 • Hány tagja van a háztartásának? A gyártók és a szakértők egyetértenek abban, hogy egy személyre a hűtőszekrény térfogatából 60–70 liternek, a fagyasztó térfogatából pedig legalább 25–30 liternek kellene esni. A nagy kapacitású amerikai hűtőszekrények játszva kielégítik egy 6-7 tagú család igényeit.
 • Szeret főzni? Nem kell sokat otthon lennie ahhoz, hogy egy amerikai hűtőszekrényre vágyjon. Ez a fajta hűtőszekrény kiváló komfortot, modern luxus dizájnt kínál, karbantartást nem igényel, ezért olyan emberek konyhájába is tartozik, akik nagyban vásárolják az élelmiszert. Például a férfiak szeretik a hűtőrekeszt hűtött italok tárolására használni, néhány modellben látványos mutatós bortartó is található.
 • Helyet kell megtakarítania, és mindennek kéznél kell lennie? Habár ez kicsit paradox, éppen egy szolid nagyságú fagyasztórekesszel rendelkező amerikai hűtőszekrény lehet a megoldás, ha a konyhájában nincs hely külön hűtőszekrény és fagyasztó számára, és még akkor is, ha a klasszikus kombinált hűtőszekrény térfogata nem elegendő.

Arról, hogy milyen előnyökkel rendelkeznek a legjobb amerikai hűtőszekrények, rövid áttekintést nyújtunk a recenziókban. A következő bekezdésekben mindent megtalál egy helyen, amit mint egy jövőbeli boldog tulajdonost érdekelhet.

Felosztás és térfogatok

Magának a külsőnek és a felhasználás kényelmének van a legnagyobb hatása a hűtőszekrények felosztásra. Megkülönböztetünk:

 • Klasszikus kétajtós hűtőszekrények, úgynevezett Side-by-Side – az egyik ajtó baloldalon, a másik a jobboldalon van, míg a keskenyebb mögött van egy fagyasztórekesz, amelybe lehet beépítve egy jégkészítő. Megfizethető típusok.
 • Négyajtós hűtőszekrények – nem szélesebbek, mint a kétajtósak, de az ajtók még el vannak osztva, a felső rész pedig csak a hűtésre, az alsó rész a fagyasztásra van fenntartva. Ennek előnye az élelmiszerek nagyon könnyű be- és kirakása.
 • Kétajtós hűtőszekrények fiókokkal – a felső részben a bal és a jobb oldali ajtó mögött hűtőtér található. A széles hely lehetővé teszi a nagy tálcák, torták, edények behelyezését. Alsó részben nagy fagyasztófiókok találhatók. Hátránya azonban a magasabb ár.

amerikai hűtőszekrények 2

Milyen térfogattal kell számolni? Az amerikai hűtőszekrény nettó belső térfogata 550–650 l. Ebből körülbelül a kétharmada hűtőrész (350–400 l), a fennmaradó rész (150–220 l) fagyasztásra szolgál. A fiókos kétajtós Samsung hűtőszekrényeknél valamivel kisebb térfogatú a fagyasztórekesz. Tartalmaz egy 40-50 l kapacitású fiókot, amely az igényeinek megfelelően hűthet vagy fagyaszthat.

A hűtőtérben edzett üvegpolcok, különféle rekeszek, gyümölcs- és zöldségfiókok, nulla zóna, nagy tároló rekesz az ajtóban találhatók. A fagyasztó felosztása az elhelyezésétől függ – többnyire dobozok, kihúzható rekeszek, kosarak vagy polcok.

Energiaosztály és fogyasztás

Kizárólag A-nál alacsonyabb energiaosztályú hűtőszekrényeket szabad értékesíteni az Európai Unióban, azaz az A, A+, A++, A+++ energiaosztályokat. Az osztályok közötti megtakarítások különbsége szignifikáns – 20% – 25% az egyes osztályok között. Ez azt jelenti, hogy egy A++ energiaosztályú hűtőszekrény akár 50%-ot is megtakaríthat a villamosenergia-fogyasztás fizetésének költségein, szemben az A osztályúval.

Az amerikai hűtőszekrények terebélyes, egész napon át működő készülékek, tehát gondosan válassza ki a leggazdaságosabb osztályt. A fogyasztást a külső jégkészítő is befolyásolja, amely nem olyan tökéletesen van szigetelve, mint a fagyasztórekesz ajtajának többi része. Ezért, ha úgy gondolja, hogy nem fogja gyakran használni a jégkészítőt, fájó szívvel mondjon le erről a vonzó kiegészítőről, és egy egységes ajtóval rendelkező modellt válasszon.

Két hűtőkör

Minden jó amerikai hűtőszekrénynek feltétlenül képesnek kell lennie arra, hogy különféle hőmérsékleteket állíthasson be a hűtéshez és fagyasztáshoz. A bónusz az, ha lehetősége van egy hűtőkör kikapcsolására, pl. üres, fel nem használt fagyasztórekesz, és ezzel jelentős energiát takaríthat meg. Ezt csak egy fejlett innovatív kompresszor végzi.

Így két kompresszor jelenléte nem szükségszerűség, de minden bizonnyal előny. Egymástól függetlenül működnek, az egyik meghibásodása esetén a másik probléma nélkül működhet.

legjobb amerikai hűtőszekrények

Igaz, hogy az amerikai hűtőszekrény zajosabb?

A megadott zajszint adatok nem haladják meg jelentősen a klasszikus keskeny kombinált hűtőszekrény zajszintjét. A legjobb kombinált hűtőszekrények viszonylag csendes készülékek, 34 – 37 dB zajszinttel. Az amerikai hűtőszekrények általában 36-45 dB tartományban vannak.

A motornak és a kompresszornak nagyobb térfogatot kell „meghúznia”, tehát ez a növekedés elfogadható. Ezenkívül a modern digitális inverter technológiák olyan fejlett szinten vannak, hogy csak akkor fogja hallani a zaj enyhe növekedését, ha egyszerre nagy mennyiségű normál környezeti hőmérsékletű  élelmiszert helyez bele.

Funkciók, technológiák és érdekes bónuszok

Az amerikai hűtőszekrény nem marad le semmiben az aktuális trendektől és a fogyasztók igényeitől, ezért vívmányokkal tűzdeltek, amelyek minden bizonnyal örömöt okoznak majd Önnek. Nem minden található meg egy hűtőszekrényben. Néhány közülük egy adott márka specifikációi és különbségei. Mások az alapfelszerelés részét képezik, amely garantálja a tárolt élelmiszerek hosszú eltarthatóságát és frissességét.

 • NoFrost fagymentes technológia – ennek köszönhetően a modern hűtőszekrények gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást, a hűtőszekrény / fagyasztó szabályozza a hőmérsékletét fagy keletkezésének elkerülése érdekében.
 • Egységes hideg levegőáramlás – a hűtőszekrény belsejében lévő szellőzőnyílásokat úgy alakították ki, hogy a hideg levegő minden helyre egyenlően érjen el (megnevezése pl. MultiAir Flow).
 • Nulla zóna (ZeroZone) – nulla hőmérséklettel rendelkező polc vagy fiók, amely védi a rövidebb tárolási időtartamú ételeket (friss hús, hal).
 • Érintőkijelző – megjeleníti az aktuális hőmérsékleteket, esetleg az időt és a dátumot, és még számos optikai kijelzőjét tartalmaz a készülék működéséről.
 • Nedvesség elvonás az élelmiszerekből
 • Szuperhűtés / fagyasztás – funkciók, amelyeket nagy mennyiségű élelmiszer hűtőszekrénybe helyezésekor használhat ki.
 • Antibakteriális védelem és az ajtók tömítése
 • Szagtalanító – eltávolítja a szagokat
 • Levegő-ionizáló – javítja a zárt környezet minőségét és meghosszabbítja az ételek frissességét.
 • Aktív kék fény – fenntartja az élelmiszerekben zajló folyamatokat működése közben. A gyümölcsök és zöldségek nem lesznek teljes sötétségben, nem veszítik el az ízüket, színüket, és nem rothadnak idő előtt.
 • Probléma diagnosztizálása – a legigényesebb amerikai hűtőszekrények lehetővé teszik a lehetséges hibák könnyű diagnosztizálását az okostelefonon található alkalmazás segítségével. Tartsa a telefont a hűtőszekrénynél, és egy hibaüzenet jelenik meg.
 • Jégkészítő és ital-adagoló – öntsön vizet az ajtó belsejében lévő adagolóba, a víz lefagy, és egy idő után jégkockák állnak rendelkezésére az italába. Bizonyos esetekben az italt az aljába helyezi, és a hűtőszekrény kinyitása nélkül, például, hideg limonádét csapolhat.
 • Bortartó – a hűtőszekrény egy része üvegajtóval és háttérvilágítással ellátott része szolgálhat a borosüvegek tárolására. Ez az érdekes esztétikai és funkcionális elem azonban elvesz bizonyos térfogatot az egyik főrészből, általában a fagyasztó térfogatából.

Paraméterek

Mivel ebben a cikkben már minden fontos tulajdonságnak figyelmet szenteltünk, zárjuk le az ideális paraméterek összegzésével, hogy legyen egy tömör áttekintésünk, mire számíthatunk egy ilyen típusú készülék esetében. A megadott értékek általában átlagok, az e-boltok kínálatában olyan modelleket is találhat, amelyek ezen adatokon kívül eshetnek.

 • Energiaosztály – ideális esetben A +, A ++ vagy A +++
 • Méretek (SZ x M x M) – 90 x 70 x 170/180 cm
 • Súly – 100–150 kg
 • Belső térfogat – 550 – 650 l
 • Klímaosztály – a környezet hőmérséklete, amelyben a hűtőszekrény elhelyezhető. Legjobb, ha SN – T (+ 10 ° C-tól 43 ° C-ig).
 • Akkumulációs idő – azaz idő, amely alatt az élelmiszer a fagyasztóban áramszünet esetén ellenáll a kiolvadásnak. Általában 10-22 óra.
 • Fagyasztó kapacitás – az élelmiszer mennyisége kg-ban, amelyet 24 óra alatt képes lefagyasztani. Leggyakrabban 6 – 12 kg / 24 óra.
 • Zajszint – 36 – 45 dB
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1Samsung RS67N8211S9

 TOP 
Energiaosztály: A++
Nettó hűtőtér: 407 liter
Nettó fagyasztótér: 202 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 39 dB
Éves energiafogyasztás: 383 kWh/év
5 out of 5 stars (5 / 5)324000 Ft Alacsony ár
#2LG GSL760PZXV
Energiaosztály: A+
Nettó hűtőtér: 405 liter
Nettó fagyasztótér: 196 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 39 dB
Éves energiafogyasztás: 419 kWh/év
5 out of 5 stars (5 / 5)322000 Ft Alacsony ár
#3HAIER HSR3918ENPB
Energiaosztály: A++
Nettó hűtőtér: 337 liter
Nettó fagyasztótér: 177 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 38 dB
Éves energiafogyasztás: -
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)318000 Ft Alacsony ár
#4Gorenje NRS 9181 MX
Energiaosztály: A+
Nettó hűtőtér: 339 liter
Nettó fagyasztótér: 177 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 43 dB
Éves energiafogyasztás: 412 kWh/év
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)202000 Ft Alacsony ár
#5 Klarstein Grand Host L side by side
Energiaosztály: A+
Nettó hűtőtér: 291 liter
Nettó fagyasztótér: 138 liter
No frost: -
Zajszint: - dB
Éves energiafogyasztás: 358 kWh/év
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)338000 Ft Alacsony ár
#6Beko GN163220S
Energiaosztály: A+
Nettó hűtőtér: 364 liter
Nettó fagyasztótér: 190 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 45 dB
Éves energiafogyasztás: 484 kWh/év
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)270000 Ft Alacsony ár
#7CANDY CHSBSV 5172X
Energiaosztály: A+
Nettó hűtőtér: 291 liter
Nettó fagyasztótér: 145 liter
No frost: IGEN
Zajszint: 43 dB
Éves energiafogyasztás: 365 kWh/év
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)173000 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új amerikai hűtőszekrény kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak egy minőségi side-by-side hűtőszekrény kiválasztásában a piacon.