Háztartási gépek

A legjobb retro hűtőszekrények (recenziók és teszt) 2024

legjobb retro hűtőszekrények Nem szereti a megszokott stílust, és egy domináns elegáns elemet szeretne a konyhájába? A retro készülékek az utóbbi időben nagy sikert aratnak. Javukra szól a részletekig átgondolt dizájn, a figyelemfelkeltő színek és funkciók, amelyek a modern megjelenésű készülékeknél is megtalálhatók. Az összes közül kiemelkednek a hűtőszekrények. Ezúttal úgy döntöttünk, hogy felkutatjuk a legjobb retro hűtőszekrényeket, és megmutatjuk az inspirációt ahhoz, hogyan hozhat létre egyedi helyet, amelyet szeretni fog.

Szeretjük a retro hűtőszekrénye látványát, amellyel az első látásra felhívják a figyelmet. Az ikonikus, lekerekített élű, fényes piros hűtőszekrények rozsdamentes acélból készült versenytársaik között egyszerűen kihagyhatatlanok az üzletekben. Jobban, mint valaha éppen a retro készülékek esetében figyelembe van véve a dizánjuk. De nem csak ez az egyetlen dolog! Ha igazán hasznát szeretné venni egy retro hűtőszekrénynek, gondoljon a praktikus dolgokra is. Ide tartoznak különösen a hasznos belső térfogat, a bemeneti teljesítmény, az éves fogyasztás, a zajszint, a belső felosztás, a fagyasztórekesz jelenléte vagy a No Frost technológia.

A retro hűtőszekrények teljes értékű működőképes készülékek, amelyek vásárlását nem fogja megbánni. A választás során azonban ne hagyja figyelmen kívül a retro hűtőszekrények tesztjeit és recenzióit, amelyek során számos hasznos megfigyelést tud meg, amelyek nem kerültek be a termékleírásba. Hol kezdjem? Menjünk szépen lépésről lépésre a legfontosabb információktól kezdve.

A legjobb retro hűtőszekrények (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelés
1.GORENJE ORK192BK
Energiaosztály: E
Éves energiafogyasztás: 236 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 227 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 97 l

📌 254000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.AMICA KGCR 387100 B
Energiaosztály: E
Éves energiafogyasztás: 201,85 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 181 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 63 l

📌 169000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.ETA 253490030E Storio
Energiaosztály: E
Éves energiafogyasztás: 179 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 170 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 45 l

📌 146000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Klarstein Audrey Retro
Energiaosztály: A++
Éves energiafogyasztás: 186 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 194 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 56 l

📌 232000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.AMICA VC 1622 G
Energiaosztály: E
Éves energiafogyasztás: 195,28 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 147 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 55 l

📌 171000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.GORENJE ORK192C-L Retro Collection
Energiaosztály: E
Éves energiafogyasztás: 236 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 227 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 97 l

📌 250000 Ft - tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon retro hűtőszekrényt

A retro nagy visszatérését éljük! Ez a tendencia a múlt fuvallatával, funky-val és játékossággal rendelkezik, és számos neves márkát megfogott, és retro készülékek teljes kiadásait hozta létre, amelyek harmonizálnak egymással. Nemcsak retro hűtőszekrény díszítheti konyháját. Szintén népszerűek a retro vízforralók, kávéfőzők, kenyérpirítók, sütők, mikrohullámú sütők, páraelszívók vagy a retro konyhai robotgépek és turmixgépek. Tipikus jellemzőjük a vonzó szín, fény és hangsúly van fektetve a jellegzetes markolatokra, fogantyúkra és kezelőelemekre.

Retro és vintage stílus a háztartásban

A 20 éves készülékeket retrónak is tekinthetjük. Ha elsősorban a dizánjukról van szó. A jelenlegi retro kialakítás gyakran összekapcsolódik a vidéki stílussal, ahol a fa, a kő és a téglaburkolat van túlsúlyban, de illeszkedik a konyhaszekrények ultramodern sima felületéhez is.

A retro megtöri a vonalakat, kiemelkedik karizmájával, és egy mindennapi enteriőrbe innovációt hoz észrevétlen formában. Ön is létrehozhat egyedi kapcsolatokat, amelyek tökéletesen tükrözik az ízlését. A tervezők a retro készülékeket gyakran olyan elemként emlegetik, amely energiával lüktető dinamikus kontrasztot hoz létre.

Milyen retro hűtőszekrényt vásároljon?

Retro hűtőszekrény kiválasztásakor ugyanúgy járjon el, mint a „klasszikus“ hűtőszekrény kiválasztásakor. El kell döntenie:

 • kombinált hűtőszekrényt keres-e,
 • melyik részen helyezkedjen el a fagyasztórekesz (fent vagy lent),
 • mekkora belső térfogat elegendő a háztartás szükségleteihez,
 • és milyen különleges funkciókkal és technológiákkal rendelkezzen az új hűtőszekrénye

Ugyanakkor fontos, hogy olyan hűtőszekrényt találjon, amely méreteivel is illeszkedik a konyhájába. Kinézete és színe szintén meghatározó tényező. Ha krémszínű vagy mentol színű fényes hűtőszekrényre vágyik, az Ön választásába néhány modell belefér, míg ha rozsdamentes acél változatot keres akár több tucat hasonló hűtőszekrénnyel találkozhat a keresőben.

Hűtőszekrények alapvető típusai

Szinte minden kivitelben megtalálható a retro hűtőszekrény ugyanúgy, mint a hagyományos hűtőszekrény. Egyes típusokat hazánkban csak minimális mértékben értékesítenek, más típusok azonban nagyobb népszerűségre tettek szert.

Monoklimatikus hűtőszekrények

Ezek fagyasztórekesz nélküli hűtőszekrények. A hűtőszekrény teljes térfogata csak élelmiszerek hűtésére szolgál. Kisebb (alacsony) retro hűtőszekrények, valamint domináns magas modellek kaphatók nagyobb családok számára.

Kombinált egyajtós hűtőszekrények

Ebben az esetben a kisebb fagyasztórekesz a hűtőszekrény belsejének része. Ahhoz, hogy hozzáférjen, ki kell nyitnia a hűtőszekrény fő ajtaját, majd a fagyasztórekesz kisebb ajtaját. Az ilyen fagyasztórekesz térfogata azonban nagyon kicsi (1-2 polc).

Kombinált kétajtós hűtőszekrények

A legnépszerűbb megoldás, amelyet a legtöbben szeretik. Minden résznek – hűtés és fagyasztás – saját ajtaja van. A fagyasztó rész fent vagy lent helyezkedhet el. Még inkább retrónak néz ki a hűtőszekrény, amikor a fagyasztó rész fent van, de a praktikus használat érdekében sokkal kényelmesebb, ha a hűtőszekrénybe akar nyúlni, nem kell a földig hajolnia (és ezért a fagyasztó rész lent van).

Amerikai hűtőszekrények

Vagy az úgynevezett Side-by-Side hűtőszekrények. Ez egy dupla ajtós hűtőszekrény, míg az egyik részben van a hűtőszekrény, a másik részben pedig szinte ugyanakkora fagyasztó. Ugyanakkor új koncepciók is megjelentek, ahol a készülék nemcsak függőlegesen, hanem vízszintesen is fel van osztva. Ekkor a felső részben a két ajtó mögött van elrejtve a hűtőszekrény, az alsó része pedig a fagyasztó fiókjainak van fenntartva. Az amerikai retro hűtőszekrények azonban még nem törtek be nagymértékben a piacunkra. Ennek oka a magas ára és az általános robusztussága, amelyet masszív ajtók egészítenek ki.

Hűtőszekrény energiaosztálya

Hűtőszekrény esetén egész napos üzemelésű készülékről van szó. Ezért célszerű figyelni az áramfogyasztásra. Régi hűtőszekrények esetében az éves fogyasztás több ezer forinttal drágább lehet. Ha energiatakarékos hűtőszekrényt keres, akkor olyan a modellek közül válasszon, amelyek címkéjén az A +, A ++, A +++ energiaosztály van feltüntetve. Ezen „ások” között is minden egyes plusz további 25%-os megtakarítást jelent.

A hűtőszekrény leírásában számos fontos adatot talál, beleértve az átlagos éves fogyasztást, amelyet kWh-ban fejeznek ki. 20% C-os helyiségben lévő hűtőszekrény 70%-os kihasználtságával számolják ezt ki. A hűtőszekrény fogyasztását nagyban befolyásolja a telítettségi szintje. Ha túltölti, a levegő nem tud keringeni, és a behelyezett ételt nehezebb lehűteni. Hasonlóképpen a helyiség túl magas hőmérséklete befolyásolhatja, hogy a hűtőszekrény üzemeltetési költségei valamivel magasabbak legyenek évente, mint azt a gyártó megadta.

Belső térfogat

Mekkora a hűtőszekrény optimális kapacitása? Az aggodalom elkerülése érdekében számoljon személyenként körülbelül 60 literes térfogattal. Tehát ha négytagú háztartáshoz vásárol hűtőszekrényt, akkor fókuszáljon olyan hűtőszekrényekre, amelyek hűtő része körülbelül 240 l. Ezt az adatot azonban bizonyos mértékben befolyásolja az étkezési szokásai. Ha főleg otthon eszik, akkor jó, ha kéznél van egy élelmiszerkészlet, amiből azonnal főzhet, így teljes mértékben kihasznál egy nagyobb hűtőszekrényt. A korábbi tapasztalatok szintén jó ugródeszkát jelentenek: Mennyire elégedett a jelenlegi hűtőszekrény kapacitásával – kicsi vagy nagy az Ön számára?

A kombinált hűtőszekrények második fontos paramétere a fagyasztórekesz kapacitása. Ott nagyjából 20-25 liter / fő térfogattal számolhat.

Zajszint

A modern hűtőszekrények zaja egyáltalán nem zavaró, még aktív hűtés esetén sem. Körülbelül 37 – 40 dB tartományban mozog. Minél kisebb a háztartás, annál alacsonyabbnak kell lennie a zajszintnek, ideális esetben 40 dB alatt.

Fagyasztó teljesítmény

Ezt az értéket kilogramm/napban fejezik ki (kg / 24 óra). Arról szól, hogy a fagyasztó mekkora mennyiségű (súlyú) élelmiszert képes tökéletesen lefagyasztani 24 órán belül.

Mivel elsősorban kombinált hűtőszekrényekről van szó, az értékek nem forradalmiak, de a fagyasztó rész kapacitása miatt nem sértőek. A fagyasztó teljesítmény ebben az esetben körülbelül 3-6 kg 24 óra alatt. (Önálló fagyasztók esetében nagyobb fagyasztó teljesítményt is találhat, mint 18 kg / 24 óra.)

Akkumulációs idő

Egy másik paraméter, amely szorosan kapcsolódik az előző adathoz – akkumulációs idő. Arról szól, hogy a hűtőszekrény és a fagyasztó mennyi ideig tudja fenntartani a hőmérsékletét áramkimaradás esetén. A legjobb retro hűtők több mint 20 órás kieséssel is képesek megbirkózni. Természetesen, azzal a feltétellel, hogy nem nyitja ki gyakran az ajtaját.

Klímaosztály

4 klímaosztályt ismerünk, amely azt a környezeti hőmérséklet tartományt mutatja meg, amelyben a hűtőszekrény optimálisan működik:

 • SN (szubnormál hőmérséklet) – +10 és + 32 ° C között
 • N (normál hőmérséklet) – + 16 és + 32 ° C között
 • ST (szubtrópusi hőmérséklet) – + 18 és + 38 ° C között
 • T (trópusi hőmérséklet) – + 18 és + 43 ° C között

Például, ha hűtőszekrényen az SN – ST betűket találja, ez azt jelenti, hogy a hűtőszekrény elhelyezhető +10 ° C és +38 ° C közötti környezeti hőmérsékletben, amelyben optimálisan működik.

Funkciók és technológiák

Jelenleg a retro értelemben vett hűtőszekrények azokat a divatos dizájnú készülékeket jelentik, amelyekből nem hiányoznak a modern hűtők összes jelenlegi funkciói és felszereltsége sem. Milyen technológiák lehetnek vonzók az Ön számára?

 • No Frost – A keresett és hatékony jegesedés gátló rendszer megakadályozza a hűtőszekrény falainak jegesedését. A No Frost folyamatosan működik, nem kell a hűtőszekrényt kiürítenie és hosszasan tisztítania.
 • Nulla zóna – A hűtőszekrényben 0 ° C hőmérsékletű fenntartott zóna, leggyakrabban szigetelt polc vagy rekesz formájában. Alkalmas hús, hal és romlandó élelmiszerek tárolására.
 • Ionizátor – Segít semlegesíteni a hűtőszekrényben lévő szagokat, miközben csökkenti a penész és a baktériumok képződését.
 • Antibakteriális védelem – A hűtőszekrény belső falainak speciális felületi kezelése, amely megakadályozza a baktériumok és gombák szaporodását.
 • Gyorsfagyasztás / Gyorshűtés – Ez a funkció akkor aktiválódik, ha egyszerre nagy mennyiségű ételt helyez be a hűtőszekrénybe.

Videó

Retro hűtőszekrények ára

Igaz, hogy egy retro hűtőszekrény drágább, mint egy azonos paraméterekkel rendelkező szokásos hűtőszekrény? Ebben van némi igazság. Néhány ezer extra forintot fizet a különös dizájnért és a felületkezelésért.

✅ Retro hűtőszekrények 125000 forintig

Ide tartoznak a kisebb monoklimatikus hűtőszekrények vagy a kombinált retro hűtők kisebb fagyasztórekesszel. Különösen alkalmasak kisebb konyhákba. A választék nem éppen széles, és előfordulhat, hogy nem talál olyan kialakítást, amely megfelel a méretre vagy a dizájnra vonatkozó összes követelményeinek. Érdekes modelleket kínálnak a Snaige, az Amica és a Klarstein márkák.

✅ Retro hűtőszekrények 250000 forintig

125000–250000 forintos áron a választék olyan széles, hogy nem kell aggódnia, hogy kompromisszumokat kell kötnie. Itt megtalálja a jelenleg legeladottabb különféle típusú retro hűtőszekrényeket – a monoklimatikusaktól a kombináltakig a fagyasztásra fenntartott nagyobb térfogattal. Különböző színük is érdekes lehet. Elismert márkák esetében a hűtőszekrényhez egyéb retro stílusú készülékeket is vásárolhat, amelyek tökéletesen díszítik a konyhát. Javasoljuk, hogy nézze meg az ETA Storio és a Gorenje Retro Collection kiadásait.

✅ Retro hűtőszekrények 250000 forinttól

Csak magasabb ár miatt hibáztathatjuk ezeket a retro hűtőszekrényeket. Kialakításukat, belső felosztásukat, méretüket és energiaosztályukat tekintve a csúcsminőségű készülékek közé tartoznak. A legnagyobb figyelmet a Smeg márka ikonikus olasz hűtőszekrényei kapják. A helyi jól ismert márkák közül ide tartoznak a terjedelmes ETA és Gorenje modellek.

A legjobb retro hűtőszekrény márkák

A retro hűtőszekrényeket olyan márkák kínálatában találja, amelyek nagyrészt hűtőszekrények gyártásával foglalkoznak. Ez egyértelműen jó hír a fogyasztó számára. A technológia, az ár / teljesítmény arány és a funkciók még a retro dizájnnal rendelkező hűtőszekrények esetében sem maradnak el.

 • ETA – Az ETA kombinált retro hűtőszekrények kellemes meglepetés. Megfelelően nagy helyet biztosítanak – a teljes térfogat legfeljebb 300 l. Az ETA Storio teljes kiadása nagyon sikeresnek tűnik.
 • Amica – Az Amicia retro hűtőszekrények a megfizethető, jó ár / minőség arányú készülékek képviselői. A piros és a fekete mellett a nem hagyományos kék is érdekes lehet.
 • Smeg – A luxus Smeg olasz hűtőszekrények a tökéletes látványt és a legjobb paramétereket ötvözik. Ideális választás igényeseknek.
 • Klarstein – A magas szintű elegancia, a pontosan átgondolt letisztult vonalak és a bőséges belső tér biztosította, hogy a Klarstein retro hűtőszekrények utat törjenek a régi állcsillagok közé.
 • Snaige – Érdekes alternatíva a megfizethető retro hűtőszekrények között, három hagyományos árnyalatban (piros, fekete, bézs) vásárolható meg.
 • Gorenje – Amikor azt mondjuk, hogy retro, sokan közülünk először a jól ismert Gorneje márka retro hűtőszekrényeire gondolnak. Rendkívül népszerűek és magas eladottságnak örvendenek.

Inspiráló retro konyhák

Melyek a retrós színek?

Emlékszik a lakkozott piros / sárga / zöld konyhabútorra a nagymamánál? Nálunk ez egy gyönyörű mentol volt, amely minimális módosításokkal is felizgatná a jelenlegi retro rajongókat. Csak kár, hogy nem kapott esélyt, és helyet kellett adnia az új bútoroknak.

A retro sikeresen megszünteti az összes modern enteriőr egységességét. Megtöri a fehéret, krémszínűt, feketét és szürkét és felhívja magára a figyelmet.

Milyen színben készülnek leggyakrabban a retro hűtőszekrények?

 • Piros – Leggyakoribb választás a retro hűtőszekrények esetében. Tökéletesen élénkíti a fényes fekete-fehér konyhát, de a fa természetes árnyalataiból is kitűnik.
 • Kék – A kék retro hűtőszekrény jól néz ki, kombinálva egy fehér konyhabútorral, amelyet egy világos munkalap egészít ki. A sötétebb kék árnyalatok egy rusztikus konyhába is passzolnak, téglaburkolattal az egész falon.
 • Mentol és zöld – Az ilyen üde színű retro hűtőszekrény gyönyörűen kiegészíti a fehér belső teret, mely decens fekete kiegészítőkkel rendelkezik. Krémszínű konyhához is jó választás.
 • Barna és krémszínű – A bézs színű retro hűtőszekrény tökéletes a szürke és a hamvas árnyalatú konyhába, ahol fénye gyönyörűen felkelti a figyelmet.
 • Sárga – Az összetéveszthetetlen sárga hűtőszekrény megfelel a fehér, de a sötét antracit konyhabútorokhoz is. A bátrak a sötétkék szekrényekhez is kombinálják.
 • Rózsaszín – Lágy pasztell, magasfényű retro hűtőszekrény könnyen összehangolható. Illik a fényes felületekhez, valamint a természetes tónusú konyhához is. Még lágyítja is a jellegzetes fekete-fehér kockás padlót.
 • Fekete – Gyönyörűen passzol a rusztikus stílusba, az egész falon lévő téglaburkolatokkal és nyitott szekrény koncepcióval. Ugyanakkor krémszínű konyhabútorok mellett is tökéletes, különösen, ha más készülékeket is választ fényes fekete kivitelben.

Szintén érdekelheti Önt:

TermékInfoÉrtékelés
1.GORENJE ORK192BK
Energiaosztály: E
Éves energiafogyasztás: 236 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 227 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 97 l

📌 254000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.AMICA KGCR 387100 B
Energiaosztály: E
Éves energiafogyasztás: 201,85 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 181 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 63 l

📌 169000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.ETA 253490030E Storio
Energiaosztály: E
Éves energiafogyasztás: 179 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 170 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 45 l

📌 146000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Klarstein Audrey Retro
Energiaosztály: A++
Éves energiafogyasztás: 186 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 194 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 56 l

📌 232000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.AMICA VC 1622 G
Energiaosztály: E
Éves energiafogyasztás: 195,28 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 147 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 55 l

📌 171000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.GORENJE ORK192C-L Retro Collection
Energiaosztály: E
Éves energiafogyasztás: 236 kWh/annum
Űrtartalom (hűtőtér): 227 l
Űrtartalom (fagyasztótér): 97 l

📌 250000 Ft - tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új retro hűtőszekrény kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb retro hűtőszekrényt.