Háztartási gépek

A legjobb keskeny slim mosógépek (recenziók és teszt 2024)

legjobb keskeny slim mosógépek Nem csak a szűkös hely miatt kereshet keskeny mosógépet. A legjobb keskeny slim mosógépek olyan fürdőszoba tulajdonosok figyelmét is felkeltik, ahol egy teljes mélységű mosógép is elférne. Ez egy dolgot jelent – ez egy olyan kategória, amely a közelmúltig inkább csak kiegészítésnek számított, egyre inkább hemzseg a teljesen felszerelt, minőségi modellektől, amelyek semmiben sem maradnak el a klasszikus mosógépektől.

Keskeny mosógépnek számít az a mosógép, amelynek mélysége nem haladja meg az 50 cm-t. Lehet 40 cm mély, de lehet 49,5 cm mély is, hogy keskeny mosógépnek minősüljön. A maximális dobkapacitás is igen változatos – 4 kg-tól a csodálatra méltó 10 kg-ig. Egy bizonyos kapacitástól kezdve azonban a gyártóknak „varázsolniuk“ kell a mosógép szélességével és magasságával. Míg az átlagos 6-7 kg dobkapacitású keskeny mosógépek 55-60 cm szélesek, és magasságuk nem haladja meg a szabványos 82 cm-t, addig a 10 kg mosnivaló befogadására alkalmas egyedi keskeny mosógépek már kb. 70 cm szélesek, és magasságuk meghaladja a 100 cm-t.

Akár helyhiány miatt választ keskeny mosógépet, akár egyszerűen csak a keskenyebb mosógépeket részesíti előnyben, amelyek nem nyúlnak bele túlságosan a fürdőszobai térbe, van néhány fontos kiválasztási lépés, amelyet figyelembe kell vennie. A keskeny mosógép kiválasztása alapvetően nem különbözik az általános mosógép kiválasztásától. Fontos figyelembe venni a töltés módját, a dobok kapacitását, az energiafogyasztást, a program- és a funkcionális felszereltséget. Ha keskeny mosógépet szeretne gőzfunkcióval, akkor megtalálja! Ugyanilyen sikeres lesz a keresése, ha egy keskeny mosó-szárítógépet (2in1 készülék) keres. Tesztek és recenziók alapján kiválasztottunk néhány érdekes jelöltet a legkülönfélébb keskeny mosógépek közül, amelyek az alábbi rangsor alapjául szolgáltak. Olyan ismert márkák kedvenceit találja benne, mint a Haier, az AEG, az LG és a Samsung.

A legjobb keskeny slim mosógépek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.GORENJE WNEI74SBS SteamTech
Mélység: 46,5 cm
Energiaosztály: B
Kapacitás: 7 kg
Súlyozott energiafogyasztás: 51 kWh/100 c.
✔️ Keskeny gőzmosógép
5 out of 5 stars (5 / 5)142000 Ft Alacsony ár
2.SAMSUNG WW65AA126AE/LE
Mélység: 45 cm
Energiaosztály: D
Kapacitás: 6,5 kg
Súlyozott energiafogyasztás: 67 kWh/100 c.
✔️ Keskeny mosógép
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)152000 Ft Alacsony ár
3.CANDY CS4 1272DE/1-S
Mélység: 45 cm
Energiaosztály: D
Kapacitás: 7 kg
Súlyozott energiafogyasztás: 69 kWh/100 c.
✔️ Mosógép - elöltöltős
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)108000 Ft Alacsony ár
4.GORENJE WE62SDS SteamTech
Mélység: 43 cm
Energiaosztály: D
Kapacitás: 6 kg
Súlyozott energiafogyasztás: 65 kWh/100 c.
✔️ Gőzmosógép - elöltöltős
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)118000 Ft Alacsony ár
5.HOOVER HWP4 37AMBC/1-S
Mélység: 45 cm
Energiaosztály: A
Kapacitás: 7 kg
Súlyozott energiafogyasztás: 45 kWh/100 c.
✔️ Mosógép - elöltöltős
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)198000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon keskeny mosógépet

Mire kell figyelni a keskeny mosógép kiválasztásakor? Az egyik kritérium, amely azonnal leszűkítheti a lehetőségeket, a mosógép mélysége. Különösen akkor, ha a mosógépet olyan helyre kell elhelyeznie, ahol minden centiméter számít, és már 2 cm többlet is lehetetlenné teszi a kényelmes ajtónyitást. Ezt követően már csak a gazdag mosógép kínálat fennmaradó részére jellemző paramétereket és funkciókat kell áttekinteni.

A keskeny mosógép töltési módja

Elöltöltős vagy felültöltős keskeny mosógép érdekli?

 • A felültöltős keskeny mosógépek a legkompaktabb megoldást jelentik. Ennek oka, hogy a mosógéphez felülről lehet hozzáférni, így nem kell plusz centimétereket hagyni az ajtó oldalirányú kinyitásához. Mivel egy ilyen típusú, szabadon álló mosógépet mindkét oldalon a fal mellé lehet állítani, a legtöbb felültöltős mosógép (általában, nem csak a keskeny) megfelel annak a követelménynek, hogy az alap egyik mérete 50 cm-nél kisebb.
 • Az elöltöltős keskeny mosógépek vonzóbbak a formatervezést tekintve, és az eladásokban is vezetnek. Ezek 40-50 cm mélységben kaphatók, és a teljes mélységű modellekkel azonos funkcionális és programfelszereltséggel rendelkeznek. Vigyázzon azonban az ajtóval. Ennek oka, hogy az ajtó kissé túlnyúlik a mosógép szélén, és egyes esetekben nem egyértelmű, hogy ez a túlnyúlás beleszámít-e a teljes mélységbe. Ellenőrizze a teljes mélységet, különösen akkor, ha egy keskeny mosógépet szűk helyre helyezi el, ahol már néhány centiméteres túlnyúlás is akadályozná.
 • A keskeny mosó-szárítógépek (és elöltöltősök) egészítették ki a népszerű 2 az 1-ben kombinált készülék alkategóriát. Figyeljen a dob kapacitására mosáskor és a dob kapacitására szárításkor. Ezek nem ugyanazok az értékek lesznek. Valójában a dobkapacitás szárítási üzemmódban általában csak 50-60%-a a mosási dobkapacitásnak. Szemléltető példának: Egy 8,5 kg mosási kapacitású mosógépet például szárítási üzemmódban csak legfeljebb 5 kg-os kapacitásig lehet megtölteni.

📌 Kérdés: Kapható keskeny mosógép-szárítógép szett?

Igen, a jó hírű gyártók is figyelmet fordítanak az olyan „ikrek“ gyártására, ahol egy slim mosógépre biztonságosan rá lehet helyezni egy slim szárítógépet.

Hogyan válasszon keskeny mosógépet

Keskeny mosógép dobkapacitása

Hogyan válasszuk ki a megfelelő dobkapacitást? Jobb-e nagyobb dobbal ellátott mosógépet beszerezni, még akkor is, ha kis, kétszemélyes háztartásról van szó? Az ideális dobkapacitást komplexebben kell vizsgálni.

 • A dob mérete és kapacitása közvetlenül tükröződik a mosógép méretében (és mélységében is).
 • Egy nagy dob esetén hatékony kihasználtságra van szüksége ahhoz, hogy a víz- és villamosenergia-fogyasztás gazdaságos legyen. Bár a modern keskeny mosógépek automatikus mennyiségszabályozással rendelkeznek (a betöltött szennyes súlyának megfelelően állítják be a vízmennyiséget és a ciklus hosszát), de ez a funkció még nem minden keskeny mosógépben található meg.
 • Egy kisebb kapacitású dobbal ellátott mosógép nem fogja kielégíteni egy nagycsalád igényeit. Gyakrabban fog mosni, ami növeli az idő előtti kopás kockázatát.

Ezzel elérkeztünk a legfontosabb dologhoz. A mosógép dobjának kapacitását a háztartás tagjainak száma szerint válassza ki. Egy kétszemélyes háztartás 4-5 kg dobkapacitású, keskeny mosógéppel is beéri. Egy három- vagy négyfős háztartás nem fog rosszul járni, ha egy 6-7 kg dobkapacitású mosógéphez nyúl. Többszemélyes háztartásokba, kisgyermekes családokba vagy sportolók számára, ahol naponta felhalmozódik a piszkos ruhanemű, a 8 kg-os vagy annál nagyobb dobkapacitású, keskeny mosógépeket ajánljuk.

Mit tudhat meg a mosógép új energiacímkéjéből?

A mosógép kiválasztását befolyásoló fontos információk tömkelege megtalálható az energiacímkén. 2021. március elejétől a mosógépek energiacímkéje több változáson is átesett. Mostantól a következő adatokat és információkat tartalmazza:

 • Az energiahatékonysági osztályok A-tól G-ig terjedő skálája – hiába keresné a régi „pluszos“ energiaosztályokat. A legenergiatakarékosabb mosógépek büszkén viselik az A (korábban A+++) jelzést, és a B (korábban A++) vagy C (nemrég még A+) osztályú gépek sem rosszak. Minél gyakrabban mos, annál jobb energiaosztályt kell választania. Az osztályok közötti fogyasztásbeli különbség akár 25% is lehet!
 • Súlyozott energiafogyasztás – kWh-ban kifejezve 100 mosási ciklusonként (az éves vízfogyasztás helyett).
 • Súlyozott vízfogyasztás – ciklusonként literben kifejezve (az éves vízfogyasztás helyett).
 • Centrifugálási hatékonysági osztály – az A B C D E F G skála egy betűjével kifejezve. Minél közelebb van az A értékhez, annál nagyobb a centrifugálási hatásfok, és annál jobban megszabadul mosás után a felesleges víztől a ruhanemű.
 • ECO program időtartama 40-60 °C hőmérsékleten – órákban és percekben.
 • Levegőzaj-kibocsátási osztály – A B C D skála betűivel és decibelben kifejezve. Ebben az estben is érvényes, minél közelebb van az A-hoz, annál csendesebb a mosógép, és annál kevésbé zavarja a környezetét.
 • QR kód (kötelező) – a QR kód beolvasásával még több információt találhat az adott modellről a termékadatbázisban.
Centrifugálás – percenkénti fordulatszám

Szeretnénk, ha egy jó minőségű mosógép eltávolítaná a szennyeződéseket a ruhaneműből, de azt is szeretnénk, hogy a mosási ciklus után a lehető legkevesebb vízzel vegyük ki a ruhaneműt a dobból, hogy a szárítási folyamat ne húzódjon el feleslegesen. A centrifugálási sebességet a percenkénti fordulatszámmal fejezik ki. A keskeny mosógépek maximális fordulatszáma körülbelül 1000-1600 fordulat/perc. A legtöbb esetben ezt az intervallumot több sebességre osztják (400, 600, 800, 1000, 1200 fordulat/perc), hogy az adott típusú ruhaneműhez megfelelő optimális sebességet választhassa ki. Ennek oka, hogy egyes anyagok nagy centrifugálási sebességnél megrongálódhatnak vagy túlzottan gyűrődhetnek.

Mosógépmotor és jellemzői

Mi a különbség egy 87500 forintos slim mosógép és egy 245000 forintos slim mosógép között? A jelentős árkülönbségek egyik oka a használt motor típusa.

Az olcsó, keskeny mosógépekben egy klasszikus ékszíj- és szíjtárcsás motor gondoskodik a mosógép működéséről. Zajosabb, energiaigényesebb és intenzív használat esetén hajlamos a károsodásra (szíj elcsúszása, nyikorgása, szakadása). Az elektronikusan vezérelt inverter motorok lényegesen jobbak. Működésük csendesebb, gördülékenyebb és gazdaságosabb. A gyártók vonzó tíz év garanciát adnak erre a motortípusra. Megtalálhatók a felső középkategóriás keskeny mosógépekben. A legjobban felszerelt keskeny mosógépek Direct Drive inverter motorral büszkélkedhetnek, amely közvetlenül a dobtengely hátuljára csatlakozik, ékszíj nélkül. Az ilyen típusú motor minden paramétere felülmúlhatatlan – a mosógép működése extra csendes, alacsony rezgésszámmal és energiafogyasztási igénnyel.

A keskeny mosógépek funkciói

A következő rész külön helyet érdemelne, mivel az automata mosógépek funkcióinak kínálata részletesen átgondolt. Azonban lerövidítjük, egyszerűre és informatívra fogjuk. Az alábbi funkciók közül néhány minden mosógépben megtalálható, függetlenül az árától, mások a drágább modellek vonzerejét jelentik.

 • Alapfunkciók – ezek közé tartozik a gyermekbiztonsági zár, időzítő, késleltetett indítás, hangjelzés a mosási ciklus végén
 • Biztonsági funkciók – túlfolyás és vízszivárgás elleni védelem váratlan meghibásodás esetén
 • Automatikus mennyiségszabályozás funkciók – a mosógép képes lemérni a betöltött szennyes mennyiségét, ami azonnal beállítja a mosási ciklust (annak hosszát, vízfogyasztását, mosószer mennyiségét)
 • Karbantartási és tisztítási funkció – biztosítja a dob tisztítását, eltávolítja a zsíros lerakódásokat, a port és a baktériumokat a dob belsejéből
 • Gőzfunkció – felfrissíti a ruhákat, kisimítja azokat, megszabadítja a baktériumoktól és sterilizál
 • Smart funkció – intelligens eszközökhöz csatlakoztatva a mosógép távolról is vezérelhető

Programfelszereltség

Hány mosási program elégendő? 9, 12 vagy 15? A mosási programok választéka elképesztő, és figyelembe veszi a különböző textíliák mosását (pamut, gyapjú, szintetikus anyagok, sportruházat, sötét ruházat, …). A hőmérséklet, az előre beállított fordulatszámok és a dobkapacitás tekintetében is vannak különbségek. Erre különösen fordítson figyelmet. Egyes szövetek nagyobb nedvszívó képességgel rendelkeznek, és nedvesen túlságosan nehézzé válnak. Ha az adott program csak a dob kapacitásának felét adja meg maximális terhelésként, próbálja meg nem túltölteni a dobot.

Míg egyes programok komplexek, ahol csak a piszkos ruhaneműt kell a mosógépbe tenni, és a végén tiszta, kicsavart és illatos ruhaneműt kell kivenni, addig mások részlegesek, de időnként hasznosak lehetnek. Számítson rá, hogy reálisan csak néhány alapvető, univerzálisabb programot, a gyors ECO programot és a kiegészítő centrifugálási programot fogja használni. Aránylag gyakran van használva a program módosításának lehetősége (hőmérséklet növelése/csökkentése, fordulatszám változtatása). Ha kisbaba van a családban, akkor érdekelhetik a keskeny mosógépek antibakteriális mosóprogrammal, amelyben a mosógép hosszabb ideig öblíti a ruhaneműt, hogy megszabaduljon a mosószer maradványaitól, és a végén forró gőzzel sterilizál.

Keskeny mosógépek ára

A keskeny mosógépek kategóriája jelenleg meglepően gazdag. Az egyes modellek között azonban jelentős különbségek is vannak, amelyek az árban is megmutatkoznak. Hogyan lehet eligazodni a keskeny mosógépek kínálatában ár szerint?

Keskeny slim mosógépek 105000 forintig

A 105000 forintig terjedő árral rendelkező keskeny mosógépek alapmodelljei átlagos felszereltségű mosógépeknek tekinthetők azon fogyasztók számára, akik nem a legújabb kütyüket keresik. Általában 4-6 kg a kapacitásuk, a maximális fordulatszámuk 1000-1200 fordulat/perc. A belsejükben egy klasszikus motor, szíjtárcsa és ékszíj található. Kisebb háztartásokba alkalmasak, ahol hetente néhányszor mosnak. Átlagos funkcionális és programfelszereltségre lehet számítani. A gőz és a smart funkciók a magasabb árcédulával rendelkező keskeny mosógépekhez tartoznak. Fordítson nagyobb figyelmet az energiacímkére, különösen az energia- és vízfogyasztásra. Gyenge pontja lehet a magasabb zajszint.

📌 A Beko, Gorenje, Indesit márkák olcsó keskeny mosógépei felkeltették a figyelmet.

Keskeny slim mosógépek 105000 és 210000 forint között

A kategóriát a jelenleg legkelendőbb keskeny (slim) mosógépek képviselik. Nagyon jó ár/minőség és ár/teljesítmény arányt kínálnak. A kivitelezésük, a funkcionális, technológiai és programfelszereltségük minősége magasabb szintű. Számos csendes és gazdaságos inverter motorral ellátott modellt talál itt. A mosógépek kapacitása szolid szórást biztosít – a kisebb 6 kilós doboktól a családi méretű 9 kilósokig. Egyes keskeny mosógépek már rendelkeznek az áhított gőzfunkcióval is. Már 140000 forinttól felfelé megtalálhatók az első automata mosó-szárítógépek is (2in1 készülék).

📌 Nagyon jó vélemények, értékelések kísérik az Electrolux, Bosch, Candy, Haier, AEG márkák slim mosógépeit.

Keskeny slim mosógépek 210000 forinttól

Ebben az árkategóriában már a neves gyártók zászlóshajó modelljei is megtalálhatók, így nem kell attól tartania, hogy a modernitásban lemarad a teljes mélységű mosógépek mögött. A legtöbb esetben ezek nagy teljesítményű és csendes mosógépek, amelyek magas szintű technológiai felszereltséget és széles körű beállítási lehetőségeket kínálnak. Ezeknek a mosógépeknek a működése gazdaságos, sok modellnél 10 év garanciát adnak az inverter motorra vagy a Direct Drive inverter motorra.

📌 Az igényes vásárlók figyelmébe ajánljuk az LG, Samsung márkák luxus felszereltségű keskeny mosógépeit.

A legjobb keskeny mosógép márkák

 • Haier – Népszerű keskeny mosógépek 8 kg-os és nagyobb kapacitással, nagy fordulatszám elérésére alkalmasak. Elsősorban az A energiaosztály miatt helyezzük ezeket reflektorfénybe. Kihagyhatatlan dizájn és szemet gyönyörködtető kezelőpanel. Az árak kb. 175000 forinttól kezdődnek.
 • AEG – Az AEG slim mosógépek a ProSense kiadásból (technológia, amely a töltet súlyának megfelelően optimalizálja az energia- és vízfogyasztást) nagyon jó ár/teljesítmény arányt kínálnak. Dobkapacitás 6-7 kg.
 • LG – Mosógépek szélesebb választéka különböző árkategóriákban és méretekben. A drágább modellek a kombinált készülékek képviselői – ezek szárítógépként is funkcionálnak.
 • Samsung – A dél-koreai Samsung márka portfóliójában minőségi, a legújabb technológiával felszerelt mosógépek találhatók, még a 46 cm-nél kisebb mélységűek is.
 • Candy – Jelenleg a legszélesebb választékban kapható keskeny mosógépek jó megfizethetőséggel (70000 – 192500 forint közötti áron).
 • Midea – Ultra keskeny elöltöltős mosógépek (mélységük csak 40 cm), 6-7 kg kapacitással, 105000 forint körüli áron.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.GORENJE WNEI74SBS SteamTech
Mélység: 46,5 cm
Energiaosztály: B
Kapacitás: 7 kg
Súlyozott energiafogyasztás: 51 kWh/100 c.
✔️ Keskeny gőzmosógép
5 out of 5 stars (5 / 5)142000 Ft Alacsony ár
2.SAMSUNG WW65AA126AE/LE
Mélység: 45 cm
Energiaosztály: D
Kapacitás: 6,5 kg
Súlyozott energiafogyasztás: 67 kWh/100 c.
✔️ Keskeny mosógép
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)152000 Ft Alacsony ár
3.CANDY CS4 1272DE/1-S
Mélység: 45 cm
Energiaosztály: D
Kapacitás: 7 kg
Súlyozott energiafogyasztás: 69 kWh/100 c.
✔️ Mosógép - elöltöltős
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)108000 Ft Alacsony ár
4.GORENJE WE62SDS SteamTech
Mélység: 43 cm
Energiaosztály: D
Kapacitás: 6 kg
Súlyozott energiafogyasztás: 65 kWh/100 c.
✔️ Gőzmosógép - elöltöltős
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)118000 Ft Alacsony ár
5.HOOVER HWP4 37AMBC/1-S
Mélység: 45 cm
Energiaosztály: A
Kapacitás: 7 kg
Súlyozott energiafogyasztás: 45 kWh/100 c.
✔️ Mosógép - elöltöltős
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)198000 Ft Alacsony ár

Javasoljuk, hogy nézze meg:

 • Legkevésbé meghibásodó mosógépek: Mely márkák vezetnek és győzték meg a szakértőket?