Gyermek áru

A legjobb gyermek járókák (recenziók és teszt 2024)

gyermek járókák Ha a baba már szépen ül, nem telik el sok idő, amíg elkezdi felfedezni a környezetét. Már csak egy lépés választja el attól, hogy tökéletesítse a négykézláb mászást, és elinduljon felfedezni a helyszínt szobáról szobára. Ha olyan megoldást keres, amellyel biztonságban tarthatja őt legalább néhány percig a nap folyamán, ne hagyja ki a legjobb gyermek járókákat tartalmazó válogatásunkat, amelyeket pozitív vélemények és nagyon jó eladások kísérnek.

A legkisebb gyermekek felszerelése hatalmas. A gyártók számos termékkel állnak elő annak érdekében, hogy a szülők számára egyszerűsítsék a babáról való gondoskodást. Kezdődik a babakocsival, az autós gyereküléssel és a gyerekággyal, folytatódik az etetőszékkel, a járókával, … és végződik a cumisüveggel és a cumival. A gyermek járókák ebben a rengetegben praktikus jellegük miatt kerültek a figyelem középpontjába. Ez nem csak egy hóbort. A járóka biztonságos, meghatározott környezetet teremt a baba számára, ahol elégedetten játszhat a játékaival, miközben Ön szemmel tartja, hogy mit csinál, és a baba is látja Önt, és megnyugszik, hogy a közelben van.

Az alábbi választási útmutatóban tanácsot adunk, hogyan válasszon járókát, és milyen szempontokra érdemes a legnagyobb figyelmet fordítania. Az egyes modellek között már első ránézésre is nagy különbségek vannak. Anyaguk, alakjuk, méretük, felszereltségük és általános használatuk tekintetében különböznek egymástól. Átnéztük a gyermek járókák tesztjeit és recenzióit, és azokra a termékekre összpontosítottunk, amelyek a legtöbb pozitív visszajelzést váltották ki a felhasználókból. Az eredmény egy rangsor, amely tartalmazza a kedvenc járókákat különböző kivitelben olyan márkáktól, mint a Klups, a Puppolina, a Caretero és a Bo Jungle.

A legjobb gyermek járókák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.COSING Babakarám bükkfa
✔️ Méretek: 65 × 100 × 100 cm (Ma×Sz×H)
✔️ Anyaga: Fém, Fa
5 out of 5 stars (5 / 5)25000 Ft Alacsony ár
2.Bo Jungle B-Ball Pit Play Gym
✔️ Méretek: 24 × 64 × 84 cm (Ma×Sz×H)
✔️ Anyaga: Habszivacs, Pamut
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)27000 Ft Alacsony ár
3.MoMi Mamu
✔️ Méretek: 78 × 100 × 100 cm (Ma×Sz×H)
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)38500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon gyermek járókát

Át kell ugrania a szomszéd szobába? Minden szükséges dolgot előkészíteni egy orvoslátogatáshoz? Vagy elkezdeni ebédet főzni? Több jó oka is van annak, hogy a gyermek járókák miért keltették fel a szülők figyelmét. A megfelelő választással egy olyan praktikus segítőt kap, amely a kisgyermek számára egy vonzó és biztonságos helyet teremt, ahol egy ideig játszhat. Hiszen ahogy telnek a hónapok, úgy nő a gyerekek érdeklődése a környezetük iránt, és a fizikai képességeik is. Egyre nehezebb mindent rendben tartani, elkerülni a baleseteket és egy időre szabad kezet kapni. Nem kell, hogy a gyermek járóka miatt lelkiismeret furdalása legyen, hogy „félreteszi“ a gyerekét, és nem foglalkozik vele. Ha a baba nyugodt, boldog a járókában, és lelkesen fedezi fel a játékait, a 30 percet meg nem haladó ésszerű időtartam nem veszélyezteti egészséges fejlődését.

Mit várjunk el egy minőségi gyermek járókától? Mire összpontosítsunk? Hogy megkönnyítsük a döntést és a vásárlási folyamatot, készítettünk néhány érdekes felosztást és tippeket.

legjobb gyermek járókák

Gyermek járókák anyaguk szerint

Kezdjük azzal, hogy megismerjük a fő anyagokat, amelyek nagyban meghatározzák a gyermek járókák megjelenését, összecsukhatóságát, súlyát és mindenekelőtt stabilitását.

Fa gyermek járókák

A fából készült gyermek járókák egy masszívabb, stabilabb megoldást képviselnek. Több részből állnak (4, 6, 8), amelyek leggyakrabban négyzet, téglalap, hatszög, nyolcszög alaprajzú járókát eredményeznek. A járóka egyes falai függőleges, sima fa rudakból (pl. bükkfából) készülnek, amelyek között biztonságos távolságok vannak, hogy a baba feje ne tudjon beszorulni.

Megfelelő összeszerelés esetén nem kell aggódnia a járóka stabilitása miatt, még akkor sem, ha a baba megragadja a rácsokat és feláll. Néhány járóka szilárd aljjal is rendelkezik, és kényelmes matraccal van felszerelve. Vannak kerekekkel ellátott változatok is, amelyeket szükség szerint mozgathat a belső térben.

Általában a fából készült járókák drágábbak, de hosszú élettartamot kínálnak, és kiváló állapotban több gyermeket is kiszolgálhatnak a családban. Számítson arra, hogy kevésbé összecsukhatók és nehezebbek. Ha egy utazó járóka változatot fontolgat, nem egy fából készült járóka lesz az, amit az autóban szeretne szállítani. És szintén egy eleső baba is fájdalmasan megütheti magát a konstrukcióban.

 • Nagyon stabil járókák, hosszú élettartam, természetes anyag, különböző formák, alacsony karbantartási igény
 • Nehezebb és kevésbé összecsukható szerkezetek, eséskor megütődés veszélye, magasabb ár

Fém gyermek járókák

Egy másik alternatíva a fém járókák, amelyek, mint a neve is mutatja, fémprofilokból készülnek. Több részből állnak, amelyek egymással összekapcsolhatók. Semleges fehér vagy szürke színűek, és a lakásban a tér elhatárolására is használhatók – például korlátként a kandalló előtt, a lépcsőház előtt vagy a nagy szobanövények előtt, az Ön igényeitől függően.

Ezek is kevésbé alkalmasak utazásra, inkább otthoni stabil használatra. Ezek nehezebbek, drágábbak, de stabilak és ellenállnak a felborulásnak. Mivel a konstrukció falai keskeny fém rudakkal vannak kitöltve, itt is igaz, hogy a gyermek eséskor megütheti magát.

 • Nagyon jó tartóssággal és stabilitással rendelkező gyermek járókák, több helyen is használható a háztartásban, mint korlát, gyakran egy kézzel összecsukható és szétnyitható, könnyen tisztítható
 • Összecsukva több helyet foglal, nem alkalmas utazáshoz, megütődés veszélye

Gyermek járókák textillel/hálós anyaggal

A legkelendőbb gyermek járókák között több olyan modell is található, amelyek az oldalfalak kialakításában különböznek az előző típusoktól. Valójában nem a rácsok töltik ki a kerületi konstrukciót, hanem a színes textil és a háló. Különböző színű és méretű gyermek járókák állnak rendelkezésre, és a konstrukció kialakításában és összecsukhatóságában is vannak különbségek.

Miért olyan érdekesek? Elsősorban a változatosságuk, az érdekes felszereltségük, a jó megfizethetőségük és a kisebb tárolási igényük miatt. Könnyebbek, egyszerűen összecsukhatók, például laposra, így utazás közben is társaságot nyújthatnak. Így a babának egy ismerős hely áll a rendelkezésére látogatás vagy nyaralás alkalmával is. A tartozékok között szerepelhet szilárd alj, matrac, ajtó, körhinta, kerekek, …

A falaik puhák, ami azt jelenti, hogy a baba nem fogja megütni magát, ha elesik. Ha azonban a baba eléri azt a kort, amikor megpróbál átmászni a szélén, az egész járóka felborulhat. Ugyanakkor ne feledje, hogy a baba nem fogja látni Önt azokon a részeken, ahol a textil van, és Ön sem fogja látni őt. Hosszú ideig a hálón keresztül történő nézés a szem megerőltetését okozza. Ha karbantartási szempontból is nézzük, a textíliák tisztítása kicsit több időt vesz igénybe, mint egy fából készült járóka bepiszkított rácsainak tisztítása.

 • Széles választék, különböző méretek és színek, összecsukható konstrukció, alacsonyabb súly, szállításra és utazásra is alkalmas, a járóka falai puhák és biztonságosabbak elesés esetén
 • Bizonyos esetekben kisebb stabilitás, egyes részek átlátszatlansága, a szem megerőltetése a hálón keresztül nézéskor, igényesebb tisztítás

Kisebb gyermekek számára érdekes alternatíva az alacsony „száraz medence“ rugalmas hálós/textil falakkal, amelyek leggyakrabban hatszög alakban, érdekes ház vagy minden oldalán nyílásokkal ellátott sátor formájában kaphatók. Bár csak egy kisebb gyermek fér el benne, de legalább nem lesz tele a nappali labdákkal és kockákkal. A gyermek nem tud neki támaszkodni (így nem szolgál arra, hogy felálljon), de később könnyen át tud mászni rajta.

 Műanyag és felfújható járókák

A műanyag és felfújható gyermek járókák marginális kategóriát képeznek. Olcsó, nagyon könnyű és könnyen tárolható, ha nincs rájuk szüksége. Stabilitásuk és tartósságuk azonban nem meggyőző. A műanyag járókák több panelből állnak össze, egyszerűen összekattintva, színes kerítésre hasonlítanak.

A felfújható járókák úgy néznek ki, mint egy úszómedence, magasított peremmel és aranyos ábrákkal. Ha ilyen megoldás érdekli, egy egyszerű, karikákkal ellátott „rendes“ gyerekmedence, amelyet egy takaróval, habszivacs alátéttel bélel ki, és amelybe a gyermeke kockáit vagy labdáit helyezi, ugyanolyan jól működik alkalmi használatra. Egyes felfújható járókák kastély alakúak, és a rugalmas felfújható matracon jó móka ugrálni.

 • Alacsony ár, alacsony súly, könnyen hordozható
 • Gyengébb stabilitás, kisebb tartósság, kevésbé illeszkedik a designilag a belső térbe

Hogyan válasszon gyermek járókát

Mit kell figyelembe venni a gyermek járóka kiválasztásakor?

 • Méret és tágasság – Egy járóka esetében olyan helyre van szükség, ahol nem áll útban, nincs huzatban, és azt is lehetővé teszi, hogy több oldalról is szemmel tarthassa a babát. A gyerekek jól érzik magukat a járókában, amelyek méretileg egy kicsit tágasabbak, mint egy kiságy. A legkeresettebb járókák a 150 × 150 cm, 120 × 120 cm, 100 × 100 cm méretűek. Azonban más méretek is kaphatók, így nem jelent gondot megtalálni a belső térhez illő járókát. Állítsa be a járóka peremének magasságát a gyermek életkorához és magasságához. A tartomány széles – kb. 50-110 cm között.
 • Stabilitás – A fa és fém járókák jobb stabilitással rendelkeznek.
 • Összecsukhatóság / Mobilitás – A textil- és hálós panelekkel ellátott járóka jobb összecsukhatóságot biztosít. A többszöri összeszerelés és szétszerelés elkerülése érdekében praktikus összecsukható mechanizmussal is rendelkeznek. Ilyen módon felszerelve lényegesen kényelmesebbek az utazáshoz, és kisebb súlyuk miatt könnyen szállíthatóak.
 • Használhatóság – A matraccal ellátott, szilárd aljú járóka alkalmanként alvásra is használható.
 • Felszerelések és tartozékok – Döntse el, milyen elemek/funkciók érdeklik. Keressen fékkel ellátott kerekeket, matracot, puha habszivacs alátétet, állítható magasságú járóka aljat, oldalajtót, …

Gyermek járókák használat és funkció szerint

A járókát elsősorban napközben használják, amikor a baba ébren van és a játékokkal játszik. Időnként előfordulhat, hogy a játékban elfáradva elalszik a járókában, és sajnálja elvinni a kiságyba.

Azon gondolkodik, hogy „két legyet üt egy csapásra“, és beszerzi a járókát és a kiságyat 2 az 1-ben konstrukcióként? Nem Ön az első szülő, akit csábít ez a gondolat. A piacon még olyan modelleket is találhat, amelyek könnyen átalakíthatók kiságyból járókává és fordítva.

Az igazság azonban az, hogy ez nem biztos, hogy úgy működik, ahogyan azt tervezték. Például – jó minőségű, atipikus méretű matracot kell beszereznie, később bosszankodhat, amikor egyik helyiségből a másik helyiségbe kell hordoznia. Figyelembe kell vennie a legfontosabb dolgot is: idővel a gyermeknek gondot okozhat, hogy nyugodtan elaludjon azon a helyen, amely napközben a játszóhelye volt. Arról nem is beszélve, hogy ha megevett néhány kekszet, piskótát a kiságy-járókában, a morzsák estig várnak. Ezért az ilyen konstrukciókat inkább a nyaralások alkalmával történő alkalmankénti alvásokhoz részesítik előnyben, mint az egész évben történő állandó alvásokhoz.

Gyermek járókák és biztonság

A járóka olyan áru, amely közvetlenül érintkezik a gyermekkel, ezért számos biztonsági követelménynek kell megfelelnie. A minőségi járóka tanúsított termék, és a biztonságra és az egészségre ártalmatlan anyagokra van helyezve a hangsúly.

 • Minden elem és részlet sima és lekerekített, hogy a gyermek ne tudja megkarcolni, megszúrni vagy megvágni magát.
 • A járóka nem rendelkezik keskeny résekkel, amelyekbe a gyermek ujja beszorulhatna.
 • A rácsok közötti távolság nem lehet több 5-7 cm-nél, hogy a gyermek végtagja vagy feje ne szoruljon közéjük.
 • Az összekötő elemeket úgy kell kialakítani, hogy a gyermek ne tudja ezeket kioldani. Ha a járóka összecsukható mechanizmussal van felszerelve, akkor egy biztonsági zár is jelen van, amely megakadályozza a nem kívánt szétnyitást. A járóka nem csukódhat össze magától, különben veszélyes a gyermekre.
 • A kerekes járókát fékkel is fel kell szerelni.
 • A fém és a fa felületkezeléséhez egészségre ártalmatlan bevonatokat kell használni.
 • A gyermek járóka esetében fel kell tüntetni a gyermek minimális és maximális életkorára (vagy maximális súlyára) vonatkozó információkat.

Video

Gyermek járókák ára

Mennyit fizet egy gyermek járókaért? Döntő az anyag, felszerelés, mobilitás és az Ön elvárásai. A választék változatos, és figyelembe veszi a különböző igényeket.

Gyermek járókák 24500 forintig

A 24500 forintig terjedő árkategóriában az egyszerűbb, fából készült járóka és a textil járóka van túlsúlyban. Egyesek alkalmasak egy helyre történő telepítésre, míg másoknál a mobilitás üdvözlendő tulajdonság. Többnyire egyszerűbb és kisebb konstrukciók.

Gyermek járókák 24500 és 49000 forint között

A kategóriát a jelenleg legkelendőbb gyermek járókák képviselik. Népszerűek az állítható aljú és kerekekkel ellátott fa járókák, valamint a hálós falú, összecsukható gyermek járókák, amelyek aranyos gyermekmotívumokkal vannak ellátva. Ezen az áron olyan érdekes modelleket is talál, amelyek beltéren és kültéren egyaránt használhatók, és rendkívül hatékony összecsukható mechanizmussal rendelkeznek.

Gyermek járókák 49000 forinttól

Precíziósan megmunkált gyermek járókák – moduláris, hatszögletű, állítható, egyik helyről a másik helyre történő áthelyezésre alkalmas. Sok esetben extra felszereléssel – matrac, fészek, játékok, labdák, takaró, játékhíd, körhinta.

A legjobb gyermek járóka márkák

 • Klups – A Klups márka termékeivel pontosan úgy rendezheti be a gyerekszobát, ahogyan azt Ön szeretné. A legnépszerűbbek a fából készült, kerekekkel ellátott és állítható aljú gyermek járókák.
 • Puppolina – Stabil és tágas, 150 × 150 cm méretű, fából készült járóka, különböző színekben.
 • Caretero – A megfizethető összecsukható gyermek járókák megfelelő ár/minőség arányt kínálnak.
 • Bo Jungle – Összecsukható járókák beltéri és kültéri használatra. Stabil, mégis nagyon könnyű váz, másodpercek alatt szétnyitható.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.COSING Babakarám bükkfa
✔️ Méretek: 65 × 100 × 100 cm (Ma×Sz×H)
✔️ Anyaga: Fém, Fa
5 out of 5 stars (5 / 5)25000 Ft Alacsony ár
2.Bo Jungle B-Ball Pit Play Gym
✔️ Méretek: 24 × 64 × 84 cm (Ma×Sz×H)
✔️ Anyaga: Habszivacs, Pamut
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)27000 Ft Alacsony ár
3.MoMi Mamu
✔️ Méretek: 78 × 100 × 100 cm (Ma×Sz×H)
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)38500 Ft Alacsony ár