Háztartási kisgépek

A legjobb jégkészítők (recenziók és teszt) 2024

legjobb jégkészítőkA nyári drinkek és hideg italok kedvelői figyeljenek! Ha unja a jégformák használatát, akkor tudunk egy érdekes megoldást. A következő rangsorban tippeket talál a legjobb jégkészítőkre, amelyeket pozitív értékelések és magas eladottság kísérnek.

A jégforma megfizethető és első pillantásra a legkönnyebb módja a jégkockák elkészítésének. Ha azonban közelebbről megvizsgálja a használatát, akkor azonnal megtudja, hol van a gubanc. A vízzel megtöltött jégforma mozgatása a víz kiömlése nélkül maximális koncentrációhoz méltó teljesítményt igényel! Arról nem is beszélve, hogy szabad és vízszintes helyre van szüksége a fagyasztóban, és egyszerre csak korlátozott számú jégkockát készíthet. Ha kedveli a baráti és családtagokkal való nyári összejöveteleket, a jégkészítő egy pillanat alatt kielégíti igényeit – még a várhatóan magasabb jégfogyasztás mellett is.

A jégkészítő, vagy akár a jéggép, jól megtervezett készülék otthoni használatra. Néhány modell hasonlóan néz ki, mint a kenyérsütő gép, vannak, amelyeket a kávégépek stílusa ihletett. A látszólag tiszta vonalak érdekes technológiát rejtenek, amely napi 10-15 kg jeget képes előállítani. De nem egyszerre! A jégkockák szépen fokozatosan, rendszeres időközönként gyarapodnak a tartályban, így senki sem marad felfrissülés nélkül.

Hogyan működik a jégkészítő? Milyen paraméterekre és tulajdonságokra kell figyelni? Hogyan válasszon jégkészítőt az igényeinek megfelelően? A következő választási útmutatóban megadunk minden fontos információt, amely a végső döntéséhez hozzásegítheti. Figyelünk a jégkészítők tesztjeire és recenzióira is, ahol értékes információkat talál a valós felhasználásból.

A legjobb jégkészítők (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelés
1.Klarstein Mr. Black-Frost
Termelés térfogata: kb. 15 kg/24 óra

✔️ Gyártás időtartama: kb. 6 - 15 perc
✔️ Három választható nagyság
📌 88000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Klarstein Ice Volcano 2G
Jég elkészítésének ideje: kb. 6-13 perc
Termelés térfogata: kb. 12 kg naponta

✔️ Jégkockák: kicsi és nagy
📌 113000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
3.Klarstein Eiszeit Crush
Termelés térfogata: kb. cca 15 - 18 kg/24 óra

✔️ Jégkockák: kicsi és nagy
✔️ 3 az 1-ben: jégkockák, zúzott jég és jeges víz
📌 195000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
4.Guzzanti GZ 122
Termelés térfogata: 12 kg jég 24 óra alatt

✔️ Jégkockák: kicsi és nagy
📌 73000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
5.Gorenje IMC1200B
Termelés térfogata: 12 kg jég 24 óra alatt

✔️ XL méretű jégkockák
✔️ Egy adag elkészítése 9 perc alatt
📌 64000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
6.Klarstein On-The-Rocks
Termelés térfogata: 12 kg naponta

✔️ Jégkockák: kicsi és nagy
📌 59000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon jégkészítőt

A nyári szórakozáshoz a kertben, a grill vagy a medence mellett szükség van a megfelelő csúcspontra. A jeges italok különféle formákat ölthetnek – vegyes gyümölcskombinációktól kezdve a smoothie italokon át a keresett alkoholos italokig. Néhány közülük jég nélkül elveszíti „varázsának“ legalább a felét. Ha azt mondta tavaly nyáron, hogy itt az ideje megtalálni a módját, hogy elegendő jégkocka legyen otthon, akkor már ma felkészülhet! Vessünk egy pillantást arra, hogyan válasszon jégkészítőt, és mit várhat el ettől a készüléktől.

Hogyan válasszon jégkészítőt

Hogyan működik a jégkészítő?

A jégkészítő stabil része minden színvonalas bárnak. Ez azonban általában egy szilárd beépített gép, amelyet a bárban nem is lehet látni. Jelenlétét csak az bizonyítja, hogy a lapátokat folyamatosan jégkockákkal töltik fel, amelyeket a csapos hozzá ad az elkészített italokhoz.

Otthonába vásárolhat egy helytakarékosabb modellt, amely nem ugyanolyan teljesítményű, mint egy profi jégkészítő, ugyanakkor megfizethetősége és könnyű kezelhetősége vonzóvá teszi. Nincs szükség fix vízellátásra és vízelvezetésre, valamint a konyhai egységbe, akár bárpult alá telepítésre.

A jégkészítők, amelyekre útmutatónkban is összpontosítottunk, egyszerűen az asztalra helyezhetők – beltérben, de a szabadban is, elég, ha minden oldalról biztosítsa számukra az optimális levegőellátást, csatlakoztassa az áramellátáshoz, tiszta ivóvizet önt a tartályba és néhány percen belül, világra jönnek az első jégkockái… És pár perccel utánuk a többi, és így tovább, amíg le nem állítja a készüléket.

A hűtési technológiától függően a jégkészítők működésének két alapelvét különböztetjük meg – lehet léghűtéses és vízhűtéses.

A hűtés alapvető módszerei

 • A léghűtéses jégkészítők népszerűek háztartásainkban, és a rendelkezésre álló ajánlat jelentős részét képezik. A jégkészítő körül keringő levegőt használják a víz hűtésére. Ezért nem lehetnek szűk, zárt térben, és nem lehetnek beépített készülékek. Ventilátort és kondenzátort tartalmaznak, amelyekről rendszeres időközönként gondoskodni kell. Működése közben a ventilátor hallható, de a szokásos napi zaj mellett egyáltalán nem zavaró, a vendégeket sem akadályozza az ünneplésben. Enyhe hátránya a hőtermelés – a forró nyári napokon gondoskodhatnak a konyha hőmérsékletének megemelkedéséről. Ugyanakkor magasabb léghőmérséklet lelassítja a jégtermelés ütemét. Ezért szokták megadni a hőmérsékletet, amelyben elhelyezhető (leggyakrabban 10 – 32 ° C), hasonlóan a hűtőszekrényekhez.
 • A vízhűtéses jégkészítők professzionális és félprofi megoldást jelentenek. Technológiájuk drágább, de ennek következtében kevésbé függenek a környezeti feltételektől, hatékonyabb a jégtermelésük, ugyanakkor csak minimális a zajszintjük. A víz- és a szennyvízcsatornákra történő csatlakoztatása elengedhetetlen. Ez a típusú jégkészítő nem melegszik túl, beépíthető a bárpultba, de a vízfogyasztás szempontjából a működési költsége magasabb.

jég egy italhoz

A jégkészítő energiafelvétele

Energiaevő ez a készülék? A jégkészítő energiafelvétele/áramfogyasztása kellemes meglepetés. A legtöbb otthoni használatra tervezett modell 100–150 W energiafelvétellel dolgozik. Mivel ez a készülék nincs állandó üzemben, az ünnepség alatti néhány órás üzemelés nem jelent nagy terhet pénztárcájának.

Tartályok kapacitása – vízre és jégre

Az egyik legérdekesebb paraméter a víztartály kapacitása. Leggyakrabban 2 – 4 liter tiszta vizet lehet önteni a jégkészítőbe. Ebből a vízből a jégkészítő ezután jégkockákat vagy zúzott jeget állít elő. A készülék mérete szorosan összefügg a víztartály méretével. Minél nagyobb a víztartály kapacitása, annál nagyobb helyet foglal el a jégkészítő az asztalon. Víz hozzáadása nagyon egyszerű. A 2 – 2,5 l víz kapacitással rendelkező modellek a legeladottabb jégkészítők közé tartoznak.

Egy másik konténer a kész jégkockák tartálya. Ez lehet egy műanyag kosár, amelyet behelyez a gépbe, vagy lehet egy magas pohár alakú, amelybe a jégkockák szabadon beleesnek. Körülbelül egy órás jégdarab-termelés fér bele – azaz 500 – 700 g jég. Ne feledje, hogy a jég plusz hőmérsékleten, a levegőn megolvad. Ha a felfogó-kosarat behelyezi a jégkészítőbe, akkor ebben a szakaszban a hőmérséklet körülbelül 15 – 18°C. A jégkockák olvadó „szennyvize“ az aljára összefolyik. A feltöltődés után időről időre ki kell ürítenie a leeresztő szelepen keresztül. Ha „külső” pohárba adagolással ellátott modellje van, a jég gyorsabban olvad, és közvetlenül a gyártás után fel kell használni egy italba.

A jégkészítés sebessége és mennyisége

Egy másik fontos paraméter, amely szorosan kapcsolódik a jéggép teljesítményéhez. A legtöbb modell körülbelül 10-12 kg jeget képes előállítani 24 óra alatt. A legjobb otthoni használatra szánt jégkészítők 13 – 15 kg jeget készítenek elő 24 óra alatt. Ez a szám nem mond semmit konkrétan arról, hogy hány jégkockát kap óránként? Változtassuk át.

A jégkészítő 24 óra alatt 12 kg jeget állít elő. Ez 0,5 kg jég óránként, ami méretüktől függően körülbelül 50-60 jégkocka.

📌 A termékleírásból gyakran megtudhatja, hogy a készülék hány jégkockát készít 10 perc alatt. Ez 10 perc alatt átlagosan 8-10 jégkocka.

nyári ital jéggel

A jégkockák mérete és alakja + rendeltetésük

Noha eddig inkább a jégkockákat említettük, a jégkészítő az általa kínált beállítási lehetőségektől függően más alakú és akár különböző méretű jeget is képes előállítani.

 • A nagyobb jégkockák tökéletes választás a whiskyhez. Lassan olvadnak, és nem hígítják túl gyorsan az alkoholt.
 • A közepes méretű jégkockák népszerűek a gyümölcslevekben és a szénsavas kólaitalokban.
 • Az üreges, lekerekített jégkelyhek („gyűszű” alakú jég) a leggyakoribb alak, amelyet a jégkészítők gyártanak. Alkalmasak különféle nyári vegyes és gyümölcsitalokhoz.
 • Egyéb lehetőségek: zúzott jég, jéggolyók, lekerekített élű jégkockák vagy akár jégpelyhek.

A jégkészítők funkciói és felszereltsége

A jégkészítők olyan funkciókkal és felszereltséggel rendelkeznek, hogy használatuk maximálisan intuitív és biztonságos legyen.

 • Kijelző – Ez drágább eszközök felszerelése. A háttérvilágítású kijelző arról tájékoztat, hogy mennyi víz maradt a tartályban, vagy itt megtudhatja a jégtermelés fennmaradó idejét.
 • Hang- és fényjelzők – Feladatuk színes LED vagy hangjelzés útján tájékoztatni a jégkészítő működéséről – üres víztartályt, jégkockákkal teli tartályt jeleznek…
 • Időzítő – Lehetővé teszi a jégtermelés kezdetének és a jégtermelés időtartamának beállítását.
 • Automatikus kikapcsolás – A kiválasztott program (időintervallum) befejezése után a jégkészítő automatikusan kikapcsol.
 • Biztonsági érzékelő – Megakadályozza a működést, ha a víztartály üres, vagy amikor a jégtartály megtelt. A készülék kikapcsol.

Jégkészítők ára

A jégkészítő ára a nagyteljesítményű technológiát tükrözi, amelynek segítségével rövid idő alatt élvezheti kedvenc hideg italát.

Jégkészítők 52500 forintig

A jégkészítőkben alkalmazott technológia megmutatkozik az árukban is. Hiába keres teljesen olcsó modelleket. Ez a kategória háromjegyű számtól indul. A kompakt méretű alap jéggépek ára körülbelül 42000-45500 forint. Lehet, hogy valamivel lassabb a jégtermelés, vagy működés közben zajosabbak lehetnek. Érdekes, hogy a mintegy 52500 forintos jégkészítők a legnépszerűbbek az értékesítési táblázatok szerint. A nem túl igényes otthoni használat esetén nincs semmi panasz ezekre.

Jégkészítők 105000 forintig

Az 52500 – 105000 forintos árban már találhat nagyobb teljesítményű jégkészítőket, amelyek nemcsak a jégkockák folyamatos gyártásával, hanem a dizájnukkal is elvarázsolhatják Önt. A választék ebben a kategóriában gazdag, és még a legigényesebb vásárlókat is kielégíti.

Jégkészítők 105000 forinttól

A minőségi jégkészítők és zúzók, a megbízható jégtörők, a fél- és professzionális megoldások nagyobb méretekkel és kapacitással rendelkeznek a víz- és jégtartályok szempontjából is. Megbirkóznak az intenzív használattal, és megbízhatóan gondoskodnak a vendégekről egy nagyobb kerti partin. Élvezni fogja a speciális beállításokat és az automatizált működést is. Stílusos és modern kivitelezés, érdekes színek.

Videó

A legjobb jégkészítő márkák

Ha biztos akar lenni a választásában, nézze meg a bevált gyártók kínálatát, akik a praktikus konyhai eszközökre szakosodtak. Mely márkák kapták a legnagyobb figyelmet a piacunkon?

 • Klarstein – A német Klarstein márka egyértelműen elnyerte a TOP eladásokat és a fogyasztók nagy érdeklődését. A jégkészítők kínálata a legszélesebb. Itt talál olyan modelleket, amelyek játékos dizájnnal, de mindenekelőtt jó teljesítménnyel fogják lenyűgözni. A kialakítás, amely gyönyörűen kiemelkedik az asztalon vagy a konyhapulton, még a legigényesebbeknek is tetszeni fog.
 • Guzzanti – Elegáns, kompaktabb Guzzanti jégkészítők hűek a hagyományos elképzeléshez, ami azt jelenti, hogy az előkészített jégkockák tartálya átlátszó fedél alatt van elrejtve. A modelleket nagyon jó fogyasztói vélemények kísérik.
 • Sencor – A kedvelt cseh márka megfizethetőbb jégkészítői a mértékletes dizájnt követik, de elégedett lesz a méretükkel. Ideális utazáshoz is – lakókocsiba, kempingbe vagy nyaralóba. Bárhova, ahol van elektromos csatlakozóaljzat.
TermékInfoÉrtékelés
1.Klarstein Mr. Black-Frost
Termelés térfogata: kb. 15 kg/24 óra

✔️ Gyártás időtartama: kb. 6 - 15 perc
✔️ Három választható nagyság
📌 88000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Klarstein Ice Volcano 2G
Jég elkészítésének ideje: kb. 6-13 perc
Termelés térfogata: kb. 12 kg naponta

✔️ Jégkockák: kicsi és nagy
📌 113000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
3.Klarstein Eiszeit Crush
Termelés térfogata: kb. cca 15 - 18 kg/24 óra

✔️ Jégkockák: kicsi és nagy
✔️ 3 az 1-ben: jégkockák, zúzott jég és jeges víz
📌 195000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
4.Guzzanti GZ 122
Termelés térfogata: 12 kg jég 24 óra alatt

✔️ Jégkockák: kicsi és nagy
📌 73000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
5.Gorenje IMC1200B
Termelés térfogata: 12 kg jég 24 óra alatt

✔️ XL méretű jégkockák
✔️ Egy adag elkészítése 9 perc alatt
📌 64000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
6.Klarstein On-The-Rocks
Termelés térfogata: 12 kg naponta

✔️ Jégkockák: kicsi és nagy
📌 59000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár