Háztartási gépek

A legjobb hűtőszekrények (teszt 2020)

legjobb hűtőgépek A hűtőszekrény alapvető háztartási készülék, amely nélkül már nem tudjuk elképzelni az élelmiszerek tárolását. Mivel a hűtőszekrény az energiafogyasztás szempontjából az egyik legigényesebb készülék, javasoljuk, hogy a hűtőszekrényét nagyon felelősségteljesen válassza ki. Az esetleges magasabb költségek a későbbiekben megtérülnek az energiafogyasztás által.

Annak érdekében, hogy a választás a lehető legegyszerűbb legyen, elkészítettünk egy hűtőszekrény tesztet, hogy elmondhassuk, melyik hűtőszekrényt érdemes megvásárolni az ár / teljesítmény arány szempontjából. A 2020-es hűtőszekrény teszt a tekintélyes szervezetek és tesztvállalatok, valamint maguk a fogyasztók által javasolt készülékeket foglalja magába. Nemcsak a szakértők tapasztalatait, hanem a széles és független közvéleményt is figyelembe vesszük.

Ha tetszik Önnek az áttekinthető hűtőszekrény tesztünk, örülnénk, ha ajánlaná oldalunkat barátainak, vagy csak kifejezné véleményét a tesztben felsorolt hűtőszekrényről az oldal alján található kommentárokban.

Teszt – legjobb hűtőszekrények – TOP 6

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.SAMSUNG RB37J5005SA
Energiaosztály: A+++
Éves energiafogyasztás: 259 kWh/év
No frost: Igen
Nettó hűtőtér: 269 liter
Nettó fagyasztótér: 98 liter
Zajszint: 38 db
Méretek: 59,5x201x67,5 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)162 290 Ft Alacsony ár
2.LG GBB72PZEFN
Energiaosztály: A+++
Éves energiafogyasztás: 193 kWh/év
No frost: Igen
Nettó hűtőtér: 277 liter
Nettó fagyasztótér: 107 liter
Zajszint: 36 db
Méretek: 60x203x68 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)209 690 Ft Alacsony ár
3.GORENJE RK 6192 EX
Energiaosztály: A++
Éves energiafogyasztás: 231 kWh/év
No frost: Nem
Nettó hűtőtér: 225 liter
Nettó fagyasztótér: 94 liter
Zajszint: 40 db
Méretek: 60x185x64 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)107 190 Ft Alacsony ár
4.SAMSUNG RB30J3215SA
Energiaosztály: A++
Éves energiafogyasztás: 242 kWh/év
No frost: Igen
Nettó hűtőtér: 311 liter
Nettó fagyasztótér: 98 liter
Zajszint: 40 db
Méretek: 59,5x178x66,8 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)129 990 Ft Alacsony ár
5.Klarstein Audrey Retro
Energiaosztály: A++
Éves energiafogyasztás: 186 kWh/év
No frost: -
Nettó hűtőtér: 194 liter
Nettó fagyasztótér: 56 liter
Zajszint: 40 db
Méretek: 55x172x55 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)161 190 Ft Alacsony ár
6.Klarstein Luminance Frost
Energiaosztály: A+++
Éves energiafogyasztás: - kWh/év
No frost: -
Nettó hűtőtér: 98 liter
Nettó fagyasztótér: 52 liter
Zajszint: - db
Méretek: 52x147x58 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)140 090 Ft Alacsony ár
7.HISENSE RB343D4AG2
Energiaosztály: A++
Éves energiafogyasztás: 204 kWh/év
No frost: Nem
Nettó hűtőtér: 264 liter
Nettó fagyasztótér: 66 liter
Zajszint: 39 db
Méretek: 55,4x180x55,8 cm
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)92 990 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a hűtőszekrényt / hűtőgét?

  • Hűtőszekrény típusok – A hűtőszekrény minden háztartás számára kötelező felszereltség. De többféle típus közül választhat, amelyek egymástól különbözhetnek a funkcionalitásban, a dizájnban, az árban és az egyéb paraméterekben. Melyek a lehetőségek?

    a) Kombinált hűtőszekrények – Ez az opció még ma is a legnépszerűbb nálunk. Legalábbis otthoni használatra. Ez olyan készülék, amelynél a fagyasztó hűtőrésszel van kombinálva. A fagyasztási zóna általában az alsó részen található, de ez nem szabály. Számtalan különböző méretű és térfogatú modell közül választhat. A legnépszerűbbek a kétajtós változatok, ahol a hűtő- és fagyasztó részek saját, külön ajtóval rendelkeznek. Ez kevesebb energiaveszteséghez vezet.
    b) Monoklimatikus hűtőszekrények – Csak egy hűtő résszel ellátott készülékek. Ezek a hűtőszekrények nem olyan gyakoriak a háztartásokban, de hasznosak lehetnek, ha külön fagyasztóval is rendelkezik. Gyakran használják kereskedelmi konyhákban, éttermekben, stb.
    c) Amerikai hűtőszekrények – Ez az opció fokozatosan terjed el hazánkban is. Ez egy sokkal terjedelmesebb alternatívája a kombinált hűtőszekrénynek. Jellemzően dupla ajtóval rendelkeznek és kiváló minőségű berendezések. Tekintse meg a legjobb amerikai hűtőszekrények kiválasztása cikket itt.
    d) Hűtőpultok – Nagyon kis hűtőszekrények, csak 50-80 cm magasak. Kisebb lakásokba, hallgatói kollégiumokba, és még munkahelyekre, irodákba, nyaralókba, stb. illeszkednek. Ezek egy kis fagyasztóval is rendelkezhetnek a felső részen.

  • Térfogat – A hűtőszekrény kiválasztásakor a belső rész térfogata nagyon fontos. A kombinált változat esetében a hűtési és fagyasztási kapacitást külön kell ellenőrizni. A hagyományos kombinált hűtőszekrények kapacitása körülbelül 150-250 l (hűtőszekrény) és 50-100 l (fagyasztó). Az amerikai hűtőszekrények kétszeres térfogattal is rendelkezhetnek. A hűtőpultok 50-70 literes összterületet biztosítanak. Az általános ajánlás 50-70 l / fő a hűtőzónában és 20-25 l a fagyasztóban.
  • Klimatizációs osztály – A klimatizációs osztályok azt jelzik, hogy milyen hőmérsékleti körülmények között (a környezeti levegő hőmérséklete értendő) működik optimálisan a hűtőszekrény. Négy osztályt különböztetünk meg:a) SN (szubnormál) – +10 és + 32 ° C között
    b) N (normál) – + 16 és + 32 ° C között
    c) ST (szubtrópusi) – + 18 és + 38 ° C között
    d) T (trópusi) – + 18 és + 43 ° C között

    A hűtőszekrények egyszerre több osztályba is be lehetnek sorolva. Ekkor a legmagasabb és legalacsonyabb határhőmérséklet érvényes. Ha a készüléket a klimatizációs osztálytól eltérő hőmérsékleten használja, a hűtőszekrény valószínűleg többet fog fogyasztani vagy a hűtés nem lesz optimális.

  • Fagyasztási teljesítmény – A fagyasztási teljesítmény az a mennyiség, amely azt jelzi, hogy hány kilogramm élelmiszert képes az adott fagyasztó lefagyasztani a kívánt hőmérsékletre 24 óra alatt. Az értékek nagyon eltérőek. Mindössze 2 kg-tól a legkisebbek modellek és a hűtőpultok esetében, egészen 24 kg-ig az erőteljes készülékeknél.
  • Fagyasztási osztály – Fagyasztási teljesítménynek is nevezik (vigyázzon, hogy ne keverje a fagyasztó kapacitásával). Megadja azt a maximális hőmérsékletet, amelyre a gép képes lefagyasztani az ételt. Legtöbbször csillagok számával (1-4) van megadva. Az egyes osztályok legalacsonyabb hőmérsékletei: -6 ° C, -12 ° C, -18 ° C és -24 ° C.
  • Akkumulációs idő – Még ez az érték is a fagyasztóval függ össze, és megmutatja, hogy mennyi ideig képes a készülék az élelmiszert fagyasztott állapotban tartani áramkimaradás esetén. Alapvető tényező a szigetelés minősége, és ez az idő körülbelül 15 óra és 35 óra között változhat.
  • Funkciók – A modern hűtőszekrények számos funkcióval rendelkeznek. Például: NO FROST rendszer vagy legalább automatikus leolvasztás, antibakteriális védelem, ventilátor, nulla zóna, különálló termosztátok, kijelző, gyors hűtés és fagyasztás (Super Cool a Freeze), valamint jégkocka-készítő vagy bár rész.
  • Zajszint és fogyasztás – Mindkét érték közvetlenül a készüléken található energiacímkén látható. A fogyasztás az energiaosztálytól függ (az új modellek esetében az A a legrosszabb), és a 20 ° C hőmérsékleten és 70%-os feltöltöttséggel üzemelő éves átlagfogyasztásból számítják ki. A zajszint is fontos, mert a hűtőszekrény a nap 24 órájában üzemel. Különösen egy kisebb lakásban értékelni fogja a 40 dB alatti modellt.
  • Kövesse a rankito.hu oldalon a hűtőszekrény tesztet, és merítsen ihletet a válogatásunkból, amelynek alapvető feltétele az ár-, minőség- és teljesítményarány.

Vásárlók által feltett gyakori kérdések

Hogyan válassza ki a megfelelő típust?

energy_label Elsősorban a hűtőszekrény térfogatára és a konyhájában (háztartásában) az elhelyezés lehetőségére összpontosítson. Családi használatra a kombinált hűtőszekrény a legmegfelelőbb választás (számoljon a hűtőszekrényben személyenként 50-70 l, a fagyasztóban pedig körülbelül 20 l / fő). A kétajtós változat az ideális és a leggyakoribb; a hűtőszekrény és a fagyasztó rész külön ajtójával rendelkezik – nem illan ki a fagyasztóból a hideg minden ajtónyitásnál.

Hűtőszekrényt fagyasztó nélkül a háztartásokban szinte nem találni, inkább a kereskedelmi üzemeltetésre alkalmas, ahol külön fagyasztó pultok állnak rendelkezésre. A nagy családoknál, és különösen a tágas lakásokban és házakban alkalmazhatók a nagy térfogatú amerikai típusú hűtőszekrények is.

Éppen ellenkezőleg, egy személy számára a nagyon kicsi lakásokban kis belső fagyasztóval rendelkező hűtőpultok is számításba jöhetnek.

A fogyasztásról és az energiaosztályról is döntsön. A legrosszabb lehetőség az „A“ osztályba tartozó hűtőszekrény vásárlása, mert kifizetődő magasabb osztályba tartozóért többet fizetni – ideális esetben A +++. Az A osztályú készülékek működése kétszer olyan drága lehet, mint az A +++ hűtőszekrényé. Így a kezdeti beruházás valószínűleg hamarosan megtérül.

Miben különbözik az amerikai hűtőszekrény a normáltól?

Az úgynevezett amerikai hűtőszekrény több helyet kínál, és kétszárnyú ajtóval van felszerelve (kettő a hűtőhöz és kettő az alsó fagyasztóhoz). A teljes kapacitás általában meghaladja az 500 litert, ezek a hűtőszekrények minőségi kialakítással és jó felszereltséggel rendelkeznek. Tipikus a rozsdamentes acél kialakítás és a jégkocka-készítő jelenléte az ajtóban. Ennek a megoldásnak az előnye a magas komfort és a hatalmas tárolókapacitás. A hátránya a nagyobb helyigény, általában magasabb zajszint, fogyasztás és ár.

Milyen súlyúak a hűtőszekrények?

Az átlagos kombinált hűtőszekrény súlya 40-60 kg. A nagyobb modellek több mint 80 kg-osak is lehetnek és az amerikai hűtőszekrények akár 100 kg-t is meghaladhatják. Éppen ellenkezőleg, a hűtőpultok csak 20-30 kg körüli súllyal rendelkeznek. A választás során vegye figyelembe ezt az adatot is, így eldöntheti, hogyan oldja meg a szállítást és a hurcolkodást.

Hogyan tartsa tisztán a hűtőszekrényt?

A hűtőszekrényt rendszeresen és alaposan meg kell tisztítani. A tisztítás előtt mindig kapcsolja ki a hűtőszekrényt. A hűtő- és fagyasztó rekeszek tisztításához használjon tiszta vizet, és mosás után szárítsa ki.

Hogyan kell a hűtőszekrényt elhelyezni és megfelelően kezelni?

hűtőgép
hűtőgép
A hűtőszekrénynek a lehető legtávolabb kell lennie a hőforrásoktól (radiátor, sütő, közvetlen napsütés, stb.). Ideálisan körülbelül 70%-ra kell feltölteni. A túlzsúfolt vagy félig üres hűtőszekrény gazdaságtalan. A lehető legkisebbre és a lehető legrövidebb időre nyissa ki a hűtőszekrényt, így kíméli a motort és takarékoskodik az energiával.

Ne helyezzen a hűtőszekrénybe forró ételt, legalább szobahőmérsékletre hagyja lehűlni. Az alsó (hűvösebb) helyen tárolja a húst, a zöldségeket és a gyümölcsöket. Ha lehetséges, az ételeket külön, lezárt dobozokban tárolja (megtartsa a tisztaságot, megakadályozza a szagok áramlását és a baktériumok terjedését).

Legjobb hűtőszekrény márkák

  • Beko – Ez egy hagyományos márka, amely Törökországból származik. A cég hűtőszekrényei (de más készülékek) is nagyon népszerűek. Ennek oka az alacsony ár, és emellett a szolid minőség és a megbízhatóság.
  • Gorenje – A Gorenje hűtőszekrények az egyik legkelendőbbek. Az alacsonyabb és közepes árkategóriák között mozognak. Jó ár / teljesítmény arányt kínálnak.
  • Samsung – A Samsung hűtőszekrényei is nagyon népszerűek. A márka modelljei drágábbak, de örülhet a nagyszerű felszereltségnek.
  • LG – Az LG hűtőszekrényekért egy kicsit többet fizet, de precíz kialakítást várhat minden szempontból.

Miért legyen óvatos a hűtőszekrény kiválasztásánál?

Bizonyított, hogy a hűtőszekrény a háztartás teljes energiaköltségének 6–11%-át teszi ki (abban az esetben, ha nem fűt villamos energiával). A leggazdaságosabb hűtőszekrényeket az energiacímkén A +++ jelölik. Magasabb beszerzési költséggel kell számolni, de ez visszatérül az energia megtakarítással.

2012-től kezdődően nem talál a piacon rosszabb hűtőszekrényt, mint az „A” energiaosztály. 2014 óta az A + -nál rosszabb energiaosztályú hűtőgépeket a törvény szerint nem szabad értékesíteni. Mi a különbség? Az A osztályú hűtőszekrény 30%-al több energiát fogyaszt, mint az A ++ hűtőszekrény.

A 21. századi hűtőszekrények érdekes funkciói

  • Ever Fresh – vákuumrendszer a friss ételek megőrzésére.
  • (Total) No Frost – automatikus leolvasztás. A zúzmara növeli az energiafogyasztást.
  • Nyaralási mód – Megy szabadságra, nyaralni? A hűtőszekrény 15 ° C-ot állít be, és megváltoztatja a programot, hogy az élelmiszerek ne romoljanak meg, és megfelelően le legyenek hűtve.
  • ECO – Speciális program a hűtőszekrényben gazdaságos 5 ° C-ot és a fagyasztóban – 18 ° C-ot állít be.
  • Party – Partira készül? A hűtőszekrény figyelmezteti Önt a rendelkezésre álló hűtött koktélokra az időzítő funkció segítségével.
  • AntiBacteria – Ma a hűtőszekrények standard funkciója, kiszűri a baktériumokat és semlegesíti az élelmiszerből származó szagokat.
Segített Önnek ez a 2020 –es hűtőszekrény / hűtőgép teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi hűtőszekrényt. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.